Stockholm mini-guide 2019

Jeg skrev en Stockholm-guide i 2016, da jeg var der med Johanna og Louise. Her kommer en oppdatert versjon fra denne sommerens tur med Sanne og Hanna. Annet hotell, andre restauranter og events, men like herlig by, atmosfære og selskap. Stockholm anbefales som weekend-destinasjon!

Hotellet

Vi bodde på Clarion Hotel Sign, som ligger i sentrum med kort avstand til Central Stationen og Arlanda Express. Vi kjørte forresten med Arlanda Express fra flyplassen til sentrum, veldig grei måte å komme seg frem og tilbake fra flyplassen på.

Hotellet var veldig fint, med blant annet utendørsbasseng, stor frokostsal og et ordentlig treningsrom med skikkelig utstyr. Vi bodde tre på et familierom, så det var helt greit med plass og senger.

Shopping

Jeg elsker shoppingen i Stockholm, alt ligger i relativ nærhet til hverandre og det er helt unødvendig å ta taxi fra den ene butikken til den andre (i hvertfall hvis du benytter deg av el-sparkesyklene, som jeg kommer til i neste punkt).

Mine favorittbutikker er Urban Outfitters (Biblioteksgatan), Adidas Store (Sveavägen) og & Other Stories (Biblioteksgatan). Ellers er det en haug med bytikker som Mango, River Island, Zara, Weekday osv. Gallerian anbefales også, det er et kjøpesenter med diverse butikker.

Transport

Her anbefaler jeg i de aller fleste anledninger å laste ned en app og dure bortover gatene på sparkesykkel. De hadde kanskje 5-6 ulike leverandører med hver sine apper. Det eneste man trenger å gjøre er å laste ned appen og registrere bankkortet slik at du trekkes en eller annen sum i minuttet. Det er uansett mye billigere enn taxi og mye mer effektivt enn å gå. Er man derimot på byen og skal hjem fra cløbben anbefaler jeg det ikke, da tar man seg råa til en taxi 🙂

Uteliv

Vi dro ut på fredag, først på Vida hvor vi kom ganske tidlig så vi tvilte litt i starten. Men vi fikk oss et bord og ble sittende, og etterhvert ble det stappfullt av peeps og musikken var BRA. Etter en stund dro vi videre til Sturehof, som ikke var noe å anbefale på en fredag i hvert fall. Det kostet 200 kroner å komme inn i noe man skulle tro var helt sykt stort og fint, men som viste seg å bare være et medium/lite rom med flere meter under taket. Det var veldig sært.

Ellers så trivdes vi desidert best på takterrasser. Det var flere av dem, blant annet TAK og SUS, som ligger på taket til femstjernershotellet At Six (Brunkebergstorg 2-4). Også Urban Deli Takbaren (Sveavägen 44) hadde nydelig utsikt, masse bord og sitteplasser og gode drinker.

Restauranter

Nå spiste vi egentlig mest på litt randome restauranter. Vi er av den sorten som i det ene øyeblikket ikke er sulten og i det andre er hangry, da er det liksom for sent å begynne å søke seg fram til en bra restaurant, heller om å gjøre å komme seg til første og beste. Men en restaurant jeg anbefaler på det sterkeste er Weiado (Vasagatan 7), en asiatisk restaurant med nydelig mat og koselig atmosfære.

Jeg spiste Panang Curry, smakte det for første gang og det var nydens. En slags suppe med kylling, ris og grønnsaker.

Ellers så ligger det en rekke med små restauranter og sidewalk-cafeer på Stureplan. Jeg husker også fra sist gang jeg var der at East hadde veldig god sushi. Når jeg først er inne på restauranter kan jeg også kjøre en warning: ikke bruk opp et måltid på å spise på Vapiano, just drop it, huuuge downer.

Annet

På lørdag bestemte vi oss for å legge shoppingen på hylla og dra en plass for å sole oss. Vi endte opp ved en søt park som gikk ut i sjøen, man får både park- og beach-feelingen (Kungsholmen). Vi handlet inn litt frukt, svenskgodt, brus og kjeks og hadde piknik. Butikken vi handlet på var faktisk veldig bra og like ved, den het Hemköp Matpressen (Rålambsvägen 7-9), skikkelig typisk stor svensk matbutikk, slike jeg eelsker.

T&G Nails (Sturegatan 26) fikser negler hvis det skulle være av interesse for noen, noe det var for Sanne og Hanna. Det tok litt over en times tid å få de ferdige og begge ble veldig fornøyde, dessuten er det mye billigere enn i Norge.

Frozen Yoghurt Factory ligger inne på Gallerian. Jeg er så sykt en Froyo-person, så det er et must på storbytur.

 

Det var alt jeg kom på denne gang, det er bare å legg til flere tips under her om dere har noen, eller spørsmål selvfølgelig 🙂

Tilbake på jorda

Jeg har seriøst svevd over bakken denne sommeren, i allefall føles det sånn. Den har vært så fin! Det får meg til å tenke at jeg bare skulle reist og levd livet, ferie hver dag, men igjen så er det noe med å belønne seg selv med ferie etter en hard periode, det gjør nok ferien 100 ganger bedre, i hvert fall for min del. Derfor er det ikke så verst å være tilbake på jorda igjen, skole, jobb, håndball, rutiner og rett og slett hverdag. Selv om jeg gleder meg til neste sommer allerede.

Den siste helgen i Stockholm var absolutely amaaaze. Jeg tok meg selv flere ganger i å si “dæh my svenska her da” fordi jeg trodde ærlig talt jeg var en plass i Spania eller lignende. Det var null norden-feeling i 36 grader og storby. Vi fikk shoppet litt, solet oss, spist masse god mat og bare hatt skikkelig girls-weekend. Jeg kan godt legge ut noen anbefalinger, hvis dere er keen på det. Her er noen bilder.

Let me know if I should make a Stockholm-guide ♥

two in one, outfit

 

Bikershorts fra Carlings

Sko fra Urban

Veske fra Weekday

Topp fra Chiquelle (adlink her)

Sanne is wearing all Zara from top to toe

STHLM

Hejjj

Vi er i Stockholm og for øyeblikket ligger jeg i sengen og blogger mens de to blondinene sminker seg. Jeg får hive meg rundt snart jeg også. Hittil i dag har det bare vært myys. Vi startet dagen med en treningsøkt på gymmet på hotellet, som var overraskende bra. Så ble det hotellfrokost, smørings av solkrem og et lett lag med sminke før vi ruslet ned til byen.

 

Vi tok lunsjen på Stureplan og shoppet litt, før vi tok taxi litt utenfor byen for å gjøre noe litt crazy og funny hehe. Nå skal vi bare ordne oss og dra ut for å teste utelivet her i Stockholm. Hvis dere har noen tips eller anbefalinger så gjerne del! Send meg en DM eller skriv en kommentar ♥

Outfits kommer.

Vlog: Sommer på Hvaler

Hei babes! Her kommer en aldri så liten videoblogg med klipp fra uka på Hvaler. Advarer på forhånd om en del hud, så hvis det ikke takles, do yoself a favor and go see something else <3

Ellers er det bare å njuta på. Jeg drar til Stockholm om to timer, så vi blogges derfra!

 

Min siste reise

NÅ først kommer sommeren til Trøndelag, jajja bedre sent enn aldri si. For min del har det ikke så stor betydning, jeg skal trampe ut i min siste reise utenfor Trondheim denne ferien. Jeg reiser nemlig til Stockholm i morgen med Hanna og Sanne, som en niiiice avslutning på en fin sommer.

Vi flyr i morgen kveld, så jeg tenkte å pakke i natt og utnytte finværet i morgen. Jobber best om natten, selv om det angres bittert morgenen etter. I natt var jeg oppe til klokken tre av en eller annen grunn, så brynstimen hos Browrehab i morges var i tidligste laget, men veldig verdt det etterpå. Nå kan jeg dra på tur med fressshe bryn og en attitude deretter. Bryn gjør mye med en altså.

Her er noen bilder fra endags-hytteturen med Maja og Martine. Fikk litt sol og vannski nok en gang, så jeg klager ikke på den norske sommeren altså.

On to the next

Heisann gjengen ♥ Jeg, Maja og Martine kjørte hjem fra Hvaler sammen på søndag, og i går bestemte trioen seg for å ta turen videre til neste hytte. Så vi pakket en bitteliten bag og kjørte til hytta mi på Innerøya. Jeg har tatt noen bilder i dag, jeg får vise dere i morgen. For nå skal vi nemlig stacke bilen igjen og kjøre hjemover. En kort tur med andre ord. Vi har jobb og avtaler som må holdes i morgen, men det var helt klart verdt det å bli her en natt.

Bildene under er fra den siste dagen på Hvaler, altså lørdagen, etter vi hadde vært i Strømstad. Vannski og skattekiste på grillen.

 

Vi blogges i morgen! ♥

Vlog: Kroatia 2019

Hei dere! Jeg har kommet hjem i min egen leilighet og har sovet 12 timer. Vi kjørte en liiiten omvei hjem fra Hvaler i går så det tok en time ekstra til fordel for nydelig natur, trær og fjell, (tommel opp smilefjes), det tok altså ni timer. Det ble thai-mat på døra og siste episode av GOT i går kveld, noe som BTW var det mest skuffende EVER. Ellers alt bra. Maja la seg klokken ti og jeg lå oppe, spiste is og satte sammen noen klipp fra Kroatia. Håper dere liker den!

Workout & Strømstad

I dag våknet vi nok en gang av Johanna sin slumring som varer i en evighet. Det er digg da, vi kan ligge å dra oss en time med sola og brisen inn vinduet på rommet. Og ja vi ligger 12 jenter på ett rom, flere har vi vært. Det ser ut som en institusjon, men det er helt perfekt.

I morgentimene er det trening på planen, for de som vil i hvert fall. Jeg og Maja kjørte intervaller ute og ble med resten på styrke på verandaen etterpå. De resterende drikker kaffe og motiverer fra sidelinja.

Etter en skikkelig workout badet vi og spiste en god frokost. Vi bestemte oss for å ta båten til Strømstad i dag, ettersom det er litt overskyet. Så det er pretty much det dagen har gått ut på. I Strømstad spiste vi lunsj og handlet inn mat og svenskgodt.

Outfiten ble shoppet i Fredrikstad i går. Bukse og t-shirt fra Gina, sko fra Urban.

Nå er det middag som står for tur, skattekiste (grillet laks og grønnsaker i folie). I morgen reiser vi hjem, så det blir litt pakking og ryddig i kveld, før det blir ro i hus og jentekveld som hver kveld.

 

Hei fra Hvaler!

Hei igjen!!! Haha gud jeg klarte å legge igjen mac-laderen i resepsjonen på Farris Bad i Larvik, seff. Så ja jeg har vært uten lader siden sist og macen ble fort tom for strøm med en hel dag i buss fra Larvik til Oslo til Hvaler. Jeg får prøve å catche opp litt.

Jeg busset altså fra Stavernfestivalen på søndag, til Oslo, møtte Johanna der og busset sammen med henne videre til Hvaler. Senere på kvelden kom Thea, Martine, Trine og Louise i en bil og vi spiste sashimi med avo, mango og soyasaus i solnedgangen til kvelds. Den natten brøt magen min løs og jeg kastet opp som en jævel ved sengekanten 🙂 Yes. Matforgiftning ble jeg og Erica enig om, noe vi egentlig hadde konkludert med natten før, da hun var inn og ut av toaletten hvert kvarter etter en pulled pork-taco på Stavern. Jeg ble sengeliggende i to dager med kvalme og uten næring i kroppen. Uansett bedre å ligge her med alle jentene rundt meg, enn hjemme alene.

Btw på denne tiden har det kommet en bil til, Katrine, Ida, Maja og Lyse. Vi er altså 12 jenter her. Etter et par dager ble jeg meg selv igjen og livet ble en fest. Vi har koset oss om kveldene med god mat, trent, badet og solet oss, hatt Hvalerlekene 2019, vært på hyttefest og shopping i Fredrikstad. Her kommer noen bilder!

Her er vi altså i gang med Hvalerlekene, fire lag: lovehearts, black eyed peas, idoform og unicorns. De sølvfargede (idoform) vant!!! Og ja vi surret oss i gaffateip helt til den gikk tom da det var min tur, så det ble en kraftig underboob, men det er jo trendy så who cares – as long as its fashion.

Lekene vi hadde var beerpong, hestesko-kast, egg-kast, stol-leken og en intern quizzz. Det var seriøst gøyyy og konkurranseinstinktet til alle ble satt kraftig på prøve.