hits

Enkelt, sunt og billig middagstips

 • 26.02.2018 kl. 20:31

Hei dere! Nå tenkte jeg å komme med et enkelt middagstips som både er billig og sunt, perfekt for et studentkollektiv eller en helt vanlig familie. Dette er en av mine absolutt favoritter i hverdagen. Noe så enkelt som fiskesuppe fra Rema 1000, fra serien under hundrelappen. Den er glutenfri og det samme gjelder flere av de andre måltidene i samme serien. Dette kan høres ut som en reklame, men det er ikke det altså. Bare en ærlig anbefaling fra meg til dere. 

En pose som rommer 1 liter fiskesuppe koster ikke mer enn 49 kr(!!), i tillegg bruker vi i familien å kjøpe scampi, steke det kjapt i smør og hvitløk og putte oppi suppa (som bare trenger å varmes), og ha baguetter eller ristet brød ved siden av. Er du en student som bor alene, så er det kjempegreit å ha den stående i kjøleskapet som middag i flere dager. Personlig kunne jeg helt sikkert spist dette til middag hver dag i en uke. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yummyy try it ♥

Ukens tips

 • 21.08.2017 kl. 08:00

Hei dere, god mandag! Senere i dag kommer jeg med en litt exciting news for yaa. Så bare for å gjøre dere ekstra nysgjerrig skal jeg ikke si mer enn det. Haha anyways. Nå tenkte jeg å komme med et lite tips til dere, som enkelt kan gjøre dagen til en forelder, søster, bror, kjæreste, venninne eller et helt kollektiv noen hakk bedre, allerede fra de første morgentimene. Det er nesten helt gratis og det tar ikke mer enn ett minutt å lage ferdig.

Det er nemlig noe så enkelt som å skjære en sitron i skiver, ha dem i en mugge med vann og eventuelt isbiter, skrive en søt beskjed på en gul post-it lapp og la den stå i kjøleskapet til en person du er glad i åpner opp og ser den. Det er ofte veldig lite som skal til for å gjøre dagen til en person litt bedre ♥

Ha en fin dag dere! 

eksamenssnacks

 • 13.12.2016 kl. 18:36

Jeg trenger vel ikke finne på et dikt som forklarer fraværet mitt de siste dagene. Jeg har masse jeg vil blogge om og fortelle dere, men jeg har bare statsvitenskap i hodet. Dette får meg kanskje til å høres ut som en som har stålkontroll, men det er ikke tilfellet. Problemet er bare at jeg er en skikkelig skippertaker (altså dere vet, en sånn som venter helt til siste stund, og sitter med hele pensum i fanget dagen før eksamen :) DIGG ELSKER DET kjempe smart jaddda stjerne i boka og god jul. Så ja de siste dagene før eksamen sitter jeg på Dragvoll og drikker sjokomelken min fra klokka åtte om morran til åtte på kvelden og LESER. Om historie, verdenskriger, ideologier, utenrikspolitikk, innenrikspolitikk, analyser, metoder og masse snacks. 

Men uansett, over til en annen type snacks. I forrige uke tenkte jeg at jeg skulle komme med forslag til litt sunnere eksamenssnacks til dere studenter. Nå har jeg forstått at det var litt vel optimistisk. Så sjæl sitter jeg med både sjokkis og kjeks på lesesalen nå :( Men det er uansett et fint alternativ til godis, enten du er student eller ejj, og enten det er lørdag eller tirsdag.


Det er rett og slett frosne bær og frosset frukt. Jeg elsker frosset mango. Kjøper ferdige poser i frysedisken, skjærer de opp i litt mindre biter så de tines litt og blir enklere å spise. Frosne bringebær er også nyyd, og en annen ting jeg bruker å gjøre er å varme opp blåbær, blande med en dæsj blåbærsyltetøy og enten spise det rent eller blande med vaniljeyoghurt. Det blir som blåbærmixturen nissejenta fikk i blåfjell, hihi ♥ Også granateplet har blitt en kjær venn av meg ↓


 

Enkle tips mot forkjølelse

 • 22.05.2016 kl. 16:50

Hold deg god og varm. Finn deg en serie på netflix, legg deg under dyna med en stor kopp med varm drikke og prøv å kos deg. Det kan være godt for kroppen å holde seg unna stress og anstrengelser, så ta det med ro og la bakteriene få vandre sakte men sikkert ut av kroppen.

Drikk mye vann, enten det er varmt eller kaldt og unngå å bli dehydrert.

Spis sunn mat. Fisk og grovbrød, grønnsaker, frukt og bær, proppfulle av atioksidanter, vitaminer og mineraler. Og uansett hvor vanskelig det måtte være, prøv å unngå godteri og søtsaker, det har en tendens til å bryte ned immunforsvaret.

Gå med en varm buff rundt halsen for å holde varmen og for ikke å bli truffet av uventede vindpust.

Ingefær te skal visstnok fungere som en kur mot forkjølelse. Ingefær er en gammel medisinplante som kan virke rensende for kroppen.

Få i deg nok med søvn. Legg deg til normal tid, trekk for gardinene slik at det blir helt mørkt i rommet og la kroppen få hvile så lenge den trenger.

Drikk appelsinjuice som en måte for å få i seg nok C-vitamin. Eller så kan du selvfølgelig ta C-vitamin tabletter eller lignende.Mimmi (mormor) sendte meg en melding her om dagen, om en kur mot sår hals som meg mååtte prøve. Hun sa den skulle være bedre enn all hostesaft til sammen. Det man trenger er en kopp med varmt vann, en skive sitron og en skje honning. Jeg hadde ikke sitron at the time så jeg prøvde med lime istede. Sitronen brukes vel mest fordi den er sur og på grunn av vitaminene, men limen har vel de fleste av fordelene den også. Jeg har ikke blitt frisk enda og kan ikke skryte på den dokumentert effekt, men det smaker slettes ikke verst. Så jeg kan vel anbefale å prøve det!

Har dere noen tips eller kjerringråd mot den forbannede forkjølelsen?

tips til kveldskos

 • 19.05.2014 kl. 19:59Lagde noe sinnsykt godt til kveldsmat i går og spiste det mens jeg så reprise av finalen i X factor USA. Det var en finfin måte å avslutte helga på.

Det dere trenger er: Røket laks, philadelphia naturell, dill, rødløk og tortillalefser

Dere smører på philadelphia naturell på vanlige tortillalefser og legger laks i skiver oppå. Så hakker dere dill og rødløk og strør over. Til slutt ruller dere sammen lefsa og skjærer på langs, sånn at det kommer en lakseskive i hver rull og stikker små spisepinner(?) i dem. Det er superenkelt å lage, sunt og en fest i munnen, anbefales som kveldskos eller mellommåltid! Noen ganger er det litt vanskelig å håndtere glutenfrie tortillalefser, så da kan man skjære lefsa til to halvdeler og legge dem oppå hverandre med alt det gode inni, funker supert!

fine Elise og Pernille

Noen som har smakt det før?

sunn og god middag

 • 12.05.2014 kl. 22:28

Dagen i dag har for det meste bestått av å øve til heldags naturfagprøve på onsdagen. I tillegg har jeg og noen av venninnene søkt om studiedag i morgen for å fortsette puggingen. Vi har nemlig en studiedag i året som vi kan bruke til å øve til foreksempel naturfagprøve. Så istede for å glemme at vi har den, why not take it now. Rett etter skolen dro jeg og mamma en kjapp tur til byen for å utvide bunaden min. Ja jeg sa det. Utvide den, hahahah eg har blitt tjokkare enn eg va på den tida. Liker å tro at magemusklene buler ut eller noe, men det nok på tide å face the fact ass. Mens vi var i byen ble underbevisstheten min ubevisst svært tiltrukket av sushien på Sabrura på Byhaven, så det ble takeaway sushi til middag, jeeii nam.

I går var Anna hos meg hele dagen for å skrive innlevering (og spise kindersjokolade fra taxfree) no wonder I cant fit my bunad..... Til middag lagde vi nydelig kyllingburger. Hele innlegget her skulle egentlig handle om å anbefale denne fantastiske middagen da, men som vanlig klarer jeg å snakke om masse annet istede. Den består hvertfall av stekte kyllingbiter, i burgerbrød som man smører en liten dæsj pesto på (grove rundstykker hvis man vil ha det ekstra sunt), salat, diverse grønnsaker og hjemmelaget kesam-dressing.

Dressingen besto av naturell mat-kesam, litt honning, salt og pepper, litt sitronsaft og basilikum. Den passer perfekt til kyllingburgeren! Anbefaler seriøst denne middagen, kjempeenkel og supergod.Noen som har smakt det?

mine julegaveønsker

 • 07.12.2013 kl. 11:36

Mange har etterspurt hva jeg ønsker meg til jul, og heer har dere en liten liste over ting jeg kunne tenkt meg, kanskje dere også kan bli inspirert
I tillegg kjører jeg en liten konkurranse til dere, i sammarbeid med 3T. Premien er et par heerlige votter fra Therese Johaug's nye kolleksjon til en verdi av 449 kr. Direktelink til vottene finner dere på 3T-shop sin nettside HER. Det dere må gjøre er å legge igjen en kommentar i dette innlegget med navnet og mailen din, så trekker jeg en vinner i løpet av morgendagen!

julegavetips

 • 01.12.2013 kl. 02:07

iiishk kommer ikke over at det er 1.desember i dag!! Har ventet så lenge på å endelig kunne høre på julemusikk og se julefilmer MED GOD SAMVITTIGHET. Det er altså 24 dager til jul, så vi må sette i gang med julegaveshopping før tiden løper fra oss, noe den har en tendens til å gjøre i desember. Jeg sliter hvert år med å finne ut hva jeg skal kjøpe til andre og ikke minst, hva jeg selv ønsker meg. Jeg tenkte å dele noen tips til dere nåå, så kan jeg sikkert lage min egen ønskeliste også hvis dere vil.


Liker dere denne typen innlegg? Skal jeg lage et innlegg med mine egne ønsker?

middagstips by (mat)holck

 • 03.08.2013 kl. 17:50

Hei! Da tenkte jeg utrolig nok å komme med et enkelt middagstips. Det er egentlig bare helt vanlig laks, bare tilberedt på en litt annen måte enn det jeg bruker til vanlig hvertfall. Men det er veldig godt, veldig enkelt og veldig sunt = ikke noe negativt med denne retten altså (vedmindre du ikke liker laks hehe, da er det på tide å begynne å like det) Haha høres ut som jeg blir sponset av grillet laks og holder på å reklamere for det hahaha. Uanseett det dere trenger for en person er:

♥ 1 stk laksefilet

♥ aluminiumsfolie

♥ diverse grønnsaker av eget ønske

♥ smør og rømme

♥ eventuelt potet

Slik gjør dere: Ta en bit aluminiumsfolie og legg laksefileten din oppå. Legg dine oppskjærte grønnsaker oppå og rundt laksen, (jo mere jo bedre) og gjerne krydre med litt forskjellig. Ta deretter litt smør på laksen for at den ikke skal bli tørr, det blir ekstra godt om du tar på litt rømme også.

Når du har kommet så langt er det bare å pakke sammen laksen inni folien og legge den på grillen i ca 10-15 min.

Nå har jeg desverre ikke et 'etter-bilde' men det får dere lage dere selv! Ble helt nydelig mat, og dere ser vell på gjengen under at de koset seii. Anbefaler dere å ha noe potet vedsiden av, enten stekt, kokt eller grillet haha :)Noen som vil prøve det?

sunt og godt sommertips

 • 25.06.2013 kl. 17:00

Da tenkte jeg å komme med et lite sommertips til dere! Det er jo helt opplagt at det er iskrem som er favorittmaten om sommeren, og hvis dere spiser så mye is som meg så vil vi rulle snart hele gjengen. Derfor kommer jeg nå med et superenkelt og sunt alternativ for is om sommeren!

Det dere trenger er en valgfri yoghurt (lønner seg kanskje mest med vaniljeyoghurt) og en skjei (skje?) (spoon?) okei dere skjønner

Dere starter med å lage et hull gjennom papiret på toppen av yoghurten med en skarp kniv. Lag bare så stor åpning som skjeien trenger.

Når de ser sånn ca sånn ut (pil ned) skal de bare settes i fryseren og der bør de stå i 5-6 timer før de er gjennomfrosne. For å få selve isen ut av yoghurtboksen når den er ferdig, er det lurt å holde den under kokvarmt vann i noen sekunder før dere lirker den ut av boksen.

Og da, om dere ikke har klart å rote til hele greia, så skal de se mer eller mindre slik ut:


Lett, sunt, godt og peerfekt for sommeren!

Noen som vil prøve det ut?

nydelig omelett på 60 sekunder

 • 20.12.2012 kl. 16:49

Nå tenkte jeg å anbefale dere en sunn og god lunsj som bare tar ett minutt å lage! Jeg og flere av venninnene mine lager dette hver dag i matfriminuttet. Dette er også et supert frokost alternativ, og hvis man kombinerer med eventuelle grønnsaker og grovt brød ved siden av skal du ha fått i deg masse energi.

Det man trenger er egg, hvitost, melk og gressløk eller lignende hvis man ønsker det.

For èn posjon bruker jeg 1 egg og 1 spiseskje med melk, og litt ost. Bland sammen alle ingrediensene med en gaffel eller hva som helst og sett dem i mikrobølgeovnen på ca 1000 i ett minutt.Hvis den er våt i midten setter du på litt lenger, men hver gang jeg har gjort det på denne måten har den blitt perfekt så det skulle ikke være noe problem.


Noen som har tenkt å prøve?

tips til en sunn lunsj

 • 28.11.2012 kl. 17:57

Tok meg tid til å lage en sunn og god lunsj i dag, omelett og salat! Egentlig, når jeg ser sånne bilder som de under, så frister det mer med det enn en burger. Og hvis jeg spiser dette istedet for en burger så blir dagen mye bedre og jeg får bedre samvittighet haha! Dette funker jo også som frokost, men jeg har hvertfall aldri tid til å lage meg en god frokost om morgenen.

Dette bruker jeg til omeletten:

2 egg

2 ss melk (bruker jeg 3 egg tar jeg 3 spiseskjeer)

3-4 skiver strandaskinke (all annen skinke funker også)

1 klype salt og litt pepper

opphakket paprika/tomat eller hva du selv ønsker av grønnsaker

litt purreløk om du har det! Men det er ikke nødvendig

Stek den på ganske høy varme før den begynner å frese i pannen, da kan du skru ned temperaturen litt. Når den er ferdigstekt på den ene siden kan du strø paprika/tomat eller hva du måtte ønske oppå, før du brer omeletten over slik at den ligner en halvmåne. Nå er det 'ustekte' egget inni omeletten. Det som er så godt med denne omeletten er at den blir godt stekt på utsiden og litt mykere inni med paprika/tomat bitene. LOVE IT
pyntet med litt salat og friske tomater i tillegg!


foresten så kommer ukens spørsmål og vinnerene av konkurransen med footway senere!

Noen som ble fristet av den sunne lunsjen min? :-)

ukens skjønnhetstips

 • 19.11.2012 kl. 21:56

Da tenkte jeg å kjøre et av mine superawesome skjønnhetstips. I dag skal jeg vise dere oppskriften til en superenkel og herlig ansiktsmaske. Altså det selges jo tusenvis av forskjellig ansiktsmasker, men hvis du ikke gidder å bruke penger på det eller bare plutselig føler for å være litt kreativ, you should follow the steps underneath!

Havregryn og youghurt maske.

This is what you need:


Bland sammen havregrynet og youghurten i en skål. Smelt honningen (hvis du bruker en hard honningtype) og rør det inn med resten av blandingen. Påfør i ansiktet og eventuelt på halsen hvis du ønsker det. Etter ca ti minutter vasker du den av med en varm klut. Avslutt med en god fuktighetskrem. Denne ansiktsmasken passer til alle hudtyper, tilogmed sensitiv hun fordi den er så mild


Noen som har en annen ansiktmaske å anbefale? :-)


Tips til en sunn og god frokost

 • 17.11.2012 kl. 13:14


Er så herlig å starte dagen med en sunn og god frokost. Man trenger ikke sette av mer en ti minutter på å lage en like fristende frokost som den jeg lagde i dag. Spør du meg blir hele dagen mye bedre, spesielt hvis man setter av tid til en liten treningsøkt i tilleg!! Men det er kanskje litt for mye å frvente av seg selv på en lørdags morgen haha.

Mathilde rakk å skrive litt før hun føyk ut av døra med hånballbagen haha. Er forresten Pernille som blogger nå fordi Mathilde er på vei til Støren for å spille hånball kamp. Så drar hun videre til Oppdal for å spille der. Hun blir borte i nesten hele dag. Men når hun kommer hjem i kveld, så skal Aurora ligge over. Det blir jo sikkert koselig da:) Takk for meeeeeg!!!:)

søndagens skjønnhetstips

 • 04.11.2012 kl. 17:09

Sist søndag kom jeg med et lite tips, det handlet om å vaske sminkekoster, og jeg tenkte å kjøre et tips i dag også ettersom det er søndag. Kanskje det blir fast hveer søndag :-) Mange av dere har sikkert hørt om det før, men jegtipser dere uansett. Det er en leppe-skrubb for å få myke lepper med masse fuktighet.

Det dere trenger er:Dere begynner med å blande sammen sukkeret og honningen i en skål, bare bland med en skje foreksempel. Det er egentlig ikke nødvendig med olivenolje, men det gjor leppene mykere så jeg ville helt klart tatt med det i samme slengen. Ta ca 1 skje sukker og 1 skje honning, vil du ha større dose, må du bare huske å ta like mye sukker som honning. Etter du har mikset sammen de to ingrediensene, tar du en liten dose olivenolje, du kan tilpasse det som du vil, men ikke ta så mye at det blir rennende.

Når du har blandet sammen alt, smører du det på leppene med fingeren din. Etter å ha massert det på leppene i noen minutter kan du ta en bomullpad eller en vaskeklut med varmt vann og tørke det forsiktig av. Lurt å ta på en lip balm etter du har tatt den av, for å holde på fuktigheten.


De leppe-skrubbene ovenfor er fra Lush og er kjempegode! Anbefaler dem. Bildene er foresten fra weheartit.

Noen som har prøvd denne skrubben?

 

 

dagens sminketips

 • 29.10.2012 kl. 18:20

Et lite tips til dere som sminker dere! En veldig lett måte å få kviser og urenheter på er om du vasker sminkekostene dine for sjeldent. Det er bare ekkelt å tenke på hvor mye gammel sminke og bakterier som samler seg inni dem. Helt ærlig så er jeg aalt for dårlig på det, vasker de kanskje to ganger i året, and that's not good! Du trenger selvfølgelig ikke å vaske dem hver fredag liksom, men det er faktisk lurt å vaske dem en gang i uka, eller hvis man ikke har tid til det så er en gang i måneden fint.

Du bør absolutt ikke bruke zalo eller noen som helst sterk såpe, det vil bare tørke ut blant annet naturbørster. Men jeg anbefaler deg å bruke enten en spray som er tilegnet å vaske sminkekoster, eller sånn som jeg gjør, vaske dem med vanlig shampoo.

Skyld dem bare i lunket vann også masserer du inn litt shampoo. Deretter skylder du under rennede vann helt til det ikke kommer sminkerester eller brunt vann ut av kosten.

Et lite ekstra tips er å ta i balsam etterpå. Da blir kostene suupermyke og føles så godt som ny ut.

denne er fra Kicks og koster ca 60-70 kr. Den er helt okei, men jeg synes det funker bedre med vanlig shampo.

Vil dere ha flere sminketips?

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 20 år og kommer fra Trondheim. På denne bloggen legger jeg ut om livet mitt som rosablogger, profesjonell håndballspiller i byåsen elite og student på BI. Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller spørsmål kontakt meg på matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no