Sunn plommekake uten gluten

Vi har kommet til den tiden av året nå når mamma plukker mengdevis av plommer fra plommetreet vårt på hytta, kommer hjem med svære poser fulle av plommer og tvinger hele familien til å spise minst 15 plommer om dagen. Og det er jo trivelig det, helt til plommene begynner å takke for seg og bananfluene finner veien til kjøkkenet. Så, hva gjør man for å kvitte seg med 20 kg plommer fortest mulig..?

Jo, man baker plommekaker. Dermed satte jeg meg selv i aksjon for å lage noe smakfullt med hjelp av disse norske plommene. Jeg skal være ærlig nok og si at grunnoppskriften er den samme som banankake-oppskriften min, bare tilsatt litt mørk sjokolade og plommer selvsagt. 

Det første vi gjør er å finne fram to modne bananer. ALDRI KAST BRUNE BANANER ♥ De kan brukes til så mangt. 

♥ Skjær plommer i biter/båter, legg dem i en skål og dryss over kanel og kardemomme

♥ Mos 2 bananer og hell over i en bolle

♥ Tilsett 3 egg

♥ + 70 gram havremel

♥ + 100 gram annet mel (Jeg brukte en “bakemix” fra Sukrin, du kan også bruke hvetemel, kokosmel, mandelmel, eller mer havremel)

Bakemixen inneholder allerede hevingsmiddel og søtning, bruker du ikke den kan du tilsette 2 ts bakepulver og eventuelt søtning av noe slag.

♥ Tilsett så mørk sjokolade/nøtter og plommebitene i røra og oppå kaken etter du har puttet den i form. Jeg brukte vanlig brødform, muffinsformer kan også brukes. 

Sett kaken i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter. 

Mmmm NYT et sunnere alternativ til kake og plommeoverose denne søndagen ♥

    1. Hola 😀 is my favorite day 😉 hope you enjoy Your day 😉 skulle være der å hjelpe deg litt 😉 men men Gud is my girl take care of this girl 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg