Romjula er den beste tiden

Hei venner! Dette er den første jula jeg merker at jula faktisk også eksisterer, om ikke er på sitt beste, mellom julaften og nyttårsaften. I alle mine tidligere år har jeg tenkt at desember på en måte er jula og at den er ferdig etter julaften, haha jeg er sikkert den eneste som har tenkt det. Først nå merker jeg at jeg har skikkelig juleferie også etter den 24. Jeg har vært i selskap omtrent hver dag, til slektninger av Anders, noe jeg ikke har vært vant til ettersom familien min har ett selskap den 21 og ikke noen i romjula.

Uansett, jula så langt har vært utrolig fin. Det var sånn julestemning på Røros, med hvite greiner, tunge av snø, en hytte full av julepynt og konstant duft av julemat fra kjøkkenet. På julaften var vi i kirka, jeg hadde pådratt meg en forkjølelse så ble liggende under pledd i sofaen og se julefilmer resten av dagen, (hadde mest sannsynlig gjort det uansett). På kvelden var det ribbe og såå mange fine gaver ♥ Alt i alt en herrrlig julaften.

Andre juledag kjørte familien hjem fra Røros etter frokost, for at jeg skulle rekke juleselskap til svigers klokken halv to. Det var veldig hyggelig, masse fine folk, sild i bøttevis av ulike sorter og kaker og akevitt. Nydelig. Kjæresten hadde overrasket med rom på Britannia, så etter juleselskapet ruslet vi gjennom byen og satte oss i baren der før vi tok kveld.

Dagen etter ble det frokost, med det beste glutenfrie utvalget jeg har vært borti så langt i min glutenfrie karriere. Helt i ekstase der jeg satt og gomla på kanelbolle og lefse til kaffen. Mmmm.

Juleferie på fjellet

God jul mine venner! I dag er det lille julaften og jeg er på hytta på fjellet. Det har vært noen dager med familieselskap og julebord og lite søvn egentlig, så det var utrolig deilig å sove ti timer i natt og våkne til tidenes julefrokost med sylte og rull, sild og laks, hjembakt brød, kaffe, te og ost og kjeks. Herrrlighet for en luksus. Her kommer noen bilder fra de siste dagene.

På fredag var det juleselskap hjemme hos oss med familie og slektninger. Jeg fikk æren av å introdusere A og hele slekta ble overrasket over at denne kvinnen endelig hadde fått seg kjæreste.

Dagen etter var det julebord med damene. Vi var hjemme hos Anna, før vi dro på TAG med resten av Trondheim by. Og i går litt utpå dagen, kjørte vi til Røros med julemusikk på stereoen.


Vi ble møtt med nydelig middag da vi kom fram. Resten av kvelden ble det film og godis i sofaen. I dag har vi hogget juletre og nå sitter vi nok en gang foran tven og snavler småkaker med lyden av knitring fra peisen i bakgrunnen. I kveld blir det mandel i grøten og pynting av juletre, tradisjonen tro.

Julegave-inspo-vlog

// i samarbeid med 3T-shop

Årets julegaver er faktisk i boks her i gården. Jeg kan ikke tro det. Jeg mangler å pakke de inn, men jeg kjenner at det er godt for sjela ikke å ha skuldrene oppi øra av stress. Så i morgen skal jeg på lunsj med Anders og Katrine før hun reiser tilbake til Oslo, og etter det skal jeg dra hjem og pakke inn julegaver.

Jeg og Julie har forresten laget enn vlog med julegavetips! For dere som er i Trondheim så kan dere bestille treningsklær- og tilbehør på 3T-shop og hente det på 3T-Rosten (Normalt vil ordren være klar til henting kl. 16:00 dagen etter at du har sendt inn ordren. Sender du inn ordren før kl. 08:00 samme dag vil også varen kunne hentes samme dag etter kl. 16:00). Varene kan også hentes på 3T-Leangen eller 3T-Midtbyen (Bestill senest torsdag kl. 08:00 for å få pakken levert fredag samme uke). Selvsagt koster det da ingenting for frakt. ♥

⚡️EKSPRESS JULESHOPPING ⚡️Julen nærmer seg og Julie og Mathilde handler julegaver til hele familien på 3 MINUTTER ‼️ Julegave tips finner du her 👉🏻 http://bit.ly/2PwGif4

Posted by 3Tshop.no on Wednesday, December 11, 2019

Sesongens jakke og vintersko

Hei folkens! Hvis noen lurer så har jeg njuutet de siste dagene i en liten juleferie-boble med vm-kamper, kjæresteri, pepperkakebaking, julefilmer, jentekveld, fest og middag hos svigers, blant annet. Noen ganger er det viktig å bare leve i øyeblikkene som man samler på i minneboksen, uten å føle at man må dokumentere dem. Jeg vet jo at noen av dere liker hverdagsinnleggene mine om alt og ingenting, så jeg kunne selvfølgelig tatt dere med inn i min verden av ikke-ekstraordinære hendelser, men det får bli fra i dag av. Jeg skal sprekke ferieboblen og komme meg ut.

Det skal sies at jeg fortsatt har to treninger om dagen og jobb i mellom der, så at jeg har så gææli ferie-feeling er det kanskje vanskelig å forstå haha – men det er vel noe med desember da, og the fact at jeg er ferdig med eksamener selvfølgelig, det er en betydelig stressfaktor mindre. WELL, i dag er det mandag og jeg er på. Tenkte jeg skulle vise dere jakken og vinterskoene som jeg har brukt hittil i vinter. Det er noen som har spurt, så here you go guys.

Jakken er fra Samsøe, kjøpt på Samsøe her i byen. Skoene er fra Ganni, kjøpt på Retro.

Jeg eelsker dem. Første gang i livet jeg har vært 100% fornøyd med et par vintersko. Tidligere har det vært et prakkk å måtte gå med det, men i år har jeg been lovin every step.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juleferie !!

Hei dere! Jeg er tilbake i levende live etter denne eksamensperioden. Begynner jo å bli rutta på det, men samtidig merker jeg at det fortsatt blir litt skippertak. Jeg gjorde meg ferdig med siste på torsdag og har svevd på en sky siden det. Jeg dro til byen med Mimmi og Pernille rett etter eksamen og spiste lunsj og ruslet rundt i byen. På kvelden var det julebord med Byåsenjentene, en utroolig morsom kveld som endte i en utrolig tung dagen derpå. Det ble en hel dag med håndball på tven under et pledd i sofaen med Maja og en liten tur på 3T da formen ble bedre.

Kjolen er fra Ganni, skoene fra NAKD

I går kveld var jeg hjemme hos Trine og Ruben. Vi lagde nydelig biffsalat og rundet hele serien Hjem til Jul på Netflix. Det er så koselig å bare tilbringe lørdagskvelden i sofaen med noe digg i skåla og noe julete på tven, DA får jeg julestemning da. Nå har jeg ryddet litt i heimen, laget bananpannekaker til frokost og er klar for VM, Norge mot Danmark på tv3. Ønsker dere en fin søndag!

10 ting jeg vil gjøre i desember

Se lavbudsjett-julefilmene på Netflix 

Selv om de er klisjé til tusen og relativt dårlige, så elsker jeg å varme opp til Love Actually og The Holiday med dem. Jeg snakker blant annet om de to som Vanessa Hudgens er hovedrolle i, Prinsessen og dobbeltgjengeren, og En ridder til jul. Vi sitter faktisk å ser en nå – jeg, Maja og Yasse, Holiday Rush heter den.

Hogge juletre

Det gjør jo vi faktisk. På Røros, lille julaften, drar vi ut i skauen, hele familien med hundene på slep, finner det perfekte juletreet og tar det med oss hjem. Så kommer vi tilbake til småkaker og kaffe som Mimmi har stelt i stand.

Spise klementiner og julesjokolade 

Det er noe spesielt med klementiner i desember og posene med julemarsipan- og sjokolade mmmmm.

Gå på ski

Jeg hadde egentlig tenkt å dra på skitur i dag, som en søndagsaktivitet, men så var det overskyet og det fristet mer å være hjemme å pynte til jul

Sette av mer enn et kvarter på å pakke inn årets julegaver. Jeg er forferdelig dårlig til å pakke inn fint, men det er jo i bunn og grunn fordi jeg setter av 15 minutter på 20 gaver, gjerne samme dag som de må være utlevert og gjerne samtidig som jeg egentlig skulle vært en annen plass. Kanskje punktet her heller skulle hett “puste med magen og ta meg litt bedre tid til ting”.

Julebord med jentene

Vi bruker å slå sammen bursdagen til Anna og julebord, den 21 desember. Det samme skal vi i år. Gleder meg!!!

Julebord med håndballjentene, og ha treningskamp dagen etter.

Klassisk. Blir ville tilstander den kvelden sikkert.

Bake pepperkaker 

Minst en runde med venninner og en hjemme hos Mimmi. Elsker pepperkakebaking, det er bare noe med hele atmosfæren.

Skifte lyspære på rommet mitt.

Ikke helt typisk desember-ting, men jeg innser at det har vært mørkt på rommet mitt siden september og at det kanskje er på tide å gjøre noe med det.

Kjøre til hytta på Røros og spille julesanger hele veien

Daaa er det juleferie da