Lag din egen form for hurtigmat

Det er mandag og tid for å sette standarden for uka. Jeg hadde time med fysio klokken 07.30 i morges og nå sitter jeg på jobb. Jeg har handlet inn diverse mat til ukens kommende middager og lunsjer. Det jeg har handlet inn er søtpotet, karbonadedeig, aspargesbønner, kylling og salat. Jeg har som regel tørrvarer hjemme, som ris, kikerter, linser og quinoa, som jeg blant annet pleier å ha i salater som jeg har med i matbokser til lunsj.

Det er utrolig enkelt å lage slike måltider å putte dem på boks i kjøleskapet. Da er det bare å grab’n go når man er på farta, eller når man kommer hjem skrubbsulten og vil heller snavle alt man finner i skapene enn å begynne å koke opp en ordentlig middag.

 

En hurtig middag som er både sunn og god og egner seg godt i matboksen er karbonadedeig, kokt søtpotet (gjerne som mos, det bruker jeg – da bare koker jeg den vanlig og moser den med gaffel), kokte aspargesbønner fra frysedisken og topper det hele med ketchup.

En hurtig lunsjvariant er kyllingsalat. For å gjøre det mest mulig effektivt og sikre seg en solid 10’er på lathet-skalaen, kjøper jeg ferdigstekt kylling. Jeg kjøper den på Coop OBS. Det går selvfølgelig an å steke selv. Så kutter jeg opp salat, agurk, paprika, tomat og mais + har oppi kikerter og kokt quinoa. Noen ganger finner jeg meg selv i det exxtra hjørnet og inviterer en avokado eller en dæsj med cottage cheese oppi, men det er som sagt reservert til de dagene som fortjener litt ekstra spice, dere vet for å krydre forholdet mitt med meg selv i en ellers A4-hverdag.

 

Har dere noen lunsj/middagsfavoritter som er enkle å ta med seg på farta?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg