karantene, karakterer og knekken

Hi loves ♥

Jeg har vært mye inn i eget hode de siste dagene. Vært opptatt med å bli ferdig med alle julegavene, ventet på eksamenskarakterer, hatt fokus på å lære meg nye trekk og system på håndballbanen og planlegge juleferien i forhold til en kjæreste som sitter i karantene og en jobb som krever at jeg flyr frem og tilbake et par ganger i romjula (håndball seff). Det er om å gjøre å få disse greiene ut av hodet så jeg kan senke skuldrene når juleferien omsider kommer.

For å går litt dypere inn i problemstillingen(e). Jeg var ferdig med alle julegavene, trodde jeg, helt til jeg fikk en mail om at “leveringen er forsinket og kommer ikke fram før i januar”, great. Ut å prøve på nytt. Det går mye tid til å handle julegaver eller?? Men jeg har troen på at det blir verdt det når man får se ansiktet på de som åpner dem – eller ikke får sett det.. Noe som bringer meg over på neste punkt, nemlig en kjæreste i karantene. Jeg skal uansett feire jul på Røros, så får ikke feiret jul med han, den kjipe delen er at han kanskje ikke får feiret jul med noen, hvis han blir sittende i karantene. Han har nemlig vært i kontakt med en smittet person, og sitter derfor i karantene til han får resultatet. Jeg gidder ikke at den testen viser noe som helst annet enn negativt. Jeg gidder ikke at jeg ikke får sett han før neste år. Gidder ikke tanken engang. Så ja skuldrene mine toucher snart øreflippene og jeg er svært tilbøyelig til å ta til tårer når jeg føler for det. Ellers god jul haha. Faens negativ. Det kunne så absolutt vært verre, en av oss kunne vært stuck i utlandet, vært syk eller verre – og jeg er helt sikker på at det er mange som kjenner seg igjen i stress og stadig endringer av planer fram mot nyttår. Vi må bare stå sammen (virituelt eller med minst en meter i mellom), holde fast ved det som kjennes trygt og godt og være takknemlig for det vi har. Forresten så snur sola i dag og vi går mot lysere tider. That’s something.

Meg som prøver å beholde roen ved å drikke te og ta en av de mange ansiktsmaskene fra Body Shop kalenderen. Dette var en kaffemaske. Julestemningen er ikke til å ta og føle på. Men jeg prøver å huske å høre på julemusikk og ikke ny hiphop, og tenne røde duftlys i leiligheten.

Hvordan går det med dere for tiden?♥

Mine julegaveønsker

Jeg ble spurt om å lage en liste med mine julegaveønsker, så jeg lagde en kollasj med ting jeg kom på. Noe av det er dyre ting, så det er jo ikke noe jeg forventer å få, men det er fine ting som jeg har på den lille ønskelisten min.

Ting jeg ønsker meg til jul i år er blant annet parfyme fra Byredo, sminkefjerner-balm og ansiktskrem fra Clinique, boken til Sophie Elise, joggedress fra Juicy Couture og Holzweiler, smykkeskrin, tøfler, hodetelefoner, badekåpe, duftlys og kremer fra Rituals, øredobber og ringer fra Maria Black, Maanesten etc ♥

Har dere noen spesielle julegaveønsker?

Spørsmål og svar

Innlegg:-)

👍🏼

Hvor lenge skal du bo i Stavanger? Har ikke fått med meg hvor lenge en håndballsesong varer 😅

Håndballsesongen varer til sommeren. Planen er å bo her til juni.

Men du reiser vel tilbake for julefeiring?🤔⛄️

Jeg flyr hjem lille julaften etter håndballtrening, eller det vil si jeg flyr ikke hjem, jeg flyr til Røros. Vi feirer jo jul der hvert år. Så sitter jeg på med mamma og pappa til Trondheim 2.juledag og flyr tilbake Sola 3.juledag. Det er veldig koselig å feire jul på hytta, men det betyr også at jeg bare får sett A en dag før jeg reiser tilbake til Sola igjen.. *gråter litt*. Men så kommer jeg hjemom en tur til nyttårsaften også.

Så gøy! Har vokst opp på Sola og spilt håndball i mange år i hallen – der du skal spille håndball! Har lest bloggen din i maaange år – så dette synes jeg var gøy å lese:-)

Åh så koselig!!

Så kult at du turte å flytte! Hvordan gjør du det med studier, skal du ha et friår?

Jeg skal ikke ha friår, jeg fortsetter løpet som planlagt bare på BI i Stavanger.

Hvordan var første trening med Sola?

Den var bra, artig med nye øvelser og nye lagkamerater. Jeg var litt nervøs først selvfølgelig, men det føltes etterhvert veldig naturlig og gøy.

Hvem bor du med i Stavanger?

Jeg bor med Frida og Maja. Begge fra Trondheim. Maja kjenner dere fra før, hun bodde hos meg da vi begge spilte på Byåsen. Hun gikk over til Sola før sesongen, så nå spiller vi i vår tredje klubb sammen. Frida jobber her og er vår sockermom, som passer på at barna kommer seg på trening.

Hva er dine planer for julen?🎄🎅🏾

Først skal jeg til Røros lille julaften, så til Trondheim 2.juledag, for så å fly tilbake til Sola igjen den 28.desember. Så drar jeg en kjapp tur til Trondheim for å feire nyttårsaften og blir der et par dager.

Må du i karantene nå?

Nope

Hvilken julekalender har du i år?

Åh jeg er faktisk så heldig å ha fire julekalendere i år!! En fra The Body Shop som jeg fikk fra mamma. En Kinder-kalender som jeg fikk fra roomien min i Trondheim, Julie. Og to kalendere fra A, en sjokolade og en fra BareMinerals.

Skal du leie ut leiligheten din i Trondheim mens du er i Sola?

Det ser ikke slik ut. Det skjedde så fort at jeg ikke rakk å vie leiligheten min en tanke før jeg hadde signert. Litt vanskelig å finne en leietaker som bare får bo der i 6 mnd fra nå. Foreløpig bor Julie der alene.

Hvordan er HR, organisasjonspsykologi og ledelses-studiet på BI?

Jeg trives godt med fagene hittil. Det er mye lesefag hvor svarene ikke er svart-hvitt, men må drøftes og begrunnes. Fagene handler mye om å kunne se situasjoner fra flere perspektiv og forstå at folk er forskjellig og reagerer ulikt på situasjoner både i privat- og i arbeidslivet, mye psykologi på individ- og gruppenivå, noe jeg synes er spennende.

Har du en drøm om å spille på landslaget?

Helt ærlig har jeg aldri hatt en drøm om det, og har jeg noen gang sagt det så har det isåfall vært fordi jeg var redd det ga feil signaler ikke å ha et mål om landslaget da jeg ble tatt opp på elitenivå. Jeg har alltid hatt et mål om å bli mitt beste jeg, men landslaget har aldri stått på listen over mine drømmer.

Vil du slå deg ned i Trondheim?

Ja in the end vil jeg nok det. Jeg vil bo i Norge, og da er det ingen by som er meg like kjær som bartebyen. Samtidig vil jeg tro at familien og flesteparten av vennene blir i Trondheim og da vil jeg være i nærheten av de.

Hvem tok initiativet av deg og kjæresten til å finne på ting, før dere ble sammen? Og hvem tok insj til å bli kjærester? 🙂

Haha gøyy å tenke tilbake på. Han var nok mest på insjern ja, på å finne på ting i starten i hvert fall. Jeg var ikke så enkel har jeg fått høre i ettertid, så han måtte jobbe litt ekstra. Men til å bli kjærester husker jeg ikke, tror det bare skjedde naturlig, kanskje jeg tilogmed insjet på det? Don’t remember.

Hva studerer søsteren din?

Hun studerer finans på BI i Trondheim

Hva ønsker du deg til jul?

Jeg kan lage et innlegg om det, hvis dere vil?

Hva tenkte du da Sola-treneren tok kontakt?

Jeg tenkte OK jeg er med, let’s do this. Vet ikke hvor det kom fra, men det kjentes riktig.

Hva tenker du om Sola?

Liker både laget og plassen jeg. Et lite sted som jeg faktisk overraskende fort lærer meg veiene til og fra. Kjørte feil første gang til trening og kom nesten for seint, men klarte meg på minuttet. Fine jenter, relativt ungt lag med mange talenter.

Hva ønsker du deg til jul fra Mamma og Pappa 😊

Haha hei mamma, koselig at du stakk innom sender deg melding 💘

Hva gjorde at du ville bytte fra Byåsen til Sola? Rett og slett hva gjorde at du takket ja? Lite spilletid i Byåsen? Ble du låvet mere i Sola?

Helt ærlig har jeg følt at ting har gått litt på autopilot, ikke bare i Byåsen, men i Trondheim generelt. Ikke noe alvorlige greier, men for meg kan det bli kjedelig hvis det blir for komfortabelt. Dessuten følte jeg at jeg stagnerte litt i Byåsen og har slitt en stund med lite motivasjon og mestringstro. Det har vært noen lange kvelder med tårer i øynene hvor jeg nesten har vært helt bestemt på å slutte på håndball, samtidig som jeg ikke føler meg ferdig enda. Derfor følte jeg kanskje at jeg ikke hadde noe å tape på å prøve noe nytt og prøve å finne gleden med det igjen.

Hvordan er det med kontrakten du hadde i Byåsen? Ble den brutt og isåfall hvilke konsekvenser fikk det?

Den ble ikke akkurat brutt, ettersom det er et utlån. Byåsen lot meg gå da de skjønte at det var det jeg ville og at det på lang sikt kan gagne alle hvis jeg kommer tilbake etter perioden. Jeg trente med Byåsen uken etter at det ble annonsert at jeg hadde signert, så det er ikke noe vondt blod mellom noen av oss så vidt jeg vet.

Hva sa Byåsen treneren om at du byttet?

Jeg vil ikke skrive noe spesifikt hva han sa. Det var mye som skjedde og jeg husker ikke nøyaktig. Men jeg har et godt forhold til han og tror han støtter meg uansett hva jeg velger å gjøre.

Hva sa moren og faren din når du ble kontaktet av Sola? Også resten av familien.

Full support fra sidelinjen der for å si det sånn. De er bare kjempestolte og tidenes beste støttespillere. Mimmi ble først litt fornærmet da hun innså at det kunne gå utover den tradisjonelle pepperkake-bake-dagen vår, men da vi fikk klemt inn den dagen før jeg dro, ble også hun med i heiagjengen haha.

Hvor er skoene du har på deg fra? dødskuule!

De er fra NA-KD

Ønsker deg masse lykke til! Dette blir en spennende periode, og jeg gleder meg til å følge deg gjennom den. Du er så tøff som faktisk bestemte deg for å prøve dette!

Takk!!

Hvordan stiller du deg i forhold til karakterene dine på universitet? Er du den type som blir skuffa av C?

Det er viktig for meg å få gode karakterer, men jeg er ikke helt maniac, det går greit å få en C. Såklart blir jeg skuffet hvis jeg gikk for en A eller B, det kommer helt an på hvordan jeg har jobbet med faget.

Syns du karakteren er viktigst eller din forståelse for faget?

I frykt for å høres helt nørd ut så synes jeg helt klart forståelse av faget er det viktigste. Karakteren skal jo bare være en pekepinn på om du har forstått det. Eksamen er jo ikke til for å fucke opp egentlig, det skal jo være mer en belønning for strevet, å få det dokumentert at du faktisk har jobbet godt. Skjønner man ikke en shitt av faget, så blir det selvfølgelig viktig å satse på å bli spurt om noe man delvis kan, og svette seg til en grei karakter. Jeg har vært der også tro meg.

Hvor i Stavanger bor du?

Sola

Fordeler/ulemper med å flytte.

Det er mange av begge haha. Fordeler: jeg får utfordret meg selv, prøve noe nytt, oppleve nye ting og bli kjent med nye mennesker. Ulemper: borte fra kjæresten og resten av de jeg elsker å ha rundt meg, må sette sammen IKEA-møbler, noe jeg hater. Men det er også egentlig en fordel, fordi jeg hadde aldri noensinne lært meg det om jeg ikke hadde satt meg selv i denne posisjonen.

Er vennegjengen din like close som tidligere?

Ja vi er like close, bare at vi ikke møtes i nærheten av like mye som vi gjorde før. Vi snakker sammen hver dag, på gruppechatten, men det er nesten blitt mer som et forum nå hvis det for eksempel klør på kroppen, lekker vann fra badet, noen trenger hjelp med rettskriving av et ord eller hvilken prevensjon man skal bruke så er det rett inn på gruppa og få opp til 14 ulike meninger. På snapchat og instagram har vi også gruppechatter, der er det mer av alt og ingenting.

Hvordan tenker du og typen å takle avstandsforhold?

Vi tar det som en utfordring. Jeg tror begge er veldig trygge på hverandre og tenker at forholdet vårt står sterkt uansett hvor i verden vi befinner oss. Vi har alltid støttet hverandre i å gjøre det vi må for jobb og karriere, så får vi heller komme til ro med hund og stasjonsvogn når det føles riktig.

Håper du får en fin tid i Sola! Du fortjener å være en plass der du kan få ut ditt potensiale:)

Takk det er utrolig hyggelig!

 

Utforsker Stavanger og glutenfrie bakevarer

Hei! Takk for mange fine spørsmål i forrige innlegg, jeg holder på å svare på dem. Og dere kan selvfølgelig fortsatt stille spørsmål. I mellomtiden tenkte jeg å si at jeg har vært i Stavanger og utforsket ny by! Spennende. Jeg liker Stavanger, selv om jeg ikke skjønner meg på trafikken i sentrum og kommer til å drøye det en stund før jeg kjører dit alene. Denne gangen ble Frida med meg. Vi gikk litt rundt i butikker og spiste lunsj på Olivia. Vi tenkte vi skulle være litt kulere å spise på en fet plass vi ikke har vært på før, men det rakk vi ikke før frykten for at jeg skulle bli hangry tok oss. Jeg hadde trent først og måtte passe på å bevege meg økonomisk med tanke på drivstoff i kroppen da vi sto inne på klesbutikkene. Pizza på Olivia er uansett sjeldent feil, 10/10 får glutenfri parma av meg.

De har Zara i byen! Det er jo gull. Jeg likte ikke Zara da det var i Trondheim. Det var et ROT og jeg fant ingenting, men i andre byer og land så er det mye mer klasse over utformingen av butikken og stilen, synes jeg da. De har også egen Ganni-butikk her, jeg turte ikke gå inn der engang i frykt for å gå på en smell, noe jeg ikke har råd til nå, så vi sto utenfor og windowshoppet <3 Det er hyggelig det også.

Det ble bare en liten tur i byen, da målet hovedsaklig var lunsj, men jeg kjenner at jeg må tilbake for å bli bedre kjent med byen. Vi kjørte heller en tur på IKEA på vei hjem, for å kjøpe siste rest av møbler jeg trenger. Det ble nattbord (se snapstory for resultat), langt speil til soverommet og skrivebord i stua, aka mitt hjemmekontor.

Jeg har et merkelig forhold til IKEA. Jeg blir skikkelig fascinert over de folka som driver å tenker ut disse egentlig geniale løsningene, samtidig som jeg blir forbanna når jeg ikke får det til. Det er nesten morsomt å holde på med det når det går, men når man har hamret inn 25 spiker i en plate i nattbordet, som åpenbart er feilplassert og sitter klokken elleve på kvelden og må rive ut hver og en av de, til nydelig julemusikk og KJEMPEgod stemning, da kjenner jeg at IKEA kan ta seg en bolle.

Det samme gjorde forsåvidt jeg etter gjennomført krig med nattbordet. Det er nemlig noe av det beste med å flytte hit – BRUSTAD BAKEREN. De har så mye ferskt glutenfritt, det er ikke til å tro. Jeg har aldri opplevd lignende og verken Maja eller Frida skjønner hvordan det er mulig å bli så begeistret over en bolle. Men de som vet, de vet.

De har berlinerboller(???) aldri fått kjøpt det før, kaker, muffins, ferske brød, rundstykker og mer. Jeg er seriøst frelst. Ikke no spons dette her altså. Kun dønn seriøs begeistring.

Så slik ble resultatet. Bare unngår å åpne de skuffene (ref snapstory). Kveldsmaten var diggere. Vi blogges igjen ♥

Spørsmålsrunde

Hei dere! Jeg har fått en del spørsmål de siste dagene om flyttingen og alt som skjer rundt det. Derfor tenkte jeg å kjøre en spørsmålsrunde nå, så dere kan spørre meg om alt dere lurer på og jeg kan samle alle svarene i et eller flere innlegg. Og forresten vil dere helst ha svarene i et innlegg eller video?

Fyr løs med spørsmål ♥ ♥ ♥

Fremme i Sola

Hei gjengen ♥ Da har jeg ankommet Sola og sjekket inn på mitt nye rom. Jeg tok fly i går kveld med Maja og Frida, som jeg skal bo med, som også er fra Trondheim. Maja kjenner dere jo, Frida er et nytt ansikt, ikke for meg, men iallfall på bloggen. De siste dagene har vært merkelige, jeg har hatt det så koselig, men med en klump i magen som har fortalt meg at dette blir siste gang på lenge. Jeg er så tilbøyelig for å klekke lett nå kjenner jeg. Nesten komisk. Hørte på en trist sang på flyet og lot tårene trille bak munnbindet. Så et kjærestepar løpe inn i armene på hverandre utenfor flyplassen. Knekken der også. Men jeg er fast bestemt på å få dette til å funke. Dessuten er det deilig å ha de to andre trønderne her, som også vil hjem ved enhver passende anledning. Forhåpentligvis blir det en del reising frem og tilbake.

Her er noen bilder fra de siste dagene.

Pizzakveld med Hanna, Johanna og Sanne på fredag.

På lørdag hadde vi vår tradisjonelle pepperkakebaking hjemme hos mimmi og beste. Og tidlig middag bestående av kjøttsuppe, med pepperkaker og kakao til dessert selvfølgelig.

Senere på lørdagskvelden dro jeg og Anders på Britannia, som en siste kveld før jeg skulle reise. Nydelig vin og biff på Jonathan.

Søndagsmorgen besto av film i senga og en juicy sandwich og milkshake til frokost levert på døren. Anders kjørte meg til flyplassen på kvelden og det var jævlig ♥

Her satt jeg i går kveld og spiste sen kveldsmat etter gjentatte forsøk med å få opp både seng og klesskap på rommet. Det gikk til slutt. Nå må jeg bare få hentet bilen min i Sandnes og få pakket ut all bagasjen jeg har med meg. I dag har vi to økter, en fysisk og en håndball. Gru gleder meg, som med alt annet ♥

Flyttedager og et lite julegavetips

Hei gjengen ♥ De siste dagene har gått i ett, til pakking, julegavehandel og andre forberedelser. Jeg har også ville prioritert å se folk jeg ikke kommer til å se på en stund. I går kveld hadde vi et liten get-together hjemme hos oss, jeg, Julie, Pernille og Markus fra jobb, veldig koselig med middag, kake og en god gammeldags spillkveld. I morgen skal jeg møte noen av jentene. Seriøst hjerteskjærende at vi ikke kan møtes alle sammen sammen. Alltid når noe uventet eller stort skjer, enten det er en gladnyhet eller noe vanskelig, samles vi jo… Sånn som på bildet under. Men corona lar oss ikke denne gang.

På lørdag er planen å bake pepperkaker med mimmi og Pernille, før jeg skal ut å spise med kjæresten en siste gang før jeg reiser. Prøver å glede meg til det og ikke tenke at det er trist.

I dag fikk jeg gjort noen ærender i byen. Jeg kjører rundt i denne lille raringen, ettersom bilen min ble sendt til Stavanger i går. Føles ut som jeg kjører gokart på veiene, haha.

Jeg må forresten anbefale Nisselatten på Espresso House. Selv om jeg dro innom i dag og spurte om jeg kunne låne toalettet og fikk et nei, ved mindre jeg skulle ha noe. Kjørte hjem og tisset i trass, for så å gå tilbake to timer senere å kjøpe nisselatten, hahah hva er det med meg. Anyways NAM og den smaker JUL. Andre dagen på rad jeg kjøper meg denne.

Og ja et lite julegavetips – til (seg selv,) en søster, mor, venninne eller kjæreste – slike små øredobber som på bildet under. Jeg fant disse fra Stine A på Shine i byen og elske dem. Du kan kjøpe de separat, altså ikke i par, så da er det bare å fylle opp ørene med masse pynt. De har også ringer, smykker og alt annet. Men jeg har en spesiell greie for ørepynt. Ønsker meg typ alle selv (hint hint♥). Mine favoritter ser dere på det nederste bildet.

Et stort steg utenfor komfortsonen

Hei gjengen. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men jeg skal flytte fra byen min. Ting har skjedd så fort at jeg ikke har rukket å si det før det lå ut på nettet. Jeg flytter til Stavanger for å spille håndball i ny klubb. Jeg fikk en telefon i helgen fra hovedtreneren i Sola og et tilbud om å spille for dem ut sesongen. Sola ligger på tredjeplass på tabellen og skal spille cupfinale mot Vipers i jula, så det er et bra lag jeg går til. Dessuten spiller Maja der, vi bodde jo sammen da begge spilte for Byåsen. Noe som gjorde det enklere i valget om å ta en helomvending i planene mine.

Jeg har ikke helt klart å tyde magefølelsen de siste dagene, det svinger litt fordi jeg trives sånn i Trondheim, med vennene mine, laget, skolen, familien og kjæresten. Altså jeg har alt jeg vil ha her, men samtidig er det akkurat derfor det kjennes riktig og viktig å prøve noe nytt nå.

Det har mildt sagt har vært stress de siste dagene. Mye har skjedd på kort tid. Jeg var på Røros med Anders da ting begynte å falle på plass. Det var den fineste helgen på lenge, til tross for at det var midt opp i all forhandling og ikke minst det faktum at det gikk opp for oss at jeg skal flytte og at vi skal ha avstandsforhold. Det blir en utfordring, men det takler vi. Nå driver jeg og pakker ut av leiligheten min, planen er nemlig å sette meg på et fly til Stavanger allerede på søndag. Gleder meg til nye utfordringer!

Her er noen bilder fra helgen ♥