croptop & blue denim

Nå er det sikkert en del som sitter med en liten klump i magen og gruer seg til nynorsk eksamen i morgen. Jeg kom heldigvis ikke opp, men sitter likevel her mer Johanna og Anna som “jobber med nynorsk”, noe som høres veldig fint ut når man sier det, men ikke fungerer like bra i praksis. Jeg har jo norsk på tirsdag, så det er vel ikke en dårlig ide å forberede seg litt for min del heller, men hvordan skal man liksom forberede seg?? Lese en bok eller hva .. I dunno. Personlig vil jeg mye heller bake en kake og se en film nå, så vi får se hvor samvittigheten min bærer meg. Her var gårsdagens antrekk:Bukse fra H&M, topp fra Bikbok, sko fra Marc by MJ

Hva synes dere?

Hyttenabo

Hei dere! En kjapp tur til og fra hytta og vipps så var jeg back home igjen. Det var bare det jeg trengte. Hadde en fantastisk fin kveld i går, med reker og vin på hytta til mimmi og beste. Det er den hytta jeg har vokst opp med som barn, helt til mamma og pappa kjøpte en egen hytte, ikke mer enn en 10 minutters båttur i fra. Så nå er vi mer eller mindre hyttenaboer. Resten av kvelden var det idol, senkveld og skam som sto på planen. Her ser dere hytta deres.


Og her er bursdagsbarnet, som fikk blant annet en hatt i bursdagsgave


Nå drar jeg til Aurora en tur med noen jenter, så vi blogges vel om ikke lenge vi!

Fri sjel

Hei folkens! Helga har ankommet og jeg tar meg nok en biltur, med countrymusikk på høytalerne og solskinn inn takviduet, til hytta med søstersen. Mam og pap kjører egen bil, så jeg og Pernille kan dra hjem i morgen. Jeg har nemlig fått for meg en greie, at helga blir mye lengre når jeg gjør to fundamentale ting. “Fundamentale” haha, ja sånn for eksempel å sove en natt på hytta og en natt hjemme. Så da gjør jeg det. Jeg elsker jo å kjøre bil, så å kjøre fram og tilbake til hytta har jeg ingenting i mot. I tillegg har jeg fått for meg at countrymusikk er den rette musikksjangeren på roadtrip. Så da går det en del i Dolly Parton og Brad Paisley, noe som er fantastisk avslappende og får meg til å føle meg skikkelig fri.

Genser fra Urban Outfitters, bukse fra Dr.denim og en gammel dongerijakke fra who knows.


Vi blogges!! Kos dere masse denne fine fredagen ♥ 

1 down 3 more to go

Da er jeg ferdig med en av fire eksamener, wihuu. Rettslære var egentlig ganske stress, men sykt godt å være ferdig med. Det er sånn med rettslære at det er ingen fasit, du kan tolke og drøfte deg til nesten hva som helst, så lenge du finner en lov for det. Noe som er ganske irriterende enkelte ganger, sånn som nå, når jeg er ferdig med eksamen og hører at de andre har helt andre svar enn meg haha… Well well, ekke no å gjørra med nå sei. 

Etter eksamen dro jeg å trente med Anna og Johanna. Endelig er jeg bittelitt i gang med treningen igjen, er fortsatt livredd for å få tilbakefall og bli syk igjen tho, så det går for det meste i elipse og lett styrke i starten. Senere på kvelden, etter treningen, tok vi med oss Nora, Louise og Katrine og spiste på Graffi Solsiden. Det var koselig, trengte litt kos for å fjerne eksamensstresset fra skuldrene. 


Fine Loui og Nora 

Hvordan har deres eksamener gått hittil?

CLOUD BREAD

Har noen av dere hørt om cloud bread? .. Det hadde i hvert fall ikke jeg da jeg leste om det først i går. Det er tydeligvis et slags brød, laget av kun tre ingredienser, nemlig egg, kremost og bakepulver. Så det tok ikke lang tid fra det kom meg til kunnskap, til jeg sto klar med redskapene på kjøkkenet, det måtte jo bare prøves. Så buckle up, her kommer oppskriften på det artigste, mest cornye brødet jeg har vært borti. (Jeg brukte 3 egg, 3 ss med kremost og 1/2 ts bakepulver).

DCIM100GOPROGOPR0681.

DCIM100GOPROGOPR0681.

DCIM100GOPROGOPR0681.
DCIM100GOPROGOPR0681.

DCIM100GOPROGOPR0681.

DCIM100GOPROGOPR0681.

DCIM100GOPROGOPR0790.

DCIM100GOPROGOPR0681.

DCIM100GOPROGOPR0792.

Ble de ikke utrolig fine?? Jeg ble nesten litt småforelsket i dem. Det skal sies at de ser bedre ut enn de smaker (haha), men det er bare fordi de ser skikkelig gode ut, og så smaker de ikke så mye. Men derfor har jeg et lite tips: bruk krydderost i stedet for naturell, for litt ekstra smak. Men det passer perfekt som en liten snack, enten med eller uten pålegg. Og ettersom det inneholder kun tre ingredienser, og ingen av dem er spesielt fyfy, så er det ganske så sunt. Lite fett og carbs, og mye protein fra eggene. Et lite tips: Sørg for at det ikke kommer noen deler av eggeplommen i den røra med eggehvite, det kan ødelegge for den luftige konsistensen den skal få. Den blir nemlig lik en luftig svamp i konsistensen haha. LYKKE TIL! 

Hva synes dere? Noen som har prøvd det før?

Eksamenstid

Og fortsatt sitter jeg innesperret i hula mi og ser serie og driver en intens recovery av kroppen. Eller det vil si, i går prøvde jeg meg på ei litta treningsøkt bare for å sjekke hvordan kroppen ville reagere på det. Noe som resulterte i tildels verre hoste, så jeg tør ikke å gjøre det i dag. Nå er det slettes ikke lenge til eksamen, og jeg gidder ikke å sitte der med kols og rennende nese. I tillegg til Netflix så har jo selvfølgelig lovboka vært en ganske nær venn de siste dagene, ettersom jeg skal ha eksamen i rettslære i overmorgen. Så jeg får vel fortsette å bla litt i boka og gjøre meg kjent med diverse lover og regler.

Motivasjon på en post-it lapp fra fiol, thank you 

Til nå har jeg sett ferdig siste episode av Orphan Black på Netflix og siste episode av Empire på Viaplay, og har nå begynt på Revenge. I tillegg har jeg strevd med selvkontrollen når det kommer til Skam. De legger jo ut teasere fra episodene som kommer hver fredag, og til nå har jeg vært flink til å holde meg og spare alt til fredagen, men nåååå klarer jeg ikke mer. Det er jo helt latterlig at den serien er så spennende, men den er jo det haha. Hver og en på VGS, og på ungdomsskolen for den del, må jo kjenne seg igjen på en eller annen måte. 

For alle dere andre som også har eksamen i nærmeste framtid, masse masse lykke til !! Jeg har trua på at vi klarer dette !!!

Spørsmål og svar om russetiden

DCIM100GOPROGOPR0570.

Hei, jeg er russ om 2 år og lurer på om hvilken str jeg burde ha på bokstavene mine som jeg skal styrke på russebuksa? Det er 7 bokstaver i etternavnet, hvordan skal jeg få plass?

Det er ikke noe problem å få plass til det. Jeg har to venninner som har 7 bokstaver og brukte størrelse 10 på bokstavene. Det kommer selvfølgelig litt an på hvor lange bein du har, så hvis du er usikker så kan du ta en størrelse mindre.

kunne du skrevet litt om russeklærne dine? hva du bestilte? størrelser, modeller, pris osv? og hvilken side bestilte du fra?

Jeg bestilte fra russedress, medium superstretch i bukse og ellers bestilte jeg bokstaver (husk stretch-bokstaver hvis du har stretchbukse!!!), fleece, sko og noe småtteri som tusj, fløyte, caps osv. Det var en del av en pakkepris. Jeg vet ikke hva pakkene inneholder nå, men det er lurt å gå for et slikt tilbud som står på nettsiden. 

Hvorfor valgte du snekkerbukse?

Fordi jeg føler alle fra Oslo og plassene rundt der har dress, så jeg tenkte at det var på sin plass å reppe den originale Trondheimsrussen. Jeg vurderte dress et lite sekund fordi mange av dere var helt sånn “hææø du må jo ha dress?!?! wtf liksom det er kulest” osv, men så sa mamabear Johanna til meg “Når bynt du liksom å bry dæ om ka andre synes?” Og da våknet jeg fra den lille drømmen og det var ikke noe mer å diskutere. 

fikk du trent noe, og hvordan var kostholdet ditt?

Haha det startet greit, jeg var ute kanskje annenhver dag så jeg trente de dagene jeg ikke hadde vært ute kvelden før. Men så ble det ikke mye tid til det etter hvert og så ble jeg jo syk også. Konklusjon jeg trente to ganger i løpet av russetiden. Kostholdet besto en god del av mc.donalds og bk ass :):):) 

Spilte du håndball i russedtida?

Nei vi har pause fra håndballen i mai

Hvilke str har Thea og Martine i russedressen sin?:)

XS, om jeg ikke husker helt feil

Hva drakk du mest i russetiden?

Jeg er ikke noen fan av å drikke vin og lignende for å bli full, det liker jeg bedre å kose meg med hvis dere skjønner (hobbyalkoholiker). Neida, men derfor går det absolutt mest i absolut vodka og blander med brus i alle slags farger og smaker. 

Hva hadde du på deg med russebuksa?

Kjøpte en del basice topper og gensere til russetiden. Det gikk for det meste i svarte og hvite tskjorter med hettegenser eller fleece over.

Hva ble russenavnet ditt?

Miss nevr gonna happn

Mistet du noen verdisaker i løpet av russetiden?

Nei .. eller jo .. halve oppholdet i Stavanger var jeg uten telefon, fordi jeg klarte å miste den idet jeg ble most i døra på vei inn på bussen. Det var første kvelden/natta og jeg og Nora brukte sikkert to timer på å komme oss hjem til hotellet. Det var nesten så jeg merket at telefonen falt ut av lomma, men instinktet mitt sa til meg at det sto mellom liv og død å komme seg på bussen her, så samma hva som faller ut av lommene, vi skal på. Heldigvis var telefonen hele 3 cm unna å bli påkjørt av bussen, og en snill pike plukket den opp og passet på den. Dagen etter møttes vi på en av konsertene og jeg fikk barnet mitt tilbake ♥ Takk for at det fortsatt finnes snille mennesker i verden. 

Var du ute hver dag?

Det føltes jo litt unaturlig i starten, at du plutselig var klin kokos om du ikke var ute å drakk deg dritings mandag, tirsdag, onsdag og torsdag liksom. Men etterhvert ble det mer rutine og det ble artigere og artigere for hver dag.

Var du mye hangover?

Ikke en dag, eller jo etter dåpen kanskje .. og etter en litt uheldig smell første helga .. og vel 17.mai var jeg litt redusert haha. Men jeg var aldri så dårlig at jeg ikke kunne være med på noe dagen etter, det lot jeg ikke skje.

Har du vært på skolen alle dagene i russetida? Eller har dere tatt dere “fridager”?

Å være på skolen i russetida var slitsomt, men hella fun. Hadde som regel vært ut kvelden før, hadde mye morsomt å prate om, spilte russesanger i kantina og tok russeknuter. Jeg hadde en “studiedag” dagen etter dåpen da haha. Som russeprest så jeg det som helt nødvendig. Det er altså en lovlig fridag som man skal bruke til å studere til en prøve eller noe sånt. Vi har to slike studiedager i løpet av året, og jeg har vært smart og spart mine til slutt. 

Hvor mye betalte dere for NYG-sangen?

Vi fikk en egen pris fordi vi inngikk et samarbeid med han som lagde den, så vi fikk det relativt billig. Link til den på spotify HER. 


 

DCIM100GOPROGOPR0681.

 

Var det andre fra trondheim der?

Ja det var noen der, men ikke veldig mange som jeg vet. Vi kjente vel bare en gjeng fra Kvt og Strinda. 

Føler mange drar til Tryvann for å dra som en samlet gjeng, følte dere dere litt alene blant alle fra andre plasser i Norge siden dere dro til LS?

Nei absolutt ikke. Vi dro til LS kun fordi vi hadde mye mere lyst til å dra dit. Vi tenkte kanskje at Tryvann var mest for busser. 

Dere la også ut på mystory noe sånt som at LS sugde, så dere retta dere opp, men lå det noe bak det?

Haha var vel Nora som skrev det. Noe sånt som “Stavanger du sug”, og deretter “men vi elske dæ lell” haha. Det var den natten vi endte opp i Sandnes på grunn av bussystemet vi ikke forsto. Så hun klekka vel litt på bussene bare, ikke selve LS <333

Hva synes du om Stavanger? 🙂

Fantastisk fin by! 

Hvordan var det med toaletter der? 

Det var slike grønne “bokser” over alt, altså ute-doer da. Og selv om det er det værste jeg vet, var det egentlig sykt greit. For med så mange folk, kunne vi ikke brukt toalettet på en restaurant eller noe sånt. Det hadde blitt kaos. Også var det heldigvis antibak-stasjoner rundt omkring i tillegg. 

Var dere sammen hele gjengen hele tiden eller delte dere dere?

Det var vanskelig å være hele gjengen hele tiden, ettersom vi var så mange. Men vi gikk aldri alene, og som oftest i grupper på seks og seks osv. Men var ofte sammen alle også. 

Skal du lage videoblogg?

Har filmet en del fra mai, så jeg skal prøve det ja!

Hvordan kamera har du brukt her? er det vidvinkel objektiv eller gopro?

GoPro 

Hvilket kamera hadde du med deg?

Jeg hadde ikke med speilrefleksen, så brukte GoProen flittig wherever I went. Den var det mest verdifulle jeg hadde der, med så mye fine minner. 

Hva var greia med å henge NYG klistermerker på guttaboys? hahah, dere er så skjønne, griner <3

Haha jo takk snille deg, det var ikke noe greie, kun for moro skyld 🙂

Er du på en buss/bil?

Nei, det er dessverre (eller heldigvis) veldig lite av det i Trondheim

Hvor mye betalte dere per pers for hele oppholdet under LS med tanke på festivalpass, hotell, fly osv?

LS i seg selv kostet litt forskjellig avhengig av hvilken billett man kjøpte. Det ble jo utsolgt på no time, så noen av oss måtte være kreative når det gjalt billettene. Jeg betalte 2400 kr, for LS Refresh som det het. Det var dyrere fordi man hadde tilgang til masse sånne beautygreier som gratis dusj, sminke, glattetang osv. Helt unødvendig egentlig, men det var den eneste billetten jeg fikk tak i haha. 

Flyet kostet 1199 til sammen begge veiene.

Hotellet kostet 3184 kr, men jeg delte jo rom med to av jentene, så litt over tusen per pers.

Hvilket hotell lå dere på når dere var på landstreffet i stavanger?? vi er en jentegjeng fra trondheim som har tenkt å bestille nå snart og vi finner ikke noooooe ledig?? og hvordan gjorde dere det med fly? ble det dyrt?

Vi lå på Scandic Forum, men vi var mye senere ute enn dere, så det er rart om alt er fullt allerede. Vi var der midt oppi hotell-streiken så vi var veldig utsatt, heldigvis ble ikke vårt hotell tatt ut, men om det hadde blitt det og ingen andre hotell var ledige, ville vi kanskje sovet i telt eller slike små hytter som LS leide ut. Hadde nesten ikke tid til å sove uansett, så er ikke så farlig hvor man bor. Men trivelig å våkne opp på et rent og fint hotellrom da, skal ikke benekte det.

Var hotellet langt unna plassen?

Ja et stykke. Jeg trodde det skulle være nærmere, men det tok faktisk 45 minutter med buss, (mye kortere tid med taxi vel og merke).

Brukte du mye penger utenom det du allerede hadde betalt for?

Ja gikk overraskende mye til transport og mat faktisk. Det var litt herk å ta de bussene som gikk til og fra Kongeparken, ettersom det tok så lang tid, så vi tok for det meste taxi.

Hva hadde du pakket med deg?

Veldig lite, hadde med meg en joggebukse og koseshorts for å chille på hotellrommet i. Kanskje fire enkle topper, NYG-hettejakka og en annen hettejakke. To par sko, converse og adidas. Toalettmappe, glattetang og slike ting. Og selvfølgelig penger, mobil, flybillett, LS-billett, GoPro, ladere og bærbar mobillader. Jeg pakket i en bag, og hadde en sekk som håndbagasje. 

Følte du deg trygg på festivalområdet?

Det var vakter over alt på området til enhver tid, så jeg følte meg absolutt trygg

Fikk dere ha med drikke inn på området?

Vi fikk ha medbragt drikke på områdene med busser, tivoli og matplasser – men ikke på konsertområdene. Så problemet var jo at når alle skulle på konsertene så hadde vi ikke noe plass å ha drikken vår. Mange la drikken i poser under steiner og andre plasser for å hente det senere. En viktig detalj å legge til, er at drikken måtte være forseglet og ikke være over 20 %

Hvor mye kostet det for drikke der, og hva solgte de?

På konsertområdene solgte de øl, breezer, cider, vin osv. Husker ikke hvor mye det kostet jeg, men har en anelse om at det kostet en del, i følge bankkontoen min i hvert fall.

Var det umulig å snike med seg drikke inn?

Njææ ikke umulig. Det sto vakter å sjekket oss på vei inn til konsertene, men altså det gikk an å lure med seg noe drikke inn i bhen eller underbuksa liksom haha. Første og siste gangen vi prøvde det hadde Hadrian en sekk på ryggen med typ ti kalinka-flasker oppi. Vi hadde lenge stått å diskutert hvor vi skulle legge dem, så tenkte vi bare faen heller vi bare går. Og da var det bare å si hadebra til nesten et dusin fulle flasker alkohol haha…. Stupid

Gikk det fint med kjæresten til venninna de? Han ble jo hentet på ei båre..

Det var ingen av kjærestene som ble hentet på båre? Haha huff

Hvordan var det med mat der?

Det var flere områder med masse ulike boder, med taco, pizza, kebab, sushi, bakt potet og alt mulig rart. Ikke såå allergivennlig for slike problembarn som meg, meg gikk greit da. Anbefaler bakt potet, anbefaler ikke tacotallerken. 

Ble dere kjent med nye folk der?

Ble kjent med en del andre ja, var veldig mange som kom bort å slo av en prat

Hva var det beste og det værste med landstreffet?

Hmm det beste var kanskje Mac Miller konserten. Det var så fint vær og så mange folk, og det var den første store konserten på lørdagen. Fram til da hadde folk sittet på gresset og nynnet til Postgirobygget, men da Miller kom reiste alle seg og var heelt med. Og da han spilte Donald Trump, da var stemninga ubeskrivelig. Det værste var helt klart bussene til og fra landstreffet, det gir jeg terningkast 2. Smile læl 🙂

Hva synes du om at så mange blogglesere kom bort til deg?

Kjempeartig! Jeg hadde aldri i verden trodd at så mange kom til å si hei og ville ta en selfie, jeg har aldri opplevd så mange blogglesere på en og samme tid. Det var skikkelig kult å møte så mange av dere.  

Tok du noen karuseller?

Heell ye, Nora tvang meg med på Spidern en gang, noe jeg var svært henrykt over etterpå. FOR et kick!! 

Er du glad for at du valgte LS over Tryvann?

Kanskje den beste beslutningen i mitt liv haha. Var sikkert kjempeartig på Tryvann, men jeg eeer så glad for at jeg valgte LS. 

Vil du anbefale Landstreffet til neste års russ?

Absolutt, ikke engang vurder noe annet! LS er en gigantisk festival, med noen av de største artistene i verden, mat og drikke, fint vær, russebusser, gale, ville russ, musikk og venner – alt samlet på et sted. Du får det rett og slett ikke bedre

kan du lage et innlegg etter russetiden der du deler erfaringer, hva man bør gjøre og ikke bør i russetiden? Kanskje hva du anbefaler i forhold til å være med på for både trondheimsruss i forhold til treff osv og for andre? Bare generelt om dine erfaringer 😀

Seff kan jeg dele mine erfaringer! Legg igjen en kommentar hvis det er noe konkret av erfaringer dere vil høre om. Håper dere fikk svar på det dere lurte på angående russetiden. Hvis dere føler noe mangler, så bare spør i innlegget her, så svarer jeg med en kommentar tilbake ♥


 

Enkle tips mot forkjølelse

Hold deg god og varm. Finn deg en serie på netflix, legg deg under dyna med en stor kopp med varm drikke og prøv å kos deg. Det kan være godt for kroppen å holde seg unna stress og anstrengelser, så ta det med ro og la bakteriene få vandre sakte men sikkert ut av kroppen.

Drikk mye vann, enten det er varmt eller kaldt og unngå å bli dehydrert.

Spis sunn mat. Fisk og grovbrød, grønnsaker, frukt og bær, proppfulle av atioksidanter, vitaminer og mineraler. Og uansett hvor vanskelig det måtte være, prøv å unngå godteri og søtsaker, det har en tendens til å bryte ned immunforsvaret.

Gå med en varm buff rundt halsen for å holde varmen og for ikke å bli truffet av uventede vindpust.

Ingefær te skal visstnok fungere som en kur mot forkjølelse. Ingefær er en gammel medisinplante som kan virke rensende for kroppen.

Få i deg nok med søvn. Legg deg til normal tid, trekk for gardinene slik at det blir helt mørkt i rommet og la kroppen få hvile så lenge den trenger.

Drikk appelsinjuice som en måte for å få i seg nok C-vitamin. Eller så kan du selvfølgelig ta C-vitamin tabletter eller lignende.

Mimmi (mormor) sendte meg en melding her om dagen, om en kur mot sår hals som meg mååtte prøve. Hun sa den skulle være bedre enn all hostesaft til sammen. Det man trenger er en kopp med varmt vann, en skive sitron og en skje honning. Jeg hadde ikke sitron at the time så jeg prøvde med lime istede. Sitronen brukes vel mest fordi den er sur og på grunn av vitaminene, men limen har vel de fleste av fordelene den også. Jeg har ikke blitt frisk enda og kan ikke skryte på den dokumentert effekt, men det smaker slettes ikke verst. Så jeg kan vel anbefale å prøve det!

Har dere noen tips eller kjerringråd mot den forbannede forkjølelsen?

Dagstur til USA

Hei folkens! Etter vi hadde badet og koset oss på hytta i går så var planen å kjøre hjem. Johanna skulle jobbe på kvelden, så vi dro dit bare for å sove en natt. På vei hjem kjørte vi innom en dritkul plass, som ligger plassert midt på hovedveien gjennom Levanger. Pick up Café het den. Hele plassen var ekstremt gjennomført med inspirasjon fra USA og jeg ble helt amazed haha. I tillegg til restauranten var det en gammel amerikansk bensinstasjon utenfor, til pynt bare, sykt kult. Før vi traff på restauranten og stoppet der, satt vi å hørte på country musikk i bila, med sola skinnende inn vinduene og grønt landskap så langt vi kunne se. Derfor passet det oss perfekt med en slik plass oppå det hele. 

De hadde glutenfri burger og en av de beeedre milkshakene jeg har smakt <33333

Å sette livet på pause

Etter skolen i går fikk jeg skikkelig lyst til å dra bort litt, sette livet på pause i noen timer og bare slappe av. Så hva er vel mer perfekt da enn en aldri så liten hyttetur ut i ødemarka? Jeg fikk med meg Louise og Johanna og kjørte av gårde til Innerøya. Vi hadde med oss noen bøker for å lese til eksamen, men i tillegg fikk vi selvfølgelig som alltid tid til kos. 

Da vi nærmet oss hytta dro vi innom butikken og handlet inn til fredagstaco. Vi bladde litt i bøkene våre da vi kom fram, og la en slagplan for hvordan vi skulle angripe de ulike fagene. Så, ikke lenger ble det taco, idol, brownies og is, og til slutt senkveld. Før det ble sen kveld, og de tre slitne jentene gikk å la seg.

I morrest var det plutselig skikkelig finvær. Ingen av oss hadde engang giddet å sjekke værvarslingen, så vi fikk oss en overraskelse. Dagen i dag har gått ut på å spise, lese og bade (i et badekar? hva heter det?) ♥ ♥ ♥ Hytta er mer eller mindre ferdig nå, mangler noen småting her og der, men det er veldig fint og greit å være der. 

Hva synes dere om bildene?