Nytt innen styrketrening og ernæring

Hei dere! Etter håndballtrening i morges dro jeg på 3T-Rosten for å tilbringe deler av dagen på Inspira. Det er en inspirasjonshelg for alle ansatte på 3T, hvor man har muligheten til å lære masse om kosthold og trening i alle slags former fra erfarne ernæringsfysiologer og trenere. Ettersom jeg kom rett fra trening og har en bortekamp i morgen jeg må ta hensyn til, dro jeg ikke på noen gruppetimer, men på to foredrag med Martin Norum. Et om ny forskning innen ernæring og et om effektiv styrketrening. Og da er det i hovedsak rettet mot kostholdsveiledere og PT-er i forhold til kundene de har og hvordan man effektivt kan hjelpe dem med for eksempel vektreduksjon og økt muskelmasse, på tross av en travel hverdag og et hav av fristelser.

Jeg blir alltid like overrasket over hvor lite trening som faktisk skal til for å utgjøre en bemerkelsesverdig forskjell i menneskers liv. Det trenger ikke være snakk om en styrkeøkt på mer enn 13 minutter, eller en intervalløkt med maks spurt i 20 sekunder repetert 3 ganger, for å gjøre en forskjell. Dessuten fikk jeg lære at det virker som det er det samme om du trener normalt i seks uker og tar en pause over tre uker, for så å trene i seks uker, med tre uker av igjen, som om du trener kontinuerlig over samme tidsperiode. Selv om det i tillegg tilsvarer 25% færre treningsøkter om du tar tre uker fri mellom de seks ukene, vil du opprettholde den samme gevinsten.

Min måte å våkne på

Reklame | 3T-shop

Det er fredag min venn rekk din hånd opp i været – var de første ordene som kom ut av munnen min i morges, hvis jeg ikke teller med bannordet som kom kom da Beyoncé begynte å synge “Hold up” for full hals klokka 06.50. Jeg vet ikke om jeg er den eneste – i hvert fall er jeg den eneste jeg kjenner, som kjøper sanger på iTunes for å bruke dem som vekkerklokke-lyd. Jeg ødelegger kanskje sangen, vil noen si, men jeg føler heller jeg får en bedre start på dagen. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan noen kan bruke alarm-lyden, “alarm”, er det ikke det den heter? Den som høres ut som innbrudd, brann, krig og satan på en gang. Nå er jeg utrolig nok så heldig at jeg har en kjæreste som bruker akkurat denne HVER morgen, så jeg tenker bare at det er om å gjøre å komme seg til helvete opp om mårran før den vekkerklokka går bananas.

Jeg dro meg opp av senga, sminket meg og rullet til jobb, og satt på kontoret med havregrøt og kaffe foran meg før klokka var slagen åtte. Jeg elsker det, men vi får se om jeg klarer å holde energinivået til håndballtrening klokka fire. Jeg kan ikke låve at det ikke blir med 3 kaffe og en rød okse innabords.


Jeg har fått inn noen spørsmål, mest angående mat og trening, som jeg tenkte jeg kunne svare på i et felles innlegg. Hvis noen har noe mer dere vil spørre meg om, så er det bare å legge igjen en uformell kommentar under her så tar jeg det med 🙂

Alle klesplass på bildet er fra Svea – både lue, veske, hoodie, hvit og rosa jakke. Dere finner alt HER.

Ha en nyydens fredag dere!

 

Fredag > mandag

Hei dere! Jeg er tilbake med tidenes blåmandag etter en nydelig helg i Åre. Den gikk alt for fort og det eneste jeg kan gjøre nå er å se miiimre tilbake. Jeg og Hanna kjørte opp på fredagskvelden, mens Sanne dro tidligere på dagen, så hun handlet inn og begynte å lage mat til vi kom. Det ble et festmåltid med nyydens tapas og vin. RO i sjela.

På lørdag ble det en svipptur innom afterski på Verandan :))) Det må til og det var gøy. Det ble ikke noe annet enn pizza og spillkveld i hytta resten av kvelden, like greit det hehe. På søndag kjørte vi hjem etter å ha kjøpt opp halve Ica og en bolle hver på Åre Bageri. 

 

I matboksen: 3 salater

Hei folkens! Jeg tenkte å komme med en aldri så liten guide på hvordan man raskt og enkelt kan lage den perfekte lunsj-salaten som kan puttes rett i matboks og nytes hvor som helst til alle døgnets timer.

Jeg vil dele opp denne guiden i tre ulike nivåer, som er tildelt et ulikt antall stjerner. Så 1 stjerne = den enkleste og billigste varianten. 2 stjerner = litt mer klasse over det hele. Og 3 stjerner = luxsalat for den som liker å stå på kjøkkenet.

✰ Tunfisksalat 

Dette er den enkleste varianten i kokeboka, den er så enkel at den ikke engang finnes i noen kokebok. Bruke en boks med tunfisk i vann (hell av vannet), bruk en ferdig salatmix (for eksempel ruccolasalat), fyr opp noe mais, paprika, agurk og tomat. Går an å koke opp pasta hvis man har et fem-minutt til overs (eller makaroni i tilfellet under), og kutt en mango i biter for å gå fra en stakkars-deg-salat, til en hei-jeg-har-stål-kontroll-på-livet-salat.

✰✰ Kylling -og pastasalat

For en pretty quick kyllingsalat kan man bruke den ferdigstekte varianten (ligger ved annet kjøtt i kjøledisken på butikken), eller eventuelt steke sin egen kylling. Kok opp pasta, kutt et salathode og alt av grønnsaker. Man kan tilsette kikerter slik jeg har på bildet under og 1 kokt egg for litt exxxtra proteins.

✰✰✰ Biffsalat 

Stek kylling, svin eller biff, og cherrytomater i en stekepanne. Legg det på en seng av ruccolasalat og topp med avokado, ristede pinjekjerner og fetaost. For en enda mer mettende salat kan man ha bulgur eller couscous til, (for dere med glutenfritt kosthold, husk disse er ikke naturlig glutenfrie, men de finnes også glutenfritt hvis man leter på de rette stedene (-typ i Sverige).

Det er selvfølgelig fullt mulig å mixe og matche mellom disse tre variantene, det gjør jeg selv. Hvis dere synes salaten blir tørr og kjedelig er et enkelt tips å tilføre en eller annen form for dressing. Jeg bruker ofte cottage cheese i salaten, eller pesto, eller oljen fra fetaosten. Det går også an å lage dressing av naturell yoghurt, salt, pepper, en dæsj sitron og en dæsj honning.

Håper det smaker!! Og at neste ukes lunsjmeny består av fargerike matpakker proppfulle av energi 🙂 God helg!

En finger ut av ledd

Hei sann! Har dere vinterferie dere kanskje? Noen av dere hvert fall. Denne uken har gått som normalt hittil, men i morgen skal jeg klare å få pressa inn litt ferie ved å dra til Åre med Hanna og Sanne. Vi drar etter håndballtreningen min som er ferdig 18.00. Vi la det inn i kalenderen for lenge siden, noe som gjør at man får gledet seg litt ekstra.

Jeg har glemt å si det, men jeg har forresten brukket et lite ben i høyre pekefinger. Det skjedde på håndballtrening, jeg skøyt og landet på armen med en person oppå meg igjen. Da jeg fikk kavet meg opp og så på fingeren sto den 45 grader oppover i feil retning, helt ut av ledd. Jeg skulle så gæli hatt bilde av det, så helt sykt ut. Teo fikk vridd den på plass, og jeg tilbragte to og en halv time på legevakta på valentines-kvelden. Fikk heldigvis glad-beskjeden om at jeg slapp gips. Så jeg har ikke stått over en trening siden, bare teipet og hatt på en liten skinne. Nå skal jeg gjøre meg klar for ukas nest siste håndballtrening, så blir det forhåpentligvis fort helg og hyttetur i morgen. Ha en fin kveld!

Dette er meg

I vennegjengen

Jeg er veldig sosial og elsker å være med vennene min. Haha fikk så gæli haugenstua-feeling av den skrivefeilen der, “Trine, Nora, Anna det er brorene mine“. Sorry dårlig humor. Jeg er den i gjengen som er med på det meste, så lenge det ikke kræsjer med håndballen. Jeg har et unikt forhold til vennene mine og selv om jeg tar mye plass og er en klovn til tider, tror jeg de ser på meg som en person de kan komme til når de trenger noen å prate med.

På håndballaget

Der er jeg uten tvil en av de distré som ender opp med en del bøter fordi jeg glemmer av ting og bare rett og slett er fjern. Det har ført til dumme avgjørelser som har blitt til gode historier i ettertid. Som da jeg tok araber etterfulgt av å hoppet ut i spagaten og var diiis close to ryke hele hamstringen, fikk en strekk som gjorde at jeg var ute i en og en halv sesong. Eller på min første byåsen-fest da jeg sklei i høye hæler på vei til taxien og landet med ansiktet i fortauskanten og fikk et blåøye ulikt alt annet jeg har sett før eller siden. Eeeller som da vi skulle reise en hel dag for å spille kamp i Tyskland og jeg presterte å sende med mobilen min i bagasjen på flyet. = dummebot. Ellers er jeg livlig, snill og konfliktsky i en gjeng bestående av konkurransedrevne mennesker helt i ytterpunktet av skalaen, som jeg selvfølgelig også er veldig glad i.

I forhold

Er jeg en person som liker å vite at jeg kan stå på egne bein og ikke være avhengig av den andre personen. Jeg trenger å kunne holde på med mine ting, men også vite at jeg har muligheten til å krype inn i en spesiell armkrok når hverdagen er et kaos. Jeg liker en romantisk middag, roser og vin, selv om mange sikkert synes det blir for klisjé. Jeg er lite sjalu og hater drama. Jeg har hørt at jeg kan være vanskelig å lese og at jeg oppfattes som litt lukket når det kommer til følelser, men jeg tror at det mykner seg til etterhvert som man kjenner meg bedre og jeg føler meg trygg på partneren.

På butikken

For de som kjenner meg så vet de at mat-shopping er det artigste jeg vet. Spesielt nye butikker, i utlandet eller bare en annen by. Jeg kan vandre rundt bare for å se, i flere timer. Ekstra spennende er det selvfølgelig å se etter nye glutenfrie produkter, siden det ikke er sånn superbra tilbud på det fra før av. Ta det fra ei jente som har hatt cøliaki i 17 år og har vært vitne til utviklingen. I starten smakte seriøst alt sand. Derfor tester jeg alltid alt nytt glutenfritt når jeg ser det i butikken. Sverige er 10 hakk foran oss på den fronten, just sayin.

På skolen

Der blir jeg ikke spottet så ofte, haha… Jeg kommer i de forelesningene jeg har mulighet å dra i, ellers leser jeg mest hjemme. Det er mest på grunn av at det er litt stress for meg å komme meg dit. Men sånn ellers da, så kan jeg være litt nørd. Jeg liker å lese og lære og virkelig forstå det jeg leser om, hvis ikke føler jeg det bare er waste of time. Men jeg er en avslappet type på BI, har studiegjengen min som jeg er så glad i og som jeg henger med der og utenom, når vi har tid til det. Jeg har blitt flinkere til å kle meg litt mer anstendig på den beryktede klyse-skolen, i hvert fall i motsetning til førsteåret da jeg kun gikk i treningsklær og joggedresser. Men det er fortsatt digg å kan være der sminkefri eller i joggis en dag. Det er absolutt ikke noe krav om LV-vesker, skjorter, extensions og chinos, som mange tror.

På trening

Jeg er jo sosial av meg og trener med folk hver dag, jeg får energi av det. Men jeg er også stor fan av og koble på air-poddsa, poppe en Nocco, skru på ny hip-hop på Spotify og ha PT-avdelinga på Rosten for meg selv i 90 minutter. Jeg liker råskap, både når det gjelder musikken jeg hører på når jeg trener og treningen generelt. Det er i hvert fall ikke mangel på det på håndballtreningene, som linjespiller får jeg tilfredstilt det behovet om ikke annet. Jeg tror at om jeg ikke skulle spilt håndball, ville jeg vært fan av gruppetimer, både crossfit-timer, dansetimer, løpetimer, yogatimer og styrketimer. Bra 3T kan tilby meg det når jeg legger opp håndballen.

På jobb

Jeg jobber jo i administrasjonen på 3T, altså kontorjobb med innslag av alt mulig fra photoshoots, varetelling, filminnspilling og prøving av nye klær til 3T-shoppen. Jeg elsker jobben og kunne tenkt meg å jobbe mer, men igjen så er det håndball og skole som gjør at tiden ikke strekker til. Uansett, jeg er litt den samme personen som jeg er på håndballaget, tar ikke helt showet på den arenaen, mer opptatt av at andre skal få slippe til. Men jeg blir alltid mer og mer meg selv når jeg kommer i varmen og føler meg komfortabel rundt folk. Det har noe med at da bloggen min var på toppen av karrieren sin og jeg hadde flere tusen lesere hver dag, følte jeg at folk dømte meg på alle andre arenaer også, fordi jeg var en rosablogger som ikke brydde meg om hva andre syntes om det. Det var greit at folk dømte meg som rosablogger, det brydde jeg meg ikke om, men som håndballspiller og bare person generelt, så var jeg opptatt av at folk skulle få et inntrykk av den ekte meg før de dømte meg. I følge personlighetstesten jeg tok i sammenheng med jobben er jeg omgjengelig, støttende og en lagspiller.

Hvordan er dere på deres arenaer? 🙂

Mange baller i luften

Hei peeps ♥ Jeg er veldig glad i dere og takknemlige for at dere titter innom av og til. Jeg føler selv at jeg ikke når opp til mine og deres forventninger når jeg blogger så sjelden og da blir det mer sånn at jeg blogger fordi jeg har dårlig samvittighet, enn at jeg blogger fordi jeg har noe interessant å komme med.

Jeg elsker å dele hverdagen, det er rart at det er en greie, men jeg har gjort det i mange år og det ville vært rart å ikke skulle gjøre det plutselig. Men så mye som jeg liker å ta bilder og redigere og tenke og skrive, så tar det tid. Jeg er en person som gjerne har mange baller i luften på en gang, nå har jeg hatt mange baller i luften på en gang, lenge. Og når man har et ønske om å gå all in på flere arenaer, så blir man etter hvert nødt til å måtte prioritere noe foran noe annet, for man kan ikke jobbe fulltid på fire områder. Jeg sjonglerer mellom håndball, skole, jobb og blogg i hverdagen og hadde jeg bare hatt seks timer ekstra i døgnet, så hadde det vært enklere, men jeg må sove også, er faen meg en fulltidsjobb i seg sjæl det.

Poenget mitt med dette innlegget er egentlig bare å fortelle til meg selv at hvis jeg skal fortsette med dette, noe jeg i utgangspunktet absolutt vil, må jeg kunne blogge når jeg har tid og føler for det, ikke fordi jeg må, men fordi jeg har lyst. Akkurat nå har jeg kommet litt i gang med skole, og det kan hende jeg prioriterer å sitte med det i mellom jobb og trening, istedenfor å blogge. I tillegg er jeg litt hekta på Love Island uk og må faktisk kunne ta meg et tjueminutt på sofaen en gang i løpet av dagen med null tanker i hodet, få tømt det for hjerneceller og ikke løfte en finger. Restitusjon er viktig sies det. Det var litt tanker skrevet ned til meg selv denne søndagen.

//Annonselenke. 

Dette søte settet fra Adidas (som jeg får helt allidrett-feeling av og elsker det) finner dere HER. Kun 749 kr for både hoodie og tights. Tightsen er forresten så digg som den ser ut. Noen ganger ser Adidas-tightser gode ut, men så er de bare helt weird når man får de på. Denne er ikke sånn, den er i bomull, med tjukk kant i midja og sitter perfekt. Jeg har på  meg strl.S her, kunne sikkert gått for en medium også.

Recap søndag/mandag

Hei folkens, god mandag! Denne mandagen har vært fin, til tross for at jeg hadde på vekking klokka sju for å dra i en forelesning som var ikke-eksisterende, noe jeg fant ut litt sent. Jeg ble dermed sittende å selv-studere, noe jeg sikkert hadde godt av. Så tok jeg bussen hjem og dro på 3T for en økt. Vi har hatt håndball-fri i dag, for å gjøre noe koselig istede. Dere skjønner, vi spiller fotball til oppvarming noen ganger, de unge mot de gamle, og gjennom forrige sesong har treneren holdt styr på stillingen og kunne røpe at de unge vant forrige sesong, dermed skulle en gammel lage middag til en ung i dag. Jeg, Maja og Oda, som de yngste eldste gikk sammen og lagde middag til de tre yngste på laget, Åsa, Kristin og Mathilde. Det ble noe så imponerende som taco på en mandag! Veldig koooselig da ♥

Kaffe og en nydelig tunfisk-salat, inspirert av en jeg fikk servert hos Mimmi på lørdag, til lunsjjj. Min inneholdt spinat, ruccola, mango, tunfisk(på boks), makaroni, tomat og paprika. 


I går spilte vi forresten mot Fana, og vant endelig!! Vi har hatt to slite-kamper mot dem før der det ikke har gått vår vei, men i går gikk det hele veien. Etter kampen dro jeg ut for en liten to-i-en feiring av bursdag og morsdag med familien og Anders. Vi spiste på Jonathan på Britannia, utrolig god mat og atmosfære, anbefales!

Jeg fikk denne vesken av mamma og pappa, som jeg benyttet som skoleveske i dag. LOVE IT.

B i r t h d a y g i r l

23 er ikke den verste alderen altså! Selv om jeg ikke har lyst til å bli noe som helst eldre, og kommer til å se på meg selv som 20 år de neste fem årene, så er 23 en ganske chill alder. Det er liksom bare et tall, det betyr ikke noe spess. Når man blir 20 er man ikke lenger tenåring, det er en stor ting. Man feirer også den andre, men også til da kanskje største runddagen. Når man blir 21, jeg vet ikke, kan man kjøre opp til lastebil? Haha fuckings dårlig eksempel. Jo seff, det er 21-årsgrense på å kjøpe alkohol i USA. Og når man blir 22, vel da er man offisielt den alderen som Taylor Swift føler seg som (“feelin’ 22”), noe som også sikkert er fint. Men det kom jo en nyutgivelse fra Anne-Marie i går, for anledningen, som passet midt i blinken.

Jeg hadde en utrolig fin bursdag i går! Den startet med frokost levert på døra av Maja. Jeg dro på jobb og fikk kake til lunsj og roser levert på kontoret av min kjære, snille mann. Senere dro jeg på håndballtrening og fikk bestemme fotball til oppvarming, YESS, noen ganger skulle man tro at vi likte fotball bedre enn håndball.

På kvelden hadde jeg invitert gjengen på 23 going 13 bursdag. Det var noen jeg fant på for å pakke inn “edru-bursdag” på en morsom måte. Det var noen utenforstående som mildt sagt var overrasket over at vi skulle feire bursdag uten alkohol, heldigvis har jeg en gjeng som ikke trenger alkohol for å ha det kult sammen. Så vi kledde oss ut som oss selv da vi var 13 år, spiste pizza, kake, godteri og brus, pratet shiit og så en komedie 13 going 30 of course. Alt i alt en suuuuper fin dag ♥

Lang dag i morgen

Hei dere! Jeg håper dere er i bedre form enn meg. Jeg har vært plaget med mageproblemer siden søndagen, skikkelig krampe og kvalme og generelt rævva form. Jeg prøvde og lade opp til håndballtrening hele mandagen, endte opp med å se på treninga med en smoothie i hånda for å prøve å få i meg noe næring. I dag sto jeg over morgentrening, men prøvde meg på jobb. Ble sendt hjem derfra innen lunsjtid. Dro hjem, lagde en smoothie og havregrøt og sov i tre timer med love island uk skravlende på skjermen foran meg. Knasket paracet og redbull til middag og dro på håndballtrening. Det gikk greit det. Paraceten er over og ut nå for å si det sånn. Så nå skal jeg bare hoppe i seng og krysse fingrene for at jeg er ti ganger bedre i morgen. Da er nemlig planen å fly til Bergen og spille bortekamp mot Tertnes. En lang dag, så jeg ville foretrukket å hatt en stabil mage.