Siste krampetrekning

Hei dere,

I de siste dagene har jeg seriøst gått på autopilot og skvist det siste ut av sitronen, fått tilbake elveblesten også, great. Det har vært fra morgentrening til møter, til andre avtaler, til trening nr.2 og til sengs. På onsdag hadde jeg og Maja en skikkelig sommer-rengjøring i mellom treningene. Vi tørket støv, skrubbet, vasket og ryddet i alle kriker og kroker av leiligheten i tre timer. Og etter neste trening dro vi rett på IKEA og handlet inn litt forskjellig, blant annet noen planter til å friske opp leiligheten med. I går var det samme kjøret med to treninger og diverse greier i mellom.

I dag sto jeg opp, forberedt på nok en slik dag. Jeg trente i morges, og nå skal dere høre, etter treningen satte jeg meg på Hagen og spiste buffet, all by my self. Det var så avslappende det. Noen ganger får jeg bare et behov for å være med meg selv og jeg synes det er skikkelig deilig. Treningen i ettermiddag, som vi hadde fått beskjed om at kom til å bli et helvette, viste seg å være rebusløp, så det var gøyyy og nå har jeg ENDELIG FERIE. Jeg reiser til Kroatia i morgen og håper kroppen setter pris på litt hvile. Det skal bli så godt!!

Ut med gammel plante, inn med ny. Den varte i ett år faktisk. Kan sikkert telle på en hånd hvor mange ganger den er vannet.

På IKEA kjøpte vi blant annet organisator-bokser til sminkeskuffen. I håp om å holde det ryddig i mer enn tre dager.

Jeg fikk også vasket sminkekostene mine, som også sikkert kan telles på en hånd hvor mange ganger er blitt gjort. Godt å få det unna til ferien! Sykt interessant innlegg! Satser på litt inspirasjon i varmen.

Baderomsinspo

Reklame | Bygghjemme

Synes ikke dere det er vanskelig å skulle bestemme seg for en stil på stua, kjøkkenet og badet for eksempel? Det er så mye inspo der ute at for hver gang jeg ser noe nytt vil jeg ha noe lignende. Dessuten er det jo smart å velge en stil man ikke blir lei av med en gang. Jeg har en tendens til å velge det som har mest farger og minst tidløshet, altså jeg velger det jeg synes er fint der og da og tenker ikke så mye lenger enn det. Blant annet har jeg jo valgt oransje og grønn som hovedfarger på både stua og badet, noe som er litt spenstig. Kunne valgt svart og hvitt liksom, but no. Farger gjør meg glad da, for eksempel den oransje baderomsmatten min som er det første jeg ser om morgenen, og spesielt naturfarger synes jeg er veldig behagelig.

Det er faktisk så mange fine bad der ute og jeg gleder meg til å innrede et helt på egen hånd i et eget hus en gang i fremtiden. Inntil da er det bare å la seg inspirere på Pinterest og andre nettsider.

I all baderomssnakkingen vil jeg, i samarbeid med bygghjemme.no, tipse om en løpende kampanje de har på baderomsplater akkurat nå. Så hvis noen er på utkikk etter det til nytt bad eller bare for inspirasjon, ta turen innom nettsiden deres.

I sommer skal jeg

God mandag! Det begynner å nærme seg ferie for min del. Skolen er jo ferdig, så litt ferie har jeg allerede. Men for øyeblikket sitter jeg med en delicious fruitbowl og en svart kaffe, på kontoret og jobber, etter en beinøkt vel gjennomført i morgentimene, og har håndballtrening igjen etter jobb. På fredagen derimot har vi siste fellestrening før vi tar ferie og da tar jeg fri fra jobb med det samme og reiser sørover.

På lørdag reiser jeg nemlig til Kroatia med familien. Mamma og pappa er der allerede, mens jeg og Pernille tar fly nedover sammen. Vi blir der en uke og jeg gleeeder meg. Denne marsipangrisen trenger sol og varme.

Jeg blir hjemme noen dager etter Kroatia, før jeg reiser til Stavern med Anna og Erica for festiiival, på torsdag. Festivalen er fra 11-13 juli, så vi flyr dit sammen og bor på Farris bad.

Jeg bestilte en one-way-ticket til Stavern, så når festivalen er over drar jeg rett til Hvaler for en uke der med jentene mine, fra 14-22 juli.

Etter en uke i Norges paradis må jeg snike meg inn i en av bilene og bli med på roadtrip hjem. Jeg har blandede følelser angående å ikke kjøre bil med jentene til Hvaler, fordi det for meg alltid er en stoor del av ferien. Roadtrip er jo det beste jeg vet. Men jeg innså at det ble trøblete å skulle fly hjem fra Stavern på søndag for så å kjøre til Hvaler på mandag, når det ikke er mer enn to-tre timer avstand mellom.

Sist men ikke minst har jeg klart å stappe inn enda en reise helt i slutten av juli. Stockholm-weekend med Sanne og Hanna fra 25-29 juli. I fjor dro vi til Oslo på den tiden, i år hever vi den et hakk.

I august begynner oppkjøring mot ny sesong, så da blir det lite fri å finne i kalenderen min. I tillegg til vanlige treninger her i Trondheim, skal jeg på en treningssamling i Tyskland.

Jeg skal også en tur til Gålå, tro det eller ei. På intet annet enn Peer Gynt Spelet 2019, med –(gjett en gang)– mimmi og beste!! Jeg har aldri vært oppi dalene der så jeg gleder meg faktisk til å se litt nytt Norge. Det er ikke bare vi tre som skal da, hele storfamilien på mamma sin side skal, så det blir gøyy.

Helt i slutten av august, der sommer blir til høst, skal jeg på OBOS/Festningen-festival, 30-31 august. Det blir liksom grand finale på denne sommeren.

Hva skal dere i sommer?

kremet pasta med kylling

Hei dere! Det er søndag i heimen, Maja kom nettopp labbende inn i stua med dyna varmt om kroppen, jepp hun våknet kvart på fem. Nice job! Jeg sov til klokken ti og så noen episoder GOT i senga. Jeg er på sesong 6, så det er ikke så lenge igjen til jeg kan få meg et liv. Klokken ett dro jeg på 3T-Midtbyen for en Pulsstep-time med Katrine og Anna. Katrine var instruktør og hun er så fliiiink ♥


Hensikten med dette innlegget var egentlig å dele gårsdagens middag med dere! Jeg, Anna og Johanna improviserte med en nydelig pastarett som var veldig enkel å lage.

Skjær kyllingen i biter og stek i olje. Kok pasta på siden, som anvist på pakken. Legg kyllingen til side når den er ferdigstekt. Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett deretter 1 ss tomatpuré og ønskelig mengde av hakkede soltørkede tomater. Rør om og bland inn en boks matfløte. Rør sammen så den blir oransje. Tilsett en pose med spinat. Skvis en halv lime, krydre med salt og pepper, evt chilli eller andre sterke saker.

Tilsett kylling og pasta i den kremete røren, rør godt om og strø drøssevis av parmesan oppå.

BON APETIT. 

Noe som fristet?

Rolig lørdag

Hei dere, god lørdag! Det er helg og jeg har masse tid til overs. Det vil si, jeg entret helga uten noen planer, noe som er diiigg. Det eneste jeg hadde på agendaen i dag var å stå to timer på Byåsen Butikksenter og grille og gi bort gratis burger og pølse i den sammenheng at vi i Byåsen elite lanserte vår egen app i dag og ville formidle det gode budskap.

Denne uken har vært merkelig altså, for en person som hele tiden prøver å lytte til kroppen sin, har det vært en utfordring. Helt i starten av uka sov jeg ikke mye, et par timer i løpet av hele natten. Var seriøst en zombie på dagen. Likevel har jeg kommet meg gjennom fem treninger og to konserter. Jeg var på Sondre Justad med Byåsen-jentene på tirsdag, og på Sting med Erica, Petter og Anders på onsdag. Så kom torsdagen og siden den dagen har jeg vært konstant trøtt, haha. Jeg har kun vekslet mellom å være på trening og å ligge i senga og sove. Jeg er ikke syk eller noe, bare et sykt behov for å sove tydeligvis.

As we speak ligger jeg ikke overraskende i senga og hører på musikk og blogger. Venter på at klokken skal bli sju så jeg kan gå ned på butikken og møte jentene der. Vi skal bare kose i kveld, gleder meg ♥

Bikershorts med blonder fra Chiquelle HER. Jeg har forresten en rabattkode til dere på Chiquelle, som gir 20% rabatt – MATHILDEH20. Varer til onsdag (annonse).

T-shirt fra Bikbok

Waistbag fra Weekday

Date i parken

I går, etter shooten med Høyer, dro jeg og Maja til parken som ligger rett over veien for leiligheten. Hver gang det er finvær og vi kjører forbi så tenker vi at vi må sette oss der en dag. I går var dagen. Vi pakket en sekk med matpakke, vannflasker, pottis og bærbar høyttaler. Så satt vi der og bare så på folk og pratet om livet.

Den enkleste og beste lunsjen: Old El Paso glutenfrie mais-lefser med Tine kremost, naturell kyllingfilet og ruccola (!!) Jeg levde på det i eksamensperioden. BTW, jeg fikk igjen den siste karakteren min i går, fikk A på bedøk! Det hadde jeg virkelig ikke trodd, men når jeg tenker tilbake så fikk jeg tross alt elveblest av stresset, så jeg gjorde vel mitt for det, haha..

Ny høyttaler fra Sony #annonse. Perfekt piknik-høyttaler med ordentlig volum og bass. Link her.

I morgen kommer en haul på instagram i samarbeid med Chiquelle, med blant annet denne supersøte sommerkjolen. Dere får også en rabattkode som gir 20% på bestillingen. Så bare se dere rundt på nettsiden og bruk koden når den kommer ut i morgen

Prinsesser med fett hår

Hei sann! I dag har jeg og resten av Byåsen-jentene vært på shoot med Høyer og Lykt. Høyer stilte med nydelige sommerkjoler i duse farger og Lykt stilte med de beste fotografene. Vi hadde først trening i morges klokken 07.45, så var det rett i dusj, på med sminke og bort til studio. Der fikk vi tildelt hver vår kjole som vi hadde prøvd på forhånd.

Vi er kanskje ikke de best egnede til modelljobben eller de enkleste å jobbe med. Sånn er det når hele gjengen er født sulten, utålmodig og med fett hår haha. Men jeg håper bildene ble bra! Vi hadde det i hvert fall gøyy. Her er noen bilder backstage. Jeg gleder meg til å se resultatet.

11 tips for å forbedre nattesøvnen

Jeg vet dette kunne vært en pluss-sak på VG og at det er den samma driten hver gang. Man tenker “ja men faen jeg har jo sovet litt dårlig i det siste”, klikker inn på saken, leser de ikke veldig banebrytende punktene, følger dem i to dager og faller rett tilbake i dårlige vaner etter det. MEN selv om man kanskje ikke kommer til å ende opp med å følge punktene slavisk og bli en ny og bedre person av det, kan det være greit å bli påmint det en gang i blant allikevel.

Jeg har sovet veldig dårlig de siste ukene, noe som stresser meg selvfølgelig, noe som igjen ikke gjør det noe enklere å få sove, når jeg ligger ubevisst og kniper igjen øynene i håp om å til slutt entre drømmeland. Derfor trenger i hvert fall jeg en refresher på akkurat dette. Punktene skrev jeg ned en gang i april, da hadde jeg en BRA søvnstatistikk. Her er mine beste tips til å sove bedre om natten. 

 • Skru ned/dimm lysene på kjøkkenet og stua når kvelden kommer sigende, for å forberede kroppen og mindsettet på at man snart skal legge seg.

 

 • Denne er vanskelig, men veldig relevant; ikke ligg på mobilen i sengen. Gjør deg ferdig med instagram, snap og hva enn det måtte være, på badegulvet med tannkosten i munnen, om det trengs. Les heller en bok i ti minutter før man slukker lyset helt.

 

 • Gi kroppen mulighet til å venne seg til faste tidspunkt den skal sovne og våkne på. Det trenger ikke være nøyaktig på minuttet, men å legge seg og stå opp ca samme tidspunkt hver dag, gjør livet litt enklere på kvelden når Ex on the Beach er ferdig og når vekkerklokka ringer neste morgen. Også det å ha en nogenlunde lik døgnrytme i hverdag og helg, så du ikke trenger en hel dag på å komme deg tilbake på rett kjør igjen, (sier toppidrettsutøveren som jobber på nattklubb, oh the irony). Jeg har forresten innsett dette og sluttet jobben på Downtown.

 

 • Hold soverommet avkjølt, det vil si, ikke avkjølt typ kjølerom-kaldt, men bare luft ut og la det være kaldere i rommet enn under dyna. Når man sover stiller kroppen seg inn på en lavere kroppstemperatur, hvis rommet er for varmt vil det redusere søvnkvaliteten ved at man våkner om natten. I sommer kan det være greit å investere i en elektrisk vifte.

 

 • La det være mørkt på soverommet nå du skal legge deg, jo mørkere det er, desto bedre sover du. Med lange lyse netter kan det være en ide å bruke sovemaske eller mørke gardiner.

 

 • Ikke ligg i sengen og la tankene spinne som en gal rundt ting som har skjedd i dag eller ting som skal skje i morgen. Det er et problem jeg har, at jeg blir liggende en ekstra time våken bare fordi jeg tenker så mye. Selv om jeg ligger i sengen med øynene lukket, er jeg våken, og kaster bort verdifull tid med søvn.

 

 • Hvis du er en sånn person som meg som ikke er så god til å planlegge, spesielt om kvelden, fordi da er jeg trøtt, og nekter å pakke skole/jobb/treningsbaggen kvelden før, utsetter det heller hjertens gjerne til neste morgen – som om morgenen i selg selv ikke er stressende nok – skriv en liste på notater eller på et ark som du legger på kjøkkenbordet, med ting du skal huske i morgen, så du iallfall slipper å ligge i sengen å prøve å memorisere i hodet alt du skal gjøre når du våkner.

 

 • Sov naken <3 eller med minst mulig dilldall på kroppen. Jeg har faktisk hørt at å sove med sokker likevel forbedrer nattesøvnen, I don’t know, you try.

 

 • Ikke tren rett før leggetid. Kroppen trenger litt tid på å roe seg ned før man hopper i seng. Dessuten blir man ekstra våken etter en økt, skiller kanskje ut endorfiner fortsatt, man er sulten og varm. Det optimale er vel å trene fire timer før man legger seg.

 

 • Unngå sterkt lys på do om natten. Jeg er ofte en tur innom toaletten i løpet av natten, noe som er svært irriterende fordi jeg noen ganger får problemer med å sovne igjen etterpå. Å skru på flombelysning på badet forsterker sjansene for ikke å få sove igjen. Gå heller i blinde og skall hodet i et skap enn å skru på lyset, neida dere skjønner greia. Unngå sterkt lys.

 

 • Ikke legg deg sulten eller stappmett.

Merket dere hvordan jeg skrev de første punktene veldig utfyllende, og det siste bare veldig kort og konsist haha. Det ironiske med dette innlegget er at jeg ligger våken klokken fem om natten og skriver det. Men som sagt så har jeg slitt veldig med søvn i det siste, og det er vel derfor jeg skriver dette innlegget også, i håp om å hjelpe med meg selv litt.

Vel, god morgen! Håper dere har sovet godt i natt og kanskje kan ta i bruk for noen av tipsene!

 

Ukens spørsmål #53

Kan du lage flere vlogs? Fra hverdagen og ferier

Uhh ja jeg elsker jo egentlig å gjøre det, bare biitte litt stress fordi jeg føler at jeg må gjøre det så ordentlig. Men det går jo fint an å gjøre det enkelt også. Et spørsmål til dere, hvis jeg skulle laget videoblogg i sommer, ville dere hatt en stor sommervideo eller flere små?

Hvilken rolle tar du på laget? iforhold til personlighet

Sånn helt ærlig sett ovenfra og ned på meg selv så er jeg en ydmyk og lett omgjengelig person, noe som er fint å ha en dose av på et idrettslag, men i forhold til andre håndballspillere og også bloggere for den del, så skulle jeg kanskje vært mer egosentrisk. Det er viktig å ha trua på seg selv, og det har jeg, men jeg har også en tendens til å undervurdere meg selv i noen situasjoner. Jeg er veldig tilpasningsdyktig, så på et håndballag ser jeg an forholdene, kommer inn ganske beskjedent og tar ikke noe mer plass en nødvendig i starten, før jeg kommer i varmen og føler jeg kan være meg selv. For egentlig er jeg en person som kan ta ordet. Jeg tar ikke like mye plass på håndballaget som i vennegjengen, for tro det eller ei, det kan nok bli for mye av meg også ;))

Hvor er Leo kjolen fra?

Det er Sanne sin, fra Only, kjøpt på Nelly.

Den beste veganske maten du har spist?

Hmm jeg er ikke så rutta på veganske retter, selv om jeg synes det meste er godt. En eller annen salat sikkert?

Hvordan balanserer du sosiale ting som festing og drikking med håndballen? Får du dårlig samvittighet når du drikker, eller har du et avslappet forhold til det? Gjerne utdyp litt på hva du tenker om det <3

Jeg synes det er fint med en balanse mellom seriøsitet og morsomheter. Det er viktig for å holde motivasjonen oppe, at man kan ha noe å glede seg til, så man ikke til slutt uten forvarsel går på veggen. Jeg får ikke dårlig samvittighet av å ta meg en fest eller et glass vin, ser selvfølgelig an timingen, drikker ikke dagen før håndballtrening eller en uke før kamp, men har jeg fri en søndag så kan jeg dra ut hvis jeg føler for det. Dessuten kan jeg også være med på gøyale ting uten å drikke eller i værste fall gå bananas. Balanse er uansett nøkkelordet in my way of living.

Hvor mye trener dere i byåsen i uka? Hvordan er fordelingen i forhold til styrke, håndball og løp? Trener dere mye på egenhånd?

Vi trener som regel to ganger om dagen, styrke om morgenen og håndball på kvelden. Vi har felles styrkeøkter på mandager, tirsdager og torsdager, og egentrening på onsdager og fredager. Håndballtrening har vi hver dag fra mandag til lørdag. Løping har vi som regel med i håndballtreningene, men nå i oppkjøringen har vi løpeøkter fast på lørdager og noen hverdager istedenfor håndball. På søndager har vi frii.

Vet du hvor den grønne kjolen til venninna de er fra? 🙂

Den er fra H&M, kjøpt i fjor

Hva gjør du for å ta vare på deg selv?

Lytter til kropp og sinn! Merker jeg at jeg er sliten i kroppen eller hodet så prøver jeg å redusere den triggende stressfaktoren, enten det er å droppe en morgentrening eller å gi avkall på en sosial setting.

Hvordan gikk det på eksamene dine?

Jeg har bare fått igjen en, fikk B på den og venter på neste.

Hva er dine sommerplaner?

Jeg har faktisk en del planer, så jeg kan lage et eget innlegg om det hvis dere vil.

Hvilken veske bruker du som skoleveske?

En svart skinnveske fra Jim Ricky eller en leopardmønstret veske jeg har arvet av mimmi

Noe dere lurer på til neste gang? Fyr løs

Den lille depresjonen

Inneholder asnnonselenker 

Jeg sliter veldig(!!) med de prikkene på kroppen min som jeg ikke trodde var noe big deal i første runde, men som nå har gått meg totalt på nervene i over tre uker. Jeg holder på å klikke fordi det klør sånn. Jeg har vært til to leger og fått tre ulike diagnoser, en ny for hver uke når medisinen ikke funker. I dag fikk jeg beskjed om at det kan se ut som elveblest, så jeg prøver meg på et sett med sterke allergitabletter og kortison fra i morgen av.

Grunnen til at jeg ikke har blogget noe særlig er fordi jeg rett og slett føler jeg har gått på en liten depresjon grunnet denne kløingen. Jeg har ikke sovet om natten og går rundt og er konstant anspent og klør opp den stakkars såre huden på hele kroppen. Æsjjj jeg skal ikke snakke mer om det, dere begynner sikkert å klø bare av å lese om det, so imma stop now. Jeg tenkte å åpne denne uken med en ukens spørsmål, der jeg svarer på spørsmål som ble stilt i forrige uke. Dere kan også spørre om hva som helst under dette innlegget, om det er om hverdagen, håndball eller noe annet, har ingenting å si, spør i vei ♥

Genser HER

Tights HER

Bag HER