hits

helg og helg

 • 28.02.2014 kl. 19:44

Hei! Deilig med helg igjen eller hvaa? Eller helg og helg, jeg og Thea og Martine dro rett hjem fra skolen for å skrive en novelletolkning i norsken, noe som skal leveres på mandag.... Er ikke heelt ferdig enda for å si det sånn, så søndagen ser ut til å bli en dag å se fram til hehh. I kveld kommer Knut og det blir pizzakveld med familien. Vi blogges i morgen! Ha en fin fredagskveld. Forresten så er det Grease på TV Norge nå for alle grease-fans. Er flere år siden sist jeg så det, så det er morsomt å se det igjen tihi. See you later ♥♥healthy waffles

 • 26.02.2014 kl. 20:25

Hei! Jeg lovte dere at jeg skulle prøve ut et sunnere alternativ med vaffler, og deet har jeg gjort, selvfølgelig er de også glutenfrie. Jeg skulle egentlig være ultrakreativ og finne på en helt original oppskrift, men så søkte jeg litt her og der og ble inspirert av noen oppskrifter, spesielt fra denne bloggen. Uansett så bare skriver jeg opp akkurat det jeg hadde i vafflene mine, som ble skikkelig skikkelig gode faktisk! Smakte helt vanlige vaffler, og det er alt for lenge siden sist jeg spiste det, så det passet meg perfekt. Håper dere også liker dem! Dette er forresten til en person, så om dere er flere så ville jeg doblet eller tredoblet den.

Det du trenger er:

5 ss glutenfri lys melblanding (her kan du bruke litt forskjellig, jeg har også prøvd med havremel og det smakte kjempegodt)

1 egg

1 dl kulturmelk

2 ss sukrin eller annet søtningsmiddel

1/2 ts fiberhusk

1/2 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

1 klype salt

Jeg tilsatte også en ts smeltet smør for smakens skyld, men dette er ikke nødvendig.

Fremgangsmåte:

Er ikke så veldig avansert fremgangsmåte, du bare blander alt sammen i en bolle til du får en fin vaffel-røre konsistens. Er den for tørr tilsetter du mer kulturmelk, er den for tynn tilsetter du mer mel. Sett på vaffeljernet og la det bli varmt før du heller i røra og venter på den nydelige frokosten, lunsjen eller kveldsmaten din ♥

Noen som vil prøve? Gjerne gi meg tilbakemelding!

yogaflow

 • 25.02.2014 kl. 18:28

Hei! Nå skal jeg snart skifte om til treningsklær og dra på 3t. Skal først springe meg ihjel med intervaller, styrke og til slutt yoga faktisk haha. Alltid like spennende å prøve noe nytt, så hvorfor ikke litt yoga for a change. Timen heter yogaflow og varer en halvtime, gleeder meg. Noen som har prøvd det før? Bildene under er fra weheartit, men forklarer hvordan kvelden min skal være - med liiiitt ekstra weheartit effekt da haha, blir neppe seende så perfekt ut, men det er lov å være inspirert.

♥1 Hadde nydelig kyllingfajitas til middag, naam både sunt og godt ♥2 Skal trene styrke og intervaller ♥3 yogaflowww supergira på det ♥4 tenker å lage en sunn og glutenfri variant av vaffler til kveldmat, la oss krysse fingrene for at de blir vellykket så jeg kan videreføre oppskiften ♥5 og til slutt skal jeg senke skuldrene med vaffler og de tre siste episodene med gossip girl!

Hva er deres planer for kvelden?

back on track

 • 24.02.2014 kl. 19:24Hei dere! Rart å være tilbake på skolen etter en lang ferie, hvertfall har den føltes ganske lang. Likevel synes jeg helt ærlig at det er godt å være tilbake i rutiner, først og fremst med mat. Har spist såå mye dritt i ferien, og da mener jeg all verdens sjokolader og kaker og godteri naam. Haha nei hold hode kaldt, tilbake til sunn mat. I dag spiste jeg frokostblanding med frukt og cottagecheese til frokost, kyllingsalat og en yoghurt til lunsj, kom hjem og lagde meg mine favoritt müslibarer og kornblanding før jeg dro på 3t på rompetime og kom hjem til laks og grønnsaker til middag. Shit høres ut som tidenes fitspo hahaha jeii.

Forresten så skal jeg fortsette å eksperimentere litt med hjemmelaget sunn snacks, fordi jeg vet mange av dere liker når jeg legger ut oppskrifter. Dere må gjerne gi meg tips også! Legg igjen en kommentar hvis dere har en sunn og god oppskrift på hva som helst :) Vet dere hva, nå tenker jeg å ta meg et bad, av aalle ting fristet det helt sykt nå. Et bad, ansiktsmaske og "Your one and only source into the scandalous lives of Manhattan's elite" hørtes passe perfekt ut nå.

Hvordan er det å være tilbake til hverdagen?

herlig søndag

 • 23.02.2014 kl. 21:42

Hei! Akkurat nå er jeg, Johanna og Anna hjemme hos meg og ser et program på TLC om plastiske operasjoner, åh jeg får vondt inni meg. Det ser så forferdelig ut å legge seg under kniven på den måten. Det er en øglemann som har delt tunga i to og tatovert 70% av kroppen grønn liksom shiit, ikke at jeg har noe i mot dem hehe keep it up, er god underholdning.

Har vært sol i hele dag og man skulle tro det var en vanlig dag i juni. Tok en times tid med øvelseskjøring med papi i dag og ellers har jeg sittet inne og sett gossip girl. Er på siste sesong nå :(((( Vil ikke bli ferdig

Ha en fin søndagskveld!

ben&jerry's

 • 23.02.2014 kl. 14:48

Hei! Ble ikke noe blogging i går pga mye håndball. Vi hadde jo hjemmerunde i Bring i helga, og det kunne vell gått bedre enn det gjorde for oss. Vi tapte to og vant én jeess nei. Men det var uansett veldig morsomt, og det var velfortjent med en deilig ben&jerry's i går kveld. Thea og Martine kom rett etter sistekampen og spiste taco med familien. Senere spiste vi hver vår kaloribombe og så noen episoder Breaking Bad til vi sovnet.

Jeg spiste Fairly Nuts i går og jeg tror jeg har en ny favoritt. Både den og Peanut Butter Cup er glutenfrie forresten.

Hvordan har helga deres vært?

haugevis av sjokolade

 • 21.02.2014 kl. 18:12

Mamma og Pernille kom hjem fra Gran Canaria i går og det var utrolig godt å se dem igjen. Fikk en hel haaug med sjokolade, vet ikke om det er skikkelig bra eller skikkelig dårlig haha. For det er jo ingen tvil om at alt blir spist opp. Fikk også en kosejakke og kosebukse fra Juicy Couture ♥ ♥

Helt siden jeg kom hjem fra treninga har jeg og Pernille ligget i kjelleren og sett Gossip Girl og spist sjokolade, iishk perfect day. I kveld blir det vell fredagskos, ettersom det er fredag, for det er fredag ikkesant? Haha har aldri kontroll på dagene i ferien. Ha en fin kveld!

Hva er deres planer for denne fredagskvelden?

aloe vera frokost

 • 21.02.2014 kl. 09:50

Hei! Åh er så herlig når sola skinner inn vinduene i hele huset. Får skikkelig sommerfølelse - helt til jeg går ut for å liksom spise frokost på verandaen, bare neeii var ikke så varmt likevel. Men uansett deilig med sol og finvær. Nå sitter jeg å spiser min masterchef-frokost, inne, vel og merke. Skal på ukas siste håndballtrening før Bring etterpå. Gleder meg såånn til helga, hvertfall nå som vi endelig har hjemmerunde i Bring (i Åsheimhallen for de som spør). Men ja nå tenker jeg å fortsette frokosten min i fred og ro, ha en fortreffelig dag videre! ;p♥ viii blogges

Forresten så må jeg forklare overskrifta først haha, aloe vera frokost, sick bra navn liksom. Men greia er at jeg fant en drikke i Åre som inneholder 50% aloe vera, og ettersom jeg er meg så har jeg en trang for å prøve slike nye, rare saker som dette. Derfor kjøpte jeg den og den var faktisk overraskende god! Forventet jo at den skulle smake aftersun eller en eller annen form for hudkrem, men den var søt og god.Noen som ble fristet av aloe vera vannet?

innkjoop

 • 20.02.2014 kl. 21:47

Hei! Da tenkte jeg å vise dere innkjøpet mitt fra de siste dagene i vinterferien. Noe er fra Åre-turen og noe er fra trondheim.

Joggedress kjøpt på Stadium i Åre, både jakka og buksa kostet 500 kr tilsammen så det var jo tidenes kupp
helt enkel svart tskjorte fra Cubus til 99 kr

eksperimenterte litt med falske vipper, fra Cubus

kjøpte en treningskjorte og en treningsgenser fra Intersport i Åre, de har forresten maaasse fine treningsklær fra Nike blant annet. Dere vet de smale Nike-joggebuksene jeg elsker? De har dem :)

Elsker dette merket, produktene dufter rosa bubblegum. Kjøpte dem på Kicks i Åre.

Noe dere likte?

morgenfuul

 • 19.02.2014 kl. 19:03Heihei! Har merket at det er veldig mye hverdagsinnlegg for tiden, og jeg vet ikke helt hva dere synes om det. Kommer ikke på så veldig mye å blogge om, og det er jo synd ettersom det er ferie og jeg har mer tid til overs enn til vanlig. Hvis dere har noen forslag er det bare å legge igjen en kommentar, så garanterer jeg at den blir lest :)

På bildet over ser dere kveldskosen min i går, og som dere kanskje skjønner endte jeg opp med å bli hjemme med sushi og gossip girl. I morrest sto jeg opp klokka åtte (!!) fordi vi hadde håndballtrening fra 10-12, og i morgen skal vi spille treningskamp mot et guttelag haha, noe som kan bli uvanlig interessant. Etter treninga i dag dro jeg, Hanna, Johanna og Martine på City Syd en tur og småshoppet og spiste lunsj på Jordbær Pikene (de hadde glutenfri ostekake hihi). Innkjøp kommer i morgen.Noen som har et par bloggforslag å dele?

back in ttown

 • 18.02.2014 kl. 21:02Hei! Da er jeg hjemme i Trondheim igjen, føles ut som jeg har vært borte flere uker egentlig. I går var en kjempemorsom kveld med mange herlige jenter i Åre, som dere ser på bildet over. Fra venstre: Nora, Anna, Katrine, Sanne, Amalie og Oda. Etter ei ikke så altfor lang natt, var vi opp igjen klokka sju for å pakke og dra hjem.

At the moment sitter å vurderer om jeg skal møte noen venninner eller om jeg skal fortsette å sitte i sofaen å se fotballkamp med pappa. Hmm vanskelig ettersom sushien i kjøleskapet også spiller en høy faktor. Jaokei dere bryr dere sikkert kjempemye om mine hverdagsdilemmaer, sååå det er supert. Uansett så håper jeg dere får en finfin kveld, så blogges vi :)

genseren er fra Gant og klokka er fra DW

selfiemonday

 • 17.02.2014 kl. 18:17

Hei! Våknet klokka ti i morrest etter seks timer søvn, var godt jaa. Etter litt selfietime på hytta (haha lol) gikk vi ned til byen i full storm. Spiste lunsj med noen herlige jenter fra trondheim som vi skal tilbringe kvelden med også, drar til dem etter middagen. Middagen består forresten av kylling, ris, brunsaus og potetgull haha #skikkeligsunn #hyttekos. Sikkert veldig interressant informasjon, men det er vell det eneste jeg har å meddele. I morgen drar vi hjem i ni tiden, for å rekke håndballtrening klokka ett. Litt stress, men det går vell bra. Her har dere noen bilder fra dagen.

attitude is everything

 • 17.02.2014 kl. 17:18

Haha klein overskrift, men til mitt forsvar fikk jeg en genser fra Choies der det står "attitude is everything" så jeg tenkte å være litt kul. Var tydeligvis i det grå hjørnet da disse toppene ble valgt, var ikke myye farger akkurat. De tre øverste toppene er utsolgt på nettsiden, men de har mange andre fine topper, sjekk ut nettsiden deres her.

HER

Hvilken likte du best?

fin og fresk

 • 16.02.2014 kl. 17:59

Hei heii! Bildene over er fra i går kveld, med badstue og goodis. Hadde en slapp start på dagen i dag, med fin frokost, OL og kortspill. Etterhvert bestemte vi oss for å gå en skogstur haha, så vi gikk syyykt langt, neida (400 meter) til vi kom til en café. De hadde så mye god mat, og masse glutenfritt! Det heter Bergstugan og ligger på Fröa Gruva i Åre, hvis noen kunne tenkt seg å ta turen.

fin og fresk ungdom på sitt beste

Hva har dere gjort i daag?

herlig dag i åre

 • 15.02.2014 kl. 17:58

Hei! Har hatt en utrolig lang men fiin dag. Sto opp klokka kvart på sju for å ta toget med Katrine, Nora og Anna til Åre. Hvis du også er i åre ring meg på 815585364773 ! ! ;p neida det er nummeret til julenissen (sånn serr)....  Når vi kom fram til hytta lagde vi nydelig frokost før vi ordnet oss og tok turen ned til sentrum. Vi kjøpte faktisk en del klær og andre duppedingser, kan vise dere det senere. Etter lunsj og shopping i byen dro vi tilbake til hytta og nå ligger alle å halvsover med nattalista mi på spotify (her). I kveld tenker vi å ta badstu og hjemmespa med ansiktsmasker og masse kos. Det er åre-tradisjon med slikt et hjemmespa da skjønner dere. Her er noen bilder fra dagen :)

kat og nora på toget

kat og mat

♥ ♥Hva synes dere om de spennende bildene? haha

happy valentines day!

 • 14.02.2014 kl. 19:37

Heeei! Åh så deilig med vinterferie, endelig. I morgen drar jeg og noen venninner til Åre, så kommer vi hjem på tirsdagen for ei real treningsuke før Bring siste helga i ferien. Har egentlig ikke så mye mer å si, eller jo selvfølgelig, happy valentines day daa ♥ ♥ ♥ Håper alle for en fantastisk fin kveld!

Vi tar forresten tog gryytidlig i morgen, så neste gang vi blogges sitter jeg forhåpentligvis like hel på hytta og kooser meg. Gleder meg til å bare koble helt av og kose med med god mat og mine beste girlfriends.Hva er planene deres for vinterferien?

månedens spørsmål

 • 14.02.2014 kl. 17:41

Kan du legge ut bilde av deg med ditt naturlige hår uten at du har retta det?

Når jeg tørker håret helt uten å sette opp i topp blir det ganske så glatt, men hvis jeg legger meg om kvelden med vått hår våkner jeg opp med afro, så jeg prøver å unngå det da haha. Her er det helt naturlig:


Leser foreldrene dine bloggen? I så fall hva synes du om det?<3

Haha ja de leser bloggen hver dag. Jeg bryr meg egentlig ikke, har ikke noe å skjule for dem på bloggen uansett :)

Har du noengang brydd deg om du spiser altfor mye kalorier i løpet av en dag, eller bryr du deg ikke om slikt?

Jeg har sett på kaloriinnholdet på matvarer for moro skyld før, men jeg har aldri brydd meg om hvor mye kalorier jeg skal ha på en dag osv. Spiser det jeg vil når jeg vil, men jeg liker sunn mat så derfor blir det ikke såå usunt.

Hvilken selvbruning bruker du ? :)

Jeg bruker selvbruningskrem fra St.Tropez, dark tanning ellernoe

Hvilken foundation bruker du ?

Bruker pudderfondation fra Bare Minerals ID i fargen Fairly Light


Kan du legge ut mer bilder fra jentekvelder?

Ja selvfølgelig, hvis dere synes det er interessant så

Hvordan er du så tynn når du spiser så mye usunt?

Først og fremst er jeg ikke tynn og jeg spiser ikke mye usunt. Jeg vil anse meg selv som normal både kroppslig og på matfronten.

Har du hatt noe form for spiseforstyrrelser?

Nei heldigvis ikke

Hvorfor har du ikke spansk lenger?

Jeg hadde spansk i tre år på US, men følte ikke at jeg kunne nok spansk til å forsette på et høyere nivå. Derfor fikk jeg starte med blanke ark med tysk på VGS

Kan du vise et bilde av deg selv uten sminke?

Det har jeg gjort flere ganger, men here you go


Hvor har du hytte?

Inderøya, Åre og Røros.

Tjener du penger på bloggen?

Tjener litt ja :)

Faget du er dårligst i og faget du er best i?

Faget jeg er dårligst i er nok matte haha, er ikke noe sæærlig fan av det. Det er jeg er best i er egentlig litt vanskelig, holder meg rundt femmern på de fleste andre fag, men jeg liker både engelsk, samfunnsfag og geografi ganske greit.

Hvor ser du gossip girl?

På amerikansk netflix, bare søk opp på google "hvordan laste ned amerikansk netflix" eller noe i den duren, så får du det forklart.Hvorfor går du ikke idrettslinja?

trener myye håndball i uka, så jeg synes det blir nok. Ellers så har jeg ikke noe lyst til å gå 1 år ekstra

Krangler du mye med familien din? Hvis ja, hva om?

Nei vi krangler veldig lite, noe jeg er veldig glad for. Har vi et problem med noe, snakker vi heller om det på en ordentlig måte.

Er jentegjengen din spontan?

Haha vi kan være over gjennomsnittet spontan til tider, noe som ikke alltid fører til så veldig gode ideer, men veeldig mye morsomt


Vet foreldrene dine at det er alkohol på fester, bursdager osv du er på? Hva synes de om det?

Er eeekstremt mange som spør om akkurat dette temaet, og jeg har vell valgt å skyve det litt under senga. Ja de er klare over at det er alkohol på fester og bursdager, og det er egentlig bare sånn det er. Jeg er 17 år nå og i Trondheim er det faktisk ganske vanlig at ungdommer er på fest og drikker. Ikke misforstå, jeg sier ikke at alle gjør det, eller at det er det riktige å gjøre. Jeg personlig drar på fest med vennene mine fordi det er så morsomt å pynte seg og møte kjentfolk, og føler absolutt ikke noe press. Det er vanskelig å skrive om dette på bloggen, fordi uansett hva jeg sier blir jeg angrepet i kommentarfeltet. Men uansett så er jeg åpen og ærlig med mamma og pappa om det og det er det viktigste, det anbefaler jeg dere også å være. Og husk at dette er veldig forskjellig fra person til person.

Har de glutenfri pizza på una? :)

Jess og den er nydelig

Hvilke valgfag skal du ta neste år?

Jeg har søkt økonomi, markedsføring & ledelse og rettslære

Hvor gammel er Pernille?

tre år yngre enn meg, jeg ble nettopp 17, hun har bursdag i april, do the math :-)))))) født i 2000

bor du alene?

Nei bor med verdens beste family

mami og perna ♥

Hvordan kjører du 4x4? Og hvilken hastighet på draget, og i pausene?

Dere må ikke ta utgangspunkt i at det jeg gjør er det som er fasiten nå, men på 4x4 så løper jeg med en hastighet på ca 14 km/t altså nivå 14 på tredemølla. Etter 4 minutter jogger jeg rolig på rundt nivå 8, før jeg fortsetter igjen etter 2 min med pause.

Er du ikke redd for å falle av tredemøllen når du løper intervaller?:)

Haha nei man må jo nesten regulere farten slik at man ikke løper så fort at man faller av

hvilke hastighet ligger du på i intervallene? i 20/10 intervallene. Må bare si at jeg blir skikkelig inspirert av deg!:-)

Tusentakk :) På 20/10 intervallene ligger jeg på en hastighet rundt 18 km/t altså nivå 18. I pausen hopper jeg av og står på fotplatene eller hva jeg skal si, på siden av båndet.

vet du om det intervallene dine fungerer for å flate magen mer? Vist jeg gjør det 4 ganger i uken, om det skjer resultater på magen?

Ja disse intervallene er for magen, jeg vil tro at du merker resultater ganske fort. Uansett trenger du ikke kjøre dem mer enn et par ganger i uka.

Hvor kjøpte du treningstoppen? <3

Hmm det er lenge siden, men jeg tror XXL, de har utrolig mange fine nike topper.


Hva synes dere om svarene?

både fint og komfy

 • 13.02.2014 kl. 18:04

Hei og god kveld alle sammen! Dro innom posten etter skolen i dag og hentet en pakke fra BuyHelse. Jeg fikk to nydelige skjerf, et i grått (her) og et i lyserosa (her). Jeg elsker å gå i skjerf, både fordi det er fint og komfy. Jeg vet det er mange unge jenter som er helt ville etter acneskjerf, men de er ganske dyre, så skjerfene fra buyhelse er et supert alternativ til 499 kr. De ser nesten helt like ut og er minst like gode.Hva synes dere?


Tenker å kjøre månedens spørsmål snart, så hvis det er noe spesielt du vil ha med, spør i dette innlegget :)

sick bra dag

 • 12.02.2014 kl. 21:18

Hei! I morrest dro mamma og Pernille til Gran Canaria, UTEN MEG (og pappa) MEN.... Hva er feil med den setningen liksom. Dere skjønner deet, at jeg kan ikke være med fordi vi har Bring siste helga i ferien, som de forresten kommer hjem til for å se uansett. Greia er at jeg må være med på TRENINGENE i uka her :):):) Så jeg skal være på håndballtrening, mens de ligger på stranda i en uke. Det går helt fint liksom, seriøst jeg takler dette SUUUUPERT......

Etter skolen dro jeg på 3t atter en dag, trente bare styrke. Så kom jeg hjem å lagde meg den fine lunsjen dere ser over. Det er desverre ikke til å legge skjul på at brødskiva smakte muggel, så det ødela jo en smule, men eggerøra var jo grei da haha shit.. Dro til Knut etter den vellykka lunsjen og slukna omtrent med en gang jeg kom inn døra #score.

smile lææl da

Hvordan har deres dag vært?

family reunion

 • 10.02.2014 kl. 21:16

Hei! Dro på 3t etter skolen i dag med Anna og Johanna og shpraang og trente styrke. Mange spør meg om treningstips osv, så jeg kan jo bare fortelle dere hva jeg gjør når jeg sier at jeg løper. Da springer jeg enten 20/10 som er tjue sekunder full spurt, så fort jeg klarer å løpe egentlig, etterfulgt av en tisekunders pause x 10 repitisjoner etter hverandre. Denne kjører jeg ofte to ganger, så det blir tjue ganger fullspurt og tjue ganger pause da. Eller så kjører jeg 4/4 som er fire minutter løping, eller rask jogg etterfulgt av to minutter pause x fire repitisjoner. Spør du meg er det den værste, den er ekstremt utholdende og jeg hater utholdenhet, vil heller ha det HELT helt jævlig i tjue sekunder om gangen enn bare helt jævlig i FIRE MINUTTER haha så er jeg litt rar også da.

Nå har jeg voksenbursdag (kake og penger) hehe neida, er jo kjempekoselig å ha family reunion en gang i blant. Ellers så har jeg tyskprøve i morgen så jeg skjønner absolutt ikke hvorfor jeg sitter her klokka ni og blogger uten å i det hele tatt ha åpnet tyskboka JESS mat du klarer det meste.Hvis dere har noen spørsmål om intervallene mine, er det bare å fyre løs så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.

søndags update

 • 09.02.2014 kl. 19:01

Sitter nydusjet i sofaen nå og ser opptak av frustrerte fruer. Kom akkurat hjem fra kampen SOM VI VANT ååh så deilig. Vant med to mål over csk, det er liksom det berømte lokalopprøret haha #nohate ♥ Har vunnet 2 av 2 kamper i helga og det har vært skikkelig morsomt. Nå tenker jeg å ta turen til min småsyke Anna og utnytte søndagskvelden med masse kos. Kjempe kjempe interessant innlegg I know, men har ikke så mye spennende å komme med akkurat nå, så en liten oppdatering er vell bedre enn ingenting? Eller haha. Kanskje ikke. Jaja funny da.Flere som har spilt kamper i helga?

vårstemning

 • 09.02.2014 kl. 14:03

God morgen alle fine! I går gjorde jeg ingenting på dagen, det var skikkelig herlig. Lå i sofaen inntullet i dyner og spiste godteri og så film. På kvelden dro jeg på date med Knut på Una Pizzeria på Solsiden. Det er en ny restaurant i byen, og den var kjempebra faktisk. Nydelig mat og service, var ikke noe dyrere enn andre restauranter heller.

Er skikkelig vårstemning på Heimdal nå, sola skinner og fuglene kvittrer iishk soooomaren er på veg. Nå skal jeg spille håndballkamp, har oppmøte om et kvarter, såå vi blogges etter det! Ha en strålende dag videre da dere og ønsk oss lykke til på kamp :)
17 åår

 • 08.02.2014 kl. 14:18

Hei dere! Hadde en fantastisk fin bursdag i går med sikkert tjue forskjellige kaker, seier mot orkanger og til slutt heimdalfest til langt på natt. Rakk ikke fortelle dere at jeg hadde bursdag engang, aalt for dårlig, men etter skolen dro vi for å spille kamp og etter det var det rett hjem å ordne seg til heimdalbørst, skolefest for heimdal vgs. Hadde et lite bursdagsvors før festen med eeenda mere kake haha.

17 er egentlig ikke en så spennende alder, er liksom ingenting som forandrer seg. Når man blir 16 kan man kjøre opp til scooter og når man blir 18 kan man kjøre opp til bil og gjøre det man vil, men det er ikke så mye som skjer når man blir 17, men jeg eelsker å ha bursdag da.

Fikk brownies, cupcakes, maaasse sjokkis og godteri av vennene mine på skolen, tihi I luuuv them. Tok ikke bilde av all godisen, men det var seriøst mye. (frokosten min i dag)

Ombestemte meg på vei ut døra, så jeg hadde ikke på meg den toppen på bildene over haha. Ubesluttsomme meg.

Ankom festen i hver vår partyhatt, så det var ikke vanskelig å finne hverandre inn der, bare å se etter noe som stakk opp i mengden hahahatravel uke

 • 06.02.2014 kl. 17:09

Hei! Åh har hatt så mye å gjøre denne uka, er så trøtt og sliten. Hadde jo det foredraget om cøliaki på tirsdagen for mat og helse lærere, og det gikk veldig bra, synes faktisk det var veldig morsomt. Hadde matteprøve på onsdagen, som gikk helt greit tror jeg. I dag lagde jeg müslibarer når jeg kom hjem fra skolen (dere finner oppskrifta her) og så den siste episoden av pretty little liars. Nå skal jeg på håndballsamling om en halvtime, så vi blogges etter det!

Hva skal dere gjøre i dag?

sunne godsaker

 • 05.02.2014 kl. 18:57


Det du trenger er:

til kaken

 • 8 egg
 • Sukrin eller annet ønsket søtningsmiddel (Sukrin er søtningsmiddel uten kalorier, kjøpes på helsekost)
 • 120g lys glutenfri melblanding (Du kan bruke hvilket som helst mel egentlig; havremel, maisenna osv)
 • Ca 2 ss kakao
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker

 

til kremen

 • 200g philadelphia kremost naturell
 • 6 gelatinplater
 • Ønsket søtningsmiddel, så mye som du selv vil (Sukrin kan også brukes her, men jeg jukset litt og brukte vanlig melis for å få en bedre smak på kremen) 

Hvis du ikke har gelatinplater så tror jeg ikke det har så mye å si. Det eneste de gjør er å få kremen stiv så den ligger på plass, gjør ikke noe med smaken. Så neste gang jeg lager dette er det ikke sikkert jeg vil bruke gelatinplater.

Fremgangsmåte:

 

Stivpisk eggehvitene og tilsett søtningsmiddel. Bland plommene med bakepulver og vaniljesukker før du tilsetter hvittene, melet og kakaoen til plommene. Rør godt sammen til en jevn og fin blanding. Fordel blandingen på en stekeplate med bakepapir. Stek i 10-15 min på 200 grader.

Begynn med fyllet mens kaken er i ovnen. Hvis du bruker gelatinplater må du bløte opp og smelte dem etter anvisning på pakken (gjerne vannbad). Bland sammen kremosten og søtningsmiddelet med mikstmaster, til du får en søt, god og fyldig krem.

Når kaken er ferdig deler du den opp i biter så store som du vil ha dem, tar på fyll og legger på en bit over så den får sandwich-effekt. De skal deretter avkjøles i kjøleskapet i noen timers tid egentlig, for at fyllet og kaken skal sette seg sammen. Jeg satte de rett i fryseren og ventet en halvtimes tid så utålmodig som jeg er haha :) Sandwich-kakene kan enten spises etter de er litt avkjølt eller de kan fryses helt ned og bli sandwich-is, så er det bare å nyte kakene!


Dette trenger du:

 • 80 gram havregryn
 • ca 1 1/12 ss olje eller smeltet smør
 • 1-2 plater sukkerfri (cloetta) eller mørk sjokolade
 • 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
 • 1/3 ts bakepulver
 • 1/3 ts salt
 • 2 ss sukrin eller annet ønsket søtningsmiddel (kokossukker, stevia strø osv)
 • 1 eggehvite
 • 1-2 ss melk

Fremgangsmåte:

Bland sammen alt det tørre bortsett fra sjokoladen, tilsett deretter olje og egg. Start med en spiseskje melk og om den er for tørr tilsetter du mer. Dette er bare et grunnlag dere kan gå etter, jeg tok oppi litt mer av det meste for å få flere kjekser haha, og det er litt avhengig av smak og konsistens, hvor mye dere vil ha av hver ingrediens.

Når blandingen er godt blandet tilsetter du hakket sjokolade, og lager flate kjeks på et bakepapir. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, til de får litt farge i kantene. Avkjøl dem på rist når de er ferdigstekte. Jeg fikk rundt 12 cookies om jeg ikke husker helt feil

Noen som ble fristet og tør å prøve? :):) Begge ble kjeempegode og perfekt som sunnere alternativ til lørdagskos!

mattedag

 • 03.02.2014 kl. 16:59

Hei dere! I går kveld spilte jeg håndballkamp noe vi ikke trenger å snakke om haha :) Men på vei hjem bestemte jeg og mamma oss for å bestille pizza til familien og kose oss med pizzasøndag. Ble en sunn kveld omgitt av pizza, sjokolade, brus og potetgull (uuupsi) hihi noen dager må man jo få kose seg litt ekstra.

I morgen skal jeg faktisk ha et foredrag for mat og helse lærere i trondheim om cøliaki, deet kan jo bli interessant. Så i dag må jeg sette sammen den "framføringen" og ellers øve til matteprøve på onsdagen. Oi shit stress, har ikke gått opp for meg før nå at jeg har det jævlig travelt egentlig. Og forresten for alle dere som spør om hvor man får tak i de glutenfri lefsene jeg hadde til kylling fajitasen noen innlegg lenger ned, så ligger de i frysedisken på blant annet Rimi og Meny hvertfall. Eller så kjøper jeg på Mikalsen Bakeri, de har massemasse glutenfri mat. Det ligger på Tyholt, Ila og Byåsen.Men nå er det mattedag så vi blogges!

white house down

 • 02.02.2014 kl. 11:14

God morgen! I går hadde jeg en kjempekoselig kveld med Anna, Trine og Nora. Vi bakte jo som sagt disse sunne godsakene, og det ble faktisk veldig godt! Vi lagde sunne chocolate chip cookies og sandwich-iser fra grunnen av. Begge bakstene er glutenfri såklart :):) Jeg gidder ikke skrive oppskrifta akkurat nå, men hvis dere vil så kan jeg vise dere til uka. Noen som er interesserte i oppskrift? Og bare så dere ikke misforstår, så går jeg ikke på noe diett og at det er derfor vi baker sunne ting, men rett og slett fordi jeg elsker god bakst og hvis jeg kan få det sunt i tillegg til at det smaker godt, så ser jeg ikke nooe negativt i det!

Vi spiste også sushi og så White House Down, den nye filmen til Channing Tatum (♥♥♥) Den var syykt bra spør du meg, hoppet i sofaen under hele filmen, klarte ikke sitte i ro fordi den var så spennendee.

ny/gammel jakke

 • 02.02.2014 kl. 00:21

Hei! I trondheim er det sommer i hodet mitt, liksom det er jo ikke snø ute så jeg griper sjansen til å bytte ut parkasen med en litt lettere jakke. Fant en eeldgammel jakke som har tilhørt enten mamma eller pappa en gang i tiden. Det ble dagens antrekk da, vintage osv liksom.  Vet ikke hvor jakka er fra, men den er sikkert ikke på markedet lenger uansett haha, buksa er fra topshop, ullgenseren under er fra Vila og de unike skoene er fra Converse, noe som var et suupert og varmt valg i februar, men det er jo sommer i trondheim så who cares.

Hva synes dere?

breakfast

 • 01.02.2014 kl. 16:51

Hei! I dag sto jeg opp tidlig for å lage meg en fin frokost og kose meg med litt med serier, før jeg ordnet meg for å dra til byen. Kjøpte to gensere og litt undertøy. Spiste lunsj på Graffi (såklart) med sjokolademilkshake inkludert (såklart), med Hanna, Trine og Anna. Nå er jeg hjemme og blir hentet om ti min for å dra på 3t og trene. I kveld skal jeg til Anna med noen jenter og bake hihi, skal prøve ut noen oppskrifter med sunne godsaker, som jeg har tenkt å anbefale dere hviiis det er spiselig da haha.

nammiiis

Hva skal dere gjøre på denne fine lørdagen? :):)

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 20 år og kommer fra Trondheim. På denne bloggen legger jeg ut om livet mitt som rosablogger, profesjonell håndballspiller i byåsen elite og student på BI. Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller spørsmål kontakt meg på matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no