Søndag med meg selv

God søndag! I dag ble jeg, til alles overraskelse, bitt av ryddebasillen. Om jeg bare hadde hatt 48 timer i dette døgnet skulle jeg ha shaiiiina leiligheten to ganger og ryddet ut halvparten av alle tingene jeg eier. Det er dette som skjer når det er eksamenstid, seriøst hver gang. Jeg liker svært dårlig å rydde og vaske, men når det er en million andre ting jeg skulle gjort, da er det liksom ingenting som frister mer. Det har i hvert fall vært en fin dag. Jeg liker jo å henge med meg selv, så en søndag med Maja på hytta og typen på et eller annet skyte-med-hagle-på-noe-greier-i-lufta-greier(?) klarer jeg utmerket godt å nyte mitt eget selskap.

Jeg har dessverre ingen bilder av meg selv med feiekosten og vaskebøtta, skuffende, ingen bevis på at det faktisk har skjedd. Men jeg har noen bilder fra i går kveld. Det var jo finale i Skal vi danse og jeg hadde besøk av gjengen. Vi lagde pizza, jeg brøt julebrus-pakten med meg selv og drakk den første julebrusen før desember, og vi spiste iiiis rett fra boksen som vi pleier.

Siden sist

Siden sist da dere. Det er den mest skyldige overskriften i en bloggers arkiv, den indikerer at jeg ikke har vært innom på en stund og prøver indirekte å be om forlatelse. “Om forlatelse” hvem skriver det i 2019 egentlig. Jeg er sliten og når jeg er sliten så begynner jeg bare å skrive ned alt jeg tenker. Så dette blir et litt for langt innlegg med saker og ting som surrer rundt i hodet mitt i skrivende stund.

Jeg kom hjem fra jobb for et kvarter siden, sulten selvfølgelig, tok ut en vegansk pytt-i-panne fra fryseren og varmet den i en stekepanne. Veganer-prosjektet er forøvrig fullført, det vil si jeg klarte fem fulle dager som veganer. Fredagskosen ble en vegetar-pizza fra Wood med vegansk ost, inntatt sent på kvelden på et grupperom på Handelshøyskolen med min co-nerd Hanna.

Når det kommer til lørdag så startet jeg dagen med en vegansk burger på Døgnvill, men da jeg ble invitert på middag og første møte med svigermor og besteforeldre og onkler og søsken, hadde jeg ingen planer om å gjøre meg vanskelig. Det får holde å ikke kunne spise gluten i første omgang tenkte jeg. Sier meg fornøyd med de fem dagene og setter absolutt ikke en strek for videre veganer-kost. Jeg skal forresten skrive et innlegg med anbefalinger av produkter jeg testet.

På søndag spilte vi siste seriekamp før jul, mot Sola, og vant med 5 mål. Jeg presterte å bomme på 2/3 så jeg tar juleferie med en litttttten irri følelse, men jaja. Det viktigste er at vi vant og at vi klatret opp på andreplassen på tabellen. Etter kampen dro vi ut å spiste, jeg, mannen, mamma og pappa. En liten feiring av seier og farsdag. Det var en virkelig fin helg faktisk.

Denne uken har vi testing, det er det siste vi gjør før vi får fri hele neste uke og GUU det skal bli godt. Da tar jeg med meg mannen til Åre for å lese til eksamen og ellers slappe av og få byen og håndball litt på avstand.

Her ler vi fordi Julie kaster ballen til meg på halvkontra og jeg tar sjansen på å finte meg forbi og skyte, når det eneste treneren vår sier om kontring er at ballen IKKE skal til linjespiller, fordi vi som regel roter bort ballen eller får brøyt : – ) Ble mål da.

Svar på spørsmålene deres

Betaler du mye selv eller er det mye spons

Jeg betaler det meste selv helt klart.

Hvordan møttes du og “denne mannen du holder på å møter”? Knis. Tell us about it!

Haha artig at du spør, neida. Skal jeg virkelig fortelle om det altså. Vi møttes vel strengt tatt første gang for et og et halvt år siden. Men det startet egentlig før det også. Det startet med meg i sofaen hjemme hos Sanne med Hanna, Johanna og Nora, iført sweatpants, med Aperol i store glass og en uformell tinder-melding. Det var aldri snakk om noen date på det tidspunktet, men vi møttes tilfeldigvis i sammenheng med noen festligheter ikke lenge etter, fant tonen litt der. Så møttes vi igjen, på afterski i Åre, et år senere, og kjente at det kanskje var noe mer å hente. Jeg var jo seff ingen Afrodite, med noen som helst tro på kjærlighet, det vet dere jo, men så skjer det vel når man minst venter det da.

Teller du kalorier?

Hell to the no haha.

Har du det bra med typen din nå eller er det fortsatt slik som du beskrev det i et innlegg for en stund siden? 🙂

Jeg har det veldig bra nå altså, det løsnet heldigvis litt det der

Blir du noen gang lei av å trene så mye? Skulle du ønske du hadde mer tid til andre ting?

Ja, absolutt. Jeg tror det er nesten umulig å unngå slike tanker noen dager. Jeg er ikke motivert hver dag, det ville vært rart om jeg var det. Men det er vel hele pakken, med både oppturer og nedturer som gjør at det er verdt det. Dessuten er trening for meg en like stor selvfølge som det er for andre å dra på jobb hver dag, det handler om rutine og the fact at når klokken slår sju om morgenen og fire på ettermiddagen så er det ikke noe valg om jeg skal dra på trening eller ikke, det skjer. 150 kroner i bot for å skippe trening.

Hvordan var prosessen for å finne ut om cøliaki? Og hadde du mye symptomer i forkant?

Jeg kan ikke huske en oppvekst med masse vondt i magen, men mamma har vel sagt at jeg var veldig rolig og kanskje slapp? Så de sjekket meg for jernmangel og slike ting. Så oppdaget tilfeldigvis pappa en føflekk på meg som han ville ha sjekket. En hel bønsj med blodprøver senere fikk jeg påvist cøliaki, noe som kom helt ut av det blå med tanke på at det startet med en føflekk på rumpa.

Hva er din favorittmiddag, favorittkake og favorittgodteri?

Jeg er veldig glad i alle tacovarianter og pizza med havrebunn, helst med havre- og tunfisk bunn, men da får jeg klager fra roomien på lukta i leiligheten.

Kake, hmm jeg elsker oreokake og hjemmelaget brownies.

Favvo godteri er uten tvil smash. Jeg kjørte til Rema 1000 ens æren for å kjøpe det på søndag, og guess what, de var out of smash. Det var så nedtur. I smågodt-hylla er det de gule og grønne veganske diamantene, lett.

Hvordan passer du på å spise nok gjennom dagen hver dag?

Jeg spiser ca hver tredje time, evt med nøtter, banan eller yoghurt i mellom, når jeg ikke trener. Jeg spiser et måltid 1-2 timer før håndballtrening, fyller på med en banan underveis og/etter, og spiser et større måltid når jeg kommer hjem etterpå. Jeg drasser ofte rundt med matpakker når jeg er på farten. Proteinbarer er også greit å ha liggende i veska.

Tanker om crop tops på treningssenter?

Er ikke noe fan av det egentlig. Ser ikke helt poenget med å vise frem maggan når man er på treningssenteret for å trene. Det er synd når gymmet oppleves som en “show-off” arena der hovedmålet er å vise seg fram, når målet burde være basert på helt andre grunnlag. Men det er bare min mening.

Vil typen komme på bloggen?

Tror ikke han kjenner noe behov for det akkurat, men han stiller nok opp om jeg ber han om det.

Er du ofte i situasjoner der du er uheldig og får i deg gluten? Og hvordan reagerer kroppen din da?

Nei svært sjeldent tror jeg. Jeg har blitt litt usikker etter at jeg hadde et uhell i Kroatia i sommer. Jeg spiste en brødskive av et bestemt brød hver dag til frokost. Fordi de lå på samme brett som riskaker, som er glutenfrie, så jeg koblet bare at ja nei da må vel disse også være det da. Sykt lite typisk meg og min sedvanlige stålkontroll på allergien min. Etter en uke stusset jeg litt over akkurat dette, at jeg faktisk ikke hadde noen grunn til å tro at de var glutenfrie, så pappa spurte kokken, som sa at nope bare det som står under GLUTENFREE-skiltet er glutenfritt. Hvilken idiot, tenkte jeg om meg selv. Men det værste er at jeg ikke plagdes med magen én gang i løpet av ferien. Så nå er jeg bekymret for at jeg ikke reagerer lenger, bare ødelegger magen innvendig uten at jeg merker det.

Opptatt av miljø? Veganisme?

Artig at du nevner, nå som jeg er midt inne i mitt forsøk på en vegansk uke. Jeg vet ikke, jeg er kanskje rett over gjennomsnittet opptatt av det, ettersom jeg sorterer søpla og vil reduserer kjøttinntaket. Vil ikke kategorisere meg som noen Greta av den grunn tho.

Hvor mange år kommer du til å satse på håndball?

Det vet jeg ikke, tar en sesong av gangen og ser hvor langt det tar meg. Så lenge jeg synes det gir meg en form for glede og at det er verdt å bruke så mye tid på det, så fortsetter jeg.

Serietips?

Papirhuset, The Fall, The Sinner (kun sesong 1), Big little Lies og Broen

Hva er beste treningsoutfit

Hmm beste outfit. Der ikke så viktig så lenge det er Adidas all over (sponsored by) .

Hvilken bil har du?

BMW i3

Hvor mye tjener du på 3t?

Helt vanlig lønn vil jeg tro. Til vanlig jobber jeg bare to dager, nå i eksamenstiden jobber jeg kun en dag.

Kan du bruke 3t utenom åpningstid?

Ja, men har ikke noe behov for det.

Hvilke studieteknikker foretrekker du? Kan du skrive kort om det. evt lage et innlegg om hvordan du jobber og strukturerer studiene dine?

Jeg er ikke noen ekspert på temaet, men jeg leser pensum, noterer ned det viktigste, leser notatene, gjør oppgaver. Ja det avhenger jo helt av faget, om det er statistikk eller psykologi liksom. Jeg liker bedre lese-skrive-fag enn regne-fag. Er ikke noe mattegeni.

Hvordan går det med deg for tiden?❤️

Så koselig at du spør! Jeg har det veldig fint. Noen dager er selvfølgelig enklere enn andre, men det er jo det som gjør de fine dagene så bra. Jeg er så heldig å ha verdens beste venner og familie boende i samme by som meg og jeg har fått meg kjæreste (!?!?) så ja livet er bra.

Husk farsdag på søndag

Hei sann! Det er farsdag på søndag, så dette er bare en liten reminder, så dere ikke glemmer det og ser det som eneste utvei å dra en hvit løgn og si at gaven er bestilt på nettet, leveringen er forsinket, men den kommer sikkert i løpet av uka!

Jeg slenger med noen tips til hva man kan kjøpe. Det er selvfølgelig veldig individuelt hvor mye penger man bruker på en farsdagsgave, om man kjøper en gave i det hele tatt. Det kan være minst like koselig å bare spise middag sammen, enten hjemme hos pappa eller ute med flere. Kanskje man får tid til en enkel lunsj sammen i en travel hverdag, eller at bare en søt tekstmelding holder i massevis. Det er bare en påminnelse til fedrene våre om at vi er glade i dem og takknemlige for det de gjør for oss.

Toalettmappe fra Gant//Sett med produkter fra Rituals//Salt og pepper beholder fra Le Creuset//Parfyme fra Hugo Boss//Vinåpner fra Le Creuset//Sett med produkter fra Biotherm//Morgenkåpe fra Gant

Dere finner også et bredt utvalg av treningsklær for herrer på 3T-Shop for tiden, bruk rabattkoden PAPPA og få 20% rabatt på alt til herre. En sporty farsdagsgave kan umulig være feil!

Vegansk uke?

Yes da, det er på tide å utfordre seg selv og prøve noe nytt. På søndag så jeg og Anders filmen, The Game Changers, på Netflix (noe vi ikke burde gjort). Neida jeg synes den var utrolig bra, han mente den ødela livet hans. Anyways, den handler om toppidrett og vegansk kosthold. Jeg er jo en raring, så jeg blir påvirket på flekken og bestemmer meg for å ta en helomvending på kostholdet og kun spise plantebasert mat i en uke. Oog drar med mannen på dette seff. Og dere da, dere blir også med på ferden.

Jeg har aldri hatt noe problem med plantebasert melk og yoghurt, men ting som ost og kjøtt blir kanskje en utfordring. Uansett, jeg skal i hvert fall teste det denne uken og se hvordan det går. Dette var innkjøpet etter trening mandag morgen. Det ble knekkebrød med vegansk ost og vegansk leverpostei og et glass havremelk til lunsj.

Osten var helt okei, en 6 av 10. Den rykket opp to hakk på ostesmørbrød.

Lunsjen på jobb i dag. Kjempekreativt. Knekkebrød med avokado.

I går skulle jeg lage vegansk taco, kjøpte inn veggi-deig og begynte å steke da jeg innså at den ikke var glutenfri. Det skal faen ikke være enkelt dette heller nei. Den burgeren jeg kjøpte fra samme merke var btw heller ikke glutenfri. Så da ble det å koke sammen en boks med røde linser, vegansk tacokrydder og hakkede tomater. Ble godt det altså.

Maja fikk bryne seg på veggi-deigen. Hun syntes det smakte helt vanlig.

I dag spiste jeg restene av linse-tacoen i pitabrød. Mmmm

Hvis dere vil høre min vurdering av produktene jeg prøver i løpet av uken, så gi meg en heads up, så gjør jeg det. Og del gjerne hvis dere har noen veganske favoritter å anbefale! Jeg tar gladelig i mot alle tips og triks ♥

En festdag og publikumsrekord i eliteserien

Lørdagen var helt magisk! Vi spilte kamp mot Molde i det splitter nye Trondheim Spektrum foran over 7000 tilskuere. Det er ny tilskuerrekord på en eliteseriekamp i norsk håndball. Vi kjørte dobbelkamp med Kolstad, som spilte mot Drammen rett etter oss. Og det ble dobbel trøndersk seier. Kampene ble også sendt på TV2-sportskanalen. Jeg får frysninger bare av å tenke tilbake på den stemningen og alt rundt. Det var HELT rått og jeg kommer nok mest sannsynlig aldri til å spille foran så mange mennesker igjen, så det var noe helt spesielt og en opplevelse for livet.

I sju-tiden på lørdagskvelden ruslet jeg og Maja hjem fra hallen og kom ca samtidig som jentene vi hadde invitert på vors hjemme hos oss klokken sju. Elsker at vi er så gode planleggere 🙂 Men det er da sjeldent noe problem, folk sminket seg og drakk vin om hverandre og det er jo de beste vorsene, spør du meg.

Vi skulle på halloween-fest, noe jeg som kanskje eneste person i verden synes er mye mer chill enn å dra på vanlig fest. Det kommer kanskje litt an på kostyme og diverse, men når du velger å ha på deg en rød one-piece, umbro-sokker og maske, da blir det ganske chill. Gjengen kledde seg ut som ranerne i Papirhuset, den spanske serien på Netflix, som forøvrig alle burde se. Vi dro først på Søstrene på Solsiden, deretter på Downtown for å ta dansingen til nye høyder. Det klarte vi.

Fra øverste rekke til venstre: Lyse, Nora, Louise, Thea, Maja, Martine og meg

stor dag i morgen

Inneholder en annonselenke

Hejjj mine venner. Jeg har inntatt sofaen og har en burgerbestilling under produksjon denne fredagskvelden. Uken har vært hektisk fram til nå. Jeg har fortsatt skuldrene litt høyt, noe jeg håper den burgeren og en film skal gjøre noe med snart. Det er nok likevel morgendagen som gjør at jeg har litt nervøs-mage, men det er bare bra å være litt skjelven synes jeg, det betyr bare at det betyr mye. I morgen er ingen hvilken som helst dag, skjønner dere. Vi skal spille en helt vanlig håndballkamp, i helt uvanlige omstendigheter. Vi spiller i den nye hallen i Trondheim Spektrum, som er bygd for håndball-EM 2020, og det er solgt over SEKS TUSEN billetter til morgendagen (!!) Det er ganske sykt. Jeg har aldri spilt håndball foran så mange tilskuere i hvert fall. GLEDER MEG.

Dette var meg etter skolen i dag. Prøvde en ny cardigan jeg fikk i posten av søteste Odd Molly & co. Utrolig deiiilig i

Cardigan fra Odd Molly (adlink)