Debatten

Hei! Var det noen som fikk med seg debatten på NRK1 i går? Jeg så den til frokosten min i morrest. Frokosten min var forøvrig en havregrøt og en kopp kaffe, men det har dere sett en million ganger før. Likevel bør jeg begynne legge ut bilde av det oftere nå, ettersom det kanskje blir forbudt å legge ut bilder av maten sin på sosiale medier i fremtiden. Det var muligens å dra den litt langt, men det var faktisk en av tingene som ble tatt opp på debatten. Hvordan bloggere og andre influencere bør være veeldig varsomme når det kommer til å legge ut bilder av hva de spiser, hvor mye de spiser, hvordan de trener osv osv, fordi det påvirker følgerne. 

Jeg er enig i mye av det som ble sagt på begge “sidene”, med Ulrikke Falch på den ene siden og Kristine Ullebø på den andre. Begge snakker om mangfold, påvirkning og aksept, men samtidig som begge kommer med gode poeng tror jeg de glemmer litt i kampens hete, hva de egentlig representerer. Jeg synes det blir feil når vi skal begynne å pirke på at bloggere legger ut bilder av middagen sin eller hvor tunge vekter de løfter på trening. Vi har bloggere som passer til alle og en hver. Noen legger ut oppskrifter på kremboller, andre om sunnere alternativ, noen blogger om trening, andre om mote, noen om angst, andre om kjærlighet. I stede for å prøve å gjøre alle mer like ved å komme med en lang rekke nye retningslinjer som gjør at man ikke kan poste det man vil, kan vi heller prøve å godta at folk er forskjellige. 

Jeg synes det er fint at så mange i denne bransjen er så ulike. Det gjør det mulig å se at det finnes flere måter å leve på og at det ikke er noen fasit på hva du skal drive med eller hvordan du skal se ut. Det gjør også at det er rom for de fleste å kjenne seg litt igjen i en eller annen blogger. Kristine blogger stolt om en lys framtid som modell, livet på casting og ellers på cafe i Oslo. Ulrikke snakker ut om feminisme og kjønnsnormer og kombinerer det med en dose humor. Begge har tilhengere som ønsker å være med dem på ferden. Og det er jo ingen tvil om at folk synes det er interessant, følgerskaren snakker ganske klart for seg. Men grunnen til at så mange leser krisssy sin blogg er fordi hun blogger på sin måte, med bilder av mat, bilder av seg selv, bilder av vin. Og grunnen til at så mange følger Falch på instagram er fordi hun gjør sin egen greie hun også. Er ikke det bare herlig da? 

Nå var poenget det at unge jenter blir eksponert for ekstremt mye kroppspress, men som det også blir sagt på debatten; unge jenter er ikke objekter som ikke er i stand til å ta noen kritisk vurdering på noen ting. Det handler om å være litt bestemt og selv ta ansvar for det man stiller seg åpne for å lese om. Personlig har jeg tatt helt avstand fra bloggere som Isabell Raad som ikke tar noe hensyn til unge lesere og grad av egen påvirkningskraft. Jeg har valgt å ta avstand fra dem fordi det ikke gir meg noe positivt å lese dem. Det er mitt valg.

Jeg tror nok debatten i sin helhet ville vært bedre med en paradise-blogger som Raad, som lett skriver om en sponset behandling av kosmetisk kirurgi på bloggen, enn Kristine som egentlig bare har noen lettkledde bilder å forsvare, men så har vel ikke disse bloggerne nok argumenter å bygge opp under sin egen sak til at de tør å stille på debatten. For det er jo der problemet ligger, at de påvirker unge jenter med sine plastiske inngrep som de får betalt for å skrive om og framstiller det som noe så normalt som å barbere leggene. Jeg føler at akkurat når det gjelder det, så burde kanskje friheten snevres litt inn. Når det gjelder alt det andre, så tenker jeg bare fuck it. Du ser ikke meg bli helt stressa av å høre hvor mye eller lite Kim K veier eller spiser. Jeg vet at hun er et helt annet individ enn meg, på samme måte som at hun foretrekker eggene sine hardkokt og jeg bløtkokt, så veier hun noe annet enn meg. Thats life. Vi må forstå at det ikke er noe galt i å være annerledes. Det er bare fint. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var bare noen tanker…..  Ha en god fredag, spis fredagstaco og gjerne legg ut bilde av det ♥

15 kommentarer
    1. Ble glad for å lese dette, for jeg er så enig med deg. Synes det er trist at plastisk kirurgi blir romantisert av enkelte bloggere, så det bør gjøres noe med. Men at man legger ut bilde av maten sin på en tallerken må jo være lov..

    2. Er heeeelt enig i det du skriver her!!! Meeeen samtidig føler jeg at man har et ansvar som toppblogger, akkurat slik som nettavisene har. Kanskje Lina på 11 år ikke har opplevd like mye som Lene på 20, og blir mere påvirka av forbilder som fronter neseoperasjoner og Restylane.

    3. Dette er derfor du er favorittbloggeren min❤️ Du er reflektert, ambisiøs , karismatisk og morsom. Du vet hva du vil, og sier det som det er. Bare, takk!

    4. Det at man ikke bør legge ut bilder av tallerkenen er det teiteste jeg har hørt. Da må man legge ned restauranter, oppskriftssider på nett, fjerne antall gram på menyen og man må rett og slett bare glemme mat. Det blir tabu med mat. Spise i hemmelighet. Er DET målet, liksom??
      Og om det ikke er lov å trene og forbedre seg, men kun lov å posere med skavanker og være forbøyd med det, ja da mister jeg mange inspirasjonskilder som hjelper meg i hverdagen. Da mister jeg mine forbilder, som inspirerer og motiverer meg til å trene og vokse som menneske. Hadde alle vært som Ulrikke Falck, så hadde jeg ikke lest noen blogger eller fulgt noen instagramkontoer, for jeg er ute etter å nå mitt potensiale. Jeg vil ha noe å strekke meg etter. Jeg vil bli inspirert og mestre noe. Jeg er ikke typen til å sitte der og godta at jeg er feit for eksempel, og gjøre narr av de som trener, slik det virker som at Falck mener vi skal gjøre.
      Jeg synes rett og slett hele debatten ble for dum. Falck er liksom moralens vokter og går til angrep på Kristine, som bare beskriver realiteten. Falck lever i en drømmeverden. Selv om hun har mange følgere så ER det ikke slik det fungerer, og jeg personlig ser innom henne kun for underholdning og absolutt ikke for noe dypere.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg