Sukker- og glutenfri sjokoladekuler

God dag!

Nå tenkte jeg å komme med tips til litt sunnere julegodt som smaker nyydelig. Det er, som dere leste i overskriften, glutenfri og sukkerfri sjokoladekuler. Oppskriften er fra Linda Stuhaug, jeg bare viderefører det jeg synes er enkelt å lage og godt å spise. Jeg er ikke noe fan av de fitnessbloggene som har en kilometer lang liste med dyre helsekostprodukter i oppskriftene sine, simply fordi jeg ikke gidder så mye styr. Så disse sjokoladekulene er superenkle å lage!

Dere trenger:

3 dl havregryn

3 ss kakao

5 ss Sukrin gold eller annen søtning. (I følge oppskriften jeg brukte skulle det være 4 ss Sukrin+, noe som tilsvarer 8 ss Sukrin, men jeg liker at det ikke er for søtt, dessuten har sukrin en tendens til å smake “kaldt” i munnen hvis det blir for mye).

4-5 ss sterk kaffe

100 gram smeltet smør

Slik gjør dere:

Bland sammen det tørre i en bolle, vend deretter inn kaffe og smeltet smør. Smak til underveis. Sett røra i kjøleskapet i ca 20 min, så deigen blir enklere å jobbe med. Form små og store kuler, og eventuelt rull dem i kokosmasse eller kakao hvis ønskelig. De er kjempegode uten noe på også. Sett dem kaldt og nyt når det skulle friste med noe godt i jula ♥

Håper det smaker! 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg