Mine sukkerfrie dager fortsetter, jeg har nå gått i vel en uke eller noe uten godteri haha, lever fortsatt. Jeg har gjort det klart for familien at det ikke er noe vits i å prøve å friste meg med kaker eller candy. Derfor er mamma så grei å tilpasser dessertene i huset til eldstedattras behov. Ikke nok med at jeg er problembarn fra før av med cøliakien, nå skal jeg være allergisk mot sukker også haha.
På søndag bakte mamma derfor glutenfri eple-smuldrepai uten tilsatt sukker, inspirert av Funkygine. Den ble deliiiich.
Dette trenger dere til epleblandingen:
400 g epler (vi brukte mange mini-epler fra mimmi’s epletre, men det er vel ca 3)
2 ss sukrin gold
1 ss potetmel
1 1/2 ts kanel
Dette trenger dere til smuldrepaien:
75 g smør
3 ss sukrin gold
2 dl havregryn
2 dl havremel
en neve hakkede mandler + evt rosiner hvis ønskelig
Dette gjør dere:
Fordel epleblandingen i en ildfast form og strø deretter smuldredeigen over. Stek den på 200 grader (kan bli litt svidd på toppen, så evt skru ned varmen litt) i 40 minutter.
Serveres med vaniljeis, eller for mitt vedkomne sukkerfri is eller vaniljekesam. NAM. Holder seg flere dager innpakket i plast i kjøleskap, så er det bare å varme litt i mikroen.
bruker du vanlig havremel? blir du dårlig av det? har cøliaki selv så lurer, er så vanskelig å få tak i glutenfritt havremel
sunniva: Jeg bruker vanlig havregryn og havremel. Det kan være forskjellig fra person til person, men jeg reagerer i hvert fall ikke på det 🙂
ser god ut:)
Tusentakk for tipset! Så kjempe godt ut.
Du er flink 🙂 vi blogges 😉
Høres godt ut!! Må testes 😀 Men et spørsmål; Ser smøret ligger på bordet og regner med det skal brukes i “deigen”?