Sjokosøndag

For en herlig søndag det har vært! De beste søndagene er de der jeg egentlig ikke har noen ting jeg må gjøre. Så etter en liten kjøretur i byen med pappa, kom jeg hjem til et hus fullt av rykende, ferske sjokolademuffinser. Ble ekstra glad da jeg i tilegg fant ut at klokka ikke var så mye som fire, men bare tre. Klokka skal jo stilles tilbake en time i dag, så plutselig ble dagen mye lengre. Som planlagt satte jeg og Pernille oss ned med en film, Non-Stop. Jeg synes den var dritbra, elsker sånne intense actionfilmer, der det alltid skjer noe.

Jeg lagde meg også litt sunn snacks til filmen. Peanut butter cup cookies, jeez det var godt. Smakte som klumpene i Peanut Butter Cup- Ben&Jerrys’en. Det var også veldig enkelt, tok typ fem min. Slik gjør dere:

♥ 90 g peanøtter

♥ 30 g havregryn

♥ 5 steinfrie dadler 

♥ 1 ss sukrin gold, eller annen søtning

♥ 10 g cocosa (sunnere alternativ til smør) eller vanlig smør

Bland alle ingrediensene utenom smør i en blender og miks til en smuldrete blanding. Ta blandingen i en bolle og bland inn det smelta smøret. Bruk hendene og form små klumper som dere klemmer litt flate. Viktig at de ikke blir for tynne for da blir det vanskelig å få dem av etterpå. Så smelter dere litt mørk, evt sukkerfri sjokolade og smører oppå kjeksene og setter dem deretter på et fat i fryseren i 20-30 min. Det kan være litt vanskelig å få dem av fatet etterpå, jeg brukte en skarp kakespade. Noen av dem ble delt i litt mindre biter, som dere ser på bildet over. Smaker akkurat like godt da!

Ha en fin kveld! ♥

Siste innlegg