slumresøndag

God søndagskveld dere! Jeg elsker søndager hvor jeg ikke har planer om å gjøre noe som helst. Jeg jobbet natt til i dag, på Downtown, så det var godt å ligge i senga å slumre helt til klokka halv tolv i morrest. Så vidt jeg kan huske så har jeg ikke vært utenfor husets vegger i dag, haha det er sjeldent det. Jeg fikk rørt litt på stumpen på tredemølla i kjelleren etter frokost, og bortsett fra det har jeg bare sittet fredelig og stille ved kjøkkenbordet og lest til eksamen med Pernille og en venninne av henne. 

Jeg fikk også sendt jentene på søndagsåpen butikk, ikke veldig vanskelig å be når de nettopp har tatt lappen. Så da ble det veggietaco til middag på meg, i sofaen med kvartfinale i eliteserien på skjermen, og yoghurtis til dessert. Jeg kan godt legge ut oppskrift på hvordan jeg lager taco uten kjøtt, hvis noen er interessert.

Håper dere får en fin søndag videre ♥

nørds og sunnere snacks

God lørdag! En behagelig regnværsdag om det er lov å si. Det eneste jeg har gjort i dag er å vært på håndballtrening i morrest og sittet hjemme med Pern og gjort skole. Jeg har eksamen på onsdag og hun er bare nørd <3 neida. Jeg synes egentlig det er litt koselig å sitte sånn hjemme med noe snacks, lav bakgrunnsmusikk og en uendelig ro. Ikke noe stress i omgivelsene (sett bort i fra the fact at jeg har eksamen straks, men jeg stresser egentlig ikke). 

Denne lørdagen snacker vi på gulrot, selleri, dip og maiskakor med smak av parmesan (det anbefales!!). Litt sunn på dagen så vi kan slå oss laus på lørdagskvelden hehe. Blir vel noe i taco/pizza-duren om ikke lenge. Jeg jobber i natt, så det er viktig å få stappa i seg noe godt før den tid. 

Denne dippen består av en ny mix jeg kom over og måtte prøve, fra Sørlandschips. Den er uten sukker og tilsetningsstoffer. Jeg har blandet den med mager kesam. Den var helt ok, jeg er egentlig ikke så fan av paprika-dip, liker mye bedre holiday-dipmix (ikke at jeg egentlig vet hvilken smak det er?) Linsechipsen jeg kjøpte samtidig var derimot kjempegod. 

Ha en fin dag, snakkez på Downtown i natt 😛

plantebasert bringebær-shake

Dagene går med på å sitte på skolen og lese for tiden. Eksamen nærmer seg og jeg blir stressa av tanken. Det som er litt kjipt er at jeg ikke kommer meg på skolen før sånn 12-tiden på grunn av trening fra morgenen av og at jeg har håndballtrening klokka 17 i tillegg, noe som ødelegger flowen. Helst skulle jeg gjerne sittet hele dagen. Men, men det er vel grunnen til at jeg også går deltid.

Jeg har egentlig ikke så mye å komme med, men tenkte å dele en liten treat som dere kan kose dere med enten det er eksamensperiode eller dere bare lever livets glade dager. Det er en kjempeenkel og healthy milkshake-variant.

Dere trenger:

Soyamelk (eller hvilken som helst melk, med vanlig melk blir den ikke vegan tho)

Bringebær

1 frossen banan

Mix sammen alle ingrediensene i en blender og ferdig. Haha så enkelt var det. Jeg legger ikke ut oppskriften her for å late som jeg er en usedvanlig unik person med syke kokkekunster, mer for å minne oss på at så enkelt kan noe så godt lages. På null komma niks. 

La boligjakten begynne

Heisann! Håper dere har en fin onsdag så langt. I nuet sitter jeg på biblioteket på BI med Marit og leser til eksamen. Vi har første eksamen neste onsdag så det er ikke lenge til nå. Jeg sto opp tidlig i morrest og kjørte til byen, møtte Marit på 3T-Pirbadet og sammen tok vi en overkroppsøkt, før vi begynte lesinga. Jeg har ikke noe annet jeg skal gjøre i dag, så jeg blir nok sittende en stund.

Eller joo en ting jeg skal er å dra på visning. Tredje visning, tre dager på rad. For tre dager siden satte jeg nemlig i gang et prosjekt med Hanna og Maja. Vi har et ønske om å flytte ut sammen. Planen er at jeg kjøper en leilighet her i byen og de leier til meg. Så vi har som sagt vært på to visninger og blitt forelsket i tanken på å bo sammen i en cute, cozy og comfy leilighet. Tiden er inne synes vi. Så det er en utrolig spennende prosess, som jeg gleder meg til å ta med dere på. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Genser fra Holzweiler

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 sunne matvarer jeg anbefaler

Havregryn

Jeg starter hver morgen fra mandag til fredag med havregryn til frokost, enten det er i form av grøt eller kornblanding med kald melk. Jeg har gjort det i sikkert tre år og blir ikke lei. Det er ingenting som frister mer enn en stor bolle med varm og god havregrøt om morgenen. Jeg blander med melk og vann, blander inn en ss cottage cheese og topper med kanel, sukrin og frosne bær. 

Egg

Jeg liker egg i alle former for mat, om det er omelett, eggerøre, bløtkokt, hardkokt eller speilegg, både på brødskive, alene eller i salat. Jeg har for tiden begynt å ha et helt egg i salaten når jeg kjøper fra salatbar. Det er godt, proteinrikt og mettende. Jeg spiser kanskje i snitt ett egg om dagen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bønner og kikerter

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er den mest bevisste når det kommer til kjøttindustrien, men det skader ikke å gjøre et forsøk på å bli bedre. Selv om jeg ikke kommer til å bli vegetarianer, så kan jeg redusere kjøttinntaket, både for kroppen min og for miljøet. Derfor er jeg veldig glad i bønner og kikerter, som kan fungere som erstatter for kjøtt i forskjellige matretter, både med tanke på proteininnhold og konsistens. I vennegjengen min lager vi ofte nachos i helgene og det har blitt en greie at vi alltid lager bønnenachos. Det smaker like godt, men føles mye bedre. Da bruker vi for det meste kidneybønner. Også i salater har jeg blitt storforbruker av disse belgfruktene. 

Gulrot 

Jeg elsker gulrot, kokt, stekt og rå, både i middagsmat og som snacks. En perfekt snack for meg er gulrot med holiday-og-kesam-dip. Her hjemme bruker vi også gulrot i det meste av middager. Velg gjerne de “snåle” grønnsakene til en billigere penge på butikken. De ser kanskje litt annerledes ut på utsiden, men de er akkurat like gode. Alle er forskjellige, også i grønnsakssamfunnet ♥

Knekkebrød

Det er bare så enkelt å ha det i et skap på kjøkkenet. Det er ferdig oppskjært, så ikke noe stress med brødkniv og fjøl, det holder seg lenge og det smaker godt med all slags pålegg. Disse tre er mine favoritter, alle er selvfølgelig glutenfrie:

Banan 

Banan kan brukes til så mangt. Jeg bruker most banan i havregrøt og havrepannekaker, hakket banan i kornblanding eller med yoghurt, og bortsett fra det så spiser jeg gjerne en banan rett fra skallet både før og etter trening. Den inneholder en del karbohydrater og er derfor perfekt treningsmat. I tillegg er den en fin erstatning for tilsatt sukker i bakst. 

Frosne bær

Jeg har alltid frosne bær i fryseren; skogsbær, bringebær, blåbær og jordbær (også banan anbefales!). Jeg bruker det til smoothies og som topping på havregrøt. En annen ting som jeg anbefaler er å koke opp frosne bær enten i gryte eller i en skål i mikroen (sistnevnte mest effektivt) og rør inn i yoghurt, det blir en nyydelig dessert. 

Cottage cheese

Det er også noe jeg bruker i nesten alt jeg spiser. Yoghurt, havregrøt, salat, pannekaker, rundstykker og som pålegg på knekkebrød med banan oppå. Så enkelt og godt. Jeg likte det ikke første gang jeg smakte det, men det er en vanesak og jeg anbefaler å prøve det! Nå elsker jeg det og kan lett spise det alene. 

Tomat

Det skal sies at jeg brukte et år med selv-tvangsforing av tomat på å lære å like det, men NÅ liker jeg det. Jeg liker best små, søte mini- og cherrytomater, men store tomater som er opphakket går også veldig bra i både taco, salat og omelett. VELDIG fornøyd med at jeg klarte å like det til slutt. Det kan brukes i så mye forskjellig mat, også er det utrolig sunt da.

Usøtet soyamelk 

Jeg er en melkedrikker og drikker vanligvis skummet melk og styrk kakao hjemme. Men i det siste har jeg fått skikkelig sansen for soyamelk. Pappa er melkeintollerant og drikker derfor bare soyamelk, så det er lett tilgjengelig for meg. Vi har kjøla stacked up med haugevis av det. I tillegg til at det smaker godt og er plantebasert, så er melken helt uten sukker, noe jeg lett faller for. Trenger ikke så mye sukker, er’a så søt fra før av si 😉 

Har dere noen “must haves” på kjøkkenet? 

outift outfit hey hey

Excuse my headline, jeg har sangen “Vi Ska Fæst!” av DDE klistret til hjernen, med setningen “nachpiel nachpiel hei hei” som main phrase. I natt festa jeg nemlig til sola sto opp, bokstavelig talt. Det var lagsfest med CSK, både damelaget og herrelaget. Festen holdt til i festlokalene i hallen og vi ble der hele natta, med drikke og leker og god stemning. Det var veldig gøøyy. Jeg tok taxi hjem i soloppgangen og våknet trygt hjemme i senga mi nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Outift

Topp fra Floyd

Skjørt fra Samsøe

Veske fra Valentino

Sko fra Aldo

Klokke fra Daniel Wellington

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjarmerende treningsrom

Hei, god lørdag! Jeg våknet halv åtte i morrest av vinden utenfor vinduene mine. Jeg lukket vinduene men de bare slo opp igjen, og rullgardinene blafret og lagde så mye støy at klokka ni kastet jeg inn håndkleet og sto opp. Jeg spiste en skål med frokostblanding og drakk et glass sjokomelk, så tok jeg på meg det første jeg fant av treningsklær og gikk ned til verdens fineste, mest classy og moderne treningsrom gjennom tidene.

Dere lukter ironien her ikke sant? Haha her har vi tilgang til landets fineste treningssenter, men det er klart at vi skal holde på nedi kjelleren. Jeg og mamma kjørte 4×4 på mølle. Jeg så på håndballkamp og mamma så “planeten vår” på Netflix i mens, haha.

For dere som lurer på hastighet osv; jeg begynte på 13, 13.5, 13.5 og 14 km/t på siste drag, med 1-1.5 incline. 4 minutter på, 2 minutter av. Dævv til slutt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har endelig fått installert et beist av en hangup-rack. Den er sykt massiv, men man føler seg veldig trygg på at den holder i hvert fall. Og som dere ser; veldig fine omgivelser å trene i, som for eksempel en hauu med dopapir og gamle klær. Litt av sjarmen det. 

Nå skal jeg og mams nyte en fortjent pannekakefrokost, før jeg skal plukke opp Hanna og ta en tur til byen. I kveld skal jeg på party, med CSK-gjengen, dunno what to wear tho. Kanskje jeg finner noe i byen. Ha en fin dag videre!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mildt vårvær

Mildere vær betyr bort med parkas og Uggs. Jeg brukte faktisk parkasen i går kveld, fordi jeg hater så ekstremt mye å fryse. Men samtidig er jeg litt sånn NÅ er det april, det er vår og det betyr at man skal legge bort parkasen uansett hvor kaldt det er. Så jeg har funnet frem regnjakka og flere tynnere jakker som egner seg bedre til vårvær. Dette var min skoleoutfit i går. 

Regnjakke fra Samsøe

Sko fra Blue on Blue Shoes

Genser fra Topshop

Bukse fra Carma

Nå skal jeg snart på håndballtrening. Etter treninga har vi bestilt pizza i garderoben og drar rett derfra på konsert med Sondre Justad på Samfundet. Ha en fin dag, remember: snart fredag!

All this food

Hei! I går var jeg på min aller første babyshower, til skjønneste Teodora på laget. Vi dro hjem til Hanna rett etter trening, og Teo trodde hun bare skulle spise middag hjemme hos henne, så var hele laget der og overrasket henne. Det ble en utrolig koselig kveld med SÅ mye god mat, kaker og gaver, også en hel bunsj med herlige damer da (+ en baby, Alstad sin skjønne Amanda).

I morgen skal forresten samme gjengen på konsert med Sondre Justad. De kjøpte billetter for typ et halv år siden ellerno, jeg kjøpte i går. Kan ikke en sang, kan bare setningen “KJENN AT DET RIV I HJERTET” og thats it. Men det blir sikkert morsomt uansett ♥ lenge leve små happenings i hverdagen. Her er noen bilder (av maten) fra i går, ehe.

All this food……. Og vet dere hva det beste er? Teo har også cøliaki haha, så det ble jo bursdag og julaften på en gang for oss, glutenfree-heaven. 

Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg lagde den kaka dere ser på bildet under, men sannheten er den at jeg lagde de kjeksene dere såvidt ser bakom til høyre 🙂 Ja, de som ser ut som brødskiver. Men det viktigste var at de var glutenfrie og smakte godt. Kaka var det Silje og Oda som lagde, helt utrolig at den er hjemmelaget, ser ut som den er kjøpt og betalt. 

SE SÅ MYE MAT

Nå skal jeg stikke på skolen for å få med meg siste forelesning, ha en strålende dag! 

Sesongen er over

Hei sann! Da var mandagen her igjen. Jeg fikk ikke blogget noe i går fordi jeg var på reise hele dagen. Sto opp før åtte (på en søndag) for å lage matpakke og pakke baggen. Kampmat ble kylling- og pastasalat. Så gikk turen til Værnes, videre til Gardemoen, Kristiansand og til slutt Arendal. Hvor vi spilte kamp mot Grane, siste seriekamp i debutsesongen i 1.divisjon. Vi avsluttet på beste vis og vant kampen. Vi ender opp på en 6.plass på tabellen, noe som er helt ok. Kjipt at vi ikke tok 5.plassen, men så glemmer vi litt at vi er et nyopprykket 2.divisjonslag som egentlig har gjort en veldig bra prestasjon i forhold til forventningene. Etter en lang dag landet vi i Trondheim klokka 23.45, stuptrøtt men happy.

Så da var sesongen over. Jeg glemmer alltid hva som skjer på denne tiden av året, hva gjør man når det ikke er sesong liksom? Mange tror at ferdig med sesong = FERRI eller partysesong med andre ord, men det stemmer ikke for oss håndballspelare dessverre. Vi kommer nok til å fortsette med håndballtreninger som vanlig fram mot sommeren, ha en del egentreninger i sommer og starte oppkjøring fortere enn vi skjønner. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg fått utnyttet litt finvær med en kort joggetur, noe som kjennes DIGGGG. Husker ikke sist jeg jogget ute, julaften tror jeg faktisk det var. Dette var noe annet. Varmt og godt og steikende sol. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin dag videre!