Bak dere inn i helga med disse godsakene, enten i kveld eller til frokosten i morgen tidlig. Dette er hands down, de BESTE rundstykkene jeg har laget. Jeg visste ikke at det gikk an å lage så saftige, faste og fine, glutenfrie rundstykker. Når jeg er i Åre kjøper jeg alltid en type rundstykker som ligger i frysedisken, Glutenfree Oat & Carrot Rolls. Jeg elsker dem og disse hjemmelagde rundstykkene smaker akkurat det samme. De er superenkle å lage og nå vet ikke jeg hvor lenge de varer, ettersom jeg lagde de i går, men de er iallfall minst like gode til frokost i dag. Jeg fikk oppskriften av en kollega på jobb som hadde vært på kurs om glutenfri baking.
Dere trenger:
5 dl vann
50 gram fersk gjær eller 1 pose tørrgjær som blandes med det tørre
2 ss rapsolje
1-2 ts salt
1 ss fiberhusk
1 ss sirup
1 dl kesam
1 revet gulrot (1-2 dl)
2 dl havregryn
500 gram grov glutenfri melmiks
Slik gjør du:
- Hvis du bruker ferskgjær oppløser du den i vannet (lunket vann), tilsett så fiberhusk og la den stå i noen minutter. Hvis du bruker tørrgjær begynner du bare med alt det tørre og deretter tilsetter de andre ingrediensene.
- Bruk en kjøkkenmaskin eller annen form for røremaskin. Deigen skal være klissete og ikke for tørr.
- La deigen hvile seg tildekket i bollen i ti minutter.
- Form rundstykker med spiseskjeer. Jeg lagde noen i muffinsformer og noen uten, det ble ikke noe forskjell egentlig så gjør som dere vil.
- Sett på en serie og la rundstykkene etterheve i 40 minutter.
- Dryss på med det du ønsker av frø/havregryn på toppen
- Stekes på 225 grader midt i ovnen i 15 min.
Mmm så det ikke godt ut??