Hei! I dag hadde jeg absolutt ingenting å gjøre så jeg bestemte meg for å utforske litt på kjøkkenet. Det resulterte i kjempe gode (og sunne!!) flapjacks. Det er müslibarer på en måte, tror jeg? Og de er selvfølgelig glutenfrie. Dere husker kanskje de barene med peanøttsmør som jeg brukte å lage? Disse var like gode, men helt uten peanøttsmør. Helt klart verdt å prøve!
Dere trenger:
♥ 50 g sukrin (eller annet søtningsmiddel)
♥ 3-4 ss honning
♥ 0,5 dl olje (jeg brukte olivenolje)
♥ 2 egg
♥ 210 g store glutenfrie havregryn
♥ 40 g tørkede tranebær
♥ 10 g solsikkekjerner
♥ 25 g kokosstrø
♥ 85 g tørkede aprikoser (grovhakkede)
♥ 50 g mørk sjokolade
♥ 1 ts kanel
♥ 1/4 ts kardemomme
Fremgangsmåte:
Varm opp sukring, honning og olje sakte, på lav varme i en kjele. Rør rundt til sukkeret har løst seg opp og du har en gjevn blanding. Bland resten av ingrediensene i en bolle og hell den varme blandingen oppi. Bland godt sammen. Hell deretter blandingen i en form (ca 25 x 18) eller ca halve delen av en langpanne. Bruk en skje og press røren ned slik at overflaten blir jevn. Stek på 150 grader i ca 30 min. Avkjøp flapjacksene i formen og skjær i biter når den er kald
Så ikke de bare fantastisk gode ut??
Noen som tør å prøve?
Ser delicious ut : )
no
De så og hørtes veldig gode ut!! 😀
slutt mellom deg og Knut??
Okei kan ikke si jeg ble veldig frista, men skal ikke dømme det utifra hvordan det ser ut 🙂 samme som ostepopp, husker jeg lukta det når jeg var liten og luker jo helt ja… men smaker skikkelig godt 😀 haha rar sammenligning men bare kom 🙂
åå de smakte overaskende godt, fortsett med matoppskrifter!:-)