10 tips til en bedre hverdag

Hei dere! Takk for alle forslagene dere kom med, ble mere motivert med en gang! Jeg tenkte at ettersom jeg nettopp har vært litt stresset på grunn av skole, trening, blogg osv, så passet det perfekt med et slikt innlegg. Og jeg er sikker på at det er flere som føler det slik noen ganger, at alt går i ett og livet bare flyr forbi uten at du legger merke til det. Så innlegget her er bare for å minne meg selv og dere på å slappe av og nyte livet på best mulig måte.

Ha noe å se fram til ♥ Se på kalenderen eller almanakken din og kryss av spesielle dager. Nå er det for eksempel snart høstferie, kryss av og la nedtellingen begynne! Ellers kan det være noe så enkelt som en middag med kjæresten, eller hyttetur med vennene. Ukedagene går så mye fortere når du har noe å glede deg til!

Spis sunn og fargerik mat ♥ Er det noe jeg blir spesielt glad av så er det mat haha. Og enda bedre er det om jeg kan kose meg med god samvittighet. Finn deg noen sunne oppskrifter på mat som for eksempel muffinser, pizza, knekkebrød eller hva som helst, og slipp deg løs på kjøkkenet. Spis også noe fargerikt til hvert måltid. Og da snakker jeg ikke M&M’s, men frukt og grønnsaker!

Smil til verden og verden smiler tilbake ♥ Ikke vær redd for å le og vise folk rundt deg at du er glad, det sprer energi. Det er bedre med et smil for mye enn et smil for lite. Mener ikke du skal gå rundt som en joker og fake a smile hele dagen, men når venninnen din sender en video på snapchat av lillebroren som forklarer sin versjon av hvordan barn blir til, så er det lov å le selv om du sitter blant folk på bussen.

Tenk positivt ♥ Prøv å ikke fokuser på det negative. Ja vi har alle de dagene der vi føler oss nede, enten fordi vi har gått opp en kilo, våknet med en kjempekvise i panna eller fått en dårlig karakter. Men det som har skjedd har skjedd, det eneste du kan gjøre nå er å se framover. Er du lykkelig så fortsett med det du gjør, er du ulykkelig må du enten endre på noe eller fortsette i det samme sporet uten å forvente at noe kommer til å endre seg.

Kutt ut diverse stressfaktorer ♥ Ikke lev så spontant at du lar deg stresse når du ligger bak skjema. Planlegg dagen, vit at bussen går ti minutter tidligere enn du trodde, så du slipper å løpe til bussholderplassen med bare ett sminket øye. Å ha god tid enten det er før skolen, før trening eller på kvelden før du legger deg, gir en beroligende følelse, så unngår du dårlig humør.

Gjør treningen til en rutine ♥ Jeg vet hvor vanskelig det er når man har kommet ut av treningsrutinene, og strever for å komme inn igjen. Ikke la det gå for lang tid mellom treningsøktene, la det bli en del av hverdagen.

Tren før skolen ♥ Åh er det noe som går fra hell to heaven på kort tid, så er det trening før skolen! Idet klokka ringer 06.00 spørs det om det kanskje frister litt mer å bare drite i den og fortsette skjønnhetssøvnen, men har du tatt deg selv i hånda kvelden før så kan du bare ikke bryte det! Bevis for deg selv at du har nok viljestyrke og jeg kan love deg det blir verdt det etterpå! Den følelsen når du er ferdig med økta, den kan bare ikke beskrives. Og langt utpå skoledagen når vennene prater om at de gruer seg til intervallene, og du skal til å si “shit ja gruer meg ass” så kommer du på at faen heller jeg er ferdig med det 😀

Make every morning bright ♥ Det første jeg gjør når jeg står opp om morgenen er å gå på badet og få en god dose music in my ears mens jeg renser ansiktet og ordner meg. Det får meg til å våkne på en herlig måte. Uansett hvor tidlig det måtte være klarer jeg bare ikke la være å synge med. Jeg har litt retarda musikksmak om morgenen da, hører vell mer eller mindre på countrymusikk hahaha aner ikke hvorfor, men for dere som vil sjekke den ut så finner dere den her.

Ikke utsett gjøremål ♥ Jeg kan vell nominere meg selv til nasjonens største utsetter, noe som ikke er bra. Ikke utsett puggingen til dagen før prøven, gjør litt hver dag eller hvertfall fordel arbeidet litt utover uka. Ikke sleng genseren og buksa på gulvet når du skal legge deg, kast det i skittentøyet eller brett det fint og legg det på plass igjen. Hvis ikke blir det fort et eneste stort rot der du ikke finner noe som helst, og deet vil vi vel ikke!

Kos deg i eget selskap ♥ Unn deg selv litt ekstra kos i hverdagen. Tenn duftlys og fyll opp badekaret med skum før du senker skuldrene og hører på dine rolige favorittsanger (ikke kos deg så mye at du sovner i badekaret, kan føre til store komplikasjoner). Ta på deg kosedressen og sett deg ned med en stor kopp te og nystekte rundtstykker og se serien du er hekta på mens du hører ulingen fra uværet utenfor. Gjør noe som får deg til å slappe av og virkelig sette pris på hverdagen.

Hva synes dere om innlegget? Del det gjerne videre!

17 kommentarer

Siste innlegg