Når du nekter å innse at oransje ikke er din farge

Hei! I går dro jeg til byen en tur etter håndballtrening, for å lunsje med Johanna, Hanna, Maja og Sanne. Vi spiste nydelig mat på Olivia på Solsiden, før vi tok en kort shoppingrunde i midtbyen. Etter det det hadde vi en rolig jentekveld hjemme hos meg, med julefilm (New Years Eve) og spill (Ryktet Går) hehe koselig. Maja lå over til meg ettersom vi hadde tidlig håndballtrening i dag også, føltes som vi sto opp midt på natta da vekkeklokka ringte klokka åtte i morrest. Uansett sykt digg etterpå. Har bare slappet av resten av dagen og sett alle NM Cup-finalene fra Oslo spektrum på tv2 og Sportskanalen. Jeg var jo med i finalen selv i fjor, så det er morsomt å følge med. 

Anywayyys her er gårsdagens antrekk. I min splitter nye, knæsj-oransje boblejakke fra Ganni. Jeg takler ikke at jeg ikke kan ha på meg oransje klær bare fordi jeg har oransje hår, så da gir man f i det da og går i oransje jakke likevel. 

Hva synes dere? Hot og not ;PPP

De siste dagene

Hei alle nissebarna <3333

Lenge siden sist! Jeg har vært til fjells og feiret jul med familien, og kom hjem 2.juledag for å fortsette julefeiringa med gjengen min. Jula har vært fantastisk, bare kos og avslapping med brettspill og julefilmer. Og spising da, ikke minst. Har spist så mye feit julemat at jeg tror jeg er lei til neste jul nå. Da vi kom hjem fra hytta på tirsdag var det bare å kjøre rett innom Peppes for å bryte mønsteret med en deilig pizza, før det ble vors med jentene + Markus, hjemme hos Nora og videre derfra til byen. 

I dag startet derimot håndballen opp igjen, med første trening klokka ni i morrest. Noe som sto i sterk kontrast med de foregående dagene… Men men thats life. Nå er jeg ferdigtrent og har tenkt meg til byen en tur med noen girls. Here some picccs 4 U.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen bilder fra hytta og de siste dagene ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måtte bare hive med det bildet over her hahah, alle i hver sin julegenser da.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og outfiten andre juledag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi blogges ♥

La meg servere litt julestemning

Hei dere! I dag er det lille julaften og det er jo en gledens dag. Jeg er oppe på hytta, som jeg sier er på Røros, men som egentlig ikke er det. Vi kjører forbi Røros på vei til hytta. Vi bruker å stoppe der for å handle litt “småtteri” som vi mangler, noe som alltid ender med seks handleposer fulle av mat, som et resultat av fire sultne mennesker uten evne til vurdering. Uansett, hytta ligger mye mer øde, enda lenger oppi fjellet. Jeg elsker å være her! Ingen forstyrrelser, ikke noe stress, ikke engang internett, noe som hører veldig romantisk ut, men drar med seg en stor 4G-regning på nyåret 🙂 Den tid, den sorg. Det samme gjelder kroppen, som nå nyter hver minste lille sjokoladebit, kakestykke, julegrøt og ribbesvor. Egentlig tror jeg at kroppen har litt godt av det, å bare koble helt ut og samle opp masse overskudd. Skulle det nå ha en negativ effekt, så er det litt den tid, den sorg det også. Jula er en tid som skal nytes til det fulle. Det er snakk om noen dager, en gang i året. Så ikke stress med å være så fornuftig, som Svein Sooth sier: “Jula er ulogisk. Vi sleper med oss ei gran innendørs, er sammen med masse folk vi ikke liker og feirer at en fyr som ikke finnes ble født for 2000 år siden. Ingenting ved jula henger på greip.”

Her kommer noen bilder fra hytta som gir en god dose julestemning. 

Bilde fra 2015, med laangt hår og mariusgenser

Nå har vi vært ute å hogget juletre og skal pynte det før det blir julegrøt med mandel i til middag. Ha en flott dag videre, kos dere masse! ♥

Driving away for christmas

Heiii dere ♥ Endelig skikkelig julevær i Trondheim, med tunge snøfnugg og hvite tretopper. Nå nærmer julaften seg med stormskritt så det var vel på tide. Jeg har krysset fingrene for snø her hjemme, for de som skal være her. Jeg derimot reiser bort, til hytta vår på Røros, med familien i jula. Det er vår tradisjon som vi liker så godt. Vi feirer jul der oppe med mimmi og beste (morfar og mormor) og reiser hjem igjen 2.juledag. 

Hittil i dag har jeg vært på trening og en tur i byen og fått pigger på løpeskoene mine, så jeg kan løpe ute uten å få et nytt blåøye. Det kostet 300 kroner på Løplabbet i byen, genious. 

Jeg løp 30/30 x10 to ganger + 15/15 x10 to ganger, og befant meg i aktivitet på mølla i en hel time. Det skjer typ to ganger i året så det måtte dokumenteres. NÅ er det ferie!! Ahh digg. 

Jeg har ikke pakket enda, så jeg må hive meg rundt. Men først skal jeg nyte dette måltidet. Knekkebrød med kalkunfilet og hvitost + havregrøt med cottage cheese og varme skogsbær, mmmmmm ♥

Nyt dagen, dere!

Sukker- og glutenfri sjokoladekuler

God dag!

Nå tenkte jeg å komme med tips til litt sunnere julegodt som smaker nyydelig. Det er, som dere leste i overskriften, glutenfri og sukkerfri sjokoladekuler. Oppskriften er fra Linda Stuhaug, jeg bare viderefører det jeg synes er enkelt å lage og godt å spise. Jeg er ikke noe fan av de fitnessbloggene som har en kilometer lang liste med dyre helsekostprodukter i oppskriftene sine, simply fordi jeg ikke gidder så mye styr. Så disse sjokoladekulene er superenkle å lage!

Dere trenger:

3 dl havregryn

3 ss kakao

5 ss Sukrin gold eller annen søtning. (I følge oppskriften jeg brukte skulle det være 4 ss Sukrin+, noe som tilsvarer 8 ss Sukrin, men jeg liker at det ikke er for søtt, dessuten har sukrin en tendens til å smake “kaldt” i munnen hvis det blir for mye).

4-5 ss sterk kaffe

100 gram smeltet smør

Slik gjør dere:

Bland sammen det tørre i en bolle, vend deretter inn kaffe og smeltet smør. Smak til underveis. Sett røra i kjøleskapet i ca 20 min, så deigen blir enklere å jobbe med. Form små og store kuler, og eventuelt rull dem i kokosmasse eller kakao hvis ønskelig. De er kjempegode uten noe på også. Sett dem kaldt og nyt når det skulle friste med noe godt i jula ♥

Håper det smaker! 

Julen leger mine sår

Hei håå! Dagen i dag har vært en herlig dag. Den startet med en treningsøkt som for en gangs skyld inneholdt intervaller på mølla. Det er nemlig en sjelden affære i mitt liv. Ikke det at jeg er sånn kjempefan av det, jeg må vel kunne si at jeg hater det til tider, men det kan også være godt en gang i blant. Det er i hvert fall noe annet enn håndball. Jeg og Anna (som forøvrig ble 20 år i dag♥) dro sammen på 3T og startet økta med noen geriljaintervaller (20/10 x10x2). Etterfulgt av litt forskjellig styrke.

Etter treningen dro vi hjem til meg og dusjet, lagde havregrøt og så en juuulefilm <3333 Love Actually. Og testet ut Barebells sin nye Fudge-milkshake (kanskje bare de spesielt interesserte, sånne som oss, som vet hva det er). Den var iallefall jettegood. Og filmen var like koselig og klein som alltid. 

Jeg hadde fri fra håndballtrening i dag, litt fordi jeg har noen skavanker i beina som trengte hvile, og litt fordi Byåsenjentene hadde en uke fri for litt siden, da jeg fortsatt hadde kamper med CSK, så jeg får ta igjen litt av den nå. Derfor tok jeg turen til byen og handlet inn siste rest av julegaver før middag. Nå tenkte jeg å leke meg litt på kjøkkenet og bake noe sunnifisert julegodt, let me know if u wanna join me. 

Forresten så er øyet mitt helt fint igjen! Såret har grodd og ruren har falt((pilket bittelitt)) av 😀 Har bare litt tørr hud igjen. Så det er digg. 

Og enda en forresten, her er min nye bil:::: Jeg har ikke kjøpt den, jeg leaser denne gang for å prøve noe nytt. En nydelig navy-blue BMWi3, hun heter Eleven ♥ barnslige meg må ha navn på alt hehe.

Ha en strålende 20.desember!

Ukens Spørsmål

Blir foreldrene dine noen ganger sure fordi du lager så mye mat? Foreldrene mine blir ofte sure på meg fordi det blir så mye oppvask og at jeg på en måte spiser to middager om dagen

Åh nei de blir ikke sure. De blir heller happy fordi jeg spiser opp middagsrester. Hvis alternativet er å kjøpe mat på skolen eller jobben, så må det jo være en bedre løsning å ha med seg mat hjemmefra. 

Siden dere er en såpass stor vennegjeng, har dere noen gang vært redd for at noen utenfor skal føle seg ekskludert? For eksempel da dere gikk på vgs eller når dere spilte håndball?

Det har alltid vært en fare for det og vi har vært gjennom masse styr opp gjennom hele barne- og ungdomsskolen på grunn av det. Det ble nesten slik at foreldres og læreres frykt for at noen skulle bli utestengt utgjorde mer ugagn enn selve situasjonen. Alle kommer ikke like godt over ens og alle kan ikke være bestevenner, det blir bare verre når voksne skal blande seg inn å tvinge barn til å være bestevenner. Barn kan være ekle mot hverandre, så lær barna å være snille og vennlige mot alle, men ikke at de må være bestevenner med alle. For jeg kunne sagt nå at jeg ville gjort ting annerledes og at jeg hadde gjort ting annerledes hvis det skjedde nå, men når sant skal sies så vil jeg omgås med mennesker som gir meg glede og energi i hverdagen, de som har motsatt effekt er det ikke vits å bruke tid på.

Bruker du og låne spinning sal aerobicsalen eller Yogasalen med lage eller alene?

Hm nei egentlig ikke. Drar på fellestimer om jeg har behov for yoga eller spinning

Hva synes du om gutter i tights?

Jeg kom faktisk til å tenke på det her om dagen, hva trener egentlig gutter i? Jeg synes de skal få trene i det de føler seg komfortable i, om det er tights så er det vel bare gønne på i tights. Personlig synes jeg kanskje shorts ser best ut, not that it matters what I think.

Har du solgt bilen din?

Nope

Hvilken bil har du fått deg?

BMW i3. Hentet gullet her i dag.

Hvilken bil kjører foreldrene dine?

Volvo et eller annet, XC90 er det vel

Hvor mye veier du?

Hele 70 kilo 😉

tjener du penger selv eller får du alt fra foreldrene dine?

Jeg tjener egne penger på bloggen, håndball og på Downtown.

Jeg går siste året på videregående har blitt veldig motivert til å utvikle meg til å bli en bedre håndballspiller. Den eneste måten å gjøre det på er å trene, trene og trene. Problemet mitt er at tiden ikke strekker til. For i tillegg til å trene typ 2 ganger om dagen så må jeg på skolen og gjøre lekser (har også ambisjoner om å prestere godt på skolen) + hverdagslige ting. Vet jeg må prioritere noe fremfor det andre, men er så usikker for aner ikke hva jeg skal gjøre etter vgs… Har du noe råd og veiledning? Thanks

Hei du! For starters, pust! Hvis jeg skjønner deg rett så trener du allerede to ganger daglig? Da jeg gikk på videregående trente jeg ikke mer enn en gang om dagen. Jeg begynte på skolen klokka åtte om morgenen og hadde håndballtrening på ettermiddagen/kvelden, i tillegg til lekser og pugging til prøver. En gang i blant dro jeg og venninnene på 3T før skolen, men det sier seg selv at det ikke ble hver dag. De andre jentene som går på laget mitt nå, gikk idrettslinja og fikk trent i løpet av skoledagen og fordelt de tre årene med videregående på fire år. Jeg gikk vanlig studiespess på tre år, noe jeg ikke angrer meg for. Det jeg prøver å si er at den eneste måten å bli en bedre håndballspiller på, er ikke nødvendigvis og trene, trene og trene. Det handler ikke om å trene mest, men å trene best. Ha fokus på håndballtreningene, vær engasjert og lærevillig. Etter vgs har du en hel masse muligheter. Du kan ta et friår, ta opp fag, studere eller jobbe mens du spiller håndball. Bare senk skuldrene litt, det er ikke meningen at du skal finne ut av alt enda, det er en del av det å leve.

Syns å huske du nevnte at en i gjengen studerte ergoterapi? Isåfall hvem og hvor krevende syns den personen at det er?

Nora studerer ergoterapi. “Joa e ikke sånn shit fy faen det her va spennende. Men e du interessert i å hjelp menneska og e kreativ når det kjem te løsning av problema så e kanskje ergoterapi nå for dæ. En ting som e bra e at vi har sykt my praksis, og praksis veldig tidlig så du får kjent på om studie e rett for dæ eller ikke” – Quote Nora. 

Kommer det ofte folk opp til deg og vil ta bilde eller slå av en prat, og hva syns du om det?

Det skjer ikke så ofte lenger, var mye mer av det før haha. Jeg har alltid syntes det er utrolig hyggelig da, både med bilde og en prat.


Her var det noen søte jenter jeg møtte i Åre.

Handler du mye på ebay eller wish o.l.? Ev. hva – og kan du ha en ebay haul eller innkjøpsvideo snart? Har nettopp begynt å følge deg sånn ordentlig, og må si jeg liker deg!

Så sniiilt ♥ Jeg handler dessverre ikke på ebay eller wish, har generelt handlet veldig lite i det siste, så har ikke så mye å lage innkjøpsvideo av. 

Kunne du har fortalt mer om hva du studerer og hvordan det er å kombinere den med håndballen?

Jeg studerer årsenhet (årsstudium) i markedsøkonom på BI, på deltid. Haha sounds complicated. Jeg har hatt fagene Bedriften og Markedsføringsledelse dette semesteret. Grunnen til at jeg studerer deltid er på grunn av håndballen. Når studiefriendsa mine drar på forelesning om morgenen så drar jeg på trening, så drar jeg rett fra trening til skolen og rett fra skolen til ny trening på kvelden. Det krever en del planlegging og har en tendens til å bli travle dager, men det hadde det sikkert blitt som fulltidsstudent også. Det går veldig bra å kombinere håndballen med studie og jeg har likt hverdagen godt dette semesteret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kan du og Pernille har sister-tag ?

Interesting suggestion my friend, har du noe forslag til hva vi kunne gjort da?

Når du spiller håndball, foretrekker du parkettgulv eller sånn belegg? Eller merker du ikke noe forskjell?

Jeg foretrekker faktisk sånn belegg haha. Gjerne lyseblått gulv med banen tegnet opp i masse farger. Synes de gulvene er bedre å lande på. 

Hei! kan du dele oppskriften på de glutenfrie pepperkakene?

Jeg bruker en ferdig pepperkakedeig fra Fria. Den er kjempegod! Jeg finner den i frysedisken på Meny. 

Noe dere lurer på til neste gang?

Gleder meg ikke til julaften

Hei! Jeg får ikke sagt hvor deilig det er med juleferie haha, sorry til dere som ikke er ferdig med alle eksamener enda, men jeg må bare få sagt det. Dere får se på det som en liten motivasjon. Jeg trives sånn om dagen at jeg ikke gleder meg til julaften engang, jeg bare gleder meg over akkurat nå, så får julaften bli en kjempebonus. Dere ble litt skremt av den overskriften? Tenkte bare hvilken Grinchen er det jeg leser bloggen til.

Selv om jeg er oppe tidlig å trener, så føler jeg at dagen starter når jeg kommer hjem fra morgenøkta, som i dag ikke ble før halv ti, så jeg var hjemme litt over elleve. Da dusjet jeg, lagde meg en god lunsj og så ferdig filmen jeg startet på i senga i går kveld, Dear John. Ikke spør meg hvorfor det ble den filmen, jeg skulle jo egentlig se en julefilm, men jeg tror det var synet av Channing som fikk meg til å gjøre det. Vanskelig å si nei, hvis du skjønner hva jeg mener.

Etter en time på sofaen tok jeg turen til Lade for å handle litt julegaver. Selv om det har vært en treeeeg prosess, så er jeg vel så og si ferdig med julegavene. Og av en eller annen grunn er jeg nada stressa. Kjenner ikke på det i det hele tatt, så det må være et godt tegn, eller? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg på håndballtrening, før det blir sen middag med familien og feiring av pappas bursdag ♥ Btw ukens spørsmål er rett rundt hjørnet.

Rolig søndag

Heisann! Jeg skulle egentlig blogget tidligere, men det tok litt tid å komme seg etter det norske tapet i VM-finalen… Så dere kampen eller? Jeg hadde håpet på en spennende finale, men seier også da selvfølgelig. Vel vel, får prøve igjen neste år.

I går spilte jeg årets siste håndballkamp med CSK, mot Grane Arendal, som vi vant! Digg å ta juleferie med to poeng ekstra i sekken. Etter kampen dro vi ut å spiste på Røft. Jeg dro hjem etter det, så det ble en behagelig søndagsmorgen her hjemme i morrest. Etter frokost og noen episoder Jul i Blodfjell, dro jeg og Pernille på City Syd for å shoppe litt julegaver. Vi kom dit kvart over ett og fant ut at det ikke åpnet før to, så vi satt i bilen i 45 minutter og ventet 🙂 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og sånn går det med øyet. Det har kommet en rur på såret, og det klør sånn at for å unngå arr så må jeg ha plaster.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter shoppinga (som endte med en julegave hver), dro vi på 3T og tok oss en søndagsøkt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg trente overkropp. Her ser dere dagens program:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva har dere gjort i dag?

A day to remember

Jeg kan ikke tro at jeg har juleferie! Det er mye diggere enn jeg hadde sett for meg i starten av dette semesteret. Jeg tenkte at deltidsstudie ikke kom til å bli noe stress, men det blir jo alltid det. Skippertak er et kjent begrep. Jeg har tross alt hatt tre eksamener i desember, så noe walk in the park har det ikke vært. Men i dag er jeg hvert fall utrolig glad for at jeg er ferdig med alle eksamenene og kan dra hjem og se en julefilm etter morgentreninga, og ikke dra rett på skolen. Btw så må jeg bare meddele at jeg tok min aller første ordentlige pullup i dag på trening!! Haha det høres kanskje ikke så sjuki ut, men for meg er det det. Jeg har drevet og kjedet meg ihjel med 10 reps pullups i lilla strikk leeenge uten å føle noen fremgang. Så for noen uker siden gikk jeg ned til svart strikk og 5 reps. Og i dag tok jeg min aller første uten noe strikk jippi #proudofmiself #slowlyprogressing

Så nå sitter jeg og koser meg med havrepancakes og feirer juleferie + 1pullup. Jeg skal faktisk sette på Brigdet Jones nå, åååh koselig. 

Til disse (perfekte) havrepannekakene brukte jeg:

3 egg

60 gram havregryn

1 ss cottage cheese

1 most banan

kardemomme, kanel, bakepulver

Ha en strålende dag dere!