Reisen til Bangkok

Hei gjengen!

 

Denne plattformen har jeg savnet. Bare det å skrive, istedenfor å filme, og gjøre noe i et behagelig tempo, ikke i tiktok-tempo. Jeg tenkte dette kunne være en fin plass å dele litt om Thailand-turen, ettersom jeg har fått en del spørsmål om det. Så hvis du har tenkt deg til Thailand i nærmeste fremtid, eller senere en gang så er det bare å klikke seg inn her for å lese.

For å dra det litt tilbake til start, vi bestilte turen s.e.n.t. – det vil si i desember. Vi våknet den 27.desember, dagen før avreise, og innså at det eneste vi hadde booket var flybilletter. En vei. Jepp, klarte ikke helt å bestemme oss for når vi skulle hjem vi. Så det kan dere ta med i betraktningen her, oss i et nøtteskall, det er lite som planlegges i god tid. Men den morgenen heiv vi oss rundt og fikk i hvert fall booket hotell i Bangkok og nyttårsmiddag.

Vi hadde mailet mye frem og tilbake med ulike hotell og restauranter. Vi ville egentlig bo og spise nyttårsmiddag på Le Bua, som er hotellet de er på i Hangover 2. Men det var siinnsykt dyrt nyttårsaften-helgen, så vi klarte ikke helt stå i det. Derfor trappet vi ned til et hotell som het Avani+ Riverside, og deres rooftoprestaurant Seen. Når vi endelig bestemte oss for det, var hotellet utsolgt, TYPISK. Men vi tok bordreservasjonen på nyttårsaften, og selv om det var ganske pricy der også, var det ca halvparten av Le Bua. Vi endte opp på hotell Montien Riverside, det var en helt okei pris, fint, sentralt og alt vi trengte for de første dagene i Bangkok.

Så, tilbake til reisedagen. Morgenen 28.desember, fløy vi først til Oslo, og derfra direkte til Bangkok, med Norse. Vi hadde premium seter, noe som kan anbefales hvis du flyr med Norse. Litt dyrere enn vanlig, men med en mann på over to meter ved min side, er det ingen diskusjon. Tips til alle som har spesielle behov på mat, legg inn glutenfri/ low calorie/ vegan matbestilling på flyet, de fleste har det.

Målet var å snu døgnet på flyet, men vi klarte ikke sove et minutt. Film etter film og sommerfugler i magen. Da vi fløy inn i soloppgangen, kl. 06:30 i Bangkok, hadde vi allerede vært våken i 18 timer. Ikke særlig smart.

Vi var fortsatt lys våkne da vi landet. Kom oss i en taxi fra flyplassen til hotellet og spiste frokost der (fikk mitt første, og ikke på langt nær siste, møte med fried rice), note to self hvis du har cøliaki: de er ikke særlig opplyst på dette feltet. Deretter la vi oss ute ved bassenget på hotellet. Hadde vært gull å få sovet noen timer der, men neida fullstendig overtenning. Så etter litt, ordnet vi oss og bega oss ut på Bangkok sine kaosfylte gater. Det er en opplevelse bare å befinne seg i trafikken i den byen.

fried rice for life <3 det, og iskaffe, hver dag

Jeg husker ikke helt hva vi gjorde skal jeg være ærlig, hodet var nok ikke helt med. Men vi fant oss en beauty salon, hvor jeg tok manikyr og A tok pedikyr haha. Det vil si han fikk seg en skikkelig fotpleie, med massasje og stelling av negler osv – veldig delikat ble føttene altså. Mine negler tok litt lengre tid enn forventet, så da vi gikk inn i den andre timen, så jeg at A begynte å flakke med øynene og var in desperate need of sleep. Jeg ville egentlig ha french ombré, det er så fiint (!), men det tok 30 min lengre enn vanlig french, så da måtte fornuften seire. Vi kom oss tilbake til hotellet i grevens tid og A sluknet i senga på et blunk. Jeg var fortsatt høy på livet og gikk meg en liten tur i området rundt hotellet før jeg også måtte kaste inn håndkleet. Så sov vi i 6 timer, til klokken 22 på kvelden. Jeg hadde på vekking for ikke å våkne midt på natten. Så gikk vi ned på hotellet, spiste litt middag (ny porsjon fried rice), før vi gikk opp og la oss igjen. Da sov vi til klokken 12:30 dagen etter. I SJOKK over å ha sovet så lenge, våknet vi, heldigvis uthvilt som bare det. Og DA kunne ferien endelig begynne.