Mine favorittøvelser for rumpe og lår

Reklame | 3T-Treningssenter, 3T-Shop

Hei! Det er mange som spør om jeg kan vise hva jeg gjør når jeg trener tung styrke på bein, så her kommer mine favorittøvelser for rumpe og lår. Disse øvelsene er GULL. De er jævlige der og da, men de funker. 

Øvelse 1: Frivending. 

Så øvelsen jeg begynner med er frivendingJeg starter alltid med denne for å få best utnytte av dens eksplosive karakter. Denne krever en del teknikktrening, så det er viktig å starte med lette vekter for å få inn riktig teknikk, før man lemper på med tyngre vekter for å utfordre seg selv. Jeg kjører 4 repetisjoner og 4 sett. 

Øvelse 2: Frontbøy

På samme måte som med frivending kjører jeg som regel 4 repetisjoner x 4 sett her. Øker gjerne med noen kilo for hvert sett. Viktig med pauser mellom settene for å kunne yte max under selve utførelsen av øvelsen. (Jeg ser vanligvis ikke så pen og glad ut når jeg kjører denne øvelsen, its all fake).

Øvelse 3: Ettbens rumensk markløft

Her vet jeg mange foretrekker vanlig markløft, men jeg liker å kjøre ettbens da jeg får trent stabilitet og balanse, samtidig som jeg trener styrken i setemuskulaturen. Jeg kjører vanligvis 8 repetisjoner på hver fot x 3 sett. 

Øvelse 4: Bulgarsk utfall

Denne hater jeg haha, er det lov å si? Jaja hat/elsk-forhold, sikkert som mange andre. Den er ekstremt tung, men tar utrolig godt på forside lår og rumpe. Jeg kjører 8 repetisjoner på hver fot x 2 sett. 

Øvelse 5: Hip thrust

Denne er et must i rumpeprogrammet, en klassiker. Jeg bruker å variere mellom å kjøre flere repetisjoner med lettere vekter, og færre repetisjoner med tyngre vekter. Som regel kjører jeg 8-10 repetisjoner x 3. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg