En dag full av intervaller

Hei dere!

I morrest sto jeg opp klokka ni, halvveis av meg selv og halvveis av pappa som kom inn på rommet mitt og lurte på om jeg hadde forsovet meg. På onsdager har vi nemlig “treningsfri” på dagen, eller det vil si at det ikke er noe felles eller obligatorisk, men vi trener da vel uansett vi. Så i dag løp jeg intervaller etter frokost, for første gang siden sommerferien, vel og merke. Men det var en svettefest uten like og kjempedigg etterpå. Jeg kjørte hele 54 intervaller, noe som høres helt insane ut, men det var ikke så ille som det høres ut. Det var korte intervaller; 10/10 x 12 x 2 (ti sekunder på, ti sekunder av, tolv drag, to ganger) med 2 minutter pause mellom de to rundene. Deretter 10/15 x 12 x 2 med 2 minutter pause mellom rundene. Og til slutt 60/30 x 6 (seks 1-minuttere med 30 sekunder pause mellom hver). Denne var helt ny for meg, men jeg liker variasjon og jeg likte denne. De første fire rundene med ti-sekundere gikk helt fint, men da jeg begynte på den første ett-minutteren var føttene mine helt ferdige, det gikk såå sakte. 

Jeg løp med 2 % stigning på alle. De to første rundene med 10-sekundere løp jeg på 18 og 19 km/t. De to siste rundene løp jeg på 19 og 20 km/t. På 1-minutterne løp jeg på 16 km/t, som dere ser på bildet under til høyre. 

Da jeg kom hjem etterpå lagde jeg meg en frisk og god lunsj. Rundstykker med egg, laks og grønnsaker. Resten av dagen har gått i ett. Det er først nå jeg kan sette meg ned å fullføre et blogginnlegg og spise et ordentlig måltid siden lunsj. Etter lunsj dro jeg nemlig på photoshoot med Høyer, nok en gang. Denne gangen med flere jenter fra laget, dere kan se litt på instastory til både Høyer (hoyertrondheim) og Byåsen (byaasenhandball). Etter shooten dro jeg rett til Nidarøhallen, der jeg og de tre andre linjespillerne på laget ble intervjuet av Adressa, før vi hadde håndballtrening. Såå etter treningen dusjet hele laget i garderoben, pudret ansiktet litt og kjørte rett til Clarion Hotell. Byåsen håndball elite hadde kick off der i kveld, med mat og drikke, taler og presentasjoner av spillere, sponsorer, nye drakter og ikke minst ny logo. Jeg skal vise dere mer av det senere. Men nå må jeg ta natta! Jeg er utslitt etter dagen her haha.

God natt, vi blogges ♥

Back home

Hei dere! 

Det føles ut som år og dag siden jeg var hjemme! Det var utrolig godt å komme av flyet i Oslo og puste inn den friske, norske lufta. Høres ut som jeg har vært borte et halvt år nå, jeg har altså kun vært borte en uke, men det virker veldig lenge. Men dere har blitt godt ivaretatt av Moina ser det ut som! Han har vært utrolig flink må jeg si. Jeg har virkelig kost meg med å lese min egen blogg de siste dagene. Så tusen takk til gjestebloggeren for en herlig innsats! ♥

Når det kommer til treningsleiren i Ungarn, så har det vært en super uke! Vi har trent masse, og mellom treningene har vi spist og slappet av. Vi hadde for det meste to treninger om dagen, en styrketrening om morgenen, og en håndballtrening på kvelden. I tillegg var vi med i en turnering i helga, der vi spilte fire harde kamper, mot noen utrolig gode lag. Vi vant den første, men tapte de tre siste. Ikke fordi vi spilte dårlig, men rett og slett fordi de lagene vi spilte mot var bedre. 

De første dagene bodde vi på et hotell i Székesfehérvár, helt umulig å uttale, det ble bare shesheshvar. En søt, liten by. Vi fikk ikke sett så mye av den, fordi vi var for det meste i hall, i en buss på vei til en hall, eller inne på hotellet. De siste dagene bodde vi i Budapest. Der vi fikk vi være litt mer turister. Etter morgentreningen på søndagen hadde vi fri resten av dagen, og tid til å utforske byen, spise ute og shoppe. 

Hele uken har det vært sinnsykt varmt. Jeg hadde ikke forberedt meg på at jeg skulle til syden enda en gang i sommer. Jeg trodde Ungarn var litt sånn Norge egentlig, men det var 35 varmegrader og knallsol, så noe Norge var det absolutt ikke. Det var i hvert fall en herlig måte å avslutte sommeren på. 

Jeg har lånt bort kameraet mitt til Moina og Martine denne uka, så jeg har ikke tatt noen bilder selv. Men dere har kanskje sett litt på instastory. Her er to bilder, et av meg og Maja på restaurant i Budapest, og et av meg på shopping i Budapest woho. 

Runway Awards

Ok, dette var sykt fett!! Og det er helt klart på tide med et nytt innlegg. 

Vi var på bikbok Runway awards der 5 unge lovende designere kjempet om heder, spenn og ære. At de er unge gjør dem ubundne og frie i uttrykkene sine og det fikk vi definitivt se på catwalken. Det var stor variasjon. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marti og Jaff så flotte ut. Jaff med bukse fra tomwood og adidas climacool, Marti i DKNY. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv rocket jeg en snekkerbukse som jeg har fått av Marti over en anorakk fra alexander wang og nikelab airmax plus. yeee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Må bare si at jeg slet med kamerainnstillingene så endel av antrekkene er nok litt overeksponerte. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her ser dere Raske rever. Synes uttrykket de leker med er spennende og ser den retro sporsviben, men personlig er jeg kanskje ikke helt fan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michael Olestad vant og han var definitivt min og Marti’s favoritt så det var gøy. Kule cuts og herlige detaljer. Dynamisk fargebruk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Synes forøvrig Kit Wan hadde et veldig spennende uttrykk! ( her må jeg bare beklage for bildekvaliteten altså) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olestad med modellene på podiet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er Edda Gimnes, Hun hadde et uttrykk preget av sterke farger med påtrykte detaljer som knapper og beltespenner. Håndverksmessig veldig spennende, men helheten minte meg på et vis om animasjonsserien winx club om noen der ute husker den fra sin barndom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen av modellene på runwayen kunne dog ha målt seg med Martine!!

Beklager lite blogging de siste dagene forresten. Det har gått i ett med å få med seg slutten av fadderopplegget tilbake i Trondheim også har jeg jobbet med selskapet hvor vi har vist oss frem på Trondheim Maker Faire og er mitt i en ny ansettelsesprosess hvor alt ansvar ligger på meg, kanskje det kommer noe om det. Nå gå min tid mot slutten, men har kost meg veldig med å få låne bloggen av Mathilde. Ser ut som hun har storkost seg i Ungarn også. Forhåpentligvis får dere et par innlegg til fra meg. Blant annet en herlig dag på Pascal og en titt på Illegal Burger som er helt vill 🙂 

simsalabim 

 

 

Tekstsnacks for de som er nysgjerrige // svar på litt spørsmål

Først og fremst må jeg takke for så mange utrolig varme og hyggelige kommentarer. Går rundt og smiler for meg selv, det treffer 😍 

Flere som har lurt på hvordan Martine og jeg møttes. Kort fortalt så møttes vi på nasch i fjor høst og ble liggende på sofaen og prate til klokken 11 morgenen etter, hyggeligste natten i mitt liv. Martine ble omsider svært stresset og dro hjem i en hast i pøseregnet med kun magetopp og jeans (hun hadde vært på 90s party) uten å ville låne paraply. Jeg var helt betatt og visste ingen annen måte å nå henne på enn den klassiske:

Så lett gikk det dog ikke, for jeg ble heftig friendsonet. Martine ville dra og klatre “as friends”. Det gikk heldigvis bedre enn som så, for resten er historie. 

Også var det en som lurte på litt om forsvaret, og der føler jeg et ansvar for å si noen ord til dere som er interesserte. 

Var siste kull som gikk jegerlinja på HVBS / UB – jeger, som nå er nedlagt.

Mitt første møte med forsvaret var mildt sagt turbulent, for jeg var en ustyrlig småarrogant bølle som ikke tok pepper fra noen. Men jeg har så mye å takke Forsvaret for. Det var mitt første møte med voksenlivet og føler at jeg ble både tatt godt vare på som enkeltmenneske og godt oppdratt. Det var virkelig erfaringen som lærte meg å kunne samarbeide med hvem som helst og se alle med åpne øyne. Fikk en haug med ansvar og muligheter til å lære, og siden jeg ble ferdig i fjor er det så utrolig mye jeg har savnet med det. Litt skryt; kom omsider inn på sjøkrigsskolen, men valgte å takke nei til plassen og prøve det sivile liv. Det er det vanskeligste valget jeg har tatt og det skjer ikke for sjeldent at jeg fantaserer om hvordan ting hadde vært nå hvis jeg hadde tatt den skoleplassen. Hvis du er nysgjerrig på Forsvaret; GO FOR IT! 

Gled dere til i morgen folkens, da kommer full recap av dagens runway show som var super fett. 

Mat for gudene

Har dere hørt historien om Atlantis?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det sies i hvert fall at det var så fint der at gudene ble sjalue og senket byen i havet. Nei, det begynte ikke å regne på maten vår, men tror likevel at gudene ble sjalue. Mamma er beinhard miljøaktivist og dyrker alt som lar seg dyrke av grønnsaker, bær, urter, krydre og blomster. Det nyter vi godt av hver gang vi er hjemme i Oslo. I går lagde vi middag med ting som vi kunne dra rett opp av jorda og hive i gryten på en liten primus. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det eneste vi hadde med oss bort i hagen var en gryte med lammekjøtt og lammekraft + diverse krydder og oljer til salaten. På bildet: Gulrøtter, grønnkål, bønner og en japansk salatvekst som smaker litt sennepsaktig 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma dyrker endel spiselige blomster som smaker nydelig og får Salatene til å se syke ut, man skulle nesten tro noe var giftig, men alt er spiselig. Det som kuttes på bildet er løkblader. Gjør seg supergodt i salat med en frisk smak som blir fyldig med olivenolje og en konsistens fra himmelen som kan minne litt om lemongrass, bare litt tykkere. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Martine stod for å komponere salaten dere ser. De oransje blomstene er blomkarse og smaker som en nydelig mild blanding av pepper og timian med et subtilt etterdrag av sitronmelisse og sukker. De mindre blomstene dere ser er oregano. Resten av salaten er forskjellige typer salat fra hagen, litt løk og løkblader (grunnen til at man ikke får dette i butikken er at de visner så fort, men rett opp fra jorda smaker de magisk). En fransk balsamicoeddik og litt ekstra jomfru olivenolje. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resultatet ble fantastisk. Alt i gryten skaper så mye aroma at det ikke trengs noe buljong eller smaksforsterkere. Det hele ble fyldig og godt med lammekraften. For min del handler mat om at det skal smake godt, eller “knulle i kjeften” som jeg liker å si. Er helt gal etter ferske grønnsaker. For de av dere som er helsebevisste tror jeg ikke man får kokt opp et stort sunnere måltid heller. Alt var forøvrig hjemmedyrket! 

Og for å avslutte i sann rosablogg-stil; hva har dere spist? <3 

OsloViben

Halla, Folkens

Takk for herlig feedback ❤ Tenker dette innlegget blir en salig blanding av alt dere lurer på, så bare å scrolle og se på det som måtte falle i smak. Videoblogg hadde vært dritgøy, kanskje vi får til det også!

Først til deg Mia; enig, Martine er verdens herligste og det har fortsatt ikke gått opp for meg at jeg får kalle henne min. Jeg er så forelsket selv om det snart har gått et år. Da går ballen videre til deg som ville vite litt om foroldet; Det er intenst, kjærlighet er skikkelig altoppslukende; når ting er bra vet man at det ikke går an å føle det bedre; og når vonde småting dukker opp føles det ut som himmelen revner.

Vet ikke om jeg har noen fun fact om Mathilde dere ikke vet om, men kanskje det kommer noe snacks ila uka 😊

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Første visningen vi så var Tom Wood. Personlig digger jeg det meste de lager. Årets kolleksjon var i stor grad preget av Denim og lyse farger. Det var mange helt ville antrekk, best likte jeg Denim-overallsene de viste.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visningen fant sted på SALT bar på langkaia nede ved Operaen. Sinnsykt kul venue og velge til et runway show. Bygget bak er inspirert av et klippfisk-stativ og rammet inn showet på en kul måte!

Kjapp ting; hvis dere vil se stories fra Fashion week og ha litt live innsikt i alt det herlige vi driver med så følg meg på insta: @Moinamt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vil bare vise frem dette bildet av Martine som sminker seg i stuevinduet hjemme. Det første som møtte oss da vi ankom byen var lunsj i hagen med grønnsaker fra parsellen til Mami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter Showet tok vi turen opp til Ekeberg restaurant som ligger nydelig til med utsikt over hele byen. Martine ville dit fordi Harry Hole stadigvekk er der i bokserien til Jo Nesbø. Men stedet er flott. Vi bestilte en ostedessert på deling, men fikk likevel dobbel porsjon. Det er deilig å være i en atmosfære som får livet til å føles eventyrlig.

Anna, Barry, Mari og Tiril: Det kommer masse bilder med litt tekst videre. Også kan jeg jo kanskje si noe litt kjapt om meg selv; som dere allerede vet; kunst, filosofi og mote er det som ligger mitt hjerte nærmest. Er 22 år, vokst opp midt i Oslo. Etter videregående gikk jeg befalsskole og ble i Forsvaret i to år. Etter det begynte jeg på industriell økonomi og teknologiledelse på ntnu, men fant ut at jeg ville gjøre noe mer kreativt, så jeg byttet til industriell design. Det virker supert. Utover det er jeg med å bygge opp et selskap hvor vi bygger en hanske til å styre droner med og har det veldig gøy og travelt med det.  Der var basicsa dekket; kommenter i vei og dere vil ha mer spicy details rundt noe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er en bjørkecocktail fra Himkok, landets beste cocktailbar. De brygger blant annet sin egen Gin og jeg vet ikke om noen andre mer gjennomgående fullførte barer. Må sjekkes ut. Olivenen i glasset er forøvrig fylt med kraftkar- kåret til verdens beste ost og drinken som helhet var ingenting annet enn perfekt balansert.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min bestekompis Jafar sine sko fra runway showet i dag. Hva synes dere? De er en collab mellom adidas og raf simons. Helt grove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(har prøvd alt som stod i min makt for å få rotert dette bildet, men verden hater meg i dag) SORRY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tim Wendelboe har kaffe i verdensklasse. Vi har vært der hver gang vi er i Oslo, denne gangen prøvde vi is-capuccinoen. Den er som alt annet de serverer intet annet enn utsøkt. Bildet taler vel for seg selv. Kan nevne et lite hint av citrus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På formiddagen i dag måtte jeg ta med min kjære trønder til et velkjent sted. Vi fikk tatt oss tid til en piknikkdate i Frognerparken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Var innom den franske bazaren på løkka. De har mye fint, kan nevne gamle LV vesker og champagne bøtter fra 70-tallet.

kan noen forresten si ifra hvordan man roterer bilder. fyfaen as, umulig.

Dett er forøvrig Troy?s burger. Den må prøves! Den jeg spiste har trøffelmayo og sopp. Martine gikk for barbeque.

takk for meg 🙂 neste post kommer snart.

First touchdown

Hei, kjære lesere 🙂 Mitt navn er Moina og jeg har som Mathilde skrev om i forrige post vært så utrolig heldig å få låne bloggen et par dager. Det er store sko å fylle og jeg håper jeg klarer å produsere innhold som alle dere flotte lesere har sansen for. Derfor ønsker jeg å begynne med å spille ballen til alle dere. Jeg ønsker meg at dere spiller meg god ved å kommentere hva dere har mest lyst til å lese om. Mathilde har jo fortalt litt om hva som intresserer meg. Det som skjer de neste dagene er at Martine og jeg skal gjøre vår herlige vibe i Oslo. Vi skal på fashion week, vi skal drikke kaffe som er så god at de beste cafeene i Paris bestiller den fra Norge, vi skal se masse kunst og ikke minst er vi helt gale etter mat; Oslo har virkelig gourmet OG fastfood i verdensklasse; så det blir kanskje å koste på seg noe “steeeez munch” som jeg liker å kalle det også.

Mannlig gjesteblogger

Nå er jeg på vei til Ungarn, på treningssamling med Byåsen elite. Dette innlegget er forhåndsskrevet. Enten så sitter jeg på flyet, eller så har jeg kommet frem og ligger på et hotellrom, eller så er jeg muligens på trening nå. Det kommer helt an på når jeg bestemmer meg for å publisere dette innlegget. Men en ting er sikkert, og det er at jeg har dratt fra Trondheim, fordi felles avreise var 06.00 i morrest. 

Vi skal være i Ungarn, eller mer nøyaktig Budapest, i en uke, fra mandag til mandag. Og vi skal både trene håndball, fysisk og spille kamper der nede. Så jeg er veldig spent og ser fram til de kommende dagene. 

While I’m sweating my ass of in another country, har jeg ordnet slik at en gjesteblogger skal ta over jobben min enn så lenge. Og denne gangen er det en gutt som skal blogge! Den var ny eller? Det er nemlig Moina, kjæresten til Martine, som skal få bryne seg på denne rosabloggen. Dere synes kanskje det er rart at det er Moina og ikke Martine som har fått utfordringen, men personlig synes jeg han passer perfekt til jobben. Han er en kreativ sjel med masse energi og med et øye for både mote, kunst og fotografi, så dette tror jeg blir interessant. De to skal i tillegg på Moteuka i Oslo i løpet av uken, så dere får helt sikkert et innblikk i hva som skjer der. Jeg gleder meg i hvert fall masse til å lese min egen blogg fra Ungarn. 

Dere hører fra meg om en uke, eller for dere som følger meg på instagram og snapchat er det ikke utenkelig at jeg gir fra meg noen lyder der. Uansett så håper jeg dere vil gi Moina en sjanse ♥ Ha en strålende uke! 

Ukens tips

Hei dere, god mandag! Senere i dag kommer jeg med en litt exciting news for yaa. Så bare for å gjøre dere ekstra nysgjerrig skal jeg ikke si mer enn det. Haha anyways. Nå tenkte jeg å komme med et lite tips til dere, som enkelt kan gjøre dagen til en forelder, søster, bror, kjæreste, venninne eller et helt kollektiv noen hakk bedre, allerede fra de første morgentimene. Det er nesten helt gratis og det tar ikke mer enn ett minutt å lage ferdig.

Det er nemlig noe så enkelt som å skjære en sitron i skiver, ha dem i en mugge med vann og eventuelt isbiter, skrive en søt beskjed på en gul post-it lapp og la den stå i kjøleskapet til en person du er glad i åpner opp og ser den. Det er ofte veldig lite som skal til for å gjøre dagen til en person litt bedre ♥

Ha en fin dag dere! 

Når du møter eksen på byen

Denne helga har det vært 3T topphåndball-weekend, en cup for håndballag i 2. og 3. divisjon. Og jeg var med og spilte for Byåsen bredde. Vi spilte en kamp på fredag og to på lørdag, to seiere og en uavgjort, så vi kom til finalen. Finalen gikk i dag klokka ett i Utleira-hallen, mellom Byåsen bredde og Utleira, altså mine gamle lagvenninner. Litt som å møte eksen på byen kan man si. Folk rundt tenker bare ooh ohh, detta blir dårlig stemning. Haha neida, det gikk veldig bra. Klart jeg savner jentene mine, men vi har da like godt forhold til hverandre fortsatt. Av alle kampene i helga, var denne uten tvil den artigste å spille, fordi vi den bydde på ekstra motstand og prestisje. Stillinga var 9-9 til pause, men i andre omgang gikk Utleira forbi og vant til slutt. Noe som var helt ok, det var fortjent. Så ble det en andreplass på oss til slutt, og jeg sier meg fornøyd med den, fornøyd med jentene på laget og hvordan vi fremstår som et lag. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagens pre-match frokost. Rundstykker med eggerøre og røkt laks. Kaffe. Juice. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA