Ukens spørsmål #51

Hva tenker du om at cøliakistønaden mest sannsynlig går ned såpass som forslaget tilsier?

Det blir faktisk veldig kjipt. Jeg tenkte hele tiden mens jeg bodde hjemme, og mamma og pappa betalte all maten, at jeg ikke trengte det, men nå som jeg har flyttet for meg selv innser jeg hvor sykt mye dyrere det er for glutenfri mat 🙁 Urettferdig. 

Er du venninne med Erica Kvam?

Vi har vært bekjente lenge gjennom en haug felles venner, men nå som vi studerer sammen på BI så har vi blitt mye bedre venner 

Kan du skrive litt om hvordan foreldrene dine startet 3T, og hvordan det ble så populært?

Det var min morfar som startet det til å begynne med. Mamma studerte kunstdesign i LA og pappa gikk på skole for å bli pilot på den tiden. Så møttes de her i Trondheim ved en tilfeldighet, ble sammen kort tid etter, og begynte å jobbe sammen i den lille bedriften fra det var ingenting, til det ble det det er i dag.

Drømmejobben i fremtiden?

Jeg har lyst til å jobbe innen markedsføring og ledelse, helst i 3T selvfølgelig

HVORFOR er ikke du gruppetreningsinstruktør på 3T? Tror du hadde vært superflink, og fått masse deltakere!

Føst og fremst TAKK! Jeg skulle gjerne vært det og jeg tror også jeg hadde vært flink, men det er ikke så greit å kombinere med håndballen. Vi har et ganske strict program vi følger og det ville nok ikke vært optimalt å kombinere to treninger om dagen i tillegg til gruppetimer. 

tenker du å overta 3T selskapet når foreldrene dine går ut i pensjon?

Jeg har jo lyst til det, så jeg håper bare jeg blir så god at jeg får muligheten

hva studerer du?

Markedsføring på BI

har du noen gode matpakketips til skole/jobb? 🙂

Min favoritt er en stor kyllingsalat med isbergsalat, kylling (eller kikerter), quinoa, mango, avokado, paprika, agurk og fetaost. Eller 4-5 lomper (glutenfri tortillalefse fra Old el Paso) med ost og skinke + noe grønt. Kjøleskapsgrøt er også enkelt å ha med seg i en matboks i veska. 

Hvor mange dager/timer i uka jobber du med skolearbeid og «jobbjobb»?

Jeg jobber på “jobbjobb” ca 10 timer i uka (tirsdag og onsdag), og skole kanskje 6 timer (forelesning på torsdager) + 6 timer (egen lesing mandag og fredag). 

Hvor mye ga du for leiligheten og hvordan sparte du opp egenkapitalen?

Jeg betalte 3 900 090. Jeg tok selvfølgelig opp lån, men egenkapitalen kom fra sparekonto og penger jeg har satt i fond fra jeg var liten. I tillegg fikk jeg hjelp av besteforeldrene mine for å ta opp et såppas stort lån.  

Hvor ser du deg selv om ti år?

Jeg tør ikke se så langt frem i tid jeg. Tar maks et år av gangen.

Mister du motivasjonen når det blir lite spilletid eller gjør det deg bare mer motivert til å jobbe hardere?

Det er ikke akkurat motiverende der og da, det føles faktisk helt ræva. Men det går en faen inni meg som sier bare vent jeg skal vise dere. 

Hva er din største drøm?

Det er så vanskelig å si. Sånn i fremtiden så vil jeg bare være lykkelig og ha det bra med meg selv og de rundt meg, sånn som nå. Jeg har ikke noen drøm om å bli verdens beste håndballspiller eller Norges mest leste blogger. Det er kanskje kjedelig, men jeg er ikke en drømmer…

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Stilen min er så varierende, alt avhengig av dagsform, humør og setting. Jeg kan gå i det meste. Jeg elsker mønster og farger og store logoer og generelt plagg med spesielle preg som skiller seg litt ut. 

Favoritt treningstights?

2XU for lyfe faktisk

Synes du selv at du fortjener å spille mer? vi får stadig vekk høre at du enten ikke blir tatt ut eller spiller lite. så skjønner du trenerens valg eller er du uenig?

Jeg er en tålmodig sjel når det gjelder spilletid i eliteserien. Jeg er den yngste av linjespillerne og den minst erfarne, så jeg forventer ikke mye spilletid. Likevel synes jeg ikke det ville vært dumt å la meg få prøve meg mer, for å vise hva jeg har å gi og også for å kjenne på følelsen av å være utpå der. Men Byåsen har hatt en tøff start, så at treneren kjører på med de sikreste, kan vel forstås. 

Leste på adressa.no at det kom til å bli oppvaskmøte i byåsen og at treneren og spillerne var uenig ang innsatsen og vilje i laget. har du noen tanker rundt den saken?

Som sagt har vi hatt en tøff start, men det er viktig at vi står sammen som et lag og ikke legger skyld på enkeltpersoner for dårlige kollektive prestasjoner. 

Hvor ofte møter du vennegjengen i uka?

Vi henger som regel i helgene, gjerne fredag, lørdag og søndag. Ellers så er det mange av oss som leser sammen i hverdagen, men da i litt grupperinger alt etter som hvor vi studerer. 

Har du et mål med håndballen? det er jo lett å drømme om f.eks. landslag, utenlandspill men har du et bestemt mål?

Jeg har ingen drøm om å spille på landslaget, jeg må være så ærlig å si det. Jeg er ikke en av de som ser på håndball som alt her i livet. Jeg elsker det og vil holde på med det så lenge jeg kan, men det er ikke alt for meg. 

Hvordan går det med håndballen?

Det går bra, jeg har akkurat signert utlånsavtale med CSK igjen, så nå ser jeg fram til en del spilletid i 1.divisjon. Vi spilte kamp nå i dag og vant mot Follo så det er deiiilig.

Lurer på hvordan du holder brunfargen i løpet av vinteren/høsten. Synes du alltid har en fin glød i huden

Takk for at du synes det, men selv føler jeg meg likbleik om vinteren. Til tider tar jeg selvbuning for å ikke se helt eggeskall ut, da bruker jeg Sant Tropez sin, som jeg innså i går at faktisk koster 400 kroner. Det er dyrt ass. 

Hei! Litt rart spørsmål, men hvor mye sover du? Jeg har også en ganske travel hverdag, hvor jeg jobber i barnehage, trener cirka hver dag og jobber med matte for å forberede meg til studiene neste år. Og jeg bliir så sliten midt på dagen! Synes det er så imponerende at det ikke ser ut til at du ikke blir sliten når du både trener to ganger om dagen, jobber og studerer!! Sykt imponert!

Hei sann! Jeg prøver å sove 7-8 timer hver natt. Legger meg som regel i elleve-tiden og står opp i sju-tiden. Jeg er ikke en power-napper, gjør alt jeg kan for å unngå det. Så da tar jeg meg heller en kaffe eller annen koffeinholdig drikke for å holde meg våken når jeg blir trøtt midt på dagen.

spiser du noensinne noe usunt?

Ærru gærn, det kunne jeg aldri funnet på. Haha, neida seff spiser jeg usunt jeg også som alle andre. Men jeg prøver å holde det til helgene (altså fredag, lørdag søndag = typ halve uka), for da blir det litt ekstra stas. Det er liksom det som skiller helg fra hverdag. Også selvfølgelig hvis det er en bursdag, et middagsselskap eller noe koselig som dukker opp på en onsdag så sier jeg ikke nei takk til en bolle eller fem.

Hvor mye trener, jobber og studerer du iløpet av uken?? Jeg føler jeg så fort går på akkord med meg selv når jeg skal sjonglere alt sammen, spesielt det med å studere nok og faktisk ha tid og krefter nok til å prioritere trening oppi alt sammen. Hva er dine tips for en strukturert og energirik hverdag selv med mye på agendaen?

Fra mandag til fredag har jeg som regel fullspekket timeplan med trening, skole og jobb. Det er en utfordring som du sier å sjonglere alt sammen og opp i alt ha nok energi til å gjøre det skikkelig. Det jeg anbefaler er å sette opp en plan for uken, med de kapitlene som skal leses, timene som skal fullføres på jobb, middagene som skal handles inn til og lages og treningsøktene som skal gjennomføres i løpet av uken. Jeg bruker en almanakk. En annen ting er å pakke med seg flere matpakker og flere antrekk i en bag, så du kan dra enten rett fra trening til jobb eller omvendt, og slipper å bruke tid på å dra hjemom.

Kan du fortelle litt mer om ditt typiske kosthold? Forskjellen på før og nå også kanskje.

Før, som i ungdomsskolen, så var ikke kosthold veldig viktig for meg, spiste egentlig mye drit haha. Vi var jo den gjengen som lagde hver vår oreokake i brødform og spiste med skje rett fra formen på en helt vanlig hverdag, ganske ofte. Nå er kosthold mye viktigere for meg, rett og slett fordi jeg vil kroppen min det beste og tror den fungerer best med sunn og næringsrik mat, noe som også er helt nødvendig når man driver med toppidrett. Samtidig så er jeg ikke manisk altså, jeg nyter pizza, brus og godteri hver helg, så bare slapp helt av.

Hvorfor spiser du ikke glutenfrie havregryn?

Det er egentlig ingen spesiell grunn, jeg bare reagerer ikke på vanlig havregryn, så da har det bare blitt så jeg kjøper vanlig. Havre er egentlig glutenfritt, så jeg har ingen problemer med å spise det, det er bare at det har vært i nærheten av andre kornsorter som man eventuelt kan reagere på. 

Det ser så koselig ut å bo med ei venninne! Men, hva gjør du om det skulle oppstå problemer mtp. betaling av leie fra hennes side?

Haha det er veldig koselig, men jeg er ikke redd for at det kommer til å oppstå noen problemer, vi er tross alt bffs så jeg tviler på at hun kommer til å lage noen problems. 

Hvor ofte klipper du håret?

Gjennomsnitt en gang i året kanskje. Da jeg hadde pannelugg klippet jeg det mye oftere.

hvilke klubb skal du spille for i sesongen??

Utlånet med CSK varer til jul, så får vi se hva som skjer etter nyttår. 

hvor mange prosent stigning har du på intervallene? Takk for inspo 😀

Jeg har nesten alltid 2% stigning uansett hva jeg løper. Det blir litt tyngre uten at jeg tenker over det.

Hvordan stiller du deg til å skaffe seg hund som student? 🙂

Det kan jeg si deg med en gang, at det blir ikke aktuelt. Jeg elsker hunder og jeg ville absolutt hatt en hund (hvis jeg slapp å lufte den, mate den og være hjemme for å passe på den). For jeg har rett og slett ikke tid eller mulighet til det. Jeg og Maja passet valpen til moren hennes i noen dager og jeg elsket det fordi hun tok alt ansvaret haha…… Jeg bare koset med den og sov med den i senga <3

2 kommentarer
  1. For et forbilde du er med dine verdier og dine holdninger til håndballen blant annet… <3 Jeg blir helt målløs, for det er mange bloggere som fronter det perfekte liv, men du altså, er bare deg selv og viser livet ditt på en ærlig måte 🙂 TUUUUSEN TAKK! You go girl <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg