Mine nyttårsforsetter

Det er mye snakk om nyttårsforsetter og hvilken grad man burde ha fokus på det og ikke nå i januar. Det er helt opp til hver enkelt om man har lyst til å ha nyttårsforsetter eller ikke, jeg personlig er ikke veldig opptatt av det, men synes likevel det er greit å ha en liten pekepinn på hva man har lyst til fokusere på i løpet av året. Jeg har fem stykker.

Dele mer – Jeg vil være tilstede, samtidig som jeg vil dele det jeg gjør med dere. Jeg har blandede følelser angående dette, men jeg er vet hva jeg vil. Jeg vil få med meg det som skjer i nuet og ikke waste unødvendig tid på sosiale media, men jeg elsker å blogge og dele det jeg gjør med dere, så det vil jeg fortsette med. Jeg vil dele de kjedelige delene av meg og livet mitt, og de mer interessante. Fordi jeg synes det er viktig å gi dere et innblikk i en helt vanlig hverdag i en verden fylt med inputs fra sosiale media-kjendiser og deres liv hundre hakk lenger oppe på den sosiale ranken. Det er skummelt å bare ha dem å sammenligne seg med, da er det fort gjort å tenke at man ikke er bra nok, og DET vil vi ikke, for det er vi. Vi vil gjøre det beste ut av det vi har å rutte med.

Lære mye – Ha jevnt fokus på skolen utover hele semesteret. Really man?? Why even bother. Det samme skjer hvert år. SUPERmotivert fra 2-8 januar og !!der!! var den borte. Skippertak blir det nok i vår som i går og i fjor som året før. MEN jeg skal da vel gi det en sjanse.

Ikke utsette ting – Gjøre ting med en gang, enten det er noe dritt eller det er noe bra. Ikke vent med det. Jeg er en mester i å utsette ting, og det er ingen medaljefarge, verken gull, sølv eller bronsje som er verdt den følelsen av å ha noe ugjort hengende over seg. Jeg hater det. Så hvorfor gjør jeg det?? Stop it.

Bli mer rasshøl – Jeg vil gi alt for håndballen nok et år og satse på å bli bedre. Jeg vil bli sterkere både fysisk og psykisk. Den fysiske delen krever hard styrketrening og disiplin, mens den psykiske delen må jeg finne ut av litt selv. Jeg må nemlig bli med rasshøl på banen har jeg fått høre av trenerne mine, at er en av tingene jeg skal bli bedre på. Så jeg vet ikke hvor innafor det er å skrive ned det som et nyttårsforsett, men det er altså et av mine. Act more like an ass.

Det var det jeg hadde. Selv om disse forsettene er standard og begynner å nærme seg klisjeer, så har det en mental virkning for meg. Jeg trenger en påminnelse. Jeg blir motivert av å sette mål. Enten det er placebo eller ikke så gir det effekt. På samme måte som Nocco gir effekt enten det er koffeinet eller at det bare sitter i hodet. Så selv om jeg mest sannsynlig kommer til å være like ræva på de tingene som jeg irriterte meg grønn over at jeg gjorde eller ikke gjorde i 2018, så får jeg et kick og en ekstrem lyst til å bli bedre. Og det er viktig. Motivasjon er drivkraften til å utføre en atferd. Så er man motivert til å gjøre noe, møter man seg selv allerede på halvveien til måloppnåelse.

Har dere noen nyttårsforsetter? 

quick-fix overkroppsøkt

 

Her kommer gårsdagens quick fix på overkropp. Jeg fikk det litt travelt etter skolen, noe greier jeg måtte få gjort og en treningsøkt som skulle gjennomføres før jeg kunne sette meg ned og se Byåsen på bortebane mot Vipers. Derfor satte jeg sammen en effektiv overkroppsøkt med flere øvelser, som ikke tok mer enn 30 minutter! Nå som jeg ikke kan trene så mye på bein, så blir det fokus på overkropp. Og jeg har fått en greie for boksing. For de som har problems med å se ut som en wannabe-proffbokser, så går det an å kjøre til 15 eller 30 cal i romaskin, men da tar økten litt lenger tid.

15 sek boksing

30 reps enarms pushpress (skulderpress 15 reps på hver arm med manualer, eller 30 reps med stang)

30 reps omvendt flies (se bilde under)

 

15 sek boksing

30 reps push-ups

30 reps sit-ups

 

15 sek boksing

30 reps rygghev

30 reps overhead (ryggliggende på benk med vektskive over hodet, i 90 graders bevegelse)

 

15 sek boksing

30 reps setehev med booty-builder strikk (litt styrke på hamstring er viktig)

30 reps brystpress

1 min planken til slutt

Denne økta kan du kjøre 1, 2 eller 3 ganger, avhengig av hvor hardt du føler for og hvor god tid du har !!

Her ser dere omvendt flies med manualer.

Lykke til !!

 

Skade-oppdatering og middagstips

Hei dere!

Som dere vet tok jeg MR i forrige uke angående strekken på baksiden av låret. Jeg fikk resultatene i går og det viser seg at det ikke bare er en alminnelig strekk, jeg har delvis revet av en sene i hamstringen, noe som forlenger ventetiden. Faen. Jeg krymper meg når jeg tenker på det, det er så ekkelt med de sene-greiene, og at den ene bare henger i en tynn trå.

Jeg har snakket med lege, fysio og trenerteamet og vi har blitt enige om at jeg skal bruke tiden framover på å heale hamstringen. Derfor blir det ikke mye håndball, det blir heller egentrening med fokus på å styrke hamstringen og resten av kroppen. Så her er det bare å holde hodet oppe, smøre seg med tålmodighet og gjøre en god jobb med opptreningen.

Det hjelper å ha treningssenter på arbeidsplassen, eller med andre ord at arbeidsplassen er et treningssenter, da blir ikke dørstokkmila veldig lang. Jeg var ferdig på jobb klokken fire i går og tok heisen en etasje ned for å trene overkropp. Det ble faktisk et fyrverkeri av en økt, jeg kan legge den ut i eget innlegg. 
Dette ble innkjøpet mitt etter en tur på butikken etter jobb og trening, noe som resulterte i en nyydelig middag. Superenkel og supersunn! 250 gram kylling med grønnsaker og søtpotet i ovnen i ca 30 min. Jeg har fått sansen for å steke kylling i ovnen istedenfor i panna, smører litt olje i formen før jeg legger maten oppi. Krydrer med salt og sitronpepper. I tillegg så prøvde jeg meg på en Sprite med smak av lemon og cucumber, noe som dessverre ikke ble noe suksess. Veldig kvalmende agurk-ettersmak. 

Anbefaler å prøve denne middagen!

new in this weekend

Favorittdagen min, søndag, har vært akkurat om bestilt. Våknet av meg selv, nada vekkerklokke. Våknet forsåvidt av kirkeklokkene som begynte å tralle relativt tidlig i forhold til at jeg jobbet i natt. Men jeg kunne ikke tenkt meg en bedre måte å våkne på jeg. Sto opp, ordnet meg en delicchh breakfast og så litt serie, det er Suits sesong 7 det går i for øyeblikket.

Så bestemte jeg meg for å shine kåken, and so she did. Rydde, støvsuge, Gif-engangsmoppe, doskrubbe og speilvaske. Sa meg mektig tilfreds med jobbinga og dro på 3T-ilsvika med Hanna og Maja for en økt klokka to. Nå har jeg laget meg ordentlige middagspannekaker til middag, med blåbær og sukker på. Jeg innser mens jeg spiser at det er ingenting som bringer fram så mange barndomsminner for meg som pannekaker med blåbærsyltetøy på. Guuud det er det mange år siden jeg har spist!!

I går var jeg i byen med mamsen. Vi shoppet litt på januarsalget og spiste lunsj på Frati. Etterpå kjørte vi innom Mimmi og Beste og fikk servert eplekake og is, mmmm.

Mine innkjøp fra gårsdagen var denne nydeligheten fra Norse Projects (den rosa jakken), kjøpte den på Retro. Buksen er forresten fra Holzweiler for de som spør.

Den er mye mer lyserosa og mindre bronse enn den ser ut på det siste bildet. Kjøpte også denne deilige ullgenseren fra Calvin Klein, fra Retro.

Ha en fin søndag videre!

Ukens spørsmål

 

Er du fornøyd med den stockholm hånd steameren?

Jeg har ikke rukket å prøvd den enda. For dere som ikke vet hva det er så er det en steamer som fungerer istedenfor strykejern, om jeg har forstått det riktig. Jeg fikk den av mimmi og beste i julegave ♥

Hva er dine favorittpålegg?

En ting dere kanskje ikke visste om meg er at jeg er typen som helst spiser flere lag med pålegg, haha. Svært sjeldent spiser jeg en brødskive med kun ett pålegg på. Det er ikke ost uten skinke eller skinke uten agurk. Favoritten er egg og avokado, og peanøttsmør og syltetøy på en andreplass.

Dine favorittmåltider, diverse intervaller du anbefaler, en vanlig treningsuke hos deg, dine favoritt proteinpulver og preworkouts, samt. dine favorittightser? 🙂

Wow masse på en gang. Måltider i form av tidspunkt på dagen eller matrett da tro..? Frokost er i hvert fall favoritten. Jeg anbefaler 20/10 intervaller og 4×4 intervaller. Jeg trener to ganger om dagen fra mandag til fredag, dvs en styrke/basis økt og en håndballtrening, med unntak av onsdager da vi bare har håndball. På lørdager har vi en håndballtrening om morgenen og søndag som regel fri. Jeg bruker ikke proteinpulver, men Nocco som preworkout hvis det teller. Mine fav tightser kjøper jeg på 3T-Shop, fra Reebok og 2XU.

Hei, fine deg! Hva tenker du om å kutte ned på kjøtt og spise mer plantebasert? 🙂 Kunne du tenkt deg å bli vegetarianer eller veganer? Ikke akkurat nå, men senere?

Det kunne jeg absolutt. Jeg hadde nok ikke hatt noe problem med å kutte ned på kjøttet, spiser egentlig ikke så mye kjøtt i utgangspunktet, velger ofte vegetariske alternativer. Av kjøtt så går det i kalkunpålegg på knekkebrødet og kylling til middag. Å go vegan hadde nok blitt en utfordring, men jeg drikker plantebasert melk da, det er vel en start.

Trondheims-anbefalinger?? Hvilke kaféer og restauranter er dine favoritter, turer og eller andre ting å gjøre ellers? 😀

Man kan gå tur på Lade-stien og ta en kaffe og en kanelsnurr på Lade-kaia, det er veldig koselig. Av restauranter så anbefaler jeg rekka på Solsiden, selv om jeg har vært der en milli gang, så er det fortsatt like hyggelig der. Olivia og Una er mine favs og sushi på Sabrura. Av aktiviteter så går det an å prøve minigolf på Trondheim Camping eller dra på Byåsen-kamp <333

Tenker du å fullføre bachelor i faget du tar nå, eller skal du bytte studie til høsten?

Jeg liker veldig godt faget jeg går, så jeg vil nok fortsette på en Bachelor ja

Begynner du å bli lei av å studere? Det gjør nemlig jeg!

Haha uten å være den irriterende gullungen som jeg høres ut som nå, så er jeg ikke lei av å studere enda altså. Men jeg har flere år foran meg, så lei skal jeg bli, ikke tenk på det!

Tips til mat på studentbudsjett? Og hvordan er ditt budsjett?

Hmm jeg synes faktisk det er masse god, sunn og billig mat der ute. Suppene fra rema som koster mellom 39 og 69 kr, eksempelvis thai-suppe, fiskesuppe og blomkålsuppe, en sånn har jeg alltid liggende klar i kjøleskapet. Eller bytt ut kjøttdeigen i fredagstacoen med kidneybønner til 9 kroner. Wok med kylling, frosne grønnsaker og risnudler er jo også rimelig. Mitt matbudsjett har jeg null kontroll over. Jeg kjøper inn det jeg trenger og ønsker av mat, prøver å ha et øye åpent for det billigste alternativet.

Ut fra bilder så ser det ut som du liker alt. Er det noe du absolutt ikke liker?

Haha det er ikke feil at jeg liker så og si alt, jeg prøver å tenke nå, det eneste jeg kommer på som jeg ikke er noe fan av er rødløk, selv om jeg spiser det ved hver anledning for å prøve å like det.

Hvor er veska fra? 🙂

Den er fra Jim Ricky, kjøpt på Carma i Trondheim. Luv it.

Hvor du jobber? 🙂

Jeg jobber på 3T-Produkter, som er hovedkontoret til 3T-Treningssenter.

Hvor ofte shopper du?

Faktisk svært sjeldent. Jeg er ikke en av de som sitter og nettshopper på kvelden og er heller ikke veldig ofte i butikker. Men når jeg først er på shopping så slår jeg til.

Når legger du deg om kvelden?

Det varierer litt i forhold til når jeg skal stå opp dagen etter, men som regel så står jeg opp tidlig og har en uskreven regel om åtte timers søvn, så da teller jeg egentlig bare timer. Skal jeg opp klokken sju så legger jeg meg elleve. Noen ganger blir det mindre enn åtte timer, noen ganger mer.

Er du fortsatt like god venn med alle venninnene dine fra videregående?

Samme gamle gjengen nå og for alltid.

Hva er din guilty pleasure?

Å se gamle videoblogger på Youtube haha. Og ellers alt mulig annet rart som ligger på Youtube

Hvilke øvelser anbefaler du for meg som ikke klarer å komme i gang med treningen/ikke klarer å like trening?

Jeg ville begynt veldig rolig, enten du vil prøve ut løping eller styrketrening. Først og fremst vil jeg anbefale gruppetimer, hvis de tilbyr det på senteret du går på. Det er en fin måte å komme på godfoten med treningen på, tror jeg da. Ellers så kan du kjøre noen “snille” intervaller på mølla – 30 sekunder jobbing med 30 sekunder pause x 10 løp. Her kommer det jo helt an på hastighet om det blir døden eller ikke, men trenger ikke pushe alt man har med en gang. En annen type er 1 minutt jobbing med 2 minutter pause x 8 løp. Eller, som jeg liker best, styrketrening. Du kan begynne med egen kroppsvekt, velg deg fem øvelser som du gjør 10 repetisjoner av, og kjører 4 runder med. Det kan for eksempel være gående utfall, armhevinger, situps, rygghev og burpees. Det er så mange ulike ting man kan gjøre, det er bare å prøve seg frem så kommer du nok til å finne en treningsform du liker! 🙂

Hei! Med tanke på at foreldrene dine eier 3T, og du har mye treningserfaring; kunne ikke du tenkt deg å ta en PT utdanning eller jobbe som instruktør på senteret, istedenfor å jobbe på lageret/kontorarbeid? 🙂

Hei du! Det kunne jeg absolutt gjort og jeg er sikker på at jeg hadde vært instruktør hvis jeg ikke hadde spilt håndball, men det blir vanskelig å kombinere ettersom jeg har en bestemt mengde trening i uka og ikke skal overgå det.. Om jeg hadde fått leve livet mitt en gang til skulle jeg gjort det.

Skole og pizza <3

For åtte år siden hadde overskriften der vært publisert som en Facebook-status uten tvil. Haha, heihei GOD FREDAG dere!

I går hadde jeg årets første forelesning! Det er ikke så verst å starte på’n igjen, godt med litt variasjon i hverdagen. Det kjipe er at jeg har forelesning klokken 09.30 og basistreningen på torsdagsmorgen er ferdig rundt den tiden, så jeg rekker ikke førstetimen i bed.øk, som er et fag jeg absolutt skulle fått med meg alt av. Jaja sånn er det når man prioriterer idretten. MEN vi fikk igjen samf.øk karakteren i dag, og jeg fikk A?!?! Helloooo very happi yes yes.

Etter skolen i går dro jeg for å ta MR av hamstringen på Aleris. Fikk på meg en svart skjorte og kjempet meg gjennom mine egne søvnrykninger i den maskinen i 40 minutter. Det var tydeligvis en del bilder som skulle tas. Etter MR-timen plukket jeg opp Hanna på gaten. Hun sover der noen ganger. Neida. Vi utnyttet tilbudet 2 redbull for 30 kr, styrtet hver vår og dro på 3T-Ilsvika, oss to og Anna. Etter økten dro vi hjem til meg, dusjet og lagde pizza. For dere høysensitive, lukk øynene – vi lagde nemlig tunfiskpizza, som er noe av det diggeste sunne jeg vet av. Jeg og Anna elsker det. Hanna er fortsatt bare på lompepizza-nivå. Så kom Katrine, hun er på Ristorantepizza-nivå. Her er alt lov, we do not discriminate. Dermed ble det tre ulike pizzaer og film. Vi så Bandersnatch som er en psyko-thriller på Netflix, som lar deg som seer være med å bestemme utfallet i filmen. Anbefales for de som liker serien Black Mirror.

Også har jeg altså fått meg ny telefon, iPhone Xs Max, så dermed ble det mobilbilder denne gang. Det er jo så enkelt. Hva synes dere om mobilbilder, er det skikkelig irri irri rattata? (irriterende).

Oppskriften på tunfiskpizza er forresten kjempeenkel og dere finner den HER

Stå opp eller sove videre?

Reklame | 3T-Shop

I dag morges våknet jeg etter to runder med slumring fra klokken sju. Jeg kunne egentlig sovet lenger ettersom jeg ikke har forelesning i dag, men jeg fikk lyst til å stå opp tidlig, komme meg på trening og dra en tur innom jobb for å gjøre ferdig noe greier. Jeg har så hat-elsk-forhold til å stå opp tidlig om morgenen. Det kan svi som et helvete i både øye, nese, munn og alle andre kroppsdeler jeg besitter, men samtidig så elsker jeg å være våken og produktiv og liker absolutt ikke å waste noen av døgnets timer. Når det er sagt så er jeg klar over hvor viktig søvn er også.

Anyways, jeg startet dagen med to knekkebrød med ost og skinke og et glass havremelk. Standarden for tiden. Så dro jeg på 3T-Rosten og trente styrke og ble med på en intervall-spinning-økt etterpå. Noccoen var med meg og ga meg superpowers med sin amazinge placebo-effekt. Lunsjen tok jeg på jobb, en banan og fire tacolefser med ost, skinke og salat. Nå skal jeg snart ta turen hjemover og lage meg en torskemiddag.

Senere i dag er det håndballkamp, Byåsen mot Fredrikstad kl.18. Det har gått nesten tre måneder siden jeg fikk strekken i hamstring og den har enda ikke healet. Jeg var til legen i går og skal ta MR på Aleris i morgen. Jeg fikk beskjed om å vente fire uker til før jeg er tilbake. Det er forbanna kjipt, men jeg kan ikke annet enn trene og glede meg til å komme tilbake.

Treningsklær fra 3T-Shop

Slitsomme bloggere

Hei dere, god søndag!

I nuet sitter jeg i sofaen og Maja ligger naken på gulvet, sammen ser vi Bloggerne og blir relativt sliten av å høre om puppene til Anniken i den ene episoden her. Men skal man se Bloggerne så er det bare å stålsette seg, for det er mye man blir sliten av haha, bloggere generelt er ganske slitsomme, skriver jeg her på min egen blogg. Oh the irony. I morges våknet jeg klokken elleve og kjørte for å hente en hangover Hanna og dra henne med på håndballkamp. Så dagens kultur var å støtte 2.divisjonslaget til Byåsen gjennom nok en seier, med en kopp kaffe hver på tribunen, som to stepmoms.

Nå skal jeg og Maja spise middag hos mamma og pappa og bare ta søndagen videre med knusende ro. Jeg tenkte å ha en ukens spørsmål, med diverse dere har spurt om i det siste. Hvis det er noe dere vil ha med så er det bare å legge igjen en kommentar under her.

Falafel-middag for 1

Heiii fellas

Denne lørdagen har vært over gjennomsnittet behagelig. Jeg vet jeg var på håndballtrening i morges, men det husker jeg nesten ikke, for jeg sovnet igjen da jeg kom hjem og startet egentlig dagen klokken ett. Da spiste jeg og Maja frokost/lunsj og så ferdig de siste episodene av My brilliant friend på HBO. Litt mixed feels når det gjelder den serien – den er veldig fin, veldig fæl, veldig trist, veldig søt og ender veldig brått. Men det kommer sikkert en sesong til.

Ellers har jeg bare sittet inne, sett håndballkamper på TVen og laget meg lørdagsmiddag for 1. Det ble “hjemmelaget” falafel, prøvde noe nytt. Det er en pakke fra Det glutenfrie verksted, så nesten hjemmelaget i hvert fall.

Bare bland sammen 5 dl kokende vann med det tørre til en deig og la den stå kaldt et kvarters tid. Rull deretter små baller av deigen og stek i en panne med olje på middels varme til de ser ferdige ut.

Jeg spiste det med tacolefser, salat, mango, agurk og en gresk yoghurt. Jeg tenkte egentlig granateple, men de hadde det ikke på butikken, så da ble mango en god substitutt. Det var jummyyy og godt med noe annet enn pizza og taco. Jeg klarte såvidt å spise opp halvparten, så her kan det absolutt deles på to eller tre.

Nå skal jeg på fest, dere er alle invitert, den er på Downtown og jeg sitter i luka og jobber som vanlig. See u there ♥

Realitycheck

Hei igjen folkens!

Lenge siden sist (slår av en vits om at jeg ikke har blogget siden i fjor). Jeg lever altså, jeg har bare tatt meg litt fri fra bloggingen noen dager tydeligvis. Det har ikke skjedd noe drastisk, selv om jeg skjønner at noen lurer haha. Jeg tror ikke jeg har landet helt etter jul- og nyttårsfeiring bare. På vei ned mot jorda igjen nå, ettersom dagen i dag har bestått av to treninger og jobb. Man får hverdagen bitchslappet i trynet før man vet ordet av det. Noen fikk det sikkert tidligere enn meg, andre får det på mandag. Da begynner det for real. I dag er det fredag, men det føles absolutt ikke sånn, ettersom uka har vært så kort tror jeg det er onsdag. Men uansett om det føles sånn eller ikke, så er det det. Så jeg skal slappe av i kveld, før det venter ny håndballtrening i morgen. Realitycheckkk.

V