Auschwitz/Birkenau

Her kommer enda mer fra Krakow. På onsdagen hadde vi planlagt hele dagen til punkt og prikke på forhånd. Vi sto opp tidlig for å spise frokost på en café klokka åtte, for så å dra på spa klokka ni, for så å ta bussen til Auschwitz klokka 12. På vei til frokosten vår ble vi derimot stoppet av en politibil, noe som medførte noen små justeringer i planen vår. Så langt vår hukommelse kunne rekke, hadde vi ikke rukket å gjort noe ulovlig etter kun et døgn i Polen, men tydeligvis hadde de nok på oss til å botlegge oss med 50 zloty per pers(typ 100 kr haha). Vi hadde nemlig, tro det eller ei, krysset en gate uten overgangsfelt… JESUS how cud we do somethin like dat?!? Så vi ble stående en evighet å diskutere med dem, og vi måtte oppgi alle mulige, unødvendige faktaopplysninger om oss selv. Så frokosten ble en yoghurt og en kaffe på Starbucks, før vi dro til spaet (Mariacki Spa) og fikk noen deilige massasjer etter en stressende start på dagen. 

Vi kom oss til plassen vi skulle hentes av bussen til Auschwitz i tide. Og det ble en lang og tung dag, men jeg er utrolig glad for at vi fikk dratt dit. Jeg føler det er noe alle virkelig burde få med seg i løpet av livet. En ting er å se det på film, men det er noe helt annet å faktisk være der. Å faktisk gå rundt på leiren, inn i gasskamrene, høre historier samtidig som du ser eiendeler og hår av ekte mennesker som var ofre av disse grusomhetene. Det var helt forferdelig å innse at vanlige mennesker, som du og jeg, opplevde noe så umenneskelig og urettferdig. Jeg må si at det virkelig ga inntrykk å være der. 


Først var vi på den første konsentrasjonsleiren Auschwitz 1, og senere kjørte vi omtrent 3 km unna, til Auschwitz 2 (Birkenau). Den første var mer detaljert, med jødenes eiendeler, spesifikke historier og bilder osv. Den andre er den vi kjenner best fra filmer, en enorm konsentrasjonsleir, som fungerte som en ren utryddelsesleir. 

Noen av dere som har vært der? 

Krakow update

Endelig er blogg.no oppe og går igjen! Våknet med litt angst i går da bloggen min ikke fantes lenger, men skjønte fort at det bare var en teknisk feil. Men selv om bloggen min plutselig dukket opp igjen etter litt, fikk jeg meg fortsatt ikke inn på blogg.no og blogget 🙁 Så diverse Krakow-updates kommer nå! 

Jenteturen til Krakow var herlig! Akkurat det vi trengte. Kort oppsummert masse shopping og god mat til en billig penge. Vi dro tirsdag morgen og kom fram litt utpå dagen. Den første dagen sto det bare shopping på planen. 99,9% av shoppingen vår fant sted på Galeria Krakowska, et gigantisk shoppingsenter med masse bra butikker. Den lå rett bortenfor torget, med gådistanse fra leiligheten vår, så det var veldig greit (når sant skal sies, tok vi ofte taxi likevel heh). Vi spiste lunsj på en av restaurantene på torget, og på kvelden spiste vi på en indisk restaurant. Jeg er ikke så veldig rutinert når det kommer til indisk, men den tikka masalaen var utrolig god! 


Anne og Victoria ♥

meg og Maria ♥

Jentetur til Krakow

Hei dere! I morgen tidlig drar jeg til Krakow med fem jenter fra studiet. Fire av oss går statsvitenskap, og to går en annen linje på Dragvoll. Men Polen da dere! Der har jeg aldri vært, så det gleder jeg meg til.Vi skal bare være der til torsdag, så det er om å gjøre å få gjort mye på kort tid. Vi har blant annet planlagt spa, diverse restauranter, shopping og en tur til Auswitch. Jeg har aldri vært der, og jeg føler det bare er noe man må ha sett. Vi har leid oss en leilighet midt i Gamlebyen, så den er forhåpentligvis ganske sentral. Jeg tar selvfølgelig med meg macen og skal gjøre mitt beste for å få knipset noen bilder og oppdatert dere. Midlertidig er det bare å følge meg på snap – mathildeholck ♥​ Let me know hvis det er noe spesielt dere vil jeg skal blogge om derfra. Jeg vet ikke hvor interesserte dere er i anbefalinger av restauranter osv, men hvis noen er det så gjør jeg det 🙂

Vi blogges! 

Rødvin og semsket skinn

I dag er det TOILLDAG og alle bare går crazyhh. And I’m like nah, å stå som nummer 79 i kø for et par sko på salg er ikke helt min greie. Problemet er at jeg ikke visste at det var toilldag i dag, så jeg hadde faktisk planer om å kjøpe meg et par sko til i kveld. Jeg skal nemlig ut med jentene på laget, etter at vi har spilt håndballkamp klokka seks mot Orkanger i kveld. Så da blir jeg vel stående som nummer 79 i kø for et par sko likevel da. Fml. Jaja jeg prøver meg på City Syd først, er forhåpentligvis ikke like mange folk der om i byen.. eller? Jeg kjøpte meg nemlig et par fine støvletter for litt siden, fordi jeg skulle ut den dagen, så rakk jeg å være på utestedet i fem minutter før en ♥idiot♥ klarte å søle et HELT FULLT glass rødvin over hele meg om mine nye støvletter i semska skinn. Så det var bare å glemme dem haha, men sånt skjer. Dere får ha en strålende dag, så blogges vi!


Bildene er fra en gang jeg ordnet meg til en eller annen bursdag, dere ser vel på håret at de er gamle. Jeg liker egentlig den tiden, å sminke meg med venninner, høre på musikk, spise noe snacks og ha god tid. Det blir vel ikke mye av det i kveld, ettersom vi må løpe intervall fra kampen til vorset. Vi bestiller heldigvis pizza og spiser der, så det blir sikkert digg. 
 

Taco for to

God kveld dere! Endelig er det fredag, ahh det er like godt hver gang det. I dag følte jeg meg som en god, gammaldags VGS-elev igjen. Jeg ble nemlig vekt av pappa halv åtte fordi jeg skulle på jobb. Nå om dagene bruker jeg å ta meg friheten til å sove i hvert fall til halv ni før jeg våkner av Beyonce som synger dagen min inn med Formation på høytalerne. Det er kanskje bare snakk om en time, men den timen utgjør stoooor forskjell. Så derfor var det tungt (buhu stakkars meg lizm) å stå opp så tidlig i dag. Uansett, jeg kom meg på jobb og var der i noen timer, før jeg dro på forelesning klokka tolv og kom hjem derfra halv tre, så var det håndballtrening fra fire til seks. SÅ var det helg <3<3<3 

Nå sitter jeg stappmett etter den obligatoriske fredagstacoen, hjemme hos Trine. Det er så uvant å være så få hjemme, det har jo vært sånn en stund nå, men jeg blir ikke vant til at noen av oss er i militæret, på skoler i andre byer og verdensdeler. Så i kveld er første gangen (jeg tror sånn serr ever) at jeg lager taco for to personer. Vi er som regel i snitt 5-10 på taconight haha.. Men vi koser oss da i eget selskap jeg og trinny, mens andre er på jobb eller med kjærestene sine. 

Hva gjør dere i kveld?

(etter ti min ga jeg opp å finne på en overskrift)

Først må jeg bare si tusen takk for alle tilbakemeldingene på treningsvideoen. Så koselig av dere! Akkurat nå sitter jeg og ser sesong tre av Empire på Viaplay, ain’t nobody told me it was out already. Elsker Empire hehe. I dag ble jeg vekt halv ni av Pernille som skulle ha meg til å gjøre henne en tjeneste som jeg ikke husker engang fordi jeg sannsynligvis tok telefonen halvt i søvne. Men tjenesten innebar i hvert fall at jeg måtte gå ned til kjøkkenet, så da var det liksom gjort. Jeg var herved våken. Jeg kom på at vaskeren skulle komme klokka ni så jeg pakket en sekk med treningsklær og vanlige klær, shampoo, balsam og lunsj og kjørte til Anna for å bli servert frokost der. Hun skulle på jobb klokka ti så da dro jeg på trening. Jeg dusjet og ordnet meg på 3T etterpå og dro rett på jobb, som da også er på 3T haha.. Og ellers i kveld har jeg vært i Trondheim spektrum og sett håndballkamp herrer, Kolstad mot Halden, og Kolstad vant med to mål jippi. Så nå er det bare å sveipe gjennom tinder i håp om å matche med noen håndballboys ;ppp haha kødda. Vi blogges babes. 


