I matboksen: 3 salater

Hei folkens! Jeg tenkte å komme med en aldri så liten guide på hvordan man raskt og enkelt kan lage den perfekte lunsj-salaten som kan puttes rett i matboks og nytes hvor som helst til alle døgnets timer.

Jeg vil dele opp denne guiden i tre ulike nivåer, som er tildelt et ulikt antall stjerner. Så 1 stjerne = den enkleste og billigste varianten. 2 stjerner = litt mer klasse over det hele. Og 3 stjerner = luxsalat for den som liker å stå på kjøkkenet.

✰ Tunfisksalat 

Dette er den enkleste varianten i kokeboka, den er så enkel at den ikke engang finnes i noen kokebok. Bruke en boks med tunfisk i vann (hell av vannet), bruk en ferdig salatmix (for eksempel ruccolasalat), fyr opp noe mais, paprika, agurk og tomat. Går an å koke opp pasta hvis man har et fem-minutt til overs (eller makaroni i tilfellet under), og kutt en mango i biter for å gå fra en stakkars-deg-salat, til en hei-jeg-har-stål-kontroll-på-livet-salat.

✰✰ Kylling -og pastasalat

For en pretty quick kyllingsalat kan man bruke den ferdigstekte varianten (ligger ved annet kjøtt i kjøledisken på butikken), eller eventuelt steke sin egen kylling. Kok opp pasta, kutt et salathode og alt av grønnsaker. Man kan tilsette kikerter slik jeg har på bildet under og 1 kokt egg for litt exxxtra proteins.

✰✰✰ Biffsalat 

Stek kylling, svin eller biff, og cherrytomater i en stekepanne. Legg det på en seng av ruccolasalat og topp med avokado, ristede pinjekjerner og fetaost. For en enda mer mettende salat kan man ha bulgur eller couscous til, (for dere med glutenfritt kosthold, husk disse er ikke naturlig glutenfrie, men de finnes også glutenfritt hvis man leter på de rette stedene (-typ i Sverige).

Det er selvfølgelig fullt mulig å mixe og matche mellom disse tre variantene, det gjør jeg selv. Hvis dere synes salaten blir tørr og kjedelig er et enkelt tips å tilføre en eller annen form for dressing. Jeg bruker ofte cottage cheese i salaten, eller pesto, eller oljen fra fetaosten. Det går også an å lage dressing av naturell yoghurt, salt, pepper, en dæsj sitron og en dæsj honning.

Håper det smaker!! Og at neste ukes lunsjmeny består av fargerike matpakker proppfulle av energi 🙂 God helg!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg