Svar på spørsmålene deres

 

Hvordan gjør du og Maja det med mat og middager? Spleiser dere eller betaler dere hver for dere?

Det varierer litt, noen ganger kjøper vi oss bare egen middag. Men ofte handler en av oss inn middag, og Vipps er jo bare guds gave til oss kids som bor sammen. Så ja vi handler felles og vippser. Med annen mat så kjøper vi hver for oss, bortsett fra havregryn, egg og frukt.

Hva vil du jobbe med? Vil du fortsette å jobbe i 3T etter utdannelsen?

Jeg vil jobbe i 3T, og utdannelsen tar jeg litt med tanke på videre utvikling i 3T. Time will show tho.

Er alle i gjengen like close eller er det noen smågjenger i gjengen? Synes bare der virker litt rart at 15 jenter er akkurat like close haha. Men virker jo som at dere har er sykt bra forhold.

Jeg kan skjønne at det høres rart ut med 15 bestevenner, men det er absolutt ikke en fasade som noen kanskje tror. Opp gjennom årene har vi hatt mange smågjenger i den store gjengen, basert på ulike interesser og forskjellige faser vi har vært gjennom. De fleste av oss har jo vært bestevenner siden første klassen på barneskolen, det vil si 16 år(??), så det er vel bare naturlig. Med årene har vi blitt even closer, så vi er bare en eneste stor familie.

Hvor ser du håndballkamper?

Jeg ser håndballkamper på nett på handballtv.no. Problemet er bare at man må betale for abbonement for å se dem.

Hvor ser du suits sesong 7? 🙂

Funny thing, jeg begynte på sesong 7 da jeg var i Gran Canaria, så den på Netflix. Skjønte nada da jeg kom hjem og søkte Netflix rundt etter den, og innså at den ikke har kommer til Norge enda.

Har noen av dere i gjengen opplevd å slite psykisk, hvordan er det isåfall i en så stor gjeng?

Vi har vært gjennom mye sammen, typ heartbreaks, douchbags, family-issues og døde kjæledyr, og det kan være ganske jævlig, alt er relativt selvfølgelig. Det er både fordeler og ulemper med å være en så stor gjeng i den sammenhengen, mest fordeler spør du meg. Det er bare at det kan være vanskelig å fortelle ting til alle samtidig, men vi er såppas close og bruker ofte å fortelle noe til noen, som forteller det videre til noen andre i gjengen og fort vet alle det, for det er det vi egentlig vil. Og det som sies går selvfølgelig ikke utenfor ringen.

Har du og vennegjengen et avslappet forhold til mat/mengde og utseende/kropp? Tenker du mye på hvor mye du bør ta osv når du spiser?

Vi har egentlig et veldig avslappet forhold til både mat og kropp, vi koser oss og spiser god mat, relativt sunt i hverdagen (og når jeg sier relativt mener jeg at vi lett kan ta oss en bolle og en cola hvis vi føler for det) og masse nammis i helgene. Det kan smelle ut av oss i tid og utid noe sånt som “faen det e sommer snart, vi kan ikke hold på sånn her, fra no av bare godteri på lørdag”. Men det varer ikke lenge. Tenker ikke mye over hvor mye jeg spiser, spiser til jeg føler meg mett.

Drikker du mye lettbrus?

Haha ouch ja jeg gjør egentlig det. Prøver å holde det til helgene da, men Nocco har jo blitt fast inventar i hverdagen også..

Hva er dine planer for påskeferien og sommerferien?

I påska har jeg tenkt meg til Åre. I sommerferien har jeg ikke lagt mange planer, bare den årlige turen med jentene til Hvaler.

Hvor mye trener du i uken? Hvor mye styrke og håndball?

I en vanlig (skadefri) uke har jeg håndball hver ettermiddag fra mandag til fredag + lørdagmorgen. I tillegg til egentrening på mandags- og fredagsmorgen, og felles styrke med laget tirsdags- og torsdagsmorgen. En normal uke ligger vel på rundt 16 timer. Nå gjør jeg det samme, bare ikke like mange håndballtreninger, ettersom jeg ikke kan være med på så mye der.

Du Har flere ganger skrevet har du problemer med hamstringen. Hvordan la du merke til dette? Eg har selv en go del smerter bak i låret i over 1 måned nå. Kjenne smerten hver dag, noen dager er vondere enn andre dager. Kan de hende det e hamstringen? Og eventuelt har du trent din hamstring til å bli sterke? Håper du kan komme med en god del tips, enten i et eget innlegg elle svare på spørsmålet

Jo nå skal du høre, jeg la merke til det fordi jeg tok fatt og sklei ut i spagaten og hørte at noe røyk på baksiden. Men det er mindre smertefulle måter å få en strekk på altså. Det er fullt mulig du kan ha en strekk, hvis du har smerter på baksiden av låret, spesielt når du trener. Du må ta det veldig gradvis og begynne med enkle øvelser på hamstring, som ettbens markløft og ettbens hipthrust på benk, begge øvelsene uten noe vekt. Ellers vil jeg anbefale å dra til en fysioterapeut.

Hvor er jeansen fra? sykt fin

Tusen takk! Den er fra Levi’s

Kan du komme med flere treningstips og program relatert til håndball og din skade?❤️❤️

Vil dere høre om det altså? Jeg føler jeg spammer litt om trening og skade haha..

Hva sa treneren din da du fortalte grunnen til at du hadde fått strekk? Er skikkelig trist, men samtidig så sykt komisk.

Haha bortsett fra the fact at det er det dummeste jeg har gjort og at det er utrooolig kjipt, så er det komisk ja. Men om det skulle være noen på laget som hoppet ut i spagaten for så å rive av seg liv og lemmer i forsøket, så måtte det nok blitt meg. Typisk meg egentlig, så det kom ikke som noe sjokk på den treneren vi hadde da. Men never again.

Typisk matdag?

Frokost: to knekkebrød med pålegg eller havregrøt. Mellommåltid etter trening: en banan, yoghurt eller lignende. Lunsj: enten middagsrester eller 3-4 knekkebrød med skinke, ost og grønnsaker. Måltid før trening: havregrøt, to brødskiver eller knekkebrød. Middag: det kan være så mangt, typisk middag kan være pasta, creme fraiche, laks og spinat, eller kyllingwok for eksempel.

Er det 3T og bloggen som er din jobb?

Ja jeg jobber på 3T som er min hovedjobb, jobber der kun mandager, tirsdager og noen fredager, i tillegg til at jeg blogger og jobber på Downtown noen helger.

Lurte på om du har ei venninne som studerer medisin? kunne hun ha tenkt seg, hvis du også synes det er greit selvfølgelig, å fortelle om studiet sålangt, hvor krevende det er, studietips osv.? vurderer selv å studere medisin, fordi jeg er veldig interessert i kroppen og mennesker og det kan feks være vanskelig å få jobb som en fysioterapaut etter studie.

Du det har jeg dessverre ikke.. Ingen av jentene studerer medisin, rart nok, mange smarte hoder, men ingen leger i nærmeste framtid.

Hvor har du kjøpt den skinnbuksen fra? 🙂

Den lånte jeg av Sanne, klarte å revne den med det samme heh… Den er fra Nelly.

Hei! Hvor streng er du med spor av gluten? Spiser du det smågodtet som er glutenfritt selv om det kan ha vært i kontakt med smågodt med gluten? Hilsen ei som nettopp har fått cøliaki

Hei du! Jeg har jo hatt det veldig lenge og er blitt veldig god på hva jeg kan spise og ikke. Jeg spiser mat som det står “kan inneholde spor av gluten” på etiketten. Jeg har hørt at det første året bør du kanskje være ekstra obs og ikke kødde med magen. Men jeg spiser både vanlig havregryn og smågodt.

Hvordan er ditt og vennene dine sitt forhold til kalorier? Er det noe dere tenker mye på, eller har du og dere et avslappet forhold til mat? Det virker så befriende å kose seg med maten som noe sosialt!

Det er veldig befriende! Vi teller ikke kalorier. Vi velger ofte lettere produkter da, hvis det står mellom vanlig rømme og lettrømme, eller vanlig ost og lettost. Det er ikke noe vi tenker spesielt over, det har bare blitt sånn.

Skal du fortsette å satse på håndball neste sesong? Har du noen plan for hvor lenge du vil satse?

Planen er å gå all in neste sesong ja, har ingen plan for hvor lenge jeg vil holde på.

Savner du å bo med familien?

Jeg savner familien, men jeg elsker å bo i leiligheten. Dessuten jobber jeg med mamma og pappa så jeg ser dem ofte. Det er bare Pernille det er uvant å se så sjeldent, men jeg spiser noen ganger hjemme, møter henne eller så jobber vi sammen på Downtown noen ganger.

Okei, veldig rart spørsmål, MEN, har du og Pernille deres naturlige hårfarge?

Det har vi, ingen av oss har gjort noe med hårfargen

 

Lørdag, søndag what ever

God lørdagskveld! (føøkk skrev dette innlegget i går kveld og glemte å trykke på publish, hahah er det mulig. Så alt som kommer nå, bare tenk at det er lørdagskveld når dere leser det.)I dag har jeg vært på håndballtrening og lunsj med min mama. Det var veldig koselig, pratet om livet over kaker og kaffe på Godt Brød på Solsiden. Jeg har fått skikkelig sansen for den plassen, også er det et pluss at de har en del glutenfritt og smører på glutenfri sandwich, da blir jeg så glad.

Jeg gikk meg en tur i byen etterpå og kjøpte meg en lyseblå vid dongeribukse på Carma, som jeg skal ha på meg etterpå når jeg drar på jobb. Cause yes, i’m working tonight. Så det blir en lang lørdag og forhåpentligvis en lang natts søvn etterpå. Jeg har hatt veldig bra døgnrytme for tiden, lagt meg tidlig og våknet tidlig, men slike nattvakter har vel en tendens til å fucke opp det. Så jeg merker allerede nå at jeg begynner å bli trøtt haha… En middels stor godteripose og en energidrikk får gjøre susen.

Jeg fikk denne toppen tilsendt fra Chiquelle.no. Veldig cute og summer-ishh. Dette er altså ikke kveldens antrekk, bare stæsjer meg opp foran kameraet. Dere finner den HER. Bruk koden MATHILDE20 for 20% rabatt på alt, bortsett fra salgsvarer.

 

Hvilken dag er det i dag?

Det er fredag!! Jeg må skrive det ned med utropstegn bak for å forstå at det er fredag i dag. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har fredagsfølelse, men jeg finner den ikke noe sted. Det kan være fordi jeg sitter på jobb, normalt sett er jeg på skolen på fredager, det kan være på grunn av det dårlige været, på fredager skal det liksom være finvær, eller det kan være fordi jeg ikke har tittet innom new music friday på spotify enda, noe jeg gjør first thing in the morning hver fredag. Eighter way så er det egentlig helt greit, for hva er vel bedre enn en uforutsett fredag som bare popper opp på en ellers grå dag?

Dere har en del spørsmål for tiden, og etter at Blogg.no byttet plattform til WordPress og jeg mistet Blogg-appen på mobilen, så følger jeg ikke like ofte med på kommentarene dere skriver. Jeg leser dem altså, bare at med appen så klikket jeg meg inn å leste dem hele tiden. Uansett, så tenkte jeg i hvert fall å svare på diverse spørsmål i løpet av helgen. Så hvis det er noe dere vil jeg skal svare på, så legg igjen en comment below så svarer jeg i eget innlegg ♥ Det kan være hvaa som helst.

Nå er det film- og pizzafredag !!! (old picture tho) Kos dere masse, så blogges vi i morgen ♥

Liksom i modellbransjen

Siden sist har jeg hatt en relativt normal uke, det vil si at ting har gått i ett som vanlig. Mandag, tirsdag – jobb og trening, onsdag, torsdag – skole og trening. Så nå sitter jeg hjemme etter en lang dag og venter på at roomien skal koke sammen noe til middag. Men jeg kan jo snakke om de tingene som jeg ikke gjør hver uke. På søndagen dro jeg på BI med tre venner, for å shoote noen bilder til en oppgave de har i entreprenørskap. Sanne og en gjeng har startet en bedrift som selger kuuule hettegensere med merket No Logo. Dere kan bestille på nettsiden deres her.

På onsdag stilte jeg gladelig opp på nok et modelloppdrag, neida. Katrine har opptaksprøve på designskole i Oslo, så jeg, Thea og Martine hjalp henne med å ta bilder av noen av klærne hun har laget. HUN ER SÅ FLINK. Dere aner ikke, jeg blir så imponert ♥ ♥ ♥

Jeg gir dere et eksklusivt innblikk behind the scenes hehe

Jeg mener, hvordan lager man noe sånt?!!

Håper dere har hatt en fin uke så langt ♥

Selfcare

På fredag hadde jeg skikkelig me, myself and I –tid. Med andre ord skikkelig kvalitetstid i eget selskap. Jeg jobbet til klokken fem og dro på Fun Spinn 60 på 3T-Rosten med mamma etterpå. Da jeg kom hjem tok jeg meg en lang dusj, skrubbet kroppen og ansiktet. Bestilte meg pizza fra Wood, levert på døra av Wolt, og så en romantisk komedie i eget selskap, med en boks med is i fanget. Jeg så The Rebound, den var veldig cute.

På lørdag våknet jeg halv sju(!!?!!) wtf. Det ble med andre ord en lang lørdag. På kvelden dro jeg ut med noen jenter og det ble en artiig kveld. Dagen i dag har bare vært rolig. Nå sitter jeg hjemme etter søndagsmiddag hjemme hos mor og far og skal angripe Game of Thrones, for andre gang. Så sesong 1 for to år siden, og nå prøver jeg igjen med Maja.

Trickskudd starterpack

Hei folkens! Jeg vet det er en del av leserne mine som spiller håndball selv, eller interesserer seg for det og liker når jeg blogger om det. Jeg har jo egentlig en unik mulighet til å dele mer av håndballhverdagen min på denne bloggen, men jeg blir usikker på hva folk egentlig vil lese om. I alle mine blogg-år har jeg jo stått for en god blanding, det er vel det jeg har fått inntrykk av at dere foretrekker. Klær, sminke, trening, kosthold, håndball, familie og venner, ja det er mye å ta av. Men gjerne gi meg en heads up hvis det er noe dere vil lese mer eller mindre om.

Over til noe mer konkret håndballsnakk. Jeg er inne i en skadeperiode nå og har vært det i noen måneder, noe som gjør at jeg ikke kan trene håndball slik jeg vanligvis gjør. Når jeg er med på håndballtrening så trener jeg med fysio på sidelinja, sykler eller sysler med et eller annet med en ledig keeper på ett mål. Jeg bestemte meg fort for å gjøre det jeg kunne for å unngå å bli nedbrutt og umotivert av tanken på å være ute så lenge, og heller se på mulighetene. For tiden går det i å lære seg å tricke, noe jeg ikke har hatt fokus på tidligere. Jeg har hele tiden hatt lyst til å få det til, men verken satt av tid til det eller visst hvor jeg skulle starte. Så her kommer en trickskudd starterpack fra meg til dere.

Øvelse nummer 1: Stol-leken

Sett opp en stol på en linje, still deg på den samme linja ca 1,5/2 meter unna og prøv å plassere ballen under stolen.

Øvelse nummer 2: Stigen

Sett opp 4-5 teipbiter/kjegler bortover en linje med like mellomrom mellom. Jeg festet teipbitene der hvor målet skal være på en håndballbane og stilte meg på kantposisjon langs seks-meteren. Prøv å få ballen først inn mellom teipbit 1 og 2, deretter mellom 2 og 3 osv osv helt til du har fått den bak den siste.

Øvelse nummer 3: Reality check

I denne øvelsen gjelder det å gjøre den så lik en reell situasjon som mulig. Stå langs seks-meteren i den posisjonen du ofte kommer fra (som linjespiller kan det være langs hele linja). Sett stolen eller en eventuelt en levende keeper der man ser for seg den vil stå og prøv å trick ballen rundt og inn i mål. This is some next level shit tho. Men det er her jeg er i dag og øver meg på å få nok fart i skuddet, per dags dato går den i sånn 1 meter i sekundet, så ja det må speedes opp betraktelig.

Håper det var til interesse for dere unge, lovende håndballspillere der ute! Det er bare å komme med spørsmål og forslag til andre ting dere vil høre om.

Ettersvetting og god lunsj

HAPPY THURSDAY people

Hvordan står det til? Det nærmer seg fredag og helg så det er bare å holde seg fast og komme seg gjennom dagen. Dagen har for min del vært veldig fin så langt. Den startet med havregrøt klokken 07.00 og styrkesirkel på Olympiatoppen en halvtime senere. Jeg klarte også for første gang å rekke forelesningen som begynner 09.30. Kastet i meg en banan og dusjet på stedet, før jeg sminket meg bittelitt i en steam av ettersvetting. Det er forøvrig det verste jeg vet. Så kjørte jeg av gårde til BI og rakk også den første timen. Etter forelesningen kjørte jeg hjem og lagde en stor og god lunsj, fikk jobbet litt videre med skole fram til klokken 14.00 da var det rigget for ny trening, denne gangen med fysio.

Omelett av to egg, paprika, løk og squash. Knekkebrød med philadelphia og kyllingpålegg. Har fått dilla på havremelk, så det går ned noen glass av det. Og en Nocco for å holde meg våken hehe.

I kveld gønner jeg på med et håndballrelatert innlegg, så for de av dere som interesserer seg for det, stay tuned 🙂 For dere andre, se en serie, dra på yoga, les en annen blogg eller dra på kino, for eksempel. Jeg skal på sistnevnte og se The Greenbook i kveld. Uansett hva dere måtte finne på, håper jeg dere får en fin kveld!

Vafler og shoot

I nuet sitter jeg og njuter vaffel med nugatti og et glass melk. Jeg skriver bevisst ikke en vaffel, fordi jeg har et fat foran meg med flere vafler og det er uvisst hvor mange som blir inntatt i løpet av bloggingen av dette innlegget. Vi hadde nemlig en pre-vaffeldag på kontoret på 3T i dag, en forberedelse for den store vaffel-dagen som er på mandag. Det er jo litt morsomt å gjøre noe ut av sånne dager. Så vi bestilte vafler fra en kake-leverandør, Kaker og Kos, for å teste deres lavkarbo- og glutenfrie alternativer. Ikke verst for en vanlig tirsdagslunsj på kontoret. Jeg fikk med meg noen hjem som jeg sitter og smatter på nå.

I løpet av arbeidsdagen var jeg på photoshoot med fotografene Julie og Ane. Jeg, Martine og Nora var modeller for høstens Helly Hansen kolleksjon.

Klokken fem var arbeidsdagen over og jeg dro hjem til mamma og pappa og spiste nydelig middag. Lenge siden jeg har sett disse to isbjørnbabyene ♥

Outfit outfit outfit

Bukse fra Mango

T-shirt fra The Mint

Kåpe fra Selected

Sko fra Sketchers

Pulled pork og well spent lørdag

Hei dere! Det var så deilig med fredag i går. Jeg var først på forelesning på BI, spiste lunsj med en venn## på Godt Brød på Solsiden og dro på Handels og leste litt mer etter det. Jeg ble faktisk sittende overraskende lenge, så plutselig kom kvelden sigende. Den ble utnyttet på beste vis, med Sanne og Hanna og nydelig mat hjemme hos meg. Det var så deilig med fredag, må bare gjenta det en gang til haha. Vi tok det helt med ro, lagde pulled pork burger med fries, med The Voice på i bakgrunnen, mens vi pratet shiiit. Det er det beste. Fikk skikkelig hyttetur-stemning.

I morges hadde vi håndballtrening, og etter det dro jeg og Maja til byen for å spise lunsj med Julie, Moa og Simen. Det var helt nydelig vær i byen i dag, så det var fint å gå litt rundt. Jeg kjøpte meg en ring og en genser, kan vise dere senere. Etter det dro vi på håndballkamp, Csk-Byåsen og nå skal vi på middag til Maja sin mamms. Well spent saturdayy.