BACK AT IT

 • 09.01.2017 kl. 17:03

Etter juleferien er det om å gjøre å komme seg tilbake til hverdagen, med rutiner, et sunt kosthold og trening. Det er ikke alltid like enkelt som det høres ut, men det er fullt mulig og helt klart verdt det. Og hvis man ser bort i fra alle fitnessdronningene på weheartit og deres nøkkelløsninger til six-pack på tre uker, og heller fokuserer på hva DU og JEG faktisk kan gjøre for å oppnå det vi ønsker, så skal vi få det til sammen. Her er noen enkle tips for å komme i gang.

"Ta et strikk av gangen" 

Det heter vel et steg av gangen, men vi sa det ganske fint på trening i morrest. Jeg, Johanna og Anna trente styrke og som alltid avsluttet vi økta med hangups. Der er vi alle tre på ulike nivåer styrkemessig, men det gjør ikke noe. Johanna tar dem uten strikk, og jeg og Anna bruker forskjellige farger på dem. For å ikke miste all motivasjon ved å kjøre på uten strikk og kanskje ikke få til én engang, så tar jeg et strikk av gangen og ser heller stadig framgang. Sett deg delmål

Et hovedmål er fint å ha det, men delmålene er de viktigste. Det er de som utgjør den lille forskjellen. De er linken mellom der vi befinner oss i dag, og dit vi ønsker å komme. De små justeringene som gir oss motivasjon til å fortsette. 

Ikke overdriv

Man er ofte kjempemotivert på denne tiden av året og ønsker å oppnå resultater etter tre økter, men slik fungerer det dessverre ikke. Det gjelder å ikke gå ut alt for hardt med en gang. Tenk at dette skal være en livsstil det skal være mulig å opprettholde. Overdrivelser kan føre til skader eller at det rett og slett blir for mye og at man gir opp.

Bli inspirert

La deg bli inspirert av andre som trener og lever en sunn livsstil. Les blader, blogger eller følg treningsjunkier på instagram, hvis det funker for deg. Vi har ulike måter å bli motivert på, men det finnes mange muligheter. Du kan for eksempel også la deg inspirere av eget arbeid. Se på hva du tidligere har fått til og jobb deg tilbake på toppen. Å skrive treningsdagbok er slettes ingen dum ide!

Tren det du liker best

Det er ingen fasit på hvilken trening som er best, det er helt individuelt og opp til hver enkelt. Det er ikke noe vits i å løpe geriljaintervaller, hvis det ikke gir det noe overskudd og positiv effekt i det lange løp. Da gjelder det å prøve ut andre treningsmetoder, som for eksempel sykling, joggeturer, lagidrett eller gruppetimer. Jeg elsker for eksempel pulsstep og pulsspinn!

Fullfør! 

Bestem deg for hva du skal gjøre før du drar på trening, skriv opp øvelser, sett og repetisjoner på notater eller i treningsdagboken din. Da blir det mye enklere å fullføre hele programmet. Det gir så god samvittighet og en eenda bedre følelse etterpå. Husk også å variere øvelser, om du trener tung eller lett styrke, styrke med egen kropp eller manualer, om du går, jogger eller løper intervall. 

 

Håper dette var til hjelp for noen! 

Videoblogg: Treningsprogram

 • 18.10.2016 kl. 20:25

Hei dere! Her kommer en video med et treningsprogram jeg og Anna satte sammen etter Master Mania på 3T, inspirert av treningsguru Funkygine. Det er enkle øvelser som ikke behøver noe utstyr eller manuale vekter, og kan gjøres hvor som helst egentlig. Programmet består i hovedsak av 9 øvelser, vær kreativ og kom på en egen øvelse til slutt hvis du er en av OCD'ene som må ha et rundt tall haha. 

Jeg kjører alltid dette programmet tre ganger etter hverandre. Dere kan velge selv om dere gjør en og en øvelse tre ganger før dere går over til neste, og sier dere ferdig med den øvelsen, eller om dere kjører alle øvelsene en gang og kaller det første runde, så deretter kjører samme på runde to og tre. Det kommer på det samme. 

Håper dere liker videoen! Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger og del den gjerne videre ♥ 

Klærne jeg har på i videoen er fra 3T-shop. Tights her, str S. Topp her. Sportsbh her

Ukas økt - Crosstraining

 • 17.09.2015 kl. 19:21

Info om ukas økt på 3T-Ilsvika: 5 stasjoner med 2 øvelser på hver stasjon. 10 repitisjoner per øvelse før bytte av øvelse. Bytte stasjon etter 4 minutter. + Burpee-challenge til slutt.

Du trener: Bakside og forside av lår, setemuskulatur

Stå foran boksen med beina i hoftebreddes avstand. Gå ned i en knebøy ved å bøye i knær og hofter ? prøv å holde ryggen så rett som mulig. Strekk ut beina i en eksplosiv bevegelse og sving armene frem for å hoppe. Når du kommer i luften, bøy knærne for å få føttene over høyden på boksen og land i en dyp knebøy på toppen av boksen.

Tips: Pass på at hele foten lander på boksen, at knær og tær peker samme retning, at begge føttene lander på boksen samtidig og land mykt med god svikt i knærne. 

Du trener: setemuskulatur, bakside lår og korsrygg

Start med beina i hoftebredde og hold en kettlebell mellom beina med begge hendene. Bøy fra hofteleddet og skyv hoftene bakover til det strekker i bakside lår. Stram magen og skyv hoftene eksplosivt frem slik at ketllebellen svinges fremover. Sving den deretter rolig tilbake igjen og gjenta.

Tips: Dette er ikke en øvelse for armene, bevegelsen skal tas ut i hofteleddet. Hold magen sterk og ryggen rett gjennom hele øvelsen. Skyv godt i fra med hælene i gulvet.

Du trener: Forside og bakside lår, setemuskulatur, fremside skulder og magemusklene.

Stå med beina i litt bredere avstand enn hoftene. Knær og tær peker samme retning. Hold ballen foran brystet, med hendene på undersiden av ballen og albuene inn mot kroppen. Gå ned i en dyp knebøy med god vekt bak på hælene, når du når bunnen av din bøy skal du umiddelbart snu bevegelsen og strekke ut beina eksplosivt samtidig som du skyver ballen i fra deg og kaster den på et bestemt punkt på veggen. Ta imot ballen når den spretter fra veggen (hendene på undersiden av ballen) og gå rett ned i en dyp bøy igjen og repter bevegelsen.

Tips: Hold ballen og strekk armene rett frem. Når ballen berører veggen har du funnet riktig avstanden.Du trener: mage, rygg og skuldre

Ta tak i stangen slik at du henger med strake bein. Armene holdes noen centimeter bredere enn skuldrene i overarmsgrep (håndflatene vendt bort fra ansiktet). Stabiliser godt i skuldrene og lukk ribbeina godt sammen. Trekk knærne opp til brystet så høyt du klarer før du senker dem kontrollert ned igjen.

Tips: Tenk at du skal dra stangen mot kroppen, slik at du engasjerer de riktige musklene i skuldre og rygg. 

Du trener: Bryst, forside og bakside skulder, mage og rygg.

Start i plankeposisjon. Senk deg rolig ned i en push up til du ligger på magen. Løft deretter armer og bein av gulvet ? pass på å dra skuldrene godt sammen bak på ryggen. Sett deretter hendene under skuldrene igjen og skyv deg opp til planken igjen. Pass på at du hele tiden stabiliserer mage og rygg og unngå å henge ned i korsryggen.

Tips! Er denne for tung kan du senke deg ned og opp med knærne i gulvet. 


Du trener: Rygg, bakside skulder og biceps.

Stå på gulvet med hendene i slyngen. Senk kroppen ned mot gulvet. Samle skulderbladene mens du trekker deg opp med albuene tett mot kroppen. Gjør øvelsen tyngre ved å plassere beina nærmere ankerpunktet.

Tips! Stabiliser godt i mage og rygg.

Du trener: Bakside lår, setemuskulatur og mage

Stå med beina i hoftebreddes avstand, med tær og knær pekende litt ut. Sett deg ned i en knebøy. I bunnen av bøyen, snu bevegelsen og legg vekten over på en fot samtidig som du løfter den andre og ender bevegelsen i et høyt spark. Sett foten ned og repeter bevegelsen på den andre siden.

Tips! Hold ryggen så rett som mulig under knebøyen.

Forresten så er det studenttilbud på 3T frem til oktober. En måned gratis trening, fri innmelding og 3T-sekk! Link HER 

Hva synes dere? :)

Crosstraining på 3T-Ilsvika

 • 08.09.2015 kl. 20:05

Samarbeid

I forrige uke åpnet vi et nytt treningssenter i Trondheim, 3T-Ilsvika. I anledning dette fikk jeg og håndballjentene være med på en skikkelig crossfit-økt med en instruktør på onsdagen. Dæven det var tungt! Men så deilig etterpå da! Eller det vil si, jeg kan ikke huske sist jeg var så støl etter en treningsøkt, men uten tvil verdt det. De har timer som varer i 55 minutter, og ekspress-timer som varer i 30 min. Så mange forskjellige øvelser som brenner på spesielt mage, rumpe og lår. Jeg har tenkt å vise dere litt mer detaljert de øvelsene vi gjorde senere! Her har dere noen bilder med laget:Takk for en herlig økt, we'll be back soon! 

Hva tenker dere, noen som ble gira på en aldri så liten crossfit-økt?

treningsprogram - mage

 • 30.06.2015 kl. 11:41

Man kommer langt med en sterk kjernemuskulatur! En personlig trener på 3T har satt opp et mageprogram som tar godt på magen.


Planken

♦ start fra mageliggende

♦ plasser albuene rett under skulderleddet

♦ løft kroppen fra gulvet

Sideplanken

♦ Ligg på siden og plasser albuen rett under skulder

♦ Løft hoften opp fra gulvet slik at kroppen blir strak og hold posisjonen.

♦ Løft av øverste arm og fot for å gjøre det tyngre

Tips! Er planken for tung å gjøre? Da kan du sette knærne ned i gulvet, slik at belastningen blir mindre. Vil du ha tyngre belastning kan du prøve å gjøre det i slyngene! Les mer om det her

 


♦ Ligg på rygg og trekk knærne inn mot brystet, trykk deg godt sammen

♦ Strekk ut armer og ben og forleng utover. Hold korsryggen ned i gulvet

♦ Sveip armene i en sirkel og trekk knærne tilbake mot brystet, som i utgangsposisjonen

Tips! Liker du denne øvelsen er nok Pilates noe for deg! Les mer om Pilates på 3T her.

 


♦ Sitt på kne med ansiktet mot kabeltrinsen

♦ Ta tak i tauet og plasser hendene ved hodet

♦ Bøy overkroppen sammen med magemuskulaturen

♦ Kom rolig tilbake til utgangspunkt og snu bevegelsen før magemusklene slapper av.


«Reka»

♦ Plasser begge føtter i slynga med ansiktet vendt fra ankerpunktet.

♦ Albuene plasseres på gulvet rett under skuldrene.

♦ Trekk begge knær inn mot albue til det er 90 grader i hofteleddet.

♦ Øvelsen gjøres tyngre ved å plassere hendene i bakken i stedet for albuene.

Seteløft

Samme utgangspunkt som «Reka», men i stedet for å bøye knærne inn mot brystet løfter du heller setet oppover med strake bein.

 

♦ Fest føttene under fottøtten på benken

♦ Legg deg bakover med en skive foran brystet

♦ Løft overkroppen opp og crunch magen godt sammen

♦ Senk deg rolig ned igjen

Tips! Stopp før du når 90 grader i hofteleddet, slik at magen holdes aktiv hele tiden.

  Tights fra Run&Relax her, genser fra Helly Hansen her


Hva synes dere om programmet?

treningsprogram - overkropp

 • 08.06.2015 kl. 20:12

Dette styrkeprogrammet består av gode øvelser for overkroppen, med fokus på rygg, bryst og skuldre. Også forside og bakside av armene vil få jobbet godt her. Programmet starter med baseøvelser som er mer energikrevende, og avsluttes med øvelser som krever mindre energi.

Har du noen spørsmål til noen av øvelsene eller andre ting knyttet til trening og mat så kan du stille spørsmålene her. Følger du treningsbloggen 3T-TRENING får du mange tips til gode treningsøvelser, hvordan du skal trene og hvilken mat som er bra å spise.  Sjekk ut bloggen!


Du trener den store brystmuskel, bakside overarm og forside skulder.

◊ Legg deg i en slik posisjon at du har øynene rett under stanga og beina godt plantet i bakken.

Spenn opp brystet og trekk skuldrene ned og inn mot midten av ryggraden slik at det kun er rumpa og øvre del av rygg som er i kontakt med benken.

Grepet på stanga skal være litt bredere enn skulderbredden og stanga skal ligge i nedre del av håndflaten.

Senk stangen kontrollert til den berører brystet på det øverste punktet.

Press opp igjen med noe større hastighet.
 

Vil du bli bedre i benkpress? Les her!


Du trener øvre del av rygg, fremside av overarm og bakside av skulder

♦ Grip stangen med et skulderbredt grep.

Senk overkroppen fremover i hofteleddene med RETT rygg.

Start bevegelsen med å dra skuldrene bak.

Bøy albueleddet og dra stangen opp mot magen med armene nært kroppen.

Press skulderbladene godt sammen.Du trener fremre del av skulder, brystmuskel og bakside overarm.

Grip stangen med skulderbreddes avstand.

Skyt brystet frem.

Start løftet ca fra hakespissen. Press stangen opp i en svak bue bakover slik at stangen ender over hodet.
Følg gjerne 3T på Snapchat! Søk opp brukernavnet «dine30med3t» for å få treningstips og motivasjon på Snapchat.Du trener øvre del av rygg og fremside av overarm.

Ta tak rundt stangen med fingrene vendt fra deg, ca 5-10 cm ut fra skuldrene dine

Få full strekk i ryggen

Trekk stanga ned mot brystkassen din, samtidig som du løfter brystet oppover

Hold et par sekunder før du rolig slipper stanga til utgangsposisjon
Du trener øvre/midtre del av rygg, bakside skulder og fremside av overarm

Ta takk i grepet, sitt slik at du kan oppnå en god strekk over ryggen og mellom skulderbladene før du starter

Dra ryggen opp i loddrett stilling og skyt brystet fram (hendene har ikke begynt å bøye seg enda)

Fortsett bevegelsen veg å trekke albuene bakover, trekke skulderbladene godt sammen og trykk brystet fram

Hold et par sekunder før du rolig slipper stanga tilbake til utgangsposisjon


Tights fra Helly Hansen HER

Topp fra Helly Hansen HERDu trener den store brystmuskel og fremside av skulder

-        Legg deg på ryggen med armene strukket opp over ansiktet, med en manual i hver hånd. Hold en liten bøy i albueleddet.

-       Pass på å støtte nakken og hold ryggen rett

-        Senk armene strakt ut til siden til vektene er på linje med skuldrene.

-        Kontrollert før armene tilbake til utgangsposisjon


 

Har du lyst å bli medlem på 3T? Da kan du lese om ungdomsmedlemsskap her, eller studentmedlemskap her


Midtre del av skulder

-        Stå rett med en vekt i hver arm. La armene få møtes foran hoftene.

-        Hold en lett bøy i albueleddet

-        Før armene rett ut til siden til vekten og albue er på høyde med skulderen. Ikke løft høyere enn dette.

-        Søk oppover med albue og lillefingerside av hånden.

-        Senk vektene rolig tilbake til utgangsposisjon.


 


I neste innlegg om trening skal du få gode øvelser for magen som fungerer veldig bra, følg med!Hva synes dere?

Treningsprogram - Legday

 • 25.05.2015 kl. 17:29

Når du skal trene bein er det viktig å få med øvelser for både rumpe, forside- og bakside lår. Start med de øvelsene som krever mest energi (f.eks. frivekter/stenger, stor bevegelser, mer motstand osv), for deretter å kjøre de mindre støtteøvelsene til slutt. Det kan også være smart å tøye litt i starten, spesielt hofteleddsbøyer og bakside lår. Da blir man mer bevisst på musklene man skal bruke, pluss at bevegelsesutslag kan gjøres litt større.

Jeg har først valgt å starte med øvelser der begge beina belastes likt gjennom hele øvelsen. Her er det mye stabilisering av kjernemuskulatur, og man kan gjerne legge på litt godt med motstand!

Vil du ha volum på rumpa og beina bør du kjøre 3 sett av hver øvelse, med 10-12 repetisjoner på hvert sett.


Skal du velge en øvelse burde nok valget falle på knebøy. En god baseøvelse som belaster de største muskelgruppene i kroppen samtidig som den er svært funksjonell i forhold til de bevegelser vi gjør i hverdagen.

·       Plasser en vektstang mellom skuldrene og stå med beina i ca hoftebreddes avstand.

·       Sett deg tilbake som om du skulle sett deg på en stol, og skyv deg opp igjen samme veien som du kom.

·       Stabiliser i magen, og pass på at knær og tær peker i samme retning.

Tips: Plasser beina litt lengere fra hverandre hvis du ønsker å gå i en dypere knebøy. Pass på at du har en naturlig svai i ryggen!

Høres enkelt ut, ikke sant? Vel, her er det mye teknikk å jobbe med! Les mer om hvordan du gjør knebøy korrekt i dette innlegget


Denne øvelsen tar godt på bakside lår!

 • ♦ Behold en liten knekk i knærne, unngå å overstrekke kneleddet bakover
 • ♦ Hold en stolt holdning og trekk skuldrene godt bak på ryggen
 • La overkroppen gå fremover mens rumpa føres bakover
 • Hold stanga tett inn mot kroppen hele tiden
 • Stopp omtrent ved 90 grader.

Tips: Stabiliser godt i magen hele tiden!

 • Plasser bakerste fot på et forhøyet underlag.
 • Hold brystkassen høyt og senk kroppen med tyngdepunktet på hælen av fremste fot.
 • Press hoften fremover slik at hofteleddsbøyeren strekkes ut.
 • Senk deg rolig og kontroller hele veien ned slik at kneet nesten kommer hele veien til gulvet. Skyv deg eksplosivt opp igjen med vekten på fremste fot.

Tips: Vil du har mer fokus på baksiden kan du sette foten lenger frem og lene overkroppen fremover for å få en større strekk over setet.

·       Sitt med overkroppen på en benk og plasser ei stang med vektskiver over hoftene.

·       Hold hoftene i hoftebreddes avstand og ca 90 grader i kneledd.

·       Løft setet så høyt opp du klarer og spenn godt i setemuskulatur - senk deg deretter rolig ned til utgangspunktet.

Tips: Skvis rumpa godt sammen på toppen, og hold der et ekstra sekund!


 

 • Fest en stropp rundt ankelen, still deg et godt stykke fra kabelen og ta tak i apparatet med hendene. Husk å stabilisere i magemusklene!
 • Spark foten eksplosivt bakover så høyt den vil gå. Hold overkroppen i ro.
 • Senk foten kontrollert og rolig tilbake til utgangsposisjon.

Tips: I full ekstensjon, skvis setemusklene sammen i et sekund for å få maksimal kontraksjon av muskelen. 

Ettbens beinpress

 • ◊ Plasser den ene foten på plattformen, la den andre foten hvile i gulvet.
 • La tærne peke svakt utover, pass på at rotasjonen kommer fra hoften. Hold knær og tær i samme retning!
 • Senk beinpressen rolig og kontrollert ned mot bekkenet. La kneet gå svakt utover, slik at det peker i samme retning som tærne. Unngå at kneet faller innover.
 • Skyv plattformen bort fra bekkenet slik at foten blir strak. Pass på at du holder en liten bøy i kneet slik at du ikke "henger" på kneleddet.

Tips: Hold et halvsekund ekstra i bunnposisjon, og skyv deg eksplosivt opp igjen!
Tights fra 3T-shop HER, topp HER - har small i tightsen og medium i toppen

Følg 3T sin treningsblogg for flere tips og treningsmotivasjon, HER

Hva synes dere om programmet?

Svar på spørsmål om trening del 2

 • 10.05.2015 kl. 14:48

Hvordan trene for å redusere mest mulig fettprosent?

For å redusere fettprosent bør man trene både intervalltrening og tung styrke. Å løpe intervaller på 4*4 gir deg økt oksygenopptak, som gjør at du forbrenner mer i hverdagen. Tung styrketrening vil også bidra til at forbrenningen øker. I tillegg er 4*4 intervaller med løping og tung styrketrening svært energikrevende, så man vil forbrenne mer under selve treningsøktene også. Når man trener på denne måten er det veldig viktig at man spiser nok. Den største feilen mange gjør er at de trener med for lite næring i kroppen eller fyller ikke på nok etterpå. Det fører til at kroppen ikke klarer å prestere like bra og effekten av treningen blir dårligere. Her kan du lese om hvordan du gjennomfører 4*4 intervalltrening. Her finner du styrkeprogram for hele kroppen.  Under styrkeprogrammet kjører du da 4-6 repetisjoner av hver øvelse, med 4-6 sett per øvelse. Kjør så tungt du klarer! 

Forslag til gode og effektive øvelser som fjerner magefett? jeg her litt mer magefett enn det som er vanlig for en på min størrelse, så om du har noen tips til gode cardio trening (ikke jogging, sykling osv) øvelser hadde jeg blitt veldig glad! jeg lurer også på om dansing er bra trening? jeg ønsker å fjerne magefett, og jeg danser, men er det en effektiv måte å trene vekk fett på?

Man kan ikke forbrenne fett på utvalgte steder på kroppen, så det er en myte at man kan trene bort fettet på magen uten å trene bort annet fett. For å forbrenne fett er det beste å trene intervalltrening med løping (4*4) og trene tung styrketrening. Dersom du ikke liker å løpe eller sykle er det liten vits i å gjøre det, og da kan dans være et godt alternativ! Så lenge du jobber med høy nok intensitet (danser stort og sterkt) vil du forbrenne kalorier. I tillegg bør du trene styrke, noe som både er bra for fettforbrenning + at man blir en bedre danser! Videre kan det være smart å spise sunnere, dersom du ønsker mindre fett på magen. Ofte lagres en del «usunt fett» her, fordi man drikker brus/juice eller spiser usunt. Også lettbrus er smart å kutte her! Spis sunt, drikk vann og tren styrke ved siden av dansingen. 

Har du alternativ til kondisjonstrening for å forbrenne mye fett som ikke er løping? (Har skade i foten, og løping er derfor en vanskelig øvelse å utføre)

Da kan det være et fint alternativ å sykle, enten utendørs eller på spinning. Dersom det også er vondt kan du prøve ellipsemaskin, romaskin eller svømming med høy intensitet!


Hvis det jeg vil er å bli ordentlig tynn på en måte, hvordan kan jeg trene da? bare løping? styrke? hvordan kan jeg få bort fett på magen?  

Det å bli «ordentlig tynn» burde aldri være et mål. Men man kan trene for å bli sterk og få mindre fettprosent, slik at man ser bedre proporsjonert ut. Da er det smart å kombinere intervalltrening 4*4 med løping og tung styrketrening med baseøvelser, med 4-6 repetisjoner per øvelse og 4 sett per øvelse. Da vil du ikke gå opp i muskelstørrelse. 

Hei! Jeg sliter en del med vekta mi, og lurer på om du har noen kondisjons - og styrkeøvelser for å gå fort ned i vekt?

Det er ALDRI en god ide å gå fort ned i vekt, for da kommer nemlig vekta like for tilbake igjen. Dersom du vil gå ned i vekt, og holde den borte, må du gjøre det på riktig måte! Og da er løsningen følgende: du må forbrenne mer kcalorier enn du putter inn i kroppen. Det gjør du slik:

1.     Spis sunn og næringsrik mat. Unngå ferdigmat, sukker og brus/juice. Spis ren mat og pass på at du får i deg all næringen som du trenger. Det fungerer ikke å spise alt for lite. Spis heller sunt, men nok!

2.     Øk intensiteten på treningen din. Tren 4*4 intervaller med løping og tren tung styrketrening. Ikke kast bort tiden på trening som ikke gir resultatene du ønsker. Her er gode styrkeøvelser du kan gjøre: 

sånn ca. hvor mange timer i uka trener du egentlig? sånn i gjennomsnitt?

Hmm jeg trener ca en gang om dagen, og da trener jeg gjerne opp til to timer. Kan være jeg tar meg treningsfri på en lørdag eller søndag, men ja dere skjønner ca.

Hvor mange økter har du om dagen?

Fra en til to i gjennomsnitt tenker jeg

Jeg har veldig lett for å slutte når jeg blir litt sliten, og tror ikke jeg går helt i kjelleren, spesielt på mølla. Har du tips til hvordan man kan holde til absolutt max punkt, og hvordan man vet at man yter max på mølla?

Det er viktig å ha nok næring i kroppen når man skal løpe på mølla. Er man i underskudd kan man fort bli sliten. Kroppen har ikke nok drivstoff for å prestere! Det er derfor viktig å fylle på med god næring før treningen, ca 1 og en halv time før. Spis et måltid bestående av proteiner, sunt fett, grønnsaker og langsomme karbohydrater. Skal du løpe lengere enn 90 minutter kan du gjerne fylle på med ekstra karbohydrater i forkant (f.eks. grovt brød eller fullkornspasta), og en sportdrikke underveis.

Videre kan det være lurt å bruke pulsklokke. Det kan jo være at du kjører for hardt for tidlig, og at du bruker opp energien for raskt. Når du bruker pulsklokke er det lettere å planlegge intensiteten på løpeøkten. Dersom målet er at du skal kjøre deg helt ned i kjelleren, må du kjøre på med hardere intensitet og kortere økter. F.eks. 4*4 intervaller med høy intensitet.

Noen tips når man skal trene når man har mensen? Har det hjulpet for deg når det gjelder mensen ved trene og ha et sunt kosthold?

Når du har mensen kan du trene som før. Faktisk kan trening hjelpe mot menstruasjonssmerter. Men dersom du har veldig vondt kan det være en løsning å trene med litt lavere intensitet den uken, f.eks. gå lange turer eller lett styrketrening. Likevel er det noe annet med trening i form av blant annet håndball. Det diskuteres om jenter har større sjans for å ryke korsbåndet under mensen, dette kan ha noe med at elastiteten i kneet øker i løpet av syklusen.

Jeg er veldig glad i trening, og synes det er så gøy med framgang. Dessverre så har jeg ikke tid til å trene styrke så ofte, da jeg trener fotball flere ganger i uken i tillegg til skole. Dette synes jeg er veldig kjipt siden jeg synes det er gøy og jeg vil gjerne få sterkere overkropp, (spesielt mage) da jeg har over gjennomsnittet mye muskler i beina. Har du noen forslag på lette øvelser jeg kan gjennomføre hjemme som ikke tar så alt for lang tid? Jeg har litt fett over hoftene som ikke hadde gjort noe å få vekk

Vil du bli sterkere er det absolutt best å trene med ekstra belastning i form av vekter. Men dersom du ikke har det tilgjengelig kan det være et alternativ å trene pushups (bryst og bakside armer), pullups (rygg og framside armer) og planke (mage/rygg)!

Når jeg trener mister jeg masse fett av puppene, og de krymper, eller altså blir mindre, hater det. Noen tips til å unngå dette? Og ja jeg bruker sport BH.

Puppene består av fett, og når du forbrenner vil også puppene bli mindre dessverre. Man kan ikke velge hvor fettet skal forbrennes fra. Den eneste måten å forsikre seg om at puppene ikke blir mindre, er ikke å gå ned i fettprosent. Det spiller ingen rolle hvordan bh man bruker, fettet forsvinner uansett.

Hei! Jeg trener både styrke og kondisjon flere ganger i uken har lyst på bedre kondisjon og bedre styrke. Men føler når jeg løper trener jeg vekk musklene og at det blir tyngre å løpe pga. har trent mye styrke, hva bør jeg gjøre?

Du løper ikke vekk musklene, men det er forståelig at du føler at det er tyngre å løpe etter styrke. En mulighet er å legge inn løpingen først i treningsøkten, så tar du styrkeøkten etterpå. Deretter må du passe på at du får restituert nok før neste treningsøkt, ca 48 timer. Det blir lengere treningsøkter, men færre per uke. 

Noen bra intervall øvelser?

Jeg nevnte en del intervall øvelser med løping i forrige innlegg, så jeg kan gi dere noen litt andre typer. Øvelser med kroppsvekt er f.eks. burpees, froskehopp, spensthopp, bruke hoppetau, hoppende utfall og mountain climbers. Det er øvelser med høy intensitet og som engasjerer store muskelgrupper i kroppen.

Hva er ditt favorittmerke innen treningstøy?

Reebok, Adidas og Nike 

Er det verdt å betale "såpass" mye for 2XU?

Jeg synes 2xu og Skins er de beste tightsene, så for min del er det verdt det. Jeg må ha en tights som jeg slipper å må dra på meg hele tiden mens jeg løper, og disse to sitter som støpt på huden.

Hvilken pulsklokke anbefaler du?:D

Jeg bruker en Suunto Ambit 2S, anbefaler den!

Hvor kjøpte du den treningstightsen du hadde på deg?

På 3T-shop, her


Trener du best sammen med venner eller alene?

Med venninnene mine, vi pusher og motiverer hverandre veldig

Hva synes du om gruppetimene på 3t? Hvilken liker du best?

Jeg liker de faktisk veldig godt, men jeg er ikke så flink til å komme meg i rutine. På håndballtrening må jeg alltid være on time, så jeg liker at jeg kan dra på 3T akkurat når det passer meg. De jeg liker best er pulsstep, rumpe og hotflow.

Hva er maxpulsen din?

Det har jeg ikke målt, men den høyeste pulsen jeg har sett på pulsklokka mi er 206

Er det mye kroppspress der du bor?

Jeg kjenner ikke såå mye på kroppspresset, men de aller fleste jeg kjenner er svært opptatt av trening. Det handler ikke så mye om å ha finest kropp lenger, men heller om å være godt trent. Det blir jo selvfølgelig et kroppspress det også, men ikke på den "jeg må være tynnest mulig" måten. Jeg er hvertfall veldig der at jeg vil være sterk og ha muskler, tigh gap er ikke det jeg prøver å oppnå liksom.

Hvordan klarer du så mye trening uten å få vondt i for eksempel leggene eller knærne?

Akkurat med det tror jeg bare jeg har vært heldig. Jeg er utrolig redd for å ryke korsbåndet eller et eller annet som vil ødelegge for meg. Jeg husker bare da jeg hadde lyskestrekk, og var ute fra håndballen et par måneder, hvor sykt ille det var. Men det er viktig å tenke på skadeforebyggende trening, spesielt innen idretter som håndball.

Har det hendt at du har mistet motivasjonen helt? Har du isåfall noen tips for å få den tilbake igjen?

Hmm det har hendt at jeg har gått en hel uke uten trening, og tatt meg selv i å tenke "æii jeg har ikke trent på ei uke, hvorfor gidde å starte nå", men så tar jeg meg en økt og husker hvorfor jeg liker så godt å trene! Det gjelder bare å dra seg litt i nakkekinnet å komme seg på trening, for da er det værste allerede gjort, også man selvfølgelig keep it up da!Hvor høy er du? Veier du?(du må ikke svare)

173 cm og 70 kg ca

hva synes du om "thigh gap"?, og har du det?

Neii jeg har ikke det. Hmm jeg synes det er fint på de som passer til det!

 Er du fornøyd med kroppen din?

Det er jo alltid noe å pirke på, men jeg gidder ikke å sette meg så veldig inn i det, fokuserer heller på det som er bra og det som muligens kan bli bedre. Jeg liker både treningen og kostholdet mitt slik det er nå, så jeg er ikke interessert i noen drastiske forandringer.

har du høy forbrenning?

Nja jeg troor jeg har ganske høy forbrenning. Jeg merker det veldig når jeg spiser, ettersom jeg trener en del så forbrenner jeg det jeg spiser fort, og blir fort sulten igjen haha

Hvordan holder du motivasjonen oppe?

Skole, trening, familie og venner er egentlig det jeg lever for, så alle disse tingene hjelper meg med motivasjon på ulike måter. Jeg bilr motivert til trening av familen og vennene mine. Men samtidig så er det ikke noe jeg liker bedre enn å trene, så bare følelsen i seg selv er den største motivasjonen.

Trener du ofte ute eller mest på treningssenteret?

Trener helt klart mest på treningssenter, da på 3T Rosten. Men jeg kan godt jogge meg en tur ute eller løpe trappene i Granåsen også.

Hva trener du? styrke, løping, svømming eller håndball osv.

Styrketrening, kondisjon, og håndball som går på begge deler.

Har du tips til treningsmotivasjon? Personlig sliter jeg veldig med det å bare komme i gang.

Du bør sette deg mål; hva vil du oppnå på hvor lang tid og hvorfor. Vær viljesterk og målbevist. Hvis du ikke har troen på deg selv, vil ingen andre ha det heller. Så kan du gjøre det litt interessant: Skriv treningsdagbok og se framgangen, bruk pulsklokke og følg med på puls og forbrente kalorier, kjøp deg nye treningsklær slik at du får lyst til å trene.


Hva synes dere?

Svar på spørsmål om trening del 1

 • 07.05.2015 kl. 19:47

Her kommer del 1 av spørsmålsrunden om trening. Dere hadde veldig mange spørsmål, så jeg fant ut at det ble enklest å dele det i to deler.

hvor ofte skeier du ut med usunne ting, og hva er din "guilty pleasure", eller favoritt snack?

Jeg skeier ut med mye godt i helgene hehe, det er liksom premien for å være flink i ukedagene. Min guilty pleasure er Smash og sjokonøtter ♥ ♥ ♥ 

Hvor lang tid tar det før du spiser etter en gjennomført økt?

Etter en økt er jeg som regel skrubbsulten både fordi det ofte er flere timer siden jeg har spist og fordi kroppen trenger noe å bygge på. Så jeg spiser så fort som mulig etter treningen.

Spiser du mye siden du trener en del?

Spiser sikkert ganske normaltJeg har et spørsmål angående proteiner. Tar du noen form for proteinpulver, bccaa eller lignende? Er ei ganske aktiv jente, trener 4-5 ganger i uka og har som mål å bygge en sterkere kropp-må derfor ha en del proteiner for å bygge muskler. Spiser proteinrike måltider som cottage cheese, egg, fisk og kjøtt. Så mitt spørsmål til deg er følgende; anbefaler du å ta proteinpulver eller bccaa for et bedre resultat, eller får man nok proteiner gjennom et variert og sunt kosthold? Anbefaler du proteinshake/pulver for å oppnå resultatene raskere?

Jeg bruker ikke noen form for proteintilskudd. Jeg velger heller å få i meg proteinene gjennom et sunt og variert kosthold. Du kan jo sjekke kostholdet ditt ? kroppen trenger ca 1,5 gram per kilo kroppsvekt. Er det en dag du vet at du har spist lite proteiner så kan du jo alltids drikke en proteinshake eller spise en proteinbar, men det er ikke nødvendig for at du skal klare å bygge en sterkere kropp. Får du i deg proteiner slik du beskriver over her at du gjør, holder det for å klare å bygge en sterkere kropp. 

hvordan er kostholdet ditt?

Veldig norsk hvis jeg kan si det haha. Det går mye i grovbrød med makrell til frokost, laks, brokkoli og potet til middag og kokt egg og sild til kveldsmat haha nam, mine små livretter. Så ja det er ikke noe diettkosthold, men det er god, gammeldags, sunn mat med masse proteiner, fiber og sunt fett.

ca Hvor mange kalorier spiser du hver dag?

Vet du det aner jeg ikke ..? Hadde kanskje vært interessant å funnet ut.

Har du noen gang telt/teller du kalorier?

Jeg må innrømme at jeg noen ganger tar en titt bakom yoghurten eller hva enn det er. Selv om jeg har bestemt meg for at jeg skal kjøpe den, så ser jeg bare av ren nysgjerrighet. Men jeg er ikke en av de som legger den tilbake på hylla når jeg hvor mye det er altså.

Hva bør man spise før styrketrening?

Før styrketrening er det lurt å spise proteiner. La dette komme fra f.eks. kylling, fisk, storfekjøtt, svinekjøtt eller egg. Unngå fett, det kan ofte vær tungt å fordøye under en treningsøkt. Du trenger også noen karbohydrater, f.eks. grovt brød eller fullkornspasta/ris. Etter treningen kan du fylle på med  f.eks. banan, melk, havregryn, nøtter, tørket frukt og proteinrik mat. 

Hva bør man spise før og etter kondisjonstrening?

Innta lettomsettelig energi ca 1 ½ time før trening, i hovedsak bestående av proteiner og karbohydrater. Du trenger også litt fett, men ikke mye da det ikke er så avgjørende for selve treningsøkten.  Grovt brød med kjøttpålegg, fullkornspasta, grønnsaker eller linser og bønner er god mat før kondisjonstrening. Dersom du må spise litt nærmere treningen kan du f.eks. spise yoghurt, smoothie eller kornblanding. Etter treningen er det viktig å få i seg næring innen det har gått en time. Da kan det være greit å drikke et glass melk, spise nøtter, tørket frukt, kesam eller proteinrik yoghurt. Dersom du rekker å spise et større måltid innen time kan det være kylling, fisk, grønnsaker, havregryn, potet og pasta. 

Hvilken mat vil du anbefale før en løpetur på 7-8km?

Spis et måltid bestående av proteiner, sunt fett, grønnsaker og langsomme karbohydrater, ca 1 ½ time før du skal ut på løpetur. Det kan f.eks. være kylling, fisk, grønnsaker, nøtter, linser eller grovt brød. 

Fokuserer du mye på kosthold når du trener så mye?

Mye og mye, jeg liker å spise sunn mat og føler meg mye bedre da, men jeg har ikke noe strengt fokus på kosthold sånn egentlig.

Kunne også trenge noen tips til hvordan man kan spise sunnere og unngå å spise godteri i ukedagene;)

Unngå sukker og for mye salt. Velg rene matvarer, unngå ferdigmat (både take-away og mat som kommer fra pose eller er ferdig men frossen), drikk mye vann og unngå lettbrus. Lag deg sunne alternativer når du har lyst på noe søtt, f.eks. friske og sunne smoothies, eller gresk yoghurt med frukt eller bær. Les mer om kosthold og vektnedgang her.  


hvor ofte trener du styrke?(antall ganger i uka), og hvor ofte bør man trene styrke for å få gode resultater?

Jeg trener styrke så og si hver dag, som regel med en fridag på lørdag eller søndag. Når håndballsesongen starter igjen, blir det kanskje mindre tid til generell styrketrening.

Gode sko for styrketrening?

Jeg bruker vanlige løpesko, de samme som jeg jogger på mølla med. Jeg kan også bruke nikesko, men de løper jeg aldri med fordi de har for lite demping.

 Hvor ofte bør man trene styrke for å få gode resultater?

Det kommer helt an på hvilke resultater du ønsker, men får du til å trene to gode styrkeøkter i løpet av en uke har du et godt utgangspunkt. Da gjelder dette hele kroppen. Dersom du deler opp f.eks. overkropp og underkropp blir det fire styrkeøkter. Regelen er at musklene skal få trent to ganger i løpet av en uke. Det er også viktig med hvile mellom hver gang du trener styrke på en muskel, ca 48 timer.  Du kan lese mer om riktig treningsmengde her.

Hvor mange øvelser bør man (har du) inkludere i en treningsøkt, og hvor mange repetisjoner bør man ta?

Det er avhengig av hvilke resultater du er ute etter, men ca 5 øvelser bruker å være normalt. Antall repetisjoner kan variere mellom 4-12, og sett kan være fra 3-6 per øvelse. Dersom du ønsker å bygge litt volum (f.eks. sprettrumpe) bør du ligge på mellom 8-12 repetisjoner og 3 sett og trene hypertrofi. Er du ute etter å bli sterkest mulig løfter du tyngre med 4-6 repetisjoner og 4-6 sett per øvelse, da trener du maksstyrke. Her finner du et bra program for hele kroppen satt opp av Personlig Trener på 3T-Treningssenter. 

Tips eller øvelser til å få en mer markert mage?

Mage trener du faktisk veldig bra ved å gjøre baseøvelser! Da får man trent kjernemuskulaturen gjennom stabilisering, og det vil gjøre deg mye sterkere i både mage og rygg (i tillegg til musklene øvelsen belaster). F.eks. er knebøy og markløft med tunge vekter veldig god trening for magen. Slyngetrening er også bra å trene dersom du vil trene magen. Her finner du gode øvelser du kan gjøre i slyngen. Du kan også trene øvelser bare med kroppsvekt. Her finner du gode mageøvelser uten utstyr. Yoga og Pilates er også bra treningsformer for å styrke magemusklene. 

hva liker du best å trene?

Styrketrening for bryst, rygg og armer er kanskje det jeg synes er artigst å trene av styrkeøvelsene.

Om man ønsker større og fastere rumpe, bør man trene med tunge vekter og færre reps, eller litt lettere vekter og mange reps?

For en større og mer spretten rumpe bør man trene hypertrofi. Det betyr at man kjører mellom 10-12 repetisjoner og ca 3 sett per øvelse. Prøv disse øvelsene, de tar godt på rumpa og vil garantert gi den et løft.


Vet du om noen bra rumpeøvelser med vekter unntatt markløft og knebøy? Gjerne noe som gjør rumpa større

Disse øvelsene fungerer bra! ← link

Beste øvelse for rumpe?

Isolert for rumpa er nok Hip Thrust med mye belastning, en favoritt blant mange!

Trener du mest styrke eller kondis?

Trener begge ganske likt, har som regel lagt inn både styrke og kondis i en økt.

Har du noen tips for arm-trening? 

Noen velger å trene armene isolert, mens andre velger å kjøre baseøvelser som inkluderer armene. Baseøvelser inkluderer flere muskelgrupper samtidig, slik at øvelsene er mer energikrevende. For triceps (bakside overarmer) er benkpress en ypperlig øvelse. Der trener man i hovedsak brystmuskulatur, men får samtidig massevis på baksiden av overarmene! I tillegg er stående eller sittende ro gode øvelser som i hovedsak trener rygg, men også tar veldig bra på fremsiden av armene (biceps). Les mer om disse øvelsene her.

Dersom du ønsker isolerte øvelser kan du kjøre følgende øvelser i tillegg til baseøvelsene:

-          Bicepscurl med manualer

-          Stående franskpress med manualer eller skive

-          Tricepspress i kabel

hvis du jogger deg en tur, hvor lenge og hvor langt?

Hmm varierer litt, men fra 5 km på 30 min til 1 mil på en time


Hvor langt springer du på coopertesten? Hvordan trener du kondisjon?

Coopertesten har jeg faktisk aldri prøvd, har sluppet billig unna for å si det sånn hehe

Når du trener cardio, åssen type intervaller kjører du? Hvilken hastighet på dragene og hvordan varmer du opp?

Jeg varmer som regel opp med cardio i form av gåtur i oppoverbakke på tredemølla. Jeg vet ikke om alle tredemøller er like, men på 3T bruker jeg hvertfall nivå 7 på både høyde og hastighet, og går i alt fra 10-30 minutter, kommer litt an på dagsform og hva jeg skal trene etterpå. Etter jeg har gått kjører jeg gjerne geriljaintervaller (20/10) en til to ganger på høy hastighet. Varierer litt der, men gjerne nivå 18 på hastighet, eller nivå 15 på hastighet og nivå 4 på høyde, og ellers legger jeg inn litt rolig jogging her og der.

Hvordan har du tid og energi til å trene håndball og styrketrening?

Det går på en måte litt inn i hverandre. Jeg trener håndball for å bli godt trent (og fordi det er den treningen jeg liker best), og jeg trener styrke for å bli god i håndball, (og godt trent på andre måter).

Hva er den mest effektive treningen for deg?

Hmm mest effektiv.. Det kommer an på hvilken effekt jeg er ute etter da, men håndball gir meg både kondisjontrening og styrke samtidig, så det passer meg midt i blinken.

bruker du pulsklokke når du spiller håndball?

Nei, selv om det sikkert hadde vært kult å prøvd det

 Kunne du hatt et innlegg der du gir tips om å bli bedre i håndball? Hadde satt stor pris på det<33

Jeg har selv følt en stigende kurve det siste året, og det kommer nok av stor viljestyrke og mye trening. Nå er ikke jeg noen ekspert på hvordan man blir bedre i håndball, men for min del ble jeg mye bedre da jeg begynte å spille med 2.div laget til Heimdal bestående av større, sterkere og eldre spillere. 

Hvis spørsmålet ditt ikke kom med, så kommer det sikkert i neste del! Da handler det mer om fettprosent, vektredusering og treningsmengde. Hva synes dere om svarene hittil? ♥

tar en joggetur bare

 • 03.04.2013 kl. 15:53

Hei! Sluttet halv tolv i dag fordi vi avspaserte i gym, ååå så herlig. Dro hjem til Johanna med Hanna og bare slappet av og pratet. I to tiden dro jeg hjem og tok meg en joggetur på min kjære tredemølle. Haha har lagt merke til at noen sier 3D-mølle, men jeg tror det er feil..? Nå skal ikke jeg si det for sikkert, typisk meg å drite meg fullstendig ut når det gjelder slike ting. Men jeg tror det heter 'trede' da.

For dere som lurer så løper jeg ca 20-40 min på tredemølla og hvis jeg bare løper i tjue min så er det ofte intervall med veldig høy hastighet, etterfulgt av styrke (vekter, situps, armhevinger, planke osv) etter det. Jeg holder ikke på med noe prosjekt om å få bra kropp eller spise sunt, men jeg trener bare for å holde meg i form og for min egen del, ikke for noen andre. Nå har jeg verken trent eller spist sunt på over en uke, så derfor er det godt å komme litt tilbake på bane. Og jeg vet mange lurer på hvilke mageøvelser jeg gjør, men jeg er så kjedelig at jeg gjør bare det vanlige, som de jeg nevnte over her. Også har jeg veldig høy forbrenning, noe som gjør at jeg ikke legger på meg noe særlig rundt magen :) Og bare så dere vet det, så skriver jeg ikke slike innlegg eller legger ut slike bilder for å presse noen til noe, men bare som en motivasjon på en måte. Og ja gjerne kall meg tjukk, sikkert noen som føler at det er nødvendig å kalle meg det, men som sagt så trener jeg ikke for noen andre enn meg selv.                                                           
treningskjorte fra Nike, kjøpt på xxl. Tights fra 2XU

healthy girrrl

 • 24.01.2013 kl. 18:15

heeei babes

Åh først må jeg bare si at torsdag helt klart er den værste skoledagen, starter 08.15 og slutter 15.15 det er over sju timer det!! Skulle ikke vært lov å ha så lange skoledager. I tillegg så har jeg kunst og håndtverk i de to siste timene, der vi lager drager (ikke ildsprutende monstre, men sånne som flyr i vinden) og selv om vi er ca fem stykker på gruppa og det er sykt chill, så er det såå kjedelig og unødvendig. Jeg mener, når i fremtiden kommer det til å være nyttig for meg og vite hvordan man lager en drage?? It will never happen ok.. Men hvertfall, så når jeg sluttet så var jeg dritsliten og ville egentlig bare sove, så deeeerfor bestemte jeg meg for å ta en joggetur. Haha det hørte kanskje ikke helt sammen, men noen ganger føler jeg det bare sånn.

Nå sitter jeg nydusjet og spiser en sunn og god lunsj og ser på Friends. Heeerlig♥ Skal snart begynne å øve til engelskprøve, sam.fag og norsk fremføring som jeg skal ha i morgen. Oj det hørtes mye ut, jeg burde vell starte nå haha.

Ha en fin (og sunn) kveld videre, så blogges vi!

nye treningsklær

 • 16.01.2013 kl. 19:32gul treningskjorte fra Nike (xxl). Lilla treningskjorte fra MXDC (3t). Treningstights fra 2XU (xxl). Løpesko fra Asics (Asics)

Noe dere likte?

svar på spørsmål om trening

 • 14.01.2013 kl. 22:11

Hvor ofte trener du?

Jeg trener mandag (treningssenter), onsdag (håndball), noen torsdager (treningssenter), fredag (håndball) og som oftest kamp på både lørdag og søndag. Så ca 7-8 timer i uka.

Hvordan trener du magen? Noen gode tips til flat og fin mage som du har?

Jeg har ikke noe spesielt opplegg for magen min, men jeg vil anbefale side sit-ups og vanlig sit-ups.

Er du fornøyd med kroppen din?

Jeg ser egentlig ikke noe poeng i å være ufornøyd haha. Man skal jo tross alt leve med kroppen sin for resten av livet, så mitt tips er å prøve å fokusere på de tingene man er fornøyd med og glemme de andre tingene som sannsynlighvis ingen andre enn deg legger merke til uansett. Og jeg mener, hvis det er overvekt som er problemet og du vil bli tynnere og få finere kropp, så vil jeg bare minne deg på at du sikkert sitter i sofaen og leser bloggen min nå istede for å trene! So get up and work for what you want

Hvor ofte spiser du godteri?

Jeg er helt crazy etter godteri i hverdagen, frister såånn og bare ta seg en sjokolade etter skolen, men jeg styrer (som oftest) unna. Så jeg spiser godteri i helgene.

Hvordan løpetights?

Har en fra 2XU og elsker det merket, Nike har også mange fine forresten! (min er ikke helt lik den på bildet under, men det er hvertfall samme merket)

Hvilke joggesko har du?

Jeg har faktisk veldig mange joggesko, fordi jeg må variere litt. De fleste er fra Asics.

Hvor mye veier du?

ca 55 kg tenker jeg.

Sunne tips når du har lyst på noe godt

Gulrot og dip, jordbær og mørk sjokolade, youghurt og bær eller nøtter og smoothie :)


Hvordan treningsmusikk bruker du å høre - løping og styrke?

Jeg hører på treningslista mi på spotify, klikk på linken for å høre på den. WORK THAT ASS

Hvor får du motivasjon fra?

Jeg får motivasjon av å se bilder av sporty babes på treningsblogger og weheartit.

Hvor lenge klarer du å stå i ''planken''?

jeg vet ikke, to minutter ca.

Hva spiser du etter trening?

Prøver å huske å ta med enten en smoothie eller en banan eller lignende til å spise rett etter trening, men når jeg kommer hjem tar jeg meg bare en brødskive eller lignende.

Hver gang jeg løper må jeg stoppe etter 5 min fordi jeg ikke har pust til å fortsette. Har du noen tips for å forbedre dette?

Ja, mitt beste tips: Hvis du ikke klarer å løpe mer enn 5 min, løp 6 min. Jeg presser meg selv helt til siste stund og jeg klarer alltid mer enn jeg tror. Hvis jeg ikke klarer mer enn 20 armhevinger så veet jeg at jeg klarer 21. Hører kanskje dumt ut, men det er sant.

Hvordan trener du rumpa?

Dette spørsmålet får jeg altfor ofte og jeg beklager å skuffe dere, men jeg gjør ikke noe spesielt.. Jeg løper som en gal på håndballbanen, men det er egentlig det eneste. Men jeg har faktisk et lite tips, knebøy. Stå helt vanlig med skulderavstand mellom beina og sett deg ned som om det står en stol bak deg, opp og ned ca 20 ganger hver dag.

har du forslag til hva man kan ha i matpakken (både sunnt og godt)

Min lunsj er ofte en brødskive med hvitost og paprika og en brødskive med skinke og agurk, i tillegg kan man legge til frukt eller en gulrot foreksempel.


Er det viktig for deg å ha fine treningsklær når du trener?

JAA mister all motivasjon med gamle og utslitte treningsklær. Før trente jeg bare i gamle bomullsT-skjorter og nå er det noe heelt annet!

Hva spiser du i løpet av en dag?

frokost: frokostblanding (korn, cheerios, cornflakes osv)

lunsj: eggeomelett og laks eller brød med skinke og ost og agurk og paprika.

middag: det som blir servert. Vi spiser mye fisk og salat.

kveldsmat: brødskive med forskjellig pålegg

er foreldrene dine nøyige med at maddagen eller maten skal vere sunn?

Vi har fisk kanskje 2-3 ganger i uka og salat minst en gang. Men ellers så har vi pannekaker, grøt og pølse også.

har du høy forbrenning osv?

Ja jeg har faktisk veldig høy forbrenning.

Kan du vise bakgrunnen på mobilen din?

trener du mye i feriene ?

Haha nejj, da har jeg ferie.

Har du en drøm om å komme på håndballandslaget? Er det noen andre på laget ditt som har det tror du?

Jeg har absolutt ikke noe drøm om det nei, jeg vil ikke bli håndballspiller. Jeg vet noen på laget som har potensiale til landslaget, men jeg vet ikke om det er drømmen liksom.

Kommer alle på laget ditt fra samme plass liksom?

Nei, men de fleste kommer fra heimdal ja.

teller du kalorier?

neineinei, det blir jeg bare irritert av.

jeg er litt kraftig, så jeg lurte på om du hadde noe som kunne hjelpe meg å holde motivasjonen oppe, og å bli tynn å få en bedre kropp fort?

Jeg bare sier at hvis du virkelig VIL så får du det til! Man får ikke resultater av ingenting. Du må jobbe for det du vil oppnå, og hvis du er villig til å virkelig jobbe for det så er du allerede godt på vei.

spørsmål om trening

 • 12.01.2013 kl. 21:28

Nå har jeg fått inn såå mange spørsmål om trening, kosthold osv så jeg tenkte å kjøre en liten spørsmålsrunde KUN om trening og kosthold og ting innen det. Så kjøør på, svarer vell innen morgendagen eller mandag :-) Nå skal jeg velge bloggene til linkerunden! Snakkes 


bildene er fra weheartit

første steg til treningsmotivasjon

 • 04.12.2012 kl. 20:44

Det første steget du må gjøre om du mangler treningsmotivasjon, eller du må jo selvfølgelig ikke da, men det jeg ville gjort, er å kjøpe nye treningsklær. Og nå er det snart jul så da er det perfekt å ønske seg det! I sta var jeg på XXL og kjøpte litt treningsklær, men det var for det meste det standare som jeg trenger liksom. Det jeg ønsker meg er superspreke farger som rosa, oransje, blå og lilla treningsskjorter osv. Desverre synes jeg at det er utrolig dårlig utvalg på flere sportsbutikker og jeg leter som en gaaal etter nettsider med fine treningsklær. Nelly har faktisk ganske mye da, men kanskje ikke så sykt mye fargerikt som jeg snakker om.

Den blå sportsbehåen kan du finne HER og den rosa kan du finne HER

denne buksa ser bare såå herlig ut, dere kan finne den HER og shortsen kan dere finne HER

Vet du om noen nettsider med fine treningsklær?

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 19 år og kommer fra Trondheim. På bloggen min legger jeg ut hverdagsinnlegg, antrekk, anbefalinger, videoblogger og alt annet jeg måtte finne på! Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller spørsmål kontakt meg på matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no