Etter skolen i dag var jeg i bakehumør, så jeg bestemte meg for å prøve ut sunne scones. Jeg fulgte ingen spesiell oppskrift, så de gikk over all forventning haha. De ble faktisk utrolig gode!
200 g mel (Jeg brukte 100 g havremel, 70 g kokosmel og 30 g glutenfri lys melblanding), 1 ss bakepulver, 2 ts xanthangummi (hvis dere ikke har xanthangummi ville jeg prøvd fiberhusk), 2 ss sukrin melis, 0,1 dl smeltet smør, 4 ss vanilje kesam, 0,5 dl melk, 50 g rosiner, 1 egg til pensling.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell deretter oppi smør, melk og vaniljekesam. “Deigen” min ble ganske smuldrete i bollen, men når jeg tok en klump og klemte den i hånden så ble den fast. Jeg prøvde to forskjellige former, som dere ser på bildene, fordi jeg var redd de tykke bollene ikke skulle bli gjennomstekte, men det ble de. Så formen dere ønsker er hipp som happ. Jeg fikk 6 stk. Pisk sammen 1 egg og pensle over dem, før dere setter dem i ovnen på 200 grader i 15-20 min.
Noen som vil prøve?
De så deilige ut !
Nam, det så kjempegodt ut!
ser godt ut <3
De ser gode ut 🙂
åå disse så jo nydelige ut!
Mmm 🙂 Digger oppskriftene du legger ut!
va gott!
Kan du bytte header snart? 🙂 Til en vinter-ish. Pluss at det ligner ikke på deg på headeren, det bilde var ikke noe fint av vakre deg:)
NAAM!
åå nam! det virker som du er skikkelig flink på kjøkkenet!
Jeg må desverre fortelle deg at ting ikke blirt regnet for å være glutenfritt hvis ikke det er 100% glutenfritt. Havremel inneholder gluten. Men de så kjempe gode ut!