Timålstap og indisk

Vår to-dagers-tur til Kristiansand er endelig over. Vi tapte mot Vipers med ti mål, ellers var det bare allers, nydelig by og indisk mat hos Mother India. Vi landet på Værnes og vinket hverandre adjø for en time siden. Og nå har vi håndballtrening igjen om en time. Life. I kveld skal jeg til Sanne og skrive en oppgave som skal leveres i morgen. Her er noen mobilbilder fra turen.

ukens spørsmål og skrivende stund

Tirsdagen er her og jeg sitter i skrivende stund på kontoret og drikker kaffe. Dagen er fullspekket, startet med morgentrening klokken åtte i morges, deretter rett på kontoret og spise frokost der, her skal jeg sitte i noen timer til, og spise middagsrestene fra i går før neste trening som er klokken fem. Middagen var fiskekaker, potetmos og kokte grønnsaker, sykt enkelt og faktisk overraskende godt. Tips i hverdagen når man har gått tom for ideer.


Det skrev jeg da jeg faktisk satt på jobb tidligere i dag. Jeg rekker å skrive litt i lunsjen så tenker jeg at jeg skriver det ferdig før trening, men så går det i ett og jeg glemmer det. Det er så standard.

Vel, i faktisk skrivende stund ligger jeg i sengen min. Jeg skal opp tidlig i morgen og fly til Kristiansand med laget. Vi spiller mot serieleder, Vipers. Jeg var ikke klar over at vi skulle bli der til torsdag, det er liksom to fulle dager som jeg burde brukt på lesing. Det er sant, jeg kan ta med skolebøker og lese på flyet, men hva er oddsen for at det faktisk skjer? Åh jaja jeg føler jeg må ta det med for samvittighetens skyld.

I mens jeg farter rundt tenkte jeg å kjøre i gang ukens spørsmål denne uken. Kanskje jeg kan bruke turen i morgen på noe interessant likevel. Spør meg om hva som helst, på alt fra generell basis til det personlige plan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi elsker barnebursdag

Vi er i grunnen oppdratt med at bursdag skal gjennomføres i form av en eller annen aktivitet. Hvis vi tar det helt tilbake til 2003, da vi gikk i første klasse, feiret jeg barnebursdag med aerobic-time og bading i bassenget på 3T-Rosten, etterfulgt av kveldsmat og kake. Mamma og pappa stelte i stand. 18-årsdagen min feiret vi ikke ved å dra ut på byen og drikke oss dritings, neida, vi dro på Lazer-X. Det er en plass hvor man kan liksom-skyte med laserpistol på hverandre. I går feiret vi 22-årsdagen til Katrine, som holder liv i tradisjonene, samtidig som hun stepper opp gamet (bokstavelig talt) ved å holde en EGEN aerobic-time, eller super-core-step-time for å være precisely. Så for dere som tror det ikke går an å ha det gøy uten alkohol og festing, tro om igjen, det går så absolutt an.

Jeg elsker det. Hun gønnet på med egen sal på 3T og kjørte oss til svetten rant. Så dusjet vi der og dro hjem til henne for deilig kveldsmat og kake.

 

Etterlengtet helg

Hei mine venner og GOD FREDAG! Ingen annen sammensetning av to enkle ord klinger så godt som det. Denne uken har vart i en evighet. Nå vet jeg at alle uker i utgangspunktet rommer like mye tid, men noen føles bare lenger enn andre. Nå er det uansett helg og ikke nok med det, vi har FRIhelg! Som vil si null håndball fra fredag til søndag. Jeg skal ikke underdrive dette ved å la være å skrive det faktum at jeg kickstartet helgen med et glass rødt allerede på torsdag kveld! JEEZus denne dama er gærn tenker dere. Det var i relativt rolige omstendigheter da. Eller litt spennende var det, jeg tok nemlig med meg denne mannen jeg møter, med meg hjem på gode, gamle Heimdal på middag til min mor og far. Yes da getting serious over here. Det var veldig koselig, hjerte hjerte.

Jakke fra Samsøe (Pernille sin)

Bukse fra NA-KD

Genser fra Gestuz

Sko fra Urban

Det skal visst ikke være enkelt

I dag har vært en sånn dag hvor jeg kjenner at jeg har brukt mye av meg selv. Jeg hadde håndballtrening klokken ni, den økta er tøff, selv om det egentlig bare skal være teknikktrening, så er nok det den tøffeste formen for trening når det kommer til hvordan hodet jobber. Detaljer, detaljer og finpuss, ting går ikke fort nok, er ikke hardt nok, er ikke bra nok. Man får høre det om og om igjen, om det ikke kommer fra treneren, kommer det fra eget hode.

Etter økta dro jeg rett på 3T-Rosten, dusjet, sminket meg minimalt og satte meg på kontorplassen med en koffeindrikke og en bar. Etter lunsj dro jeg til Ila skole for å ha en time håndballtrening med barna der. Der var det en av jentene som satte meg litt ut. Hun ville ikke spille med de andre jentene og nektet å være med, da jeg begynte å spørre henne hvorfor så jeg tårene presse bak øyelokkene hennes. Jeg spurte læreren deres hvorfor hun ikke ville være med og da fikk jeg til svar at hun bare er så negativ. Jeg sa at resten skulle fortsette med kanonball, så tok jeg med denne jenta ut på gangen. Vi hadde en lang prat om alt som ikke var så enkelt. “Venninnene” var ikke noe ålreite, de sa stygge ting og fryste henne ut. Jeg fikk bare så vondt av henne. Hadde mest lyst til å ta henne med meg hjem og se en film. Det er ikke så enkelt å være kids i den alderen. Jeg ba henne tenke over om hun egentlig hadde godt av å være med de jentene når de behandlet henne dårlig, kanskje det er andre jenter på skolen som vil henne godt. Vi må ta vare på oss selv og hverandre og omringe oss med folk som får oss til å føle oss ivaretatt.

Etter den episoden var det tilbake på jobb i en time før ny håndballtrening. Jeg var utslitt i det treningen begynte. Det er det verste, når du bare kjenner deg utmattet fra første stund. Jeg overlevde, men i to timer var jeg på det punktet at så og si hva som helst kunne vippet meg av pinnen og jeg hadde brast ut i gråt. Etter trening dro jeg på butikken, drit sulten, handlet inn, kom til kassen og innså at jeg hadde glemt av kortet. FY FAEN den dagen her. Jeg endte opp med å spørre en mann om han kunne betale. Så jeg vippset han litt ekstra som takk. Han reddet meg fra sjansen for å bryte ut i gråt nok en gang.

Ettersom jeg ikke har noen bilder å poste fra i dag, legger jeg til disse bildene fra tirsdagen for to uker siden, da Martine inviterte jentene på middag hjemme hos henne. True friends gjør seriøst hverdagen bedre.

 

Uken som gikk

Akkurat nå

Har jeg en fiskegrateng i ovnen, er SKRUBBsulten 🙂 Ikke no stress. Jo ja jeg er en av de som mildt sagt blir hangry når jeg går litt for lenge uten mat. Vi har fri fra håndball i dag og da blir det kluss i måltidsrytmen med en gang. Varmer opp med en brødskive før middag.

Ukens tanke

Jeg innså i forrige uke at jeg befinner meg midt oppi en eksamensperiode jeg ikke var klar over at hadde startet enda.

Ukens serie

Jeg har ingen at the moment. Har dere noen å anbefale? Nei forresten ikke anbefal, eksamensperiode var det ja.

Ukens matrett

Glutenfri fiskegrateng fra Ravnkloa.

Ukens kultur

På lørdag var jeg på Sigrid-konsert med hela mitt gjeng. Vi vorset hjemme hos Hanna og Johanna, med pizza og brus i mitt tilfelle, perfekt lørdagskveld altså. Det var dritbra, she is queen !

Ukens gledings

Jeg gleder meg SÅNN til helgen. På fredag feirer min Carrie Bradshaw (Katrine) bursdag!! Hun kommer hjem fra Oslo og steller i stand full fest “3T-style”, det vil si at vi bytter ut pumps med demping, og champis med Nocco. Hun skal holde corestep-time og etter det drar vi hjem til henne og spiser felles kveldsmat ♥ jeg elsker det.

Ukens cravings

Pizza har jeg tenkt mye på i løpet av uken. Og spist forsåvidt.

Ukens irritasjonsmoment

Hmm jeg kan ikke komme på noe spesielt som har irritert meg. Eller hvis jeg må si noe, med fare for å fremstå som ei surtrus (def, surtrus; sur truse, annet ord for gretten kjerring) – fulle folk på konsert. Jeg ble stående rett bak en gjeng på lørdag, som ikke brydde seg om noen rundt, de sto bare å dyttet og klinet om hverandre.

Ukens up

Jeg (eller, mannen) har funnet ut at jeg kan bruke chippen på bankkortet mitt til å åpne søppeldunken utenfor leiligheten min, som jeg egentlig trenger en brikke til for å åpne. Jeg og Maja har bare en på deling, men nå kan vi altså bruke kortet.

Ukens down

At jeg har fått noen nye kviser på haka som jeg ikke har bedt om. Det er typisk på denne tiden av året. Alt det mindre flatterende kommer som en kanonbombe og treffer meg i trynet hvert år rundt oktober og varer sikkert til februar. Tørr, vampyrlignende hud og pimples. So sexy.

Ukens sang

Best on Earth – Russ ft. BIA

 

adressa-artikkel og hverdagen

Hei folkens, long time no see!! Seriøst hvor skal jeg starte nå? Jeg føler det har skjedd så mye siden sist, også grunnen til at jeg ikke har fått tid til å sette meg ned med bloggen. Hverdagen har gått i ett og det var ikke før mamma ringte meg i morges og nevnte noe om at jeg ikke hadde blogget på en uke, at jeg skjønte at jeg måtte ta fatt i saken.

Det har vært håndballkamper onsdag og søndag hver uke i det siste. Forrige helg var vi jo i Tyskland og spilte mot Thüringer i Europacup. Vi tapte den kampen med fire mål, men spiller mot dem igjen i kveld, på hjemmebane. Det var litt av en opplevelse å spille for fullsatt hall, gærne supportere og feige dommere i Tyskland. Noe annet enn å spille en vanlig seriekamp i Norge.

På torsdag kom det ut en artikkel om meg på adressa.no og på fredag kom det en dobbelside i papirutgaven. Jeg fortalte dere at en journalist fulgte meg en hel dag, så det var basicly det den handlet om. Hverdagen min fra morgen til kveld rett og slett. Jeg synes den ble bra, og av de 39(!!!) bildene var selvfølgelig noen av dem helt på trynet, men der kan jeg ikke skylde på mye annet enn mitt eget tryne, viktig å ikke ta det så alvorlig sant. Artikkelen kan dere lese HER med adressa +.

Denne helgen har det ikke skjedd noe spesielt. Tacokveld på fredag med Kallestad og Yasse. Konsert til Sigrid med hele vennegjengen i går. Vi vorset hjemme hos Hanna og Johanna og dro videre til Dødens Dal, hvor konserten var. Jeg og Maja vorset selvfølgelig med cola zero og fanta exotic etc, ettersom vi har kamp i dag. Kom til hallen og se Byåsen-Thüringer klokken 18! 🙂

havrepannekaker med banan og eple

Hvis det er flere enn meg som har fruktkurven fylt opp av epler fra hagen og har gått tom for ideer å bruke eplene til, er denne oppskriften midt i blinken. Hvis det ikke er noen andre enn meg som er i den situasjonen (forresten mimmi sine epler, jeg har ingen eplehage enda), så er det fullt mulig å kjøpe epler i butikken og bruke dem.

Dere trenger: (Jeg lagde mildt sagt dobbel posjon, så det går an å halvere)

2 bananer

4 egg

4 små epler

120 gram havregryn

2 ss cottage cheese

3 ts sukrin gold (kan bruke hvilken som helst søtning, eller droppe det)

1 ts bakepulver

masse kanel, litt salt og en dæsj kardemomme

vann/melk til pannekake-røre-konsistens

Fremgangsmåte:

Putt alt i en blender.

(Jeg kuttet eplene i småbiter først og deretter blandet alt sammen, er sikkert ikke noe problem med en litt chunky blanding heller hvis man ikke har en god blender.)

Nervøs hestejente

Jeg har vært på ørten rideleirer OG gått på ridning i flere år, men jeg kommer aldri helt over den lille frykten jeg har for de store, fine dyrene. Jeg elsker dem, men samtidig er jeg litt redd dem. Litt som forholdet mitt til Maja på morgentrening (hun er B menneske).

Men det er noe med den lukten og stemningen, den bringer fram så mange minner. Det var en tid da jeg og jentegjengen dro på rideleir hver sommer, det er nok noe av det som har bragt oss så nær hverandre. En uke oppå hverandre, med stall, hester og turer. Det jeg prøver å si med all hestesnakken, er at da jeg ble spurt om å stille opp på en shoot for Høyer med en hest, sa jeg selvfølgelig ikke nei. Her er noen av bildene.

Til Tyskland med B-gjengen

Hei dere, god fredag! Jeg håper dere har kommet dere hjem fra skolen og snart er klare for fredagstacoen (or whatever makes you happi). Jeg har også vært på skolen, på første gang på.. eh lenge? Etter en fem-timers forelesning dro jeg gladelig hjem. Siden det har jeg spilt så høy hip hop her i leiligheten at folk rundt sikkert tror det har klikka for meg, mens jeg har pakket og laget haugevis med mat. I morgen drar jeg nemlig til Tyskland med B-gjengen. Kaller de bare det jeg, er så langt å skrive Byåsen-jentene, så dere skjønner. Vi skal spille mot Thüringer i Europacup og blir borte helt til mandag. I morgen blir en lang reisedag, først med håndballtrening fra morgenen av, og så direkte til flyplassen og videre til Berlin, deretter tre timer buss ut av byen. Jeg som ruttis cøliaker tar ingen sjanser og stacker baggen full av mat.

Jeg lagde en røre av havrepannekaker med banan og eple + en huuge kyllingsalat + fire rundstykker med ost og skinke. Jeg tror jeg skal overleve morgendagen. Hvis dere vil ha oppskrift på pannekakene så kan jeg legge den ut. De ble sinnsykt gode.

Hva skal dere i helgen? ♥