Budsjett og glutenfri heaven

God lillelørdag! En recap på dagen i dag – det er sol og blå himmel, rett over 0 grader, med andre ord STRÅLENDE vær her i Sola. Vi har fri fra håndball i dag, men jeg og Maja turer nok oppover til hallen og kjører fotarbeid og kortintervall i løpet av ettermiddagen.

Til nå har jeg sittet på hjemmekontoret mitt og jobbet, samtidig som det gikk opp et lys for meg. Det er januar, (nytt år – nye muligheter osv.) og med det har jeg bestemt meg for at jeg skal prøve å få bedre kontroll over økonomien min. Det er kanskje mitt eneste nyttårsforsett. Så nå sitter jeg på nett og prøver å finne den beste malen til mitt personlige budsjett. Jeg vil prøve å spare mer.

Det fører meg over til det andre jeg har gjort hittil i dag. Jeg skulle bare en tur på butikken, for å kjøpe en mango til en tenkt mangosalat som tilbehør til dagens middag, nemlig thaigryte fra Grønne Folk. Dette var forresten to minutter etter at jeg hadde sittet hjemme og laget budsjett, hvor jeg innså at jeg bruker mye penger på mat. Jeg gikk inn i butikken med den innstillingen og den visjonen at jeg skulle ha kun én mango. Rett inn, mango, rett ut. Kan da ikke være så vanskelig?

Første hindring: de har ikke mango. Det ligger tre brune, fluespiste tempurputer over skiltet med mango, så nei de har ikke mango. Jeg tenker “synd! da får jeg bare gå ut igjen da!” samtidig som beina beveger seg i motsatt retning av utgangen, og jeg vet hva jeg skal. Ny butikk skjønner dere, så jeg må jo sjekke ut det glutenfrie utvalget. Det gjør jeg alltid i en ny butikk.

Jeg tror ikke dere skjønner, altså dere som ikke har glutenallergi skjønner hundre prosent ikke dette, men dere brødre og søstre som ikke kan spise tempura scampi, vårruller, kvikk lunsj og oreo-iskrem, dere vet følelsen. Jeg gikk inn i en verden av glutenfritt!! En verden = tre vegger med glutenfrie produkter. Men også produkter jeg aldri har sett før! Det er så gøy det.

Dette var de to minste hyllene, men med flest nye ukjente produkter. Haha jeg må slutte å nørde så gæli, men jeg syns det er interessant. Det er forresten på Coop Mega Sola.

Jeg kjøpte ikke alt nytt, men noe. En havrekjeks som minnet meg om Bixit, en müslibar – begge lure å ha i treningsbaggen. Tortellini!! De hadde både med spinat og spekeskinke. Det har jeg bare sett i Sverige tidligere. Berit Nordstrand sin granola er forresten veldig god og sjokolademoussen kjøpte jeg bare fordi den var uten sukker, så hvis jeg får cravings en kveld kan jeg mikse sammen den.

Look how cute they are.

Så innkjøpet gikk litt over planlagt budsjett, but so be it. Noen går over budsjettet når det kommer til festing, reising, interiør og klær, for meg er det all about the glutenfree foods. Takk for i dag ♥

kampdag og arme riddere

God søndag!♥

I dag er det endelig tid for årets første kamp og min første kamp i gul drakt. Vi møter Rælingen på vår hjemmebane. Forhåpentligvis blir ikke denne også utsatt i siste liten. Jeg og Maja har i hvert fall rukket å gjennomføre en eksplosiv økt for å få kroppen i gang og ligger nå på sofaen og slapper av med en liten lunsj og serie, før vi må lappe sammen noe kampmat om en time, tre timer før kampstart. Det blir kylling- og pastasalat, as always.

Meanwhile, hvis noen er keen på en magisk frokost eller lunsj, som smaker himmelsk og er superenkel å lage – FRENCH TOAST mine venner. Jeg lagde det i går og det bragte fram barndomsminner, skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere. Anbefales!

an avocado toast kind of day

GOD FREDAG! Jeg føler denne uken har vært ekstremt lang. Var jeg hjemme i Trondheim i forrige uke liksom? Føles ut som en evighet siden haha… Men heldigvis har uken vært fin. Søndag reiste vi hjem til Sola etter nyttårshelgen og spilte treningskamp mot Ålgård, et førstedivisjonslag. Fra mandag hadde vi fokus på Aker, som vi skulle spille mot på onsdag. Men etter pre-match-workout og innkjøp av kampmat på onsdag fikk vi beskjed om at kampen ble utsatt på grunn av corona-smitte. Jeg har aldri opplevd å få beskjed om at en kamp blir utsatt, på samme dag som den skal spilles, bare noen timer før.

In fact så fikk vi beskjed om at alle de tre neste lagene vi skulle spille mot er innblandet i en corona-trekant og at vi kanskje må vente to uker på første kamp. Nå ser det heldigvis ut som at de har tatt hurtigtester og fått negative resultater, og at vi spiller mot Rælingen som planlagt førstkommende søndag. Vi må vi nok forberede oss på at ting kan endres underveis og at alt ikke vil gå som planlagt denne sesongen, likevel er vi heldige som får holde på med idretten vår, til tross for pandemien.

I morges dro jeg og Maja og trente på styrkerommet i hallen. Treningssentrene er stengt her i Sola, derfor trener vi der nå. Skal absolutt ikke klage på det. Etter trening dro vi hjem og lagde avokadotoast til lunsj, dynket i smør som dere ser. Vi har begynt på en ny serie, Ulven kommer på NRK. Så det er det eneste vi i kollektivet har gjort i dag. Vi har håndballtrening nå klokken tre, så blir det endelig fredagskveld. Oppskrift på lunsjen nedenunder.

Varm opp en panne med mye smør og stek brødskivene.

Lag guac av avokado (vi brukte to hele avokadoer på 6 brødskiver) litt salt og pepper, cherrytomater i små biter, litt limesaft og finhakket hvitløk og til slutt en dæsj rømme. I tillegg til to kokte egg i 7 min. MMMmmmmmmmm.

Ønsker dere en fin dag videre og god helg! ♥

Første side i dagboken 2021

Godt nyttår venner ♥

Jeg har tatt med litt vel lang tid off, I know. Men det har føltes riktig. Det har vært mye å tenke på siden jeg flyttet. Det høres goofy ut, men jeg får faktisk kjenne på alle kriker og kroker av følelsesregisteret mitt. Jeg prøver å balansere på en tråd, samtidig som en del av meg vil hoppe bortover lett på tå og en annen vil la meg falle. Jeg kjenner på savn, noe jeg både elsker og hater. Takknemlig for at jeg elsker noe så høyt at det gjør vondt å være langt unna, samtidig som jeg til tider ikke fatter at det er noe jeg velger helt selv. Herlighet, respekt til de som takler og har taklet avstandsforhold over lengre tid, det er noe jeg før sa med sikkerhet at jeg aldri skulle ha noe av. Det er faktisk ikke så ille, det er verst i starten, men det er bare fordi man har det så utrolig fint når man er sammen. Det er trist å forlate fordi man vet hvor fint det er å våkne med den personen, noe man kanskje tar for gitt. En ting er sikkert, jeg tar ikke det for gitt lenger. Er det noe det forrige året og starten på det nye har lært meg så er det at alt kan skje. Jordskjelv som oppstår langt borte, skred som oppstår så innmari nære og en pandemi som rammer oss alle i stort og smått.

Jeg hadde en skikkelig fin juleferie, med en svipptur tilbake til Sola for tre håndballtreninger og tilbake til Trondheim nyttårshelgen. Det ga meg mye overskudd. Jeg kjenner jeg gruer meg litt til skolen starter igjen, det kan være vanskelig å komme tilbake til noe, uansett hva det gjelder. Om det er jobb, trening eller andre ting som man har vært borte fra en stund. Jeg har en tendens til å skyve ting unna når jeg ikke vet hvordan jeg skal angripe det, helt til jeg innser at det ikke vil gå bort, at det vil ligge å murre i tankene mine, spesielt når jeg legger meg om kvelden. Sånn som med dette innlegget. Jeg hadde egentlig slukket lyset, begynte å tenke på pusten og tenke på at jeg ikke skulle tenke noen tanker, bare sove, men så kjente jeg på trangen til å skrive. Nå har jeg tømt både følelser og tanker som satt inne, så kanskje det blir enklere å sove nå. Her er noen bilder fra den siste, fine tiden med jul og nyttårsfeiring.

En skål for nytt år, litt trøtt, med maskara under det ene øyet, kvart over tolv på nyttårsaften, og god natt fra meg ♥