Jeg prøvde meg på en hjemmesnekret scampi-rett i går, som jeg tenkte å dele oppskriften på. Jeg blir mer og mer ubesluttsom jo mer sulten jeg blir, så da jeg lå og solet med med girlsa i går, trengte en soon-to-be-hangry-girl, desperat middagsinspirasjon. Martine begynte å snakke om scampiwok, så det ble inspirasjonskilden.
Jeg er veldig enkel av meg, så denne retten kan absolutt gjøres dobbelt så fancy. Da tenker jeg på details som å kjøpe rå scampi og gå dypere inn på faget woksaus, men jeg gjorde det enkelt. Jeg kjøpte ferdig marinerte scampi i hvitløk og chili, cherrytomater, avokado, finhakkede tomater, risnudler, paprika, løk, hvitløk, lime, soyasaus og sesamfrø. Anbefales å adde et hvitløksbrød for en fullverdig tilfredsstillelse.
Slik gjorde jeg:
Fres hvitløk, løk, cherrytomater og paprika i olje i en kjele og la det surre noen minutter. Varm scampiene i en panne og skvis litt lime over. De er ferdigkokte så tar ikke mer enn noen minutter å varme de i pannen. Fyll kjelen med vann nok til å koke risnudlene oppi. Evt tilsett en kyllingbuljong i kjelen med vann, jeg hadde ikke det så jeg droppet det. La kjelen med vann, løk og paprika koke opp og tilsett risnudlene. Når de begynner å nærme seg ferdige tilsett de hakkede tomatene.
Skjær avokado i terninger og legg i en skål med den ferdigstekte scampien og risnudlene i tomatsaus. Avslutt med en dæsj soyasaus, limesaft og sesamfrø på toppen.
Noen som vil prøve??
åååå namm 😀
Åå, det så veldig godt ut😍 Hadde gjerne prøvd det, om det ikke hadde vært for at jeg er allergisk mot sjømat. Kan jo evt. Tilsette kylling såklart.