Sånn serr da jeg begynner å gå tom for overskrifter haha.. Jeg lurte på hvor mange år med blogging det skulle ta ass. Men for real hva kunne man kalt dette innlegget da? Overskriftsinspo much needed haha

Videoblogg: Treningsprogram

Hei dere! Her kommer en video med et treningsprogram jeg og Anna satte sammen etter Master Mania på 3T, inspirert av treningsguru Funkygine. Det er enkle øvelser som ikke behøver noe utstyr eller manuale vekter, og kan gjøres hvor som helst egentlig. Programmet består i hovedsak av 9 øvelser, vær kreativ og kom på en egen øvelse til slutt hvis du er en av OCD’ene som må ha et rundt tall haha. 

Jeg kjører alltid dette programmet tre ganger etter hverandre. Dere kan velge selv om dere gjør en og en øvelse tre ganger før dere går over til neste, og sier dere ferdig med den øvelsen, eller om dere kjører alle øvelsene en gang og kaller det første runde, så deretter kjører samme på runde to og tre. Det kommer på det samme. 

Håper dere liker videoen! Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger og del den gjerne videre ♥ 

Klærne jeg har på i videoen er fra 3T-shop. Tights her, str S. Topp her. Sportsbh her

work it work it

Hei dere! Nå har jeg finally spilt inn og redigert treningsvideoen, så den kommer i løpet av dagen! Stay tuuned. Jeg satt oppe i natt med det, før jeg visste ordet av det var klokka nemlig halv tre. Det var ikke meningen å bli så sen, men klokka går så sykt mye fortere om natten ass.. Jaja. Det var litt av en milepæl å komme seg opp av senga og på trening i morrest. Jeg trente det programmet jeg skal vise dere etterpå, med min partner og co-founder av treningsprogrammet, Anna. Her er noen fails fra videoen. 

DCIM100GOPROGOPR0937.

DCIM100GOPROGOPR0943.

DCIM100GOPROGOPR0942.
Noen som gleder seg til videoblogg? (I hope so♥♥)

Mine siste innkjøp

I de siste ukene har det blitt litt shopping på meg. Jeg shopper ikke sånn veldig mye til vanlig egentlig, er ikke hver lørdag jeg har tid til å dra til byen for å shoppe, ofte på grunn av kamp eller reising, eller rett og slett fordi netflix og sofakos frister mer på en regntung lørdag. Men de to siste helgene har jeg faktisk vært på shopping to ganger. Først i Åre, og nå på Lørdag i Trondheim. Så jeg tenkte å vise dere mine siste innkjøp.

Kjole fra Zara 349 kr. Jeg kjøpte denne i medium uten å prøve den først, jeg giddet ikke prøveromskøa rett og slett haha. Så da jeg kom hjem syntes jeg den var litt kort (..noen som har den som er enige?) Så jeg dro tilbake i dag og byttet den i large i håp om å få den lengre, men jeg tror ikke det gjorde så mye forskjell egentlig. Det var bare så utrolig fin farge på den at jeg måtte ha den uansett. 

Bukse fra Samsøe, kjøpte den på Høyer 999 kr, i medium. Likte den så godt at jeg tok den på meg med en gang jeg kjøpte den (hahah..) så det er den jeg har på meg på outfiten i innlegget under. 

Slengbukse i fløyel fra Monki, 350 kr, størrelse 38. 

Bomberjakke i silke fra Scotch & Soda, størrelse small, kjøpte den på Hanson i Åre, 1600 kr.

Så handlet jeg selvfølgelig litt sminke på Kicks i Åre. En negllakk fra Opi i fargen Yank My Doodle. Den ultimate høstfargen, love it.


Et øyenbrynskit + øyenbrynspenn fra Anastasia, 250 kr per stykk. De anbefales!

Noe dere likte?

Yesterdayz outfit


(Check out those tan ankles)

Genser fra Forever21

Bukse fra Samsøe 

Sko fra Junkyard

Jakke fra Colmar