Glutenfrie havre- og gulrotrundstykker

Bak dere inn i helga med disse godsakene, enten i kveld eller til frokosten i morgen tidlig. Dette er hands down, de BESTE rundstykkene jeg har laget. Jeg visste ikke at det gikk an å lage så saftige, faste og fine, glutenfrie rundstykker. Når jeg er i Åre kjøper jeg alltid en type rundstykker som ligger i frysedisken, Glutenfree Oat & Carrot Rolls. Jeg elsker dem og disse hjemmelagde rundstykkene smaker akkurat det samme. De er superenkle å lage og nå vet ikke jeg hvor lenge de varer, ettersom jeg lagde de i går, men de er iallfall minst like gode til frokost i dag. Jeg fikk oppskriften av en kollega på jobb som hadde vært på kurs om glutenfri baking.

Dere trenger:

5 dl vann

50 gram fersk gjær eller 1 pose tørrgjær som blandes med det tørre

2 ss rapsolje

1-2 ts salt

1 ss fiberhusk

1 ss sirup

1 dl kesam

1 revet gulrot (1-2 dl)

2 dl havregryn

500 gram grov glutenfri melmiks

Slik gjør du:

  1. Hvis du bruker ferskgjær oppløser du den i vannet (lunket vann), tilsett så fiberhusk og la den stå i noen minutter. Hvis du bruker tørrgjær begynner du bare med alt det tørre og deretter tilsetter de andre ingrediensene.
  2. Bruk en kjøkkenmaskin eller annen form for røremaskin. Deigen skal være klissete og ikke for tørr.
  3. La deigen hvile seg tildekket i bollen i ti minutter.
  4. Form rundstykker med spiseskjeer. Jeg lagde noen i muffinsformer og noen uten, det ble ikke noe forskjell egentlig så gjør som dere vil.
  5. Sett på en serie og la rundstykkene etterheve i 40 minutter.
  6. Dryss på med det du ønsker av frø/havregryn på toppen
  7. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 15 min.

Mmm så det ikke godt ut??

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg