Mastermania i helgen

Heisann hoppsan! Jeg har nettopp spist åtte små havrepannekaker med syltetøy og brunost på og derfor er jeg i strålende humør. Jeg sitter i joggisen i sofaen og ser Suits mens jeg venter på at damene (Hanna og Johanna) skal komme inn døra. Vi skal på håndballkamp halv sju og se Byåsen mot Molde.

I dag har jeg spent the whole day på 3T, først en treningsøkt med meg selv. Den var DIGG. Jeg kjørte en intervall med sykkel og boksing – må være kreativ når man ikke kan løpe på mølle. 15 sek sykling, 15 sek pause, 15 sek boksing x 15. Og to runder av denne. Svetten rann og pulsen dundret i veii. Virkelig deilig. Etter det jobbet jeg fram til klokken fire. Det var en hel del ting å gjøre på jobb i dag. Vi har nemlig Master Mania på 3T-Rosten i helgen. Det vil si at noen av de beste instruktørene fra hele verden kommer for å holde workshops, foredrag og gruppetimer, og (..det er her jeg kommer inn i bildet) det blir masse shoppingmuligheter, alt av Reebok, Adidas, Fila, Sketchers, Puma og masse mer. Jeg skal stå og selge klær inne i squash-hallene på både fredag og lørdag, så gjerne ta turen innom! 

Slenger med et bilde fra Mastermania i fjor, da jeg og Anna var på time med Funkyyy♥  

 

Uken som gikk

Hei dere! Jeg tenkte kanskje å prøve meg på en ny greie på bloggen, nemlig “Uken som gikk”. Jeg vet en del andre bloggere har det som en fast del av ukens blogginnlegg, så hvis dere synes det er morsomt å lese så gir jeg det et forsøk. Hvis jeg merker at dere synes boring as fuck så bare trekker vi det stille og rolig tilbake uten noe dramatikk. Gi meg gjerne forslag til flere kategorier dere vil ha med. Disse innleggene bør jo helst komme på søndager, men nå kommer det på mandag, so here u go. 

Ukens serie:

Kielergata på TV2

Ukens craving:

Persimon eller Kaki som det også kalles

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukens matrett: 

Sushiiii

Ukens film: 

Ikke Sierra Burgess is a Loser i hvert fall !! Haha jeg og Maja så den i går kveld på Netflix, og guri meg den var dårlig. Så den anbefales ikke. Har ikke sett noen bra film i det siste, sorry.

Ukens opptur: 

MOLLY <3 å få valp er tidenes opptur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukens nedtur: 

Strekk i hamstringen og beskjeden om at det sannsynligvis tar 6-8 uker å bli bra igjen, ingen tvil om at det årets nedtur.

Ukens treningsøkt:

Til tross for at jeg er skadet så vil ikke at det skal være en stopper for treningen min. Det blir mye alternativt fremover og en hel del overkroppsøkter. Men håndballtreningen på lørdag var veldig grei. Mens resten av laget holdt på med terping på et mål, så fikk jeg litt teknikktrening med fysio og keeper på den andre siden. Nå har jeg tid til å fokusere mer på små detaljer som skudd, mottak og reaksjon. 

Ukens gledings:

Jeg gleder meg til lørdagen, da skal jeg på bursdag til to flotte CSK-girls

Ukens sang: 

Close av Ellie Golding ♥ er så hekta på den. 

 

Søndagen

Hei dere! Denne helgen har vært veldig fin. Den startet egentlig på torsdag for min del, jeg dro ut med noen av jentene og spiste på Sabrura på Bakklandet. Veldig koselig plass og vi hadde det veldig koselig i hverandres selskap. Vi er jo sammen ofte og bare henger uten mål og mening, som vi elsker, men derfor er det litt ekstra stas når vi tar oss tiden til å faktisk dra ut i ny og ne. Så ble vi jo gira på livet og dro videre til Solsiden etter det. Det ble en morsom kveld. Morgenen etter lagde jeg pannekakefrokost til meg og Hanna før vi dro på skolen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På fredag hadde gjengen tacokveld her og i går kveld kom håndballjentene på besøk og vi lagde nydelig piiizza. Så endelig SØNDAG. Jeg og Maja rundvasket leiligheten first thing in the morning og belønnet oss med en perfekt frokost. Rundstykker, eggerøre og smoothie. Jeg skal se to håndballkamper i dag, Charlottenlund klokken fire og Byåsen klokken seks. Stiller opp for begge lagene jeg tilhører. Heiaheia !! Litt piss å bare kunne se på, men jeg har innsett at jeg må ta den tiden som trengs for å bli helt skadefri. Tusen takk for alle støttende meldinger, dere er herlige ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er deres planer for denne søndagen?

Et skikkelig tilbakefall

Jeg må innrømme noe. Det er veldig vanskelig for meg å meddele at jeg for faen har klart å få en akutt strekk i hamstringen (baksiden av låret) etter et ekstremt forsøk på å komme med ned i spagaten (IDIOT). Det skal sies at jeg kom meg ned, men kom meg ikke opp igjen. Jeg slapp meg helt ned i posisjonen uten å støtte med hendene og dermed hørte jeg en lyd, en lyd som haunter meg nå, jeg hører den inni hodet mitt, som om noe bare knakk eller sklei ut på baksiden av låret. Æsjjjjj er det mulig. Jeg skulle klare spagaten før JUL ikke i fuckings OKTOBER. Det er så overtenning på høyt nivå. Jeg har vært til fysio både i går og i dag og fått konstatert med at det ikke er avrevet noe, men at det er en kraftig strekk. Dermed er jeg ute av håndball de neste ukene og kanskje jeg må si takk og farvel til resten av sesongen i år. Jeg får bare ta en uke av gangen og se an situasjonen. Så dere får bare stå på med spagat-challengen uten meg enn så lenge, så kommer jeg sterkere tilbake.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har fått valp!

Tar tilbake alt jeg sa om at vi ikke skulle ha valp i heimen som studenter, nå har jeg og Maja fått oss valp!!…..!!.. Neida fammen har fått en valp i hus, ikke jeg og Maja. Men jeg er så happy da, hun er seriøst det søteste!! Det er samme rase som Mia, Coton de Tulear. Så nå har vi to små, hvite babies valsende rundt i huset (og på jobb). Vesla må jo selvfølgelig være med jobb den første tiden fordi hun ikke er husren enda. Hun heter forresten ikke Vesla haha, hun heter Molly. Molly Pauline for å være helt korrekt. Alle i famillien har mellomnavn, så kan ikke endre på det nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kontoret til pappa har blitt en zoo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utfordring: spagaten til jul?

FREDAG! I nuet sitter jeg på kontoret og hiver i meg to brødskiver med skinke og ost (ost ble nettopp autocorrectet til sot, noe som ville vært rart å hatt på brødskiven). Holder meg til Norvegia enn så lenge. Dagens håndballtrening er klokken fire, så jeg kjører direkte fra jobb. I kveld skal jeg hjemme hos far og mor, eller far og søster blir det da, ettersom mor er ute på reise og lever livet. Jeg gleder meg i hvert fall til rolig fredagskveld på Heimdal. I morgen kommer jeg med litt crazy news!! Jeg skal ikke hause det opp så veldig (hause, er det et ord det går an å bruke eller gir det bare mening i hodet mitt?) It’s like an “I’m not gonna make a big deal out if it” -kind of word. Men jeg gleder meg i hvert fall sjukilukiluu mye hihi.

Fra det ene til det andre, jeg har tatt på meg utfordringen å komme meg ut i spagaten før jul. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg har gjort akkurat dette, men det er mulig jeg trengte en utfordring i tillegg til at det gjør at jula ikke blir så far away. Nå som jeg skal rekke å bli typ sirkusartist før julaften, så kommer nok jula fortere enn jeg aner. Jeg tenkte uansett å dele min metode i forsøket på å klare dette, så er det bare å henge seg på den som vil!

Jeg tøyer i 6 ulike stillinger og holder hver av stillingene i 30 sekunder. Jeg gjør meg helt ferdig med det ene benet før jeg starter på neste. Jeg startet i oktober og begynte med dette en gang i uken, har nå gått opp til tre ganger i uken. Det tar jo ikke mer enn sånn ca 7 minutter, så jeg kan like gjerne legge det inn etter hvilken som helst økt. Så får vi se da om det holder.

De to siste stillingene (de to siste bildene, nederst til høyre) dreier seg om å prøve å komme seg så langt ut i spagaten som mulig, på den siste (med hendene over hodet) så holder jeg kun i 10 sekunder.

Har dere troa???? Og er det noen som tør å hive seg med på utfordringen?

Ukens middagstips

Denne ukens middagstips er WOKKK. Jeg elsker wok, jeg vet mange synes det er kjedelig, men jeg mener wok kan jo ordnes akkurat slik man selv vil, hvordan kan det bli kjedelig? Stek hvilke som helst grønnsaker, hvilken som helst proteinkilde (kylling, svin, biff, fisk, bønner) og ris eller nudler med en valgfri saus. Jeg liker helt klart oyster-saus best, men sweet chilli og sweet’n sour er også godt (tips: Blue Dragon sine wok-sauser koster 10 kr på Spar nå). I tillegg til at wok er godt, er det en killer på næringsinnhold med alle grønnsakene, og ikke minst er det råenkelt å lage. Perfekt i en travel hverdag.

Stek kjøttet til det er gjennomstekt. Sett risnudlene på kok så lenge som det står på pakken. Legg kjøttet til side og hell pakken med frosne grønnsaker (eller ferske grønnsaker selvfølgelig) i stekepannen. Stek i ca åtte minutter med olje, på høy middels/høy varme. Bland deretter inn kjøttet og hell sausen over. Rør rundt på lav varme og la sausen få noen minutter på å sette seg. 

Vil dere dele et middagstips? ♥

Bloggen for unge voksne

Vet dere hva jeg mangler i livet? Altså i-landsproblem deluxe, men uansett. Det er en app eller en nettside der du kan finne tips og løsninger til små hindringer i hverdagen som ungdom. Som for eksempel hvordan i huleste vasker man jeans uten å slite dem ut eller ødelegge stoffet? Hvordan stryke en skjorte? Hvor lenge skal kyllingen stå i ovnen for å bli gjennomstekt? Hvordan betale en regning? Hvordan sette penger i aksjer? Vi har jo såklart vår gode venn Google, men jeg tenker det ville vært en strålende ide for en ung og lovende entreprenør å snekre sammen en sånn app eller noe i den duren. 

Så kommer jeg på at jeg har jo en egen nettside, nemlig denne bloggen. Så jeg kan i hvert fall bidra med mitt og dele med de av dere som befinner seg i nogenlunde samme livssituasjon som meg. Student, nettopp flyttet hjemmefra, vant til å få alt på sølvfat der og skal nå plutselig klare seg på egen hånd. Det går lovende så langt, men jeg vet ikke hvor mange Google-søk jeg må gjennom i løpet av en dag. Mine siste søk: “hvordan koke egg”, “hvordan bli kvitt bananfluer” og “hvordan vaske speil”. Jeg må si jeg ikke føler meg helt Einstein når jeg ser søke-loggen, men sånn er det. 

Ukens spørsmål #51

Hva tenker du om at cøliakistønaden mest sannsynlig går ned såpass som forslaget tilsier?

Det blir faktisk veldig kjipt. Jeg tenkte hele tiden mens jeg bodde hjemme, og mamma og pappa betalte all maten, at jeg ikke trengte det, men nå som jeg har flyttet for meg selv innser jeg hvor sykt mye dyrere det er for glutenfri mat 🙁 Urettferdig. 

Er du venninne med Erica Kvam?

Vi har vært bekjente lenge gjennom en haug felles venner, men nå som vi studerer sammen på BI så har vi blitt mye bedre venner 

Kan du skrive litt om hvordan foreldrene dine startet 3T, og hvordan det ble så populært?

Det var min morfar som startet det til å begynne med. Mamma studerte kunstdesign i LA og pappa gikk på skole for å bli pilot på den tiden. Så møttes de her i Trondheim ved en tilfeldighet, ble sammen kort tid etter, og begynte å jobbe sammen i den lille bedriften fra det var ingenting, til det ble det det er i dag.

Drømmejobben i fremtiden?

Jeg har lyst til å jobbe innen markedsføring og ledelse, helst i 3T selvfølgelig

HVORFOR er ikke du gruppetreningsinstruktør på 3T? Tror du hadde vært superflink, og fått masse deltakere!

Føst og fremst TAKK! Jeg skulle gjerne vært det og jeg tror også jeg hadde vært flink, men det er ikke så greit å kombinere med håndballen. Vi har et ganske strict program vi følger og det ville nok ikke vært optimalt å kombinere to treninger om dagen i tillegg til gruppetimer. 

tenker du å overta 3T selskapet når foreldrene dine går ut i pensjon?

Jeg har jo lyst til det, så jeg håper bare jeg blir så god at jeg får muligheten

hva studerer du?

Markedsføring på BI

har du noen gode matpakketips til skole/jobb? 🙂

Min favoritt er en stor kyllingsalat med isbergsalat, kylling (eller kikerter), quinoa, mango, avokado, paprika, agurk og fetaost. Eller 4-5 lomper (glutenfri tortillalefse fra Old el Paso) med ost og skinke + noe grønt. Kjøleskapsgrøt er også enkelt å ha med seg i en matboks i veska. 

Hvor mange dager/timer i uka jobber du med skolearbeid og «jobbjobb»?

Jeg jobber på “jobbjobb” ca 10 timer i uka (tirsdag og onsdag), og skole kanskje 6 timer (forelesning på torsdager) + 6 timer (egen lesing mandag og fredag). 

Hvor mye ga du for leiligheten og hvordan sparte du opp egenkapitalen?

Jeg betalte 3 900 090. Jeg tok selvfølgelig opp lån, men egenkapitalen kom fra sparekonto og penger jeg har satt i fond fra jeg var liten. I tillegg fikk jeg hjelp av besteforeldrene mine for å ta opp et såppas stort lån.  

Hvor ser du deg selv om ti år?

Jeg tør ikke se så langt frem i tid jeg. Tar maks et år av gangen.

Mister du motivasjonen når det blir lite spilletid eller gjør det deg bare mer motivert til å jobbe hardere?

Det er ikke akkurat motiverende der og da, det føles faktisk helt ræva. Men det går en faen inni meg som sier bare vent jeg skal vise dere. 

Hva er din største drøm?

Det er så vanskelig å si. Sånn i fremtiden så vil jeg bare være lykkelig og ha det bra med meg selv og de rundt meg, sånn som nå. Jeg har ikke noen drøm om å bli verdens beste håndballspiller eller Norges mest leste blogger. Det er kanskje kjedelig, men jeg er ikke en drømmer…

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Stilen min er så varierende, alt avhengig av dagsform, humør og setting. Jeg kan gå i det meste. Jeg elsker mønster og farger og store logoer og generelt plagg med spesielle preg som skiller seg litt ut. 

Favoritt treningstights?

2XU for lyfe faktisk

Synes du selv at du fortjener å spille mer? vi får stadig vekk høre at du enten ikke blir tatt ut eller spiller lite. så skjønner du trenerens valg eller er du uenig?

Jeg er en tålmodig sjel når det gjelder spilletid i eliteserien. Jeg er den yngste av linjespillerne og den minst erfarne, så jeg forventer ikke mye spilletid. Likevel synes jeg ikke det ville vært dumt å la meg få prøve meg mer, for å vise hva jeg har å gi og også for å kjenne på følelsen av å være utpå der. Men Byåsen har hatt en tøff start, så at treneren kjører på med de sikreste, kan vel forstås. 

Leste på adressa.no at det kom til å bli oppvaskmøte i byåsen og at treneren og spillerne var uenig ang innsatsen og vilje i laget. har du noen tanker rundt den saken?

Som sagt har vi hatt en tøff start, men det er viktig at vi står sammen som et lag og ikke legger skyld på enkeltpersoner for dårlige kollektive prestasjoner. 

Hvor ofte møter du vennegjengen i uka?

Vi henger som regel i helgene, gjerne fredag, lørdag og søndag. Ellers så er det mange av oss som leser sammen i hverdagen, men da i litt grupperinger alt etter som hvor vi studerer. 

Har du et mål med håndballen? det er jo lett å drømme om f.eks. landslag, utenlandspill men har du et bestemt mål?

Jeg har ingen drøm om å spille på landslaget, jeg må være så ærlig å si det. Jeg er ikke en av de som ser på håndball som alt her i livet. Jeg elsker det og vil holde på med det så lenge jeg kan, men det er ikke alt for meg. 

Hvordan går det med håndballen?

Det går bra, jeg har akkurat signert utlånsavtale med CSK igjen, så nå ser jeg fram til en del spilletid i 1.divisjon. Vi spilte kamp nå i dag og vant mot Follo så det er deiiilig.

Lurer på hvordan du holder brunfargen i løpet av vinteren/høsten. Synes du alltid har en fin glød i huden

Takk for at du synes det, men selv føler jeg meg likbleik om vinteren. Til tider tar jeg selvbuning for å ikke se helt eggeskall ut, da bruker jeg Sant Tropez sin, som jeg innså i går at faktisk koster 400 kroner. Det er dyrt ass. 

Hei! Litt rart spørsmål, men hvor mye sover du? Jeg har også en ganske travel hverdag, hvor jeg jobber i barnehage, trener cirka hver dag og jobber med matte for å forberede meg til studiene neste år. Og jeg bliir så sliten midt på dagen! Synes det er så imponerende at det ikke ser ut til at du ikke blir sliten når du både trener to ganger om dagen, jobber og studerer!! Sykt imponert!

Hei sann! Jeg prøver å sove 7-8 timer hver natt. Legger meg som regel i elleve-tiden og står opp i sju-tiden. Jeg er ikke en power-napper, gjør alt jeg kan for å unngå det. Så da tar jeg meg heller en kaffe eller annen koffeinholdig drikke for å holde meg våken når jeg blir trøtt midt på dagen.

spiser du noensinne noe usunt?

Ærru gærn, det kunne jeg aldri funnet på. Haha, neida seff spiser jeg usunt jeg også som alle andre. Men jeg prøver å holde det til helgene (altså fredag, lørdag søndag = typ halve uka), for da blir det litt ekstra stas. Det er liksom det som skiller helg fra hverdag. Også selvfølgelig hvis det er en bursdag, et middagsselskap eller noe koselig som dukker opp på en onsdag så sier jeg ikke nei takk til en bolle eller fem.

Hvor mye trener, jobber og studerer du iløpet av uken?? Jeg føler jeg så fort går på akkord med meg selv når jeg skal sjonglere alt sammen, spesielt det med å studere nok og faktisk ha tid og krefter nok til å prioritere trening oppi alt sammen. Hva er dine tips for en strukturert og energirik hverdag selv med mye på agendaen?

Fra mandag til fredag har jeg som regel fullspekket timeplan med trening, skole og jobb. Det er en utfordring som du sier å sjonglere alt sammen og opp i alt ha nok energi til å gjøre det skikkelig. Det jeg anbefaler er å sette opp en plan for uken, med de kapitlene som skal leses, timene som skal fullføres på jobb, middagene som skal handles inn til og lages og treningsøktene som skal gjennomføres i løpet av uken. Jeg bruker en almanakk. En annen ting er å pakke med seg flere matpakker og flere antrekk i en bag, så du kan dra enten rett fra trening til jobb eller omvendt, og slipper å bruke tid på å dra hjemom.

Kan du fortelle litt mer om ditt typiske kosthold? Forskjellen på før og nå også kanskje.

Før, som i ungdomsskolen, så var ikke kosthold veldig viktig for meg, spiste egentlig mye drit haha. Vi var jo den gjengen som lagde hver vår oreokake i brødform og spiste med skje rett fra formen på en helt vanlig hverdag, ganske ofte. Nå er kosthold mye viktigere for meg, rett og slett fordi jeg vil kroppen min det beste og tror den fungerer best med sunn og næringsrik mat, noe som også er helt nødvendig når man driver med toppidrett. Samtidig så er jeg ikke manisk altså, jeg nyter pizza, brus og godteri hver helg, så bare slapp helt av.

Hvorfor spiser du ikke glutenfrie havregryn?

Det er egentlig ingen spesiell grunn, jeg bare reagerer ikke på vanlig havregryn, så da har det bare blitt så jeg kjøper vanlig. Havre er egentlig glutenfritt, så jeg har ingen problemer med å spise det, det er bare at det har vært i nærheten av andre kornsorter som man eventuelt kan reagere på. 

Det ser så koselig ut å bo med ei venninne! Men, hva gjør du om det skulle oppstå problemer mtp. betaling av leie fra hennes side?

Haha det er veldig koselig, men jeg er ikke redd for at det kommer til å oppstå noen problemer, vi er tross alt bffs så jeg tviler på at hun kommer til å lage noen problems. 

Hvor ofte klipper du håret?

Gjennomsnitt en gang i året kanskje. Da jeg hadde pannelugg klippet jeg det mye oftere.

hvilke klubb skal du spille for i sesongen??

Utlånet med CSK varer til jul, så får vi se hva som skjer etter nyttår. 

hvor mange prosent stigning har du på intervallene? Takk for inspo 😀

Jeg har nesten alltid 2% stigning uansett hva jeg løper. Det blir litt tyngre uten at jeg tenker over det.

Hvordan stiller du deg til å skaffe seg hund som student? 🙂

Det kan jeg si deg med en gang, at det blir ikke aktuelt. Jeg elsker hunder og jeg ville absolutt hatt en hund (hvis jeg slapp å lufte den, mate den og være hjemme for å passe på den). For jeg har rett og slett ikke tid eller mulighet til det. Jeg og Maja passet valpen til moren hennes i noen dager og jeg elsket det fordi hun tok alt ansvaret haha…… Jeg bare koset med den og sov med den i senga <3

Kvalitetstid

God morgen! Dette har vært en veldig fin helg der jeg har vært mest i mitt eget selskap. Jeg elsker å være sosial og blir ikke lei av å henge med vennene mine, men det er noe så befriende og avslappende å være bare med meg selv også. Lørdagen begynte med håndballtrening klokken 09.00 med CSK. Jeg har endelig signert utlånsavtale med 1.divisjonsklubben igjen, så jeg spiller min første kamp for dem denne sesongen, klokken 16.00 i dag. Etter treningen dro jeg hjem og stekte ca et dusin bananpannekaker haha. Jeg satt bare hjemme og jobbet med skole og fikk gjort noen ærend utover dagen. Maja har bodd hjemme hos moren sin denne uken så derfor har det bare vært meg her hjemme. ​

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da kvelden begynte å nærme seg ordnet jeg meg litt for å stikke innom med en gave på innflytningsfesten til Martine, altså tvilling-Martine, som nettopp også har flyttet ut. Hun flyttet sammen med Emma, en utrolig søt jente som vi har vært i relativt nær omkrets med opp gjennom tenårene, med håndball, fester og felles bekjente. For oss som bor i Trondheim virker byen ofte veldig liten. Så det er gøy å kunne blande vennegjenger inni mellom, jeg tror hvert fall gjengen min har godt av å se noen andre ansikt enn bare våre egne en lørdag kveld. 

Jeg dro som sagt innom, fikk levert min selv-innpakkede gave til de to snuppene, etter en runde på ARK for å kjøpe gavepapir (det er noe man ikke tenker over at man trenger i et hjem, det og teip). Men jeg dro igjen ettersom jeg har kamp i dag og hadde mer lyst til å ha en rolig kveld i forkant. 

Hvordan har helgen deres vært?