Enkle tips mot forkjølelse

Hold deg god og varm. Finn deg en serie på netflix, legg deg under dyna med en stor kopp med varm drikke og prøv å kos deg. Det kan være godt for kroppen å holde seg unna stress og anstrengelser, så ta det med ro og la bakteriene få vandre sakte men sikkert ut av kroppen.

Drikk mye vann, enten det er varmt eller kaldt og unngå å bli dehydrert.

Spis sunn mat. Fisk og grovbrød, grønnsaker, frukt og bær, proppfulle av atioksidanter, vitaminer og mineraler. Og uansett hvor vanskelig det måtte være, prøv å unngå godteri og søtsaker, det har en tendens til å bryte ned immunforsvaret.

Gå med en varm buff rundt halsen for å holde varmen og for ikke å bli truffet av uventede vindpust.

Ingefær te skal visstnok fungere som en kur mot forkjølelse. Ingefær er en gammel medisinplante som kan virke rensende for kroppen.

Få i deg nok med søvn. Legg deg til normal tid, trekk for gardinene slik at det blir helt mørkt i rommet og la kroppen få hvile så lenge den trenger.

Drikk appelsinjuice som en måte for å få i seg nok C-vitamin. Eller så kan du selvfølgelig ta C-vitamin tabletter eller lignende.

Mimmi (mormor) sendte meg en melding her om dagen, om en kur mot sår hals som meg mååtte prøve. Hun sa den skulle være bedre enn all hostesaft til sammen. Det man trenger er en kopp med varmt vann, en skive sitron og en skje honning. Jeg hadde ikke sitron at the time så jeg prøvde med lime istede. Sitronen brukes vel mest fordi den er sur og på grunn av vitaminene, men limen har vel de fleste av fordelene den også. Jeg har ikke blitt frisk enda og kan ikke skryte på den dokumentert effekt, men det smaker slettes ikke verst. Så jeg kan vel anbefale å prøve det!

Har dere noen tips eller kjerringråd mot den forbannede forkjølelsen?

7 kommentarer
  1. My favourite doctor is mistress DoNothing. It is when you do what you choose to do. I choose sleeping usually. And I love… Where is Barry, by the way? 🌷

  2. Hvilket hotell lå dere på når dere var på landstreffet i stavanger?? vi er en jentegjeng fra trondheim som har tenkt å bestille nå snart og vi finner ikke noooooe ledig?? og hvordan gjorde dere det med fly? ble det dyrt?

  3. Man skal ikke drikke varm drikke når man har vondt i halsen! Det fortalte legen min meg forrige uke:) dette er fordi det øker slimutviklinhen i halsen, det gjelder også melk. Så kald drikke er det som gjelder!

  4. Baby den er perfekt men du mangle bare en sterke menthol er menthe på fransk. God bedring min boss lady 😍😉

  5. Feel you..! 18.Mai meldte forkjølelsen og feberen sin ankomst etter russetid:))) Funker å slappe av, skaffe seg sykemelding(hehe) å kjøpe saltvannsspray, renser opp hele ansiktet innvendig

  6. Hvis du enda har et par bita med ingefær i den teen der så hjelpe det på! Drikk det hver dag når æ e forkjøla å har ondt i halsen, litt sterk smak men det hjelpe skikkelig. Lurt å itillegg ta multivitamin om kostholdet e litt simpelt😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg