sunne og gode flapjacks

Hei! I dag hadde jeg absolutt ingenting å gjøre så jeg bestemte meg for å utforske litt på kjøkkenet. Det resulterte i kjempe gode (og sunne!!) flapjacks. Det er müslibarer på en måte, tror jeg? Og de er selvfølgelig glutenfrie. Dere husker kanskje de barene med peanøttsmør som jeg brukte å lage? Disse var like gode, men helt uten peanøttsmør. Helt klart verdt å prøve!

Dere trenger:

♥ 50 g sukrin (eller annet søtningsmiddel)

♥ 3-4 ss honning

♥ 0,5 dl olje (jeg brukte olivenolje)

♥ 2 egg

♥ 210 g store glutenfrie havregryn

♥ 40 g tørkede tranebær

♥ 10 g solsikkekjerner

♥ 25 g kokosstrø

♥ 85 g tørkede aprikoser (grovhakkede)

♥ 50 g mørk sjokolade

♥ 1 ts kanel

♥ 1/4 ts kardemomme

 

Fremgangsmåte:

Varm opp sukring, honning og olje sakte, på lav varme i en kjele. Rør rundt til sukkeret har løst seg opp og du har en gjevn blanding. Bland resten av ingrediensene i en bolle og hell den varme blandingen oppi. Bland godt sammen. Hell deretter blandingen i en form (ca 25 x 18) eller ca halve delen av en langpanne. Bruk en skje og press røren ned slik at overflaten blir jevn. Stek på 150 grader i ca 30 min. Avkjøp flapjacksene i formen og skjær i biter når den er kald

Så ikke de bare fantastisk gode ut??

Noen som tør å prøve?

6 kommentarer
    1. Okei kan ikke si jeg ble veldig frista, men skal ikke dømme det utifra hvordan det ser ut 🙂 samme som ostepopp, husker jeg lukta det når jeg var liten og luker jo helt ja… men smaker skikkelig godt 😀 haha rar sammenligning men bare kom 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg