guiltfree kakao uten fett og sukker

Another day goes by og jeg er enda ikke frisk. Men noe må jeg bruke dagene mine på, så da utforsker jeg litt på kjøkkenet. Jeg har drukket sikkert 9 kopper om dagen de siste dagene, så da jeg begynner å bli småålig lei av det. Derfor kom jeg på at KAKAO finnes, noe som egentlig er mye bedre enn te i utgangspunktet. Men så tenkte jeg å prøve å lage en litt sunnere variant, som kan drikkes guiltfree errday. Den er kjempeenkel å lage og smakte nydelig ♥

♥ 1 dl Styrk kakao

♥ 1 dl melk (kan også bruke dobbel dose med vanlig melk, og heller mer kakaopulver)

♥ 1 ss kakao

♥ 1 ts Sukrin gold (eller annen søtning, reguler selv hvor søt du vil ha den)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og istedenfor pisket krem bruker jeg melkeskum fra steameren til kaffemaskinen. Funker kjempebra det altså. 

Ha en fin dag! 

Smoothie og havregrøt med spinat

Såå håndballkamp viste seg ikke å være den ultimate løsningen for å ta knekken på forkjølelsen. Derfor ligger jeg hjemme nok en dag. Jeg dro en tur på apoteket og kjøpte noen halstabletter, og på matbutikken og kjøpte meg en pose spinat. Jeg burde spise mere spinat har jeg funnet ut, det er jo så godt! Samtidig som det er skikkelig grønt og sunt, også det at man blir like sterke som skipperen av å spise det da. 

Så til lunsj i dag lagde jeg meg spinatgrøt og spinatsmoothie haha. Snakk om overkill. Men det ble utrolig godt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grøten

Jeg blandet en håndfull med fersk spinat og kokende vann (så mye vann som du ønsker i havregrøten) i en blender. Satte på en kjele med 45 gram havregryn og helte spinatvannet oppi, og kokte opp som vanlig havregrøt. Så egentlig er det en helt vanlig havregrøt, bare med hakket spinat oppi. Det smaker nemlig ikke veldig mye, men gir en spenstig farge! Så er det bare å toppe den med og alt av frukt, nøtter og bær.

Smoothie

Her jukset jeg som bare juling. Jeg kjøpte nemlig en ferdig smoothie med smak av kiwi og eple, og mikset med appelsinjuice, en banan, en håndfull spinat og isbiter. Men jeg hadde sikkert ikke trengt den ferdige smoothien oppi i det hele tatt. Neste gang skal jeg prøve bare appelsinjuice, banan og spinat. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som ble fristet? ♥

chillen i mitt chillibad

Hei dere! Jeg skylder på influensavaksina for at jeg stadig blir syk jeg altså. Det er andre gangen siden jeg tok den at jeg er forkjøla og har influensasymptomer, og jeg har ikke brukt å være mye syk tidligere 🙁 Så her sitter igjen med tett nese, vond hals og hodepine, yesda life is good. Jeg har vært desperat etter å bli frisk de siste dagene, i går drakk jeg over fem liter vann, pluss skikkelig overdose på c-vitamin og en mirakelkur jeg fant på nettet. Den mirakelkuren var virkelig heftige saker, med blant annet ingefær, chilli og hvitløk. Jeg skal legge ut oppskriften under her. Grunnen til at det var så viktig å bli frisk var at jeg skulle spille kamp i dag. Og det gjorde jeg, vi spilte mot Ålesund og vant med åtte mål. Om det var så lurt å spille, skal jeg ikke uttale meg om før i morgen. Får se om formen er veldig mye forverret, eller om det kanskje tar knekken på sykdommen (!!:))) Kan jo håpe det. Men NÅ er det tid for FINALE! Håper alle sitter med venner og familie rundt seg og gjør seg klare til å se gutta våre spille VM-finale mot Frankrike i dag. Lykke lykke til vi heier på dere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er mirakelkuren inspirert av komikerfrue:

♥ En stor kopp te med god smak

♥ 2 halstabletter oppi

♥ 2 ts honning

♥ 1 ts raspet ingefær

♥ 1 ts raspet sitronskall

♥ 1 chilli, skåret i to

♥ 1 fedd hvitløk

DEN SHVIR, enjoy 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er mannen som chiller i mitt chillibad. Mamma bestilte altså slike menn fra Kina, som du normalt putter te i buksa på, men som jeg puttet alle disse godsakene i, så de kan ligge å trekke godt inn i drikken min. Nam. Fikke jeg disse mennene til å høres veldig perverse ut nå? Haha whatever. 

Kjører en Q&A

Hei folkens! Nå kjenner jeg at det virkelig er på tide med en god gammaldags spørsmålsrunde, eller en Q&A som ungdommen kaller det nå til dags. Jeg føler det er så mange spørsmål som jeg ikke har fått gitt dere svar på og det har gått alt for lang tid siden sist jeg hadde en månedens spørsmål, eller spørsmålsrunde. Jeg tenkte å svare på video så det blir litt mere interessant å se på også. Nå aner ikke jeg hvor mange spørsmål jeg kommer til å få inn, men jeg ser an om jeg deler inn i ulike kategorier, hvis det blir veldig mange, eller hvis jeg får sånn 20 stk at jeg kjører alt i en 🙂

Så da er det bare å fyre løs med spørsmål som dere lurer på!

januar favoritter

Favorittserie

Valkyrien på NRK, den har falt veldig i smak altså. Norsk TV vil jeg si er undervurdert.

Favoritt snack

Appelsiiin, de er så gode på denne tiden av året, spiser det hele tiden.

Favorittklesplagg

Generelt er jeg fan av litt baggy klesplagg, enten det er bukser, tshirts eller gensere. Så t-skjorte-kjolen fra Adidas som jeg bestilte meg denne måneden, ble fort en favoritt i klesskapet. Jeg har rett og slett flyttet inn i den.

Favorittprodukt

Min pore refiner primer fra Dr.Brandt, kjøpte den på et parfymeri i Krakow. Den har en dekkende effekt for porene og gjør huden myk og lett å sminke over, den anbefales!

Favorittpålegg

Jeg liker så og si alt og spiser veldig mye forskjellig i løpet av en måned, men favorittpålegg denne måneden, hmm. Jeg må faktisk gå å se i kjøleskapet, to sek da. Jeg tror kanskje hvitost og paprika har vært en slager denne måneden. Ikke veldig spennende, men enkelt og godt. 

Favorittsang

Bad things av Machine Gun Kelly og ex-Fifth Harmony-sanger Camila Cabello, just looove it. 

Favorittfilm

Usjj jeg liker det ikke, men søndagsfilmen forrige søndag var Prisoners, så jeg måtte bare se den. Jeg har sett den tre ganger allerede, men den er faktisk så bra. Den er helt forjævlig ekkel, men den blir bare bedre og bedre for hver gang jeg ser den. En perfekt thriller i mine øyne. 

Favorittrestaurant

Creperie & Logi i Åre. Det ligger midt i sentrum av byen, og jeg spiste der for første gang denne uken, da jeg, Johanna og Anna kjørte dit på dagstur. De har crepes med masssse forskjellig godt på, både sunne lunsj crepes med kylling/skinke/fisk/vegetar og ofc dessert crepes. Jeg hadde kylling og pesto, og den var deeelisch. 

Favorittdrikke

Vanlig svart kaffe, eller min everyday milkshake/frappucchino. Går for det meste i kaffe i hvert fall. Her er oppskrift på shaken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tenkte jeg kunne prøve ut denne greia med favoritter for hver måned. Jeg skal prøve så godt jeg kan å opprettholde det så lenge dere viser litt interesse for det 🙂 Hvis det er noe mer dere kunne tenke dere at jeg hadde med i innleggene, altså andre favoritter, så er det bare å legge igjen en kommentar! 

Hva synes dere?

 

PT og rundstykker

God kveld mine fine ♥ I dag prøvde jeg noe nytt, nemlig å trene med personlig trener! Jeg var på 3T-Ilsvika og fikk et program tilpasset håndball og meg som linjespiller, så det virket veldig greit. Jeg var helt utslitt i hele kroppen etter økta haha. Resten av dagen har jeg prøvd å lest litt skole og ellers spist middag og sett Friends. Nå sitter jeg hjemme hos Trinny med Loui og prater shiit og lager kveldsmat. Just another sleepover. Det gjør hverdagen litt koseligere. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bakte rundstykker her om dagen, oppskriften finner dere her. Å følge oppskriften er egentlig ikke så viktig, så lenge dere har cottage cheese, havregryn/havremel og egg så kommer dere veldig langt, bare å smekke alt sammen sammen og sette det i ovnen, og TADA kjempejummy ♥


Hvordan har dagen deres vært?

proteinrik fruitbowl

Hei folkens! Mandager er så og si eneste dagen i uka uten håndballtrening, så det utnyttet jeg, Johanna og Anna i går med å dra på dagstur til Åre. Vi kjørte relativt tidlig for å kjøre innom det splitter nye 3T-senteret på Ranheim og ta morgenøkta der. Det er deilig med litt variasjon, og å utforske nye treningssenter er ingen dum ide. Det var veldig fint og moderne, og generelt en positiv opplevelse, så det anbefales å ta turen dit for 3T-medlemmer. 

Rundt klokka tolv var vi tilbake på veien med snuten vendt mot Åre ♥ Roadtripen i seg selv er jo verdt turen, men når vi i tillegg legger til en lunsj og matshopping, så blir turen even better. Vi er ikke av den rasen som drar dit for å handle røyk, øl og bacon, men heller sugarfree products (donthate), som Nocco, kvarg og proteinpudding hehe. I love it. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er noen andre kvarger vi også prøvde ut. Kokos og kola (karamell) høres ut som en litt crazy kombo, men jeg liker crazy stuff så jeg må bare prøve. Vaniljen vet jeg er god da. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flere som har sansen for disse kvargene, eller er jeg helt alene om det kanskje?

Unge Ferrari

Hei dere! Nå er jeg tilbake på bakken igjen etter en sinnsykt artig helg. Ettersom jeg har vært veldig lite oppdaterende om livet mitt på bloggen de siste dagene kan jeg jo starte med fredagen. Jeg, Thea og Martine hadde en liten markering aka bursdagsfeiring. Vi tre har pleid å feire bursdag sammen før, fordi de er ganske rett etter hverandre, så vi har liksom slått to (eller tre) fluer i en smekk. Og dermed ble det tapas og vin med Nygz. Vi fikk noen flotte gaver av jentene våre, blant annet VIP-kort på Downtown for nå er vi jo lizåm tjue(!!snart i alle fall).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men Thea og Martine ble eegentlig 20 dagen etter, altså på lørdagen. Så da feiret vi like gjerne litt den dagen også. Vi hadde først et lite pre-vors hjemme hos meg, så dro vi videre til et nytt vors like ved Samfundet utover kvelden. Vi skulle nemlig på konsert til Unge Ferrari og Tomine Harket på Samfundet til slutt. Det ble en morsom kveld, og en enda morsommere sleepover og søndag dagen etter haha. Hadde mye morsomt å snakke om i hvert fall. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Svar på spørsmål om studie

Hva studerer du og er du fornøyd?

Jeg studerer Statsvitenskap på NTNU Dragvoll, og joda jeg holder ut. Haha nessjjda det er ikke så ille. Jeg sa til meg selv at om jeg ikke sto på eksamen, så ville jeg ikke fortsette andre semester, men så sto jeg da så here we go again. 

Hva var planen din for dette året?

Planen min i år var å spille håndball, og ha nok tid til overs til både å ha egentrening på formiddagen og håndballtrening på kvelden. I tillegg fikk jeg skikkelig motivasjonsboost på bloggfronten, og bestemte meg for å fortsette med det og kanskje step up the game litt. Og når jeg skjønte at jeg uansett kom til å bli værende i Trondheim, så bestemte jeg meg for å søke på NTNU i tillegg, og kom inn på årsstudium i Statsvitenskap. Men som dere skjønner så er det ikke skole jeg satser i år, så derfor avtalte jeg et møte med rådgiver og vi ble enige om at et 50% årsstudium ville passe meg.  

Hvordan fungerer 50 % årsstudium?

Det fungerer slik at jeg bare går halve “faget”. Egentlig så er statsvitenskap inndelt i to ulike fag hvert semester, så jeg går bare et av to fag på et semester, og får 15 studiepoeng istedenfor 30. Jeg har likevel mulighet til å fullføre årsstudiumet, bare at det da vil gå over to år – eller å fortsette på en bachelor, som i mitt tempo da vil ta seks år istedenfor tre. (Hvis dere skjønner??)

Hvordan er det å studere på NTNU? Og hvordan er studentlivet i Trondheim?

Det er veldig greit det altså. Jeg studerer på Dragvoll, så det er veldig enkelt å kjøre dit og masse parkeringsplass (selv om jeg stadig glemmer å betale de 15 kronene det koster for parkering, og får bot på 800 kr til gjengjeld). Jeg er den eneste i den vennegjengen som studerer der, men jeg har fått noen kjempegode venner på studiet, som jeg blant annet dro til Krakow med før jul. Det er fester og happenings for studentene i Trondheim hele tiden, så det er vel sant det de sier om at Trondheim er den beste studentbyen. Bare synd jeg ikke får tatt så mye del i det på grunn av håndballen, men det handler om mine egne prioriteringer. 

kan du forklare litt om hva studiet går ut på?

Det handler for det meste om politikk, og samfunnet. Det første semesteret hadde jeg to fag, komparativ politikk – altså det å sammenligne like og ulike land med hverandre for å finne forskjeller og likheter, og internasjonal politikk – som ja sier seg selv at handlet om politikk på den internasjonale arena. Sistnevnte er det mest spennende spør du meg da. Det gikk mye ut på krig og fred (og sånn) haha neida, det handlet mye om tidligere kriger og bakenforliggende årsaker til dem, som for eksempel andre verdenskrig. Også myye om teoritradisjoner og ideologier (dere vet, liberalismen, sosialismen osv..) 

Hvor mange eksamener hadde du til jul?

Jeg hadde kun én!

Vet du hva du skal gjøre til neste år?

Jeg lever veldig i nuet, og planlegger sjeldent noe mer enn to uker fram i tid, så nei jeg har dessverre ikke peiling enda.. 

Om du finner ut at studiet du går på nå ikke er noe du har tenkt å satse på senere, hva er planen da?

Bare å finne på noe annet da, mamma sier jeg har god tid ;p

Er det viktig for deg å fullføre en bachelorutdanning ? 

Hmm ikke enda, men jeg vil gjøre det når jeg finner noe jeg kunne tenkt meg å fullført

Kunne du tenkt deg å bodd ett annet sted for å studere, eller vil du helst bare bo i Trondheim ? ;-)​

Jeg vil faktisk helst bo i Trondheim, elsker byen min. Men hadde det ikke vært for håndballen så hadde jeg garantert reist mer og eventuelt studert noen måneder i utlandet. 

satser du på håndball?

Jeg har alltid sagt at jeg spiller håndball kun fordi jeg elsker det, og før jeg byttet til Utleira hadde jeg ingen planer om å satse fullt på håndball. Jeg sa til og med at om Heimdal gikk i oppløsning så ville jeg slutte. Men når alt kom til alt, og Heimdal faktisk gikk i oppløsning forandret ting seg. Jeg byttet for første gang klubb og posisjon på banen, ble linjespiller på Utleira, og nå har jeg vel kommet dit at jeg vil jobbe for å bli så god som jeg kan bli. Det er kanskje min måte å si at jeg satser håndball haha 🙂


 

Would you like to visit the world before your work?

Absolutely, I want to travel a lot before I settle with anything fo real

hva skal du studere neste år? Juss eller noe lignende, eller noe helt annet?

Hmm som sagt så er jeg veldig usikker enda. Juss synes jeg høres kjempespennende ut, men jeg tror ikke jeg vil bli noe innenfor det. Hvis jeg skulle vært advokat ville det irritert meg om jeg ikke hadde kunnet hele lovboka utenat som gutta i Suits, og med min gullfiskhukommelse så ville ikke det vært mulig :/ Så jeg vil vel prøve meg på noe nytt, kanskje jeg vil se litt i retning markedsføring.

hadde du T eller P matte på vgs?

Jeg hadde P ;Ppp Er ikke noe mattegeni 

 Jeg lurte på om du kunne fortelle litt om valgfagene du hadde i 2. og 3.klasse på VGS? Hadde vært veldig fint å lese, og få høre hva du synes om valgene og fagene du tok 🙂

Jeg valgte politikk, rettslære og markedsføring. Jeg trivdes veldig godt med de fagene, og fikk vel karakter 5 i alle. Jeg anbefaler alle for en typisk samfunnsfaglig person, som heller liker å arbeide med mennesker enn tall og mikroorganismer. 

hvordan kan du gå 50% årsstudium?

Det er enkelt det, bare å snakke med rådgiver på universitetet og ordne det. 

Hvorfor ville du ikke ha friår?Vel, jeg ser litt på dette året som et friår egentlig, selv om jeg studerer. For å si det sånn så er ikke studiet min førsteprio dette året. Både håndball og blogging går foran. Men jeg tenkte hvis jeg uansett skulle ha friår, så kunne jeg like gjerne gjøre et forsøk på å samle opp noen poeng med det samme.

Hva synes du om statsvitenskap fram til nå? 

Jeg tar faget egentlig kun for å lære mer om hvordan verden henger sammen. Jeg synes det er veldig interessant med krig, fred, politikk, økonomi og makt, i forskjellige land og samspillet mellom land. Jeg har ikke tenkt å bli statsviter, men jeg tror det kommer godt å ha slik bakgrunnskunnskap likevel, dere vet i familieselskap med framtidige svigerforeldre slår det sikkert an å kunne diskutere litt verdenspolitikk. 

Skal du gå videre/over til bachelor eller hva tenker du neste år?

Jeg tviler egentlig på det, jeg har vel funnet ut at jeg ikke vil bli statsviter eller politiker, er her bare for å samle opp noen poeng og bli litt smartere. 

Er det noe du synes er negativt om emnet? Er pensum vanskelig?

Det er en del pensum, altså en del som må leses, men så lenge det er litt interessant så går det greit. Det første semesteret hadde vi bøker både på dansk, norsk og engelsk, noe som kunne være en smule utfordrende til tider. Og noen av bøkene var tyngre enn andre. Oog er semesteroppgaven litt nedtur. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg selger forresten fjorårets pensum, hvis noen er interesserte så bare ta kontakt hvor som helst, i en kommentar her, på Facebook, eller mail ([email protected]).

Hva jobber du med?

Jeg jobber noe på 3T-produkter, som er “kontorene” på 3T. Jeg har ikke faste arbeidstider, men jobber når jeg har mulighet og de trenger meg. En oppgave kan for eksempel være å sortere svar i en spørreundersøkelse og finne ut hvor mange kunder som svarte noe til fordel for noe annet. Jeg har også jobbet en del med  nettbutikken, 3T-Shop. 

Får du stipend?

Nei, men jeg tror jeg kunne fått det hvis jeg ville. 

Og så lurer jeg på om du pliiis kan skrive kort hva de andre venninne dine studerer og hvor! Vet du har nevnt det før men er så stress å lete etter ett enkelt innlegg haha…

Det går fint ja. Jeg, Thea og Martine går hver våre fag på NTNU, de går på Gløshaugen og går årsstudium i kjemi- og biologi, og geologi. Johanna, Hanna og Louise studerte exphil og exfac noen måneder i Australia, men de er hjemme nå og jobber og har friår egentlig. Nora studerer sosionom (heter det det?) i Bodø. Katrine går på folkehøyskole på Karmøy i Bergen. Markus er i militæret. Og Anna skal til LA for å studere Business i februar. Resten av gjengen er hjemme å jobber eller går fjerdeåret (idrettslinja) på VGS og spiller håndball ♥

Lurer foresten også på hva du tenker å jobbe som når du er ferdig utdannet? Skal du ta over 3T? 😛 Og hva skal du studere neste år?​

Har ikke kommet så langt i planleggingen, jeg vet ikke hva jeg vil bli når jeg blir stor (aw når blir man for gammel for å si det egentlig), eller hva jeg vil studere. Men jeg kunne tenkt meg å jobbet innenfor bedriften 3T ja. 

Hvordan gikk eksamen? 🙂

Jeg fikk C, og er storfornøyd med det egentlig haha. Hadde vært fornøyd med hva som helst, så lenge jeg ikke hadde strøket

 

mellom klokka 9 og 14

Hei dere! På torsdager starter jeg ikke på skolen før kvart over to, så et kjent scenario kommer til å bli *hva skal man fylle dagen med fram til da*. Med maks uflaks så har vi også vaskehjelp på torsdager, som kommer klokka ni, og som jeg ikke liker å være i veien for hjemme, så da nytter det ikke å nyte en sen morgen heller. I dag utnyttet jeg tomrommet mellom ni og to relativt godt. Jeg dro en kjapp tur på jobben og satt på kontoret med en oppgave som jeg ble ferdig med klokka elleve, da kjørte jeg til Thea og dro med meg henne ut døra for å spise lunsj i byen med hun og Louise. Vi satte oss på Hagen på Bakklandet, og der er det både sukkersøt innredning og sunn og god mat. Vi spiste hver vår sandwich med glutenfritt proteinbrød, og en rawcake på deling til dessert namm. 


sharing is caring

Da vi var ferdige å spise lunsj var ikke klokka mer enn tolv, og fortsatt var det to timer til jeg startet på skolen. Og det var tydeligvis ikke snakk om å dra på skolen litt før forelesning og lese haha.. Så da gikk vi til Solsiden og møtte Martine der, satte oss på nok en café og nøt en kaffe og livet generelt. Det er jo litt dette livet handler om, er det ikke det da? Å nyte hver en dag som om den skulle være den siste. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg ser at dere fortsatt sender meg spørsmål om skole/studie, så jeg gir dere litt ekstra tid og skriver ferdig innlegget senere i kveld!