Island for denne gang

Nå har jeg skrevet litt om alle dagene på Island, bortsett fra den siste, og kanskje mest spennende. Det var som vanlig opp klokka åtte, for å bli henta av en sjåfør klokka ni. Han skulle være med oss hele dagen og kjøre oss rundt i fjellene på Island. Han hadde en dritkul bil som var gigantisk og minnet om lekebilen Hot Wheels Monster Jam, vent Mathilde hvorfor husker du akkurat hva lekebilen het?? Okei never mind. Jeg ble hvertfall kvalm etter fem minutter oppover fjellveggen med den, men det var artig.

Det første vi gjorde var å besøke “sprekken” som går gjennom hele Island. De glir lenger og lenger fra hverandre, og en gang kommer det til å eksplodere. Could be today or in a hundred years from now.

pappa og monster jammen

Så kom vi til Gullfossen, der vi først spiste god lunsj sammen med en hel haug turister som besto av 92 % asiatere (vi var de 8 resterende prosentene)

Her ser dere Gullfossen. Den var egentlig mye mer spektakulær enn jeg klarer å få fram på bildet. Det var så sinnsykt mye vann i lufta fordi fossen ble dratt med vinden, så kameraet ble klissvått. Og så er den mye lengre og brattere enn det dere ser.

Så kom vi til høydepunktet, nemlig geysirer. Det kan nesten sammenlignes med en vanlig vulkan, bare at det er kokende vann og ikke kokende lava som blir sprutet flere meter opp i lufta. Det var helt utrolig å se på! Jeg så i avisa i forrigårs at en familie hadde stått for nærme, så når den eksloderte i lufta (noe den gjorde vært 6 minutt) så fikk de kokende vann over seg og en eller annen grads forbrenning på kroppen.. Men det gjorde ikke jeiiii så jeg syntes det var utrolig spennende haha.


Etter det kjørte vi på toppen av en gigavulkan, som selvfølgelig ikke er aktiv lenger, men holy det var litt scary likevel. Det var ikke lov å gå nedi denne her, og det er vel en grunn til det..

På vei hjem dro vi innom plantasjen til han som kjørte oss, og det var bare så utrolig søtt der at det fortjener et bilde på bloggen. De dyrket tomater og lagde alle slags økologiske dressinger, sauser, salsa ja masse godt som vi kjøpte.

Ja det var egentlig alt for denne gang. Jeg anbefaler virkelig Island for reiseglade folk som vil oppleve verden. Det var utrolig mye spennende å gjøre der. Også må jeg bare si at jeg har verdens herligste besteforeldre som tar meg med på slike turer. Er det ikke løvesafari i Afrika, så er det hvalsafari på Island, og er det ikke ridning så er det segway liksom. De er de mest yoloe grandparentsene jeg vet om haha, sier ja til alt og klager aldri på noe. Det er ikke alle bestemødre som galloperer på hest og kjører i vulkaner altså, det nekter jeg å tro.

Hva synes dere om bildene?

16 kommentarer

Siste innlegg