Mat for gudene

Har dere hørt historien om Atlantis?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det sies i hvert fall at det var så fint der at gudene ble sjalue og senket byen i havet. Nei, det begynte ikke å regne på maten vår, men tror likevel at gudene ble sjalue. Mamma er beinhard miljøaktivist og dyrker alt som lar seg dyrke av grønnsaker, bær, urter, krydre og blomster. Det nyter vi godt av hver gang vi er hjemme i Oslo. I går lagde vi middag med ting som vi kunne dra rett opp av jorda og hive i gryten på en liten primus. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det eneste vi hadde med oss bort i hagen var en gryte med lammekjøtt og lammekraft + diverse krydder og oljer til salaten. På bildet: Gulrøtter, grønnkål, bønner og en japansk salatvekst som smaker litt sennepsaktig 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma dyrker endel spiselige blomster som smaker nydelig og får Salatene til å se syke ut, man skulle nesten tro noe var giftig, men alt er spiselig. Det som kuttes på bildet er løkblader. Gjør seg supergodt i salat med en frisk smak som blir fyldig med olivenolje og en konsistens fra himmelen som kan minne litt om lemongrass, bare litt tykkere. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Martine stod for å komponere salaten dere ser. De oransje blomstene er blomkarse og smaker som en nydelig mild blanding av pepper og timian med et subtilt etterdrag av sitronmelisse og sukker. De mindre blomstene dere ser er oregano. Resten av salaten er forskjellige typer salat fra hagen, litt løk og løkblader (grunnen til at man ikke får dette i butikken er at de visner så fort, men rett opp fra jorda smaker de magisk). En fransk balsamicoeddik og litt ekstra jomfru olivenolje. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resultatet ble fantastisk. Alt i gryten skaper så mye aroma at det ikke trengs noe buljong eller smaksforsterkere. Det hele ble fyldig og godt med lammekraften. For min del handler mat om at det skal smake godt, eller “knulle i kjeften” som jeg liker å si. Er helt gal etter ferske grønnsaker. For de av dere som er helsebevisste tror jeg ikke man får kokt opp et stort sunnere måltid heller. Alt var forøvrig hjemmedyrket! 

Og for å avslutte i sann rosablogg-stil; hva har dere spist? <3 

7 kommentarer
  1. Dette er spennede lesestoff! Du og Martine ser dødsbra ut, både hver for dere og sammen. Fortsett sånn her, og start gjerne egen blogg i tillegg. Jeg ville vært fast leser. Og jeg holder fremdeles en knapp på videoblogg!

  2. Hvorfor starter du ikke din egen blogg? for det første, du skriver vanvittig bra og spennende, stoffet/innleggene er varierte og bildene er inspirerende. Jeg nyter hvert fall vert sekund med deg som “gjesteblogger”. Heier på deg og din Martine <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg