hits

Veggietaco

 • 03.05.2018 kl. 14:30

Heisann! Det nærmer seg helg, noe som betyr taccco. Vi har alle våre varianter av den meksikanske retten, om det er kylling eller rødt kjøtt, lefse eller skjell, ananas eller habaneros. Jeg skal til Sanne på fredagen og njute den tradisjonelle norske versjonen. MEN jeg har tenkt å anbefale dere en variant med en liten vri. Nemlig uten kjøtt. Jeg synes helt ærlig det er like godt og det føles enda bedre for kroppen. Når jeg lager taco på egen hånd (en sjelden gang i skuddåret) for eksempel i hverdagen så velger jeg bønner, linser og kikerter istedenfor karbonadedeig 9/10 ganger. Anywayz HERE WE GO.

Altså den eneste forskjellen er vel strengt tatt at jeg bytter ut kjøttet med et annet alternativ. Jeg bruker som regel vanlige kidneybønner og linser eller kikerter. Tømmer ut vannet fra pakningene og legger bønner og linser på en stekepanne. Jeg bruker middels varme. Formålet er jo ikke å steke det, men bare å varme det og mikse det godt sammen med tacokrydderet. Jeg bruker vanlig tacokrydder og tilbereder videre på samme måte som jeg ville gjort med kjøtt.

Masse grønnsakskuttings. Jo mere jo bedre. Agurk, tomat, paprika, salat, mais, er vel det jeg bruker. Med ost, guacamole eller rømme og salsasaus. 

Jeg bruker lefsene fra BFree, disse er laget av quinoa og chia, men de har også en grønn pakke. Selges på de fleste matbutikker. Glutenfri og vegan.

Noen som kunne tenkt seg å prøve veggievarianten?

plantebasert bringebær-shake

 • 26.04.2018 kl. 18:30

Dagene går med på å sitte på skolen og lese for tiden. Eksamen nærmer seg og jeg blir stressa av tanken. Det som er litt kjipt er at jeg ikke kommer meg på skolen før sånn 12-tiden på grunn av trening fra morgenen av og at jeg har håndballtrening klokka 17 i tillegg, noe som ødelegger flowen. Helst skulle jeg gjerne sittet hele dagen. Men, men det er vel grunnen til at jeg også går deltid.

Jeg har egentlig ikke så mye å komme med, men tenkte å dele en liten treat som dere kan kose dere med enten det er eksamensperiode eller dere bare lever livets glade dager. Det er en kjempeenkel og healthy milkshake-variant.

Dere trenger:

Soyamelk (eller hvilken som helst melk, med vanlig melk blir den ikke vegan tho)

Bringebær

1 frossen banan

Mix sammen alle ingrediensene i en blender og ferdig. Haha så enkelt var det. Jeg legger ikke ut oppskriften her for å late som jeg er en usedvanlig unik person med syke kokkekunster, mer for å minne oss på at så enkelt kan noe så godt lages. På null komma niks. 

Oppskrift på kremet pasta med kylling

 • 12.04.2018 kl. 20:36

Her kommer oppskrift på en utrolig enkel og rask middag å lage, i tillegg er den sunn og god. Det er pasta i créme fraîche (fikk jeg til de symbolgreiene nå eller?) med kylling og spinat, mmmm nam. Dette lagde jeg til middag i dag, til meg og Pernille. Vi spiste ikke opp halvparten engang, jeg suger til å beregne hvor mye jeg skal lage av ting, så da peiser jeg som regel på med alt for mye. Uansett bedre med for mye enn for lite. Jeg skriver nå sånn ca hvor mye jeg lagde da, så får dere bare lage ut i fra hvor mye dere spiser og hvor mange dere er. 

Det dere trenger er

400 gram kylling

250 gram asta - jeg bruker en glutenfri og økologisk pasta fra Rema, den er STEINgod og den blir ikke tørr dagen etter, men holder seg fersk og god så den kan varmes opp til senere

1 boks med créme fraîche - jeg bruker lett, men det bestemmer dere selv

1 egg

1 fedd hvitløk - ikke vær redd for at det smaker for mye, créme fraîchen toner ned mesteparten av smaken så det er bare å dure på med salt, pepper og hvitløk

1 pose spinat - det ser kanskje mye ut, men når spinaten stekes i panna krymper den kjempemye 

Slik gjør dere:

Kok opp vann og kok pastaen som anvist på pakken. Samtidig steker du kyllingen. Jeg skjærer de opp i mindre biter før jeg legger dem i panna med en dæsj olje. Finhakk hvitløken og tilsett den og salt og pepper i kyllingen.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet før du legger pastaen tilbake i kjelen. Tilsett créme fraîche (jeg brukte nesten en hel boks, men trenger kanskje ikke så mye) og masse salt og pepper, rør om på lav varme. Tilsett et egg og rør det forsiktig inn. 

Når kyllingbitene er ferdigstekt, hell dem over i kjelen med kremet pasta og stek spinaten i den panna du stekte kyllingen (eventuelt ta en ny stekepanne haha). Freees spinaten på høy varme, ikke sånn at de brenner seg fast, men sånn at de krymper og blir "våte". Fordel dem gjerne på flere runder da det er veldig mye spinat. Hell spinaten til slutt over i kjelen og VOILÀ finito! 

Superenkelt og godt! 

Håper det smaker!

9/10 suksesser

 • 07.03.2018 kl. 11:26

Jeg har litt sånn sannsynlighetsregning og brøkdeler klistret til hjernen at the moment, det er nemlig tema i statistikken. Vi regner ut hva sannsynligheten er for å få x antall suksesser på y antall forsøk og bla bla bla. Men det passet greit med dagens blogginnlegg. Jeg har bakt brød skjønner dere. Noe som nesten alltid blir bra, men så kan man tydeligvis ikke forvente suksess hver gang da haha.. 

Jeg bakte favoritten, glutenfritt proteinbrød av havregryn, cottage cheese og egg. Gjort det mange ganger før, både som rundstykker og brød. Men denne gangen  satt brødet bom fast i formen da det var ferdigstekt. 

Oppskrift

1 stor boks cottage cheese (400g?) evt. kesam

4 egg

havremel og havregryn, 200-250 gram av hver ca (jeg tok egentlig alt det tørre på slump)

1 ss bakepulver

1 ts salt

Bland sammen cottagecheese og egg med en stavmikser og deretter inn det tørre. La blandingen svelle i noen minutter. Sett nederst i ovnen på 175 grader i 45-50 minutter. 

Se så nydelig det så ut da jeg tok det ut av ovnen. 

Også bare BAM som en kid som nekter å komme ut av mors mage. Måtte skrape det ut med kniv, jeez det hørtes brutalt ut i kontekst med den kidden. Uansett, poenget er at jeg husker nå at jeg har brukt bakepapir i brødformen tidligere. Så dette innlegget er en pekepinn til meg selv slik at jeg skal huske det til neste gang(!!!!) 

Men til tross for et mislykket forsøk, smakte det UTROLIG godt, kanskje bedre enn om det hadde vært feilfritt. Bunnen skrapte jeg som sagt ut og det ble en nydelig, knasende skorpe, perfekt med pålegg på. 

I 8 av 10 tilfeller blir det philadelphia, røkt laks og egg på brødskiva mi. Nå skal jeg pakke sekken og kjøre av gårde til forelesning. 

Ha en fin dag og prøv å tenk positivt i situasjoner som ikke går helt etter planen! ♥

Kickstart dagen med ingefærshot

 • 09.01.2018 kl. 16:42

God dag! Jeg hadde planlagt en langsom og rolig morgen i dag med litteranne bloggings inkludert, men jeg kjenner meg selv for godt til at alt skulle gå som planlagt. For det første prøvde jeg med på en treningsøkt klokka åtte i morrest, med noen av håndballjentene. Det gikk ok-, kjentes ut som jeg hadde astma, noe som sier meg at jeg ikke er helt frisk enda. Da jeg kom hjem tok jeg meg en varm dusj, spiste frokost nr2 og satte meg i sofaen, hvor jeg sovnet igjen. Våknet klokka 11 og kom på at jeg hadde forelesning klokka 13.15 (trodde jeg.....), klokka kvart over tolv fant jeg ut at den begynte om et kvarter :) Men ultraeffektiv som jeg kan være hvis jeg virkelig må, så kom jeg meg til BI med en feilmargin på bare to minutter. Første skoledag i år er unnagjort. Skoledagen innebar en hel masse sosialisering med folk jeg ikke kjenner så godt, men forhåpentligvis blir bedre kjent med etterhvert. 

Selv om det ble litt stress alert, så har det vært en bra dag så langt. Jeg tror det har noe med hvordan jeg startet hele dagen, nemlig med en ingefærshot for å kickstarte systemet. Oppskriften står under. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dere trenger:

Sitron, appelsin, ingefær, honning og vann. 

Jeg kokte opp 5 dl vann, men neste gang vil jeg nok ikke bruke like mye. Mamma lagde en variant ved siden av helt uten vann, med kun saften fra sitron og appelsin, noe som gjorde drikken mye mer intens selvfølgelig.

Uansett, la oss si 4 dl vann, kok opp og senk deretter temperaturen. Ta av skallet på ingefæren og skjær i tynne skiver. Jeg brukte ca 70 gram ingefær. Skjær så appelsin og sitron i skiver (husk å skyll i vann først), og la frukten og ingefæren ligge i det varme vannet og trekke. Jeg lot det ligge i gryta i en time på veldig lav temperatur. Sil deretter av fruktbitene og ingefæren, tilsett 1 ss honning og hell safta på en glassflaske. Den kan stå i kjøleskapet lenge. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper det smaker!

Sukker- og glutenfri sjokoladekuler

 • 21.12.2017 kl. 13:50

God dag!

Nå tenkte jeg å komme med tips til litt sunnere julegodt som smaker nyydelig. Det er, som dere leste i overskriften, glutenfri og sukkerfri sjokoladekuler. Oppskriften er fra Linda Stuhaug, jeg bare viderefører det jeg synes er enkelt å lage og godt å spise. Jeg er ikke noe fan av de fitnessbloggene som har en kilometer lang liste med dyre helsekostprodukter i oppskriftene sine, simply fordi jeg ikke gidder så mye styr. Så disse sjokoladekulene er superenkle å lage!

Dere trenger:

3 dl havregryn

3 ss kakao

5 ss Sukrin gold eller annen søtning. (I følge oppskriften jeg brukte skulle det være 4 ss Sukrin+, noe som tilsvarer 8 ss Sukrin, men jeg liker at det ikke er for søtt, dessuten har sukrin en tendens til å smake "kaldt" i munnen hvis det blir for mye).

4-5 ss sterk kaffe

100 gram smeltet smør

Slik gjør dere:

Bland sammen det tørre i en bolle, vend deretter inn kaffe og smeltet smør. Smak til underveis. Sett røra i kjøleskapet i ca 20 min, så deigen blir enklere å jobbe med. Form små og store kuler, og eventuelt rull dem i kokosmasse eller kakao hvis ønskelig. De er kjempegode uten noe på også. Sett dem kaldt og nyt når det skulle friste med noe godt i jula ♥

Håper det smaker! 

Glutenfri smuldrepai uten sukker

 • 01.11.2017 kl. 20:48

Mine sukkerfrie dager fortsetter, jeg har nå gått i vel en uke eller noe uten godteri haha, lever fortsatt. Jeg har gjort det klart for familien at det ikke er noe vits i å prøve å friste meg med kaker eller candy. Derfor er mamma så grei å tilpasser dessertene i huset til eldstedattras behov. Ikke nok med at jeg er problembarn fra før av med cøliakien, nå skal jeg være allergisk mot sukker også haha.

På søndag bakte mamma derfor glutenfri eple-smuldrepai uten tilsatt sukker, inspirert av Funkygine. Den ble deliiiich. 

Dette trenger dere til epleblandingen:

400 g epler (vi brukte mange mini-epler fra mimmi's epletre, men det er vel ca 3)

2 ss sukrin gold

1 ss potetmel

1 1/2 ts kanel

Dette trenger dere til smuldrepaien:

75 g smør

3 ss sukrin gold

2 dl havregryn

2 dl havremel 

en neve hakkede mandler + evt rosiner hvis ønskelig

Dette gjør dere:

Fordel epleblandingen i en ildfast form og strø deretter smuldredeigen over. Stek den på 200 grader (kan bli litt svidd på toppen, så evt skru ned varmen litt) i 40 minutter. 

Serveres med vaniljeis, eller for mitt vedkomne sukkerfri is eller vaniljekesam. NAM. Holder seg flere dager innpakket i plast i kjøleskap, så er det bare å varme litt i mikroen. 

TUNFISKPIZZA

 • 14.10.2017 kl. 18:23

Hei sann dere! Nå tenkte jeg å komme med oppskrift på gårsdagens homealone-post-workout-pre-work pizza. Haha, men for å gjøre det litt enklere kan vi heller kalle den for tunfiskpizza. Jeg regner egentlig med at de som er villige til å prøve noe sånt, allerede har gjort det. Jeg måtte i hvert fall prøve det med en gang jeg hørte om det. Og hvis det er noen som ikke har hørt om det, så må jeg bare avklare med en gang at det altså er i bunnen tunfisken er, ikke i fyllet. For dere som synes det er artig å utforske litt ny mat, og som er opptatt av sunn mat så anbefaler jeg virkelig å prøve denne! (For de som ikke er interessert i sunn mat, så er det kanskje enklere å fyre opp en grandis). But that's kinda boring. Den er også seff glutenfri.

Dere trenger:

70 gram havregryn

1 boks med tunfisk i vann (bruk også vannet i blandingen)

1 egg

Bland sammen alt og krydre med masse godt krydder (grillkrydder, oregano, hvitløk osv). Sett ovnen på 200 grader. Bre deigen utover et bakepapir. Jeg vil gjerne ha bunnen så tynn som mulig uten at det går hull i den. Sett pizzabunnen i ovnen i ca kvarter ++. Vent til bunnen er blitt nedkjølt før du tar på fyllet. 

Ta deretter på alt av fyll. Ubesluttsom som jeg er så delte jeg pizzaen i to og kjørte hvit saus på den ene siden og tomatsaus på den andre. Den hvite sausen min er laget av kun mager kesam og pesto, simple as that. Tomatsausen kjøpte jeg ferdig (det fikk være grenser til hvor flink jeg skulle være som kokk tenkte jeg). Av fyll brukte jeg sjampinjong, tomat og lettost. Så tok jeg på spekeskinke og ruccola etterpå. Sett i ovnen nok en gang og vent til osten er smeltet og den ser ferdig ut. 

Superenkel, supersunn og suuupergod! Dette må dere prøve!

Har du prøvd denne varianten?

Everydaycookies

 • 27.09.2017 kl. 15:44

Hei sann! Det var noen som ønsket seg oppskrift på cookies'ene jeg så ubevisst fristet dere med i går. Jeg tok seff bilder i prosessen (you know me), derfor er det no prob å dele den med dere. Inspirert av Linda Stuhaug lagde jeg brownie-cookies, som fint kan nytes denne lille-lørdagen, uten dårlig samvittighet. 

De er superenkle å lage, smaker nyydelig og er ikke tilsatt noe tullball. Disse må dere prøve!

Oppskrift under bildet. 

Dere trenger:

6 dadler 

70 gram nøtter (jeg brukte 35 g valnøtter og 35 g mandler, dere kan fint bruke de nøttene dere liker)

30 gram bakekakao

litt salt 


Miks alle ingrediensene i en god blender eller med stavmikser, til du får en tykk og klissete masse. Del opp deigen i så store biter som du ønsker kjeksene. Jeg fikk seks medium store cookies. La dem stå i ovnen på 180 grader i ca 7 minutter. 

Selv om det kan være vanskelig å holde seg - vent med å servere dem til de er helt avkjølt, da er de best. 

Noen som ble fristet til å prøve?

Sunn plommekake uten gluten

 • 24.09.2017 kl. 12:00

Vi har kommet til den tiden av året nå når mamma plukker mengdevis av plommer fra plommetreet vårt på hytta, kommer hjem med svære poser fulle av plommer og tvinger hele familien til å spise minst 15 plommer om dagen. Og det er jo trivelig det, helt til plommene begynner å takke for seg og bananfluene finner veien til kjøkkenet. Så, hva gjør man for å kvitte seg med 20 kg plommer fortest mulig..?

Jo, man baker plommekaker. Dermed satte jeg meg selv i aksjon for å lage noe smakfullt med hjelp av disse norske plommene. Jeg skal være ærlig nok og si at grunnoppskriften er den samme som banankake-oppskriften min, bare tilsatt litt mørk sjokolade og plommer selvsagt. 

Det første vi gjør er å finne fram to modne bananer. ALDRI KAST BRUNE BANANER ♥ De kan brukes til så mangt. 

♥ Skjær plommer i biter/båter, legg dem i en skål og dryss over kanel og kardemomme

♥ Mos 2 bananer og hell over i en bolle

♥ Tilsett 3 egg

♥ + 70 gram havremel

♥ + 100 gram annet mel (Jeg brukte en "bakemix" fra Sukrin, du kan også bruke hvetemel, kokosmel, mandelmel, eller mer havremel)

Bakemixen inneholder allerede hevingsmiddel og søtning, bruker du ikke den kan du tilsette 2 ts bakepulver og eventuelt søtning av noe slag.

♥ Tilsett så mørk sjokolade/nøtter og plommebitene i røra og oppå kaken etter du har puttet den i form. Jeg brukte vanlig brødform, muffinsformer kan også brukes. 

Sett kaken i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter. 

Mmmm NYT et sunnere alternativ til kake og plommeoverose denne søndagen ♥

Sunnere glutenfritt brød

 • 22.06.2017 kl. 18:23

Hei! Jeg har fått noen spørsmål angående glutenfritt brød i det siste. Spiser jeg brød? Hvilket brød spiser jeg? Baker jeg selv eller kjøper jeg ferdig brød i butikken? Jeg har testet ut det meste av glutenfrie brød opp gjennom tiden, så jeg har landet på noen favoritter. Mitt absolutt favorittbrød baker mimmi til meg, men det finnes noen gode alternativ. For eksempel så har Rosenborg Bakeri et skikkelig godt, grovt glutenfritt brød i serien Godt uten Gluten. Så det kjøper jeg noen ganger. Ellers har jeg alltid et Fria-brød liggende i fryseren som jeg tar frem når det trengs. Det er også veldig praktisk å ha liggende i fryseren til venninner. 

Jeg er seff også fan av fenomenet "proteinbrød" med cottage cheese som hovedingrediens. Jeg har lagt ut oppskrift på det før, her. Og nå, i dag har jeg prøvd ut et nytt glutenfritt brød, som var utrolig enkelt. Det er rett og slett en brødmix fra Funksjonell Mat, som mer eller mindre lager seg selv. Man bare blander brødmiksen med 3 dl vann og former et brød eller flere rundstykker. Sett i ovnen på 175 grader i ca en time, eller en halvtime for rundstykker. 


 

Gluten- og sukkerfri banankake

 • 15.06.2017 kl. 15:04

Hei dere! Nå tenkte jeg å komme med et innlegg til alle bakeglade bananelskende babes der ute! Nemlig oppskrift på en sunnere banankake. Det er en perfekt løsning på hvordan å bruke de brune bananene som ligger på kjøkkenbenken. Herlighet jeg har aldri skrevet et innlegg med så mange b'er før.

Det er flere måter å lage denne godsaken på, noen er sunnere enn andre, noen er søtere enn andre, og her er det egentlig bare å følge smaksløkene og magefølelsen. Min variant ble en gluten- og sukkerfri banankake i brødform. Den er likevel søt og smaker helt kake. Oppskrift under bildet. 

Jeg brukte en "sunnere kakemiks" fra Funksjonell Mat, som man finner i glutenfri-hylla på de fleste matbutikker tror jeg. Dermed fikk den den tradisjonelle kakesmaken. Det går også an å bruke annet mel, for eksempel havremel, eller kjøre halvt om halvt med havremel og kakemiks. 

Jeg brukte ikke hele pakken, men ca 170 gram av den. I tillegg trenger du:

3 egg

2 eller 3 modne bananer (kommer an på hvor mye banansmak du ønsker, jeg brukte 2)

litt vann eller melk

Hvis du bruker havremel eller annet mel istedenfor kakemiksen, kan det være greit å tilsette 2 ts bakepulver + søtning. I tillegg kan du tilsette det du vil av tilbehør som nøtter, tørket frukt, sjokolade osv. Jeg lagde en plain kake uten noe i. 

Mos bananene med en gaffel. Tilsett det tørre, eggene og resten av ingrediensene og bland sammen til en jevn røre. Hell røren i en brødform, eller annen form og stek på 175 grader i 30-40 minutter. 

Mmmmm NYT! ♥

Sunnifisert sommerdessert

 • 24.05.2017 kl. 09:15

Nå nærmer sommeren seg med stormskritt, noe som betyr at man får servert fruktsalat med vaniljesaus, bær med sukker og fløte, og iskrem til dessert ofte. Og jeg elsker jo selvfølgelig alt av det der, men jeg har ikke planer om å spise det hver dag (selv om det frister). Hvis man derimot finner sunnere alternativer til disse herlighetene så blir det ikke så ille. Det er ikke meningen å ødelegge vaniljesausen for dere, I luuuv vaniljesaus og får jeg det servert til dessert av besteforeldrene mine så spiser jeg det ofc. Men la oss si at vi befinner oss i eget hjem, da er det som regel litt enklere å velge et sunnere alternativ uten å føle seg uhøflig. Så her kommer et sunnere alternativ til bær med vaniljesaus. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som dere ser så har jeg brukt Propud vanilje-milkshake som saus over blåbærene. I tillegg kan man jo strø litt sukrin eller lignende over, hvis man vil ha det enda søtere, men fortsatt sukkerfritt. Nå har det jo kommet vaniljesaus zero også, men jeg falt for denne varianten. Så folkens, en superenkel, sunn og god dessert vi kan spise så mye vi vil av! Blir ikke bedre enn det si. Nå må jeg komme meg til Sverige igjen snart, for å hamstre mer av disse produktene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Summer - we ready for u ♥ Jumpsuit fra Missguided, glemte av denne på innkjøpsvideoen fra LA. 

Sunn og frisk yoghurtis-kake

 • 02.05.2017 kl. 17:14

Hei! Nå tenkte jeg å komme med et lite dessert-tips til de av dere som sitter hjemme og er fysen på noe godt, samtidig som dere er fullt klare over at det er tirsdag og samvittigheten sier at dere gjerne skulle vært litt sunn nå etter langhelga. Så her kommer en enkel, sunn og god dessert, nemlig yoghurtis-kake med mørk sjokolade og bringebær. Dere trenger ikke mer enn 3 ingredienser, som dere ser på bildet under. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dere kan bruke hvilken som helst yoghurt, bær/frukt og sjokolade. Jeg brukte gresk vaniljeyoghurt, en neve bringebær og noen ruter hakket mørk sjokolade med bringebær. Det ble utrolig friskt og godt! 

Bare bre yoghurten utover i en form, og tilsett bær og sjokolade. Deretter setter dere formen i fryseren og venter lenge nok til at den har stivnet. Så hvis dere drar på butikken og handler inn nå, så blir det dessert til kvelds!! Jippi :):)) Ta den ut av fryseren og la den tine noen minutter før dere skjærer den opp, hvis den er veldig tykk kan det være vanskelig å skjære gjennom. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som ble fristet av denne herligheten? ♥

Tester sjokomelk

 • 26.03.2017 kl. 09:30

Har dere sett at Litago har kommet med sjokomelk uten tilsatt sukker eller søtstoffer? Altså en ting er sukkerfritt, det hører vi jo om errrwhere these days, men uten søtningsstoffer også da gitt! Når jeg tenker meg om så har den vel vært på markedet en stund, men den har kommet i stor kartong nå. 

Jeg er et skikkelig sjokolademenneske, jeg eelsker sjokolade og sjokomelk og stort sett alt med sjoko i (det eneste jeg er litt skeptisk til er kombinasjonen sjokolade og lakris, men hvis jeg hadde lagt inn en innsats ville jeg sikkert falt pladask for det også). Uansett, poenget mitt er at jeg naturligvis ikke drikker vanlig sjokomelk hver dag, ettersom det ikke er veldig sunt i store mengder. Derfor er jeg er stor på Tine sin Styrk med kakaosmak. Det er skummetmelk med kakaosmak og veldig lite sukker, så det sier seg selv at den ikke er like juicy som vanlig fat sjokomelk med lots of sugar, men et godt alternativ i hverdagen vil jeg si. Uansett er det digg å få en sjokomelk som smaker vanlig sjokomelk, bare at den ikke inneholder sukker eller søtning. For det gjør den virkelig, spør du meg i hvert fall, den smaker helt vanlig sjokomelk. Nammm my new fav. Jeg gir den en 5'er. Hadde den vært av ekstra lett melk i stedenfor vanlig lettmelk hadde den fått en 6'er. Men det er bare min mening, maby imma freak. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har dere smakt den? 

Oh happy day

 • 23.03.2017 kl. 14:48

Jeg har glemt å vise dere hva mamma kom hjem med til meg her om dagen. Hun var nettopp på venninnetur i Åre og det er vel ingen hemmelighet at jeg eeelsker matbutikker i Sverige. De har så mye godt, og så masse glutenfritt, sukkerfritt og ja you name it. De har kommet litt lenger enn Norge på den fronten, men det gjør meg ikke noe særlig, det gjør det bare enda bedre å ta turen til nabolandet en gang i blant. Såå ja mamma kjøpte med en svær bærepose med masse nammenam til mei. Happy matholck. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posen består av forskjellige smaker Kvarg, Propud Proteinpudding, og Propud Milkshake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg har ikke smakt alle proteinpuddingene enda, bare sjokolade, vanilje og lemon cheesecake. Har jordbær, karamell og appelsin&sjokolade til gode. Yummy. 

Hvilke er dine favoritter?

Sunn banankake

 • 22.03.2017 kl. 17:00

Jeg lar meg lett inspirere av andre, og blir alltid veldig inspirert når jeg kjøper meg Shape Up en gang i blant. Bladet altså, det er jo litt koselig å lese blader også, ikke bare blogg og nettavis. Så da ble jeg inspirert til å lage denne sunne og saftige banankaken, som ikke tar mer enn 90 sekunder å lage from scratch! Dere må bare prøve den. Perfekt som en snack, dessert, frokost eller mellommåltid, og den er helt uten helseprodukter. 


Bland sammen:

4 ss havregryn/havremel (her kan egentlig all slags tørrvare brukes). Jeg brukte 2 ss havregryn, 1 ss mandelmel og 1 ss kokosmel.

1 moden banan (mos den med en gaffel før du blander den inn i røra)

1 egg

1/2 bakepulver 

Hell røra i en kopp eller liten skål og sett i mikroen i ca 1 minutt. Yess sunn banankake på under 2 minutter!

Topp med mørk sjokolade og/eller bær 

And finally DIG IN ♥

Prøv den og si hva dere synes ♥

En liten forsmak på sommeren

 • 20.03.2017 kl. 21:21

Hei! Håper alle har hatt en super mandag! Jeg hadde en rolig morgen med god frokost og litt skriving av semesteroppgave, men hvor mye er det mulig å gjøre når man sitter hjemme alene med sola skinnende inn vinduet og Meredith Grey roper på deg fra stua? Ikke mye. Så jeg lagde meg smoothie og begynte en tidlig oppladning til trening. Først fysio og så håndballtrening, der jeg klarte å tråkke over på den foten jeg allerede har betennelse i hæla i, great. Jaja sitter og iser ned både det ene og det andre nå og er klar igjen i morgen. Her er en liten forsmak på sommeren til dere ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Frossen mango

Frossen banan (for konsistensens skyld, trenger ikke være frossen)

Biola zero med smak av mango (kan bruke vanlig melk eller juice her)

Isbiter

Jeg beklager at jeg ikke har mer spesifikk ingrediensliste, men jeg putter bare oppi uten å tenke over hvor mye av alt. Men smoothie er veldig enkelt å jobbe med, for du smaker bare underveis om smak og konsistens er passelig, er den for tykk tilsetter du mer væske, og er den for tynn så tilsetter du mer frukt. Bare tenk at det aldri er noen fasit på smoothie. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Glutenfrie spinatpannekaker

 • 15.03.2017 kl. 12:20

I dag prøvde jeg noe nytt, nemlig grønne pannekaker mmm. Som dere sikkert allerede har skjønt så er det spinat som er årsaken til den freshe fargen. Det er hovedsaklig vanlige havrepannekaker, med en liten vri. De ble utrolig gode! Her er oppskriften:

30 gram havregryn + 15 gram annet mel (jeg brukte glutenfritt kokosmel)

1 egg 

2 ss mager kesam (kan bruke naturell yoghurt eller noe lignende)

1/2 ts bakepulver

2 ts søtning (jeg brukte vanlig sukrin)

en klype salt

en neve spinat

Jeg tok alt i en blender for å få en smooth blanding, og regulerte med vann til jeg fikk en passe tykk konsistens. Jeg fikk 7 små pannekaker ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva tror dere om disse? Prøv de ut og si meg hva dere synes!

Del gjerne innlegget videre ♥

My everyday breakfast

 • 07.03.2017 kl. 21:42

Hei! Vil dere høre en ting dere ikke visste om meg? Jeg spiser det samme til frokost så og si hver eneste dag. Det er ikke typisk meg egentlig, ettersom jeg er veldig variert i kostholdet ellers og liker forandring. Men frokosten er den samme, uansett om jeg skal på skolen, trening eller jobb. Den slår aldri feil. Det er altså ikke mer avansert enn havregrøt egentlig. Men hemmeligheten er å tilsette noe ekstra i den for å gjøre den litt mer spennende. Så hver dag tilsetter jeg en halv smashed banan og 1-2 spiseskjeer cottage cheese. Jeg tilsetter begge de ingrediensene når grøten er ferdig, men rører det inn på lav varme. Så krydrer jeg med kanel og sukrin. På denne måten blir havregrøt aldri kjedelig for min del. Men når jeg (hvis jeg) en gang blir lei, så skal jeg finne på noe annet å putte oppi og si fra til dere, I promise. Men dere må prøve denne altså, I love it ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg som alltid tar bilde av alt jeg spiser, tok faktisk iikke bilde av denne når den var ferdig, like whaaat?! Men jaja det ser ut som en vanlig grøt haha.

Hva består deres favoritt-havregrøt av? ♥

Favoritt post-workout shake

 • 01.03.2017 kl. 10:00

For det første så er jeg jo et milkshake-barn, det er ikke noe nytt. Milkshake er noe av det beste jeg vet. Jeg var alltid den som drakk opp sidemannens milkshake etter å ha drukket opp min, når hun ikke klarte mer. And the thicker, the better, så Mc.Donalds sin har alltid vært en favoritt, men Graffi sin sjoko-shake har overgått alle andre. Uansett nå sitter jeg bare å dagdrømmer om milkshake, så det skal jeg slutte med, var ikke meningen å friste dere til å ta en kjapp drive-thru på mccern altså. Poenget mitt var egentlig å si at det ikke er så kjipt å være et milkshake-barn, når det er så enkelt å lage en sunnere erstatning!

Jeg har jo delt mine supre shakes med dere før. En med dadler som hovedingrediens, en med frossen banan, og en med svarte bønner tror jeg til og med det var en vending. Vel her kommer det enda en, med Propud som hovedingrediens. Mmmm denne er sinnsykt god! Her er det jeg bruker i shaken:

1/2 flaske med Propud

1 hel frossen banan (ha på lager i fryseren til når du trenger det)

Litt svart kaffe

1 teskje med peanøttsmør

1/2 eller 1 helt glass med isbiter


Ha alt sammen i en blender og kjør til den er klumpfri. Jo mer istbiter du bruker, jo tykkere blir den. Både kaffe og peanøttsmør kan selvfølgelig sløyfes. 
Jeg bruker kaffe fordi jeg elsker kaffesmaken, men Propud har også en shake med smak av cappuccino, så da blir det jo litt enklere. De har også vanilje, som jeg ikke har smakt enda. 

Denne shaken trenger ikke bare benyttes som post-workout altså, selv liker jeg helst å spise ordentlig mat etter trening. Den kan like godt nytes som en milkshake på en lørdagskveld, eller som hangover-cure en søndag formiddag. Try it and let me know what u think ♥

Havrebrød med 3 ingredienser

 • 22.02.2017 kl. 15:57

Hei! I morrest dro jeg på trening, eller restitusjonstrening som vi kaller det dagen etter kamp. Vel, jeg var på mølla i 40 minutter og prøvde å forberede meg mentalt på en løpetrening vi skal ha senere i uka. Dere vet hvor ille 4x4 er sant? Jeg synes i hvert fall det er helt jævlig haha. Og nå skal vi ikke løpe 4x4, men 9x4 (??!) sorry jeg bare er litt sjokkert, er det overhode mulig? Jeg fullførte to runder, på nærmest joggetempo, og ga meg etter det. Jeg hater å gi meg, men jeg var dævv. Så ja beklager sutringa, men jeg måtte bare dele frustrasjonen min med dere. 

Da jeg kom hjem ordnet jeg meg havrebrød, noe som er sykt enkelt og sunt, og som dere absolutt må prøve! Bare rør sammen 60 gram havregryn (eller 50/50 med havremel), en eggehvite og litt vann, så det blir en fast deig. Del den i to og lag de i ønsket størrelse, jeg liker best når de er tynne og større i omkrets. Sett dem i ovnen i 12-15 minutter på 165 grader. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som vil prøve? ♥

Tips til sunn, god og lettvint middag

 • 16.02.2017 kl. 12:00

Hei dere! Her kommer et aldri så lite middagstips, som passer alle og enhver (nesten). Den er fargerik, proteinrik og proppfull av vitaminer og mineraler. Det eneste som må gjøres på forhånd av denne middagsretten, er å lære seg å like tunfisk på boks. Jeg vet det er mange som synes det er disgusting, men det er bare en vanesak og helt ærlig, det smaker faktisk kylling. Også er det så lettvint da, selvfølgelig kan man lage denne retten med kjøtt eller noe veggie-style, men tunfisken er helt ferdig da, bare å spise rett fra boksen. Bare plis gi det en sjanse, hvis dere liker det så har dere gjort dere selv en stor tjeneste, det lover jeg! Uansett, det er en superenkel tunfiskwok med risnudler, og her kommer fremgangsmåten:

- Hakk opp diverse grønnsaker og ...bruk en evighet.... eller kjøp en ferdigmix på Rema med grønnsaker klar til wok :)

- Stek dem i panna på relativt høy varme, så de blir sprø og gode.

- Kok opp vann til risnudlene. Du kan bruke vannkokeren, legg risnudlene i en kjele og hell vannet over, la de stå i kun noen minutter til de blir myke.

- Ta ut vannet fra tunfisken og tilsett tunfisken i panna, bare for å mixe det sammen med grønnsakene egentlig. Og woiiila, finito.

- Tilsett cashewnøtter, soyasaus, sweet chilli eller hva som helst av smaker, for en enda bedre wok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin dag! ♥

guiltfree kakao uten fett og sukker

 • 31.01.2017 kl. 16:03

Another day goes by og jeg er enda ikke frisk. Men noe må jeg bruke dagene mine på, så da utforsker jeg litt på kjøkkenet. Jeg har drukket sikkert 9 kopper om dagen de siste dagene, så da jeg begynner å bli småålig lei av det. Derfor kom jeg på at KAKAO finnes, noe som egentlig er mye bedre enn te i utgangspunktet. Men så tenkte jeg å prøve å lage en litt sunnere variant, som kan drikkes guiltfree errday. Den er kjempeenkel å lage og smakte nydelig ♥

♥ 1 dl Styrk kakao

♥ 1 dl melk (kan også bruke dobbel dose med vanlig melk, og heller mer kakaopulver)

♥ 1 ss kakao

♥ 1 ts Sukrin gold (eller annen søtning, reguler selv hvor søt du vil ha den)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og istedenfor pisket krem bruker jeg melkeskum fra steameren til kaffemaskinen. Funker kjempebra det altså. Ha en fin dag! 

Smoothie og havregrøt med spinat

 • 30.01.2017 kl. 18:08

Såå håndballkamp viste seg ikke å være den ultimate løsningen for å ta knekken på forkjølelsen. Derfor ligger jeg hjemme nok en dag. Jeg dro en tur på apoteket og kjøpte noen halstabletter, og på matbutikken og kjøpte meg en pose spinat. Jeg burde spise mere spinat har jeg funnet ut, det er jo så godt! Samtidig som det er skikkelig grønt og sunt, også det at man blir like sterke som skipperen av å spise det da. 

Så til lunsj i dag lagde jeg meg spinatgrøt og spinatsmoothie haha. Snakk om overkill. Men det ble utrolig godt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grøten

Jeg blandet en håndfull med fersk spinat og kokende vann (så mye vann som du ønsker i havregrøten) i en blender. Satte på en kjele med 45 gram havregryn og helte spinatvannet oppi, og kokte opp som vanlig havregrøt. Så egentlig er det en helt vanlig havregrøt, bare med hakket spinat oppi. Det smaker nemlig ikke veldig mye, men gir en spenstig farge! Så er det bare å toppe den med og alt av frukt, nøtter og bær.

Smoothie

Her jukset jeg som bare juling. Jeg kjøpte nemlig en ferdig smoothie med smak av kiwi og eple, og mikset med appelsinjuice, en banan, en håndfull spinat og isbiter. Men jeg hadde sikkert ikke trengt den ferdige smoothien oppi i det hele tatt. Neste gang skal jeg prøve bare appelsinjuice, banan og spinat. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som ble fristet? ♥

My chiapudding-story

 • 28.11.2016 kl. 20:42

Mulig jeg er den eneste resterende i verden med interesse for sunn og god mat som ikke har prøvd chiapudding enda.. Men det er altså tilfellet. Jeg skjønner ikke hvordan det går an egentlig, jeg føler jeg prøver alt slags artig supermat som kommer på moten, og chiapuddingen lever absolutt sine beste år nå. Men uansett, det jeg prøver å si er at jeg prøvde det for første gang i dag! Jeg fikk et skikkelig kick i går kveld klokka tolv, når jeg skulle til å legge meg. Da kom jeg på at, chiapudding ska æ bætre ha te frokost i morra. Så jeg fant fram litt chiafrø og kokosmelk, blandet sammen og satte i kjøleskapet. En viktig detalj som hører med historien er at jeg hadde mareritt hele natten om at chiafrøene hadde svellet helt sykt og puddingen hadde blitt gigantisk og ødelagt hele kjøleskapet. Så klokka fire våknet jeg helt svett og måtte rett og slett gå ned å sjekke om det virkelig hadde skjedd. Og der, på den øverste kjøleskapshylla sto en perfekt liten chiapudding. Aw that moment, sov godt etter det heldigvis. Ingen flere chiapudding-mareritt. 


Jeg blandet sammen 3 ss chiafrø og 2 dl lett kokosmelk og satte i kjøleskapet. Jeg toppet med bringebær, mandler, solsikkefrø og kanel. Det finnes sikkert utallige varianter, så hvis dere har noen å anbefale blir jeg kjempeglaa ♥ Jeg likte denne, men jeg ble liksom ikke frelst. Det ble litt kvalmende med så mye kokossmak etter hvert, men det er bare meg da. Vi liker alle forskjellige ting, så jeg er sikker på at mange kommer til å like denne. Vet dere forresten om det selges ferdige chiapuddinger noen plass, cafe eller lignende i Trondheim? Og hvordan de smaker?

Har dere prøvd det? Hvilken er deres favoritt?

Homemade Müsli

 • 22.11.2016 kl. 09:33

Hei! Her kommer oppskrift på en supersunn, næringskrik og god müsli jeg lagde for noen dager siden. Jeg fikk tips om den av en kostholdsveileder på 3T, dere kan sjekke ut deres kostholdsveiledning på nett her. Dere må prøvde denne, den er utrolig god og gir deg en skikkelig kick-start på dagen som holder lenge.5,5 dl havregryn

2 dl solsikkekjerner

2 dl gresskarfrø

1 dl linfrø

0,5 dl hakkede mandler

3 dl eplejuice

3 ss nøytral olje

(For litt ekstra julestemning, krydre med diverse krydder som kanel, kardemomme osv). 

Sett ovnen på 170 grader. Bland havregryn, frø, olje og eplejuice i en stor bolle. Bre alt utover en langpanne og sett i ovnen i 40-45 minutter. Følg med og rør rundt med skje hvert tiende minutt, slik at det ikke brenner seg. Ta ut og la det lufte seg godt, knekk opp de store bitene i den størrelsen du ønsker. Det var egentlig veldig godt med store biter synes jeg. Jeg spiser det gjerne med biola, cottagecheese og bær eller syltetøyNoen som vil prøve?

Oppskrift: enkelt proteinbrød

 • 17.11.2016 kl. 08:50

Klar for ei litta oppskrift?? Torsdagsbrød er på menyen i dag. Dere har kanskje prøvd de berømte cottage-cheese rundstykkene som alle fitstagram-brukere spiser for tiden. Mine finner dere HER (hørtes ut som jeg la meg selv under kategorien fitstagram-bruker nå haha). Men det er faktisk en av de sunnere oppskriftene som er skikkelig gode. Spiser det ikke bare fordi det er sunt liksom, men fordi de faktisk er skikkelig gode. Men uansett, nå har jeg egentlig bare byttet form på dem, lagt dem i en brødform for litt variasjon. Og det var ganske så enkelt med brødskiver, føles liksom litt mer naturlig enn å spise rundstykker all the time. Her kommer oppskriften:


Proteinbrød

500 g cottage cheese (mager eller original)

500 g havregryn (evt. ta halvparten havremel)

4 egg

1 ss bakepulver

1 ts salt

Oppå strødde jeg gresskarfrø, linfrø og solsikkefrø


Sett ovnen på 180 grader varmluft. Bland cottage cheese og egg i en bolle og kjør over det med en stavmikser. Vend inn det tørre og la røra svelle et par minutter. Ha deigen i en brødform og sett den på nederste rille i ovnen i ca 45 min, eller til det har fått en gyllen farge. Ta det ut og la det avkjøles når det er ferdig. Jeg anbefaler dere å dele det opp i flere deler og fryse ned. 

Og ja jeg har en fjøl med navnet mitt på haha. Fikk den av Martine som hadde laget den på sløyden da vi gikk sjette klasse eller noe, aw. En cøliaker trenger en egen brødfjøl vettu, step one det. Har dere prøvd det ut?

Sunne cookies med tre ingredienser

 • 10.11.2016 kl. 09:00

I går hadde jeg og Anna en skikkelig bakedag. Vi bestemte oss for å fylle opp matlagrene, nå som Donald er presss kan jo hva som helst skje, så det er lurt å forberede seg på det verste. (Neida hehe). Vi lagde knekkebrød, proteinbrød, müsli og cookies, alt helt fra bunnen av. Nå tenkte jeg å vise dere oppskriften vi brukte på sjokoladecookies, inspirert av fitfocuse. Det er en superenkel grunnoppskrift som kan styles med hva som helst.


Det dere trenger er:

2 modne bananer

1 dl havregryn

50 gram mørk sjokolade +(vi brukte også hakkede mandler)

 

Kjør banan og havregryn i en blender til det blir en jevn masse. Rør inn sjokolade, nøtter og/eller andre godsaker og krydder. Fordel dem så store som dere vil. Med denne røra fikk jeg og Anna fire store. La dem stå i ovnen på 200 grader i ca 15 min. Avkjøl på rist. Noen som vil prøve?? Del gjerne innlegget videre

Sunne blåbærmuffins

 • 24.09.2016 kl. 09:00Bland juice og havregryn i en bolle. Bland det tørre i en annen bolle - melet (det skal være 200 g mel, men hvilket mel du bruker er opp til deg. Jeg brukte 100 gram havremel, 50 gram mandelmel og 50 gram glutenfri lys kakemix. Vil du ha dem veldig sunne og mettende som hverdagsmuffins så er den fordelingen fin, vil du ha dem litt bedre på smak og konsistens så anbefaler jeg mer kakemix.), så sukrin, xanthangummi (ikke nødvendig hvis du ikke har), bakepulver og kanel. Bland så inn olje, akasjehonning og egg. Tilsett blandingen med havregryn og juice og rør inn blåbær. Nå håper jeg ikke at jeg får hate fordi de ikke smaker som blåbærmuffinsene på bakeriet, for det kan jeg bare konstantere med en gang - de gjør ikke det. Men de er myye sunnere og likevel gode (spør du meg da), men jeg liker det aller meste som er hjemmelaget og kommer ferskt ut av ovnen hehe. Jeg skal forske litt mer på disse og prøve å få dem mer luftig og med mykere konsistens. Uansett, jeg håper dere liker dem!

my everyday-milkshake recipe

 • 15.09.2016 kl. 09:00

Her kommer en av mine største craving-favzz ever. Har dere kjent på den følelsen, når djevelen på skuldra bare plutselig, ute av intet, sender deg en reminder om at butikken er to minutter unna og der selger de sjokolade. Eller at Mc.donalds er rett borti gata og der koster det bare 20 kr for en McFlurry. Det er så enkelt å bli fristet, herlighet jeg blir det selv. Spesielt dagen derpå, seriøst da craver jeg alt. Men uansett, det var ikke meningen å friste dere. Jeg skulle heller komme med et lite tips. Min monday-to-sunday-milkshake-oppskrift. Den er kjempegod og egner seg like godt på en hverdag, som en lørdag. Den er også perfekt etter en treningsøkt, man kan både ha den med seg eller lage den når man kommer hjem. 

Det første dere trenger er en frosset banan. Gjør som meg, ha alltid minst en frosset banan i biter på et fat i fryseren. De holder seg og du har alltid tilgang på hovedingrediensen i denne oppskriften. Så bruker jeg Styrk Kakao fra Tine (måler ikke opp noe, bare prøver meg frem), litt vaniljeyoghurt/vaniljekesam (kan sløyfes) for en enda mer creamy og fyldig smak. En skje med peanøttsmør, en biitteliten dæsj kaffe (heller ikke nødvendig), og til slutt litt hakket mørk sjokolade. Ha alt sammen i en blender til den får den konsistensen du ønsker. Selv synes jeg at jo mer creamy den er, jo bedre. Prøv den og si meg hva dere synes!

En favoritt i matpakken

 • 12.09.2016 kl. 19:35

Hei og velkommen til mat by matholck ;p I kveld skal jeg introdusere dere for en av mine alltime favorite lunsjer. Det er så enkelt som fylt pitabrød. Det har jo endelig, eller det er en god stund siden nå da, men endelig uansett, kommet glutenfrie pitabrød fra Hatting i butikkene. Og jeg elsker dem. Jeg bruker dem til både pitapizza og fylt pitabrød som jeg skal vise dere nå. Det som er så fint er jo at vi kan fylle det med akkurat det vi vil. Har dere smakt pitabrød med bacon, stekt kantarell og fetaost for eksempel? Det er uansett en annen historie. Den jeg skal vise dere nå er heller pescetarianer-vennlig, til alle mine nesten-veggis-eller-veganer-venner. Så den er altså fylt med det dere ser nedenfor. 


Rømme (både mager kesam og philadelphia light kan brukes), avokado, agurk og røykalaks. Nammmm


Så enkelt, og såå godt. 

Noen som har smakt noe lignende?

Glutenfri proteinrundstykker på 1-2-3

 • 07.09.2016 kl. 12:00

Jeg vet ikke om jeg har postet denne oppskriften på bloggen en gang før for lenge siden, men uansett så er det verdt det å få den med seg en gang til. Det er sånn med meg i hvert fall at jeg har noen perioder der jeg har totalt cravings på en bestemt ting og spiser masse av det i noen uker, før jeg blir litt lei og glemmer det. Nå er det en god stund siden jeg har lagd disse rundstykkene, men det er på tide å bring'em back. Så her kommer oppskriften. 

Det dere trenger ser dere ovenfor. Jeg er en stor-improvisatør og lytter ofte til magefølelsen, men dere trenger sånn ca 300g cottage cheese, 250g havremel (malt havregryn), 2 egg og 1ts bakepulver. Thats it. Det er grunnoppskrifta. Herfra kan dere go crazy, eventuelt tilsette sukrin, kardemomme, kanel og rosiner for en mer bolle-feeling. Eller krydre med andre krydder og tilsette forskjellige korn og frø. 

Start med cottage cheesen og mos den med stavmikser, slik at de største klumpene forsvinner. Tilsett deretter havremel, bakepulver og egg. Form dem med hendene eller en skje og legg dem på bakepapir. Pensle gjerne med egg rett før de settes i ovnen. Stek dem på 210 grader i 10-12 minutter. 
yummyyy
 

healthy, glutenfree chicken nuggets

 • 23.08.2016 kl. 12:46

Dere trenger: Kyllingfilet, glutenfritt mel (eller annet mel), cornflakes, 1/2 ts hvitløkskrydder, 1/4 ts paprikakrydder, 1 ts salt, 1/2 ts pepper

Slik gjør dere: Sett stekeovnen på 180 grader. Grovhakk cornflakes i en blender og tilsett krydder. Sett fram tre skåler, en med mel, en med egg, og en med cornflakes. Skjær opp kylling i middels store biter. Dypp en kyllingbit i skåla med mel, deretter direkte i skåla med egg, og til slutt i skåla med cornflakes, og legg biten på et brett med bakepapir. 
Sett dem i ovnen og la de stå i 20 minutter, det viktigste er at kyllingen er gjennomstekt, så bare sjekk underveis. Når de er ferdigstekte, er de klar for servering. Legg dem på et fat og sett fram ulike dipper. Jeg bruker BBQ, mango&curry og sweet&sour. Yummyy. Utrolig god, sunn og glutenfri snacks tilegnet hvilken som helst dag. Dere må prøve!Noen som har prøvd, eller vil gjøre det?

CLOUD BREAD

 • 25.05.2016 kl. 16:36

Har noen av dere hørt om cloud bread? .. Det hadde i hvert fall ikke jeg da jeg leste om det først i går. Det er tydeligvis et slags brød, laget av kun tre ingredienser, nemlig egg, kremost og bakepulver. Så det tok ikke lang tid fra det kom meg til kunnskap, til jeg sto klar med redskapene på kjøkkenet, det måtte jo bare prøves. Så buckle up, her kommer oppskriften på det artigste, mest cornye brødet jeg har vært borti. (Jeg brukte 3 egg, 3 ss med kremost og 1/2 ts bakepulver).

DCIM\100GOPRO\GOPR0681.

DCIM\100GOPRO\GOPR0681.

DCIM\100GOPRO\GOPR0681.
DCIM\100GOPRO\GOPR0681.

DCIM\100GOPRO\GOPR0681.

DCIM\100GOPRO\GOPR0681.

DCIM\100GOPRO\GOPR0790.

DCIM\100GOPRO\GOPR0681.

DCIM\100GOPRO\GOPR0792.

Ble de ikke utrolig fine?? Jeg ble nesten litt småforelsket i dem. Det skal sies at de ser bedre ut enn de smaker (haha), men det er bare fordi de ser skikkelig gode ut, og så smaker de ikke så mye. Men derfor har jeg et lite tips: bruk krydderost i stedet for naturell, for litt ekstra smak. Men det passer perfekt som en liten snack, enten med eller uten pålegg. Og ettersom det inneholder kun tre ingredienser, og ingen av dem er spesielt fyfy, så er det ganske så sunt. Lite fett og carbs, og mye protein fra eggene. Et lite tips: Sørg for at det ikke kommer noen deler av eggeplommen i den røra med eggehvite, det kan ødelegge for den luftige konsistensen den skal få. Den blir nemlig lik en luftig svamp i konsistensen haha. LYKKE TIL! 

Hva synes dere? Noen som har prøvd det før?

BFree wraps

 • 12.04.2016 kl. 21:47

Hei! Denne uka nådde kroppen min femte gir på stresskalaen, nå kjenner jeg virkelig at det går mot slutten av videregående. Det skjedde ikke på vei til skolen eller under en prøve, nei det skjedde midt i svarteste natta faktisk. Jeg bråvåknet i natt og tok meg selv i å skru på nattlyset og skrive ned noen replikker og ideer til russerevyen på notater på mobilen. Jeg skrev det ned, lukka telefonen og slukket lyset før jeg gikk tilbake til skjønnhetssøvnen. Da jeg våknet trodde jeg at jeg hadde drømt det, men fant så notatene med en hel del skrivefeil på telefonen. Vi har nemlig russerevy (et show russen steller i stand med skuespill og masse artig) neste uke, så det er en hel del øving som står på planen i tillegg til håndball, andre forberedelser til russetida og ikke minst skole..

Uansett tenkte jeg nå å komme med et godt tips til skolemat eller kanskje helst lunsj når man har kommet hjem fra skolen, til alle dere andre som også opplever en stressende hverdag for tiden. Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det, en slags sunn quesedilla eller calzone?? Det er hvertfall utrolig godt, sunt og enkelt! 

Jeg elsker merket BFree, de tortillalefsene er utrolig gode og glutenfri såklart. Jeg kjøper dem i vanlig butikk, Rema, Meny osv. Jeg bruker å ta to lefser, varmer dem litt i pannen så de får en sprø kant, og kler på dem ketchup, hvitost og skinke (kalkunfilet). Det enkle er ofte det beste.nammm jeg blir frista sjæl jeg      (dette er ingen annonse, hvis noen skulle tro det)​

Kylling- og pastasalat

 • 06.04.2016 kl. 20:31

Her kommer oppskrift på en enkel, sunn og god kyllingsalat. Den er fin å lage store doser av slik at man kan ha med som skolemat flere dager, eller bare som en enkel middag. For de som bruker glutenfri pasta vil jeg anbefale å holde den skilt fra salaten når den stør i kjøleskapet, og heller varme den opp litt igjen før man tar den dosen man trenger. Til meg har hvert fall pastaen en tendens til å bli hard og kornete når den har ligget kaldt, og blir derfor mye bedre når jeg varmer den litt i mikroen, også slipper jeg da å varme hele salaten, for det kan umulig være noen suksess. 

Anyways here we goo

Hakk opp alt av grønnsaker og salat. Jeg brukte salathode, agurk, paprika og tomat. 

Stek kyllingfilet i småbiter og kok pasta (så mye dere selv ønsker), jeg brukte 450 gram kylling
Jeg prøvde å improvisere litt på en dressing til salaten, som faktisk ble veldig god. Det jeg brukte var: 1 ss mager kesam, en dæsj akasjehonning, noen dråper sitronsaft, et dryss med pepper og 1 ts sennep. Jeg tok seff ikke noen mål, bare peiset på slik jeg følte for. Dressingen uten sennepen er også et alternativ, da blir den syrlig og søt, men med sennepen blir det litt mer action. Jeg bruker den samme dressingen på kyllingburger osv. 

 

4 havregrøter

 • 02.03.2016 kl. 14:42

I morrest måtte jeg ha leksjon i havregrøtlaging for mamma, som hadde gått tom for sine søte, små havregrøt-poser fra enten Møllerens eller Bjørn. Dere vet hvilke jeg prater om sant?...

Det er jo greit med slike poser osv, veldig enkelt og effektivt. Men jeg foretrekker likevel å lage min egen grøt fra bunnen av. Så nå tenkte jeg, med min mor i tankene, å komme med fire alternativer til ulike havregrøter. Jeg har ofte havregrøt til frokost og da er jeg avhengig at det går litt fort så jeg bruker mikroen, men det er sikkert mange som foretrekker å koke den i en kjele. Det har ikke så mye å si.

1. Den klassiske

Bland sammen 1 dl havregryn og ca 1,5 dl melk i en skål og sett i mikroen på varm temperatur // eller ha det i en kjele og kok på medium eller varm // eller bruk 1,5 dl kokende vann og rør inn i havregrynene. Når grøten har blitt tykk og ser ferdig ut, la den avkjøle og pynt den med for eksempel banan og jordbær eller honning og nøtter, og selvfølgelig sukker og kanel. 

2. Den kalde eplegrøten

Denne er en alltime-favourite som gjør havregrøten ti ganger mer spennende. Jeg har lagt ut oppskrift på den tidligere, dere finner den HER

3. Skogsbærgrøt

Den samme grunnblandingen som i 1, men rett før den er ferdig kokt (ta den ut litt tidligere hvis du har den i mikroen) så heller du oppi en dose med valgfrie bær, jeg bruker en skogsbærblanding man finner i frysedisken på butikken. Så lar du den koke litt med bærene så de smelter og grøten får en nydelig rosa/lilla farge. Ta gjerne over litt akasjehonning eller sukrin. 

4. Sjokoladegrøt

Den samme grunnblandingen som i 1 og 3, med melk og havregryn. Når den er varm, gjerne litt før den er ferdig, så putter jeg en rute med mørk sjokolade og rører den inn så den smelter i grøten. Det går også an å bruke en ss med kakaopulver istede. Topp den med litt hakket sjokolade eller sukrin. Hva er deres favoritt? Tips blir gladlig tatt i mot ♥

Pannekake craving

 • 29.02.2016 kl. 23:14

Heihei! Herlighet for en travel dag. Det plager meg litt at jeg ikke fikk postet dette innlegget før nå, jeg prøvde å rekke det både etter skolen klokka tre og etter første håndballtrening klokka sju i dag, men så ble det travelt og jeg rakk bare å komme hjem og spise litt før neste håndballtrening. Så her sitter jeg da, klokka er elleve og jeg sitter med en tallerken med fiskekaker og potet i fanget og bloggen da seff. 

Men det jeg skulle si var at jeg oppdaget en ny variant av pannekaker i dag! Sunne, gode, enkle pannekaker uten melk faktisk. Jeg vet ikke med dere, men på mandager etter helga, og gjeerne etter en ferie, er kjøleskapet hjemme hos oss svært redusert. Så da jeg kom hjem lykkelig uviten om at vi var tomme for melk hjemme, måtte jeg skru på kreativitetsmåleren og finne en løsning så fort skrekknyheten kom. De ble faktisk utrolig gode og luftige, anbefaler virkelig å prøve! ↓


Jeg brukte

♥ 1 dl havremel

♥ 2 ½ dl glutenfri fibermix (her kan nok hvilket som helst mel brukes, Toro glutenfri melblanding f.eks)

♥ 1 egg (hvis kjøleskapet mangler dette også, så ville jeg prøvd uten!)

♥ 3 dl vann 

♥ 2 ss olje

♥ 1 ts bakepulver

♥ 2 ss sukrin (sukrin melis/sukker)

Bland sammen det tørre først og visp sammen vann, egg og olje til en tykk og god røre. Tilsett gjerne et lite dryss salt, kardemomme og kanel if wanted. 
Og med min største craving on top kan det ikke slå feil! Peanøttsmør og syltetøy ♥ ♥

Så ikke detta godt ut hæ? :)

chocolate stuffed banana

 • 20.02.2016 kl. 16:46

Hei alle herlige! I dag er det lørdag og den offisielle godis-dagen, men så finnes det jo godis på hundre forskjellige nivå. Jeg har testet ut en ganske vennlig type dessert for alle som er opptatt av å redusere sukkerinntaket i hverdagen - og for alle andre også selvfølgelig! Denne desserten er himmelsk! 

Det eneste som egentlig trengs er en banan og mørk sjokolade. Ellers så kan den fylles og dekoreres med alt mulig godt. Jeg brukte mandler og skogsbær.

Snitt bananen med en kniv på langsiden så dere får åpnet den litt. Hakk opp mørk sjokolade i biter og trykk dem godt ned i bananåpningen. Strø over hakkede mandler og pakk bananen i folie. Sett den midt i ovnen på 200 grader i omtrent 15 minutter, se an litt. 

Noen som ble fristet?

fitnessboller

 • 09.02.2016 kl. 20:36

Hei og god kveld! I nuet sitter jeg i kjellerstua til Loui med to NYGz og diskuterer livet og framtida. Deilig å ha tidlig håndballtrening på tirsdager, for da får jeg tid til å slappe av og kose meg på kveldstid. Da jeg kom hjem fra skolen ville jeg prøve ut noe slags bakverk, som jeg ikke visste helt hva jeg skulle kalle, så det ble fitnessboller. Jeg ble inspirert av en venninne som hadde lest noe lignende på en blogg. Det er bare en grunnoppskrift, som man kan gjøre veldig mye morsomt med.

Det dere trenger er:

♥ 300/400 gram havregryn eller havremel

♥ en boks mager cottage cheese

♥ 4 egg

♥ 1 ts bakepulver 

Jeg var ikke så nøye med hvor mye jeg brukte av førstnevnte, men tok ca halvt om halvt av havregryn og havremel. 200 grader varmluft i ca 20 min.

Jeg delte røra i to deler og tok mørk sjokolade i den ene og rosiner i den andre. I tillegg tilsatte jeg litt kardemomme for å få den typiske bollesmaken. Andre ting som kan tilsettes er for eksempel ost og skinke, salt og pepper og egentlig hva som helst

De fikk en veldig artig form haha, men de ble kjempegode og ikke mist er de sunne! Perfekt å ha med på skolen og trening, eller kose seg med til kvelds med bunost og kakao foran tven.


Hva synes dere?

G-I-R-U

 • 30.01.2016 kl. 12:13

Hei god morgen! Nå ligger jeg og daffer på hotellrommet med mine roomies og ser ski på tven. Vi spiste nettopp ♥ hotellfrokost ♥ nam det var så mye godt. Kampen er ikke før klokka fem, så vi bare slapper av før det. I går kveld var det litt av en utfordring å få hele laget over til Ålesund på grunn av badboyen Tor som herjet. Vi kom oss over tilslutt, selv om ikke alle rakk landskampen og takeawaypizza på et konferanserom vi fikk låne på hotellet. Noen andre som fikk hilse på Tor?

Jeg kom forresten på et lite tips til dere som er med på godteri-inntak-reduksjons-utfordringen, GIRU kan vi kalle den. Må kalle det reduksjon, og ikke godteristopp for det fikk jeg ikke lov til ettersom jeg risikerer å miste grepet denne helga. Uansett, det er et fint alternativ for smågodt fullt av e-stoffer og dritt. FROSNE DRUER wii. Det blir drops hehe. Jeg tenkte det var lurt å komme med dette nå, så dere rekker å legge en boks med druer i fryseren så de blir klare til lørdagskvelden. Hvis det er kjedelig med bare druer, så kan man også dyppe dem i yoghurt eller mørk sjokolade for å piffe opp litt.

sunn sjokomousse

 • 27.01.2016 kl. 20:00

Å være halvveis i uka og fortsatt holde motet oppe, er grunn nok til å feire med en liten treat etter middagen. I dag er det en sunn sjokolademousse på menyen. Nå tenker mange sikker "shit nam må jo prøves ut" helt til jeg sier at hovedingrediensen er avokado. Og der mistet mange troen. Men den er faktisk god! Avokado smaker svært lite, og med kakaopulver forsvinner smaken helt, da etterlater den bare den deilig konsistensen. Denne desserten er enkel, metter godt, smaker godt og er ikke minst sunn! Den kan lages i flere varianter, jeg bare puttet oppi det jeg trodde kom til å smake best. Dette brukte jeg:

1 moden avokado, viktig at den er skikkelig moden og myk

4 ss kakaopulver

1 ss mager kesam

1 bananbit (en tredjedel av en banan)

litt mandelmelk (trengs ikke)

2 ts sukrin gold + 4 ts sukrin melis (kan bruke annen søtning som sukker, stevia eller honning)

Så freste jeg alt i en blender til det ble en tykk og fin blanding og satt i kjøleskapet en liten stund så den ble kald og god!


Noen som har prøvd noe lignende?

torsdagsbrownies

 • 21.01.2016 kl. 10:35

I teorien, hvis det var lillelørdag i går, så blir det jo lillesøndag i dag. Og for meg så er gjerne søndag den største kosedagen, er ikke alltid jeg har tid til å spise godteri og se film på lørdag, så da må jeg ta det igjen på søndagen haha. Uansett det eer jo torsdag i dag, men det går an å lage seg noe som ikke er fult så usunt, men likevel godt! For litt siden ble jeg og Anna inspirert av kriweb til å lage denne sunne og saftige browniesen, og dere må bare prøve den! 

Dette trenger dere:

80g kesam ? 50g smør ? 3-4 ss sukrin gold ? 25g sukkerfri sjokolade ? 20g sjokoladeprotein ? 60g havremel ? 20g bakekakao ? 1 ts bakepulver ? en klype salt

Pisk sammen romtemperert smør med kesam, sukrin gold, smeltet mørk sjokolade og et egg. Bland deretter inn de tørre varene og rør rundt til det blir en tykk og god sjokoladerøre. Bruk en ildfastform med bakepapir nedi, sett den på 175 grader i ca et kvarter. Hvis du vil ha en myk kjerne bør du passe på den litt underveis.


Den ble nydelig, spesielt med vaniljeis til! Noen som vil prøve? ♥

bønnemilkshake

 • 12.01.2016 kl. 21:38

God kveld! Jeg er litt opptatt nå med å lese til heldagsprøve i politikk i morgen. Det er fjorårets eksamen med temaet "politiske og demokratiske utfordringer i Europa", så hvis noen har noen tips så tar jeg vennlig i mot hihi. Men jeg er jo (uheldigvis) av den rastløse typen, så jeg klarer ikke sitte for lenge å stirre i en lærebok. Så da måtte matern teste ut litt artige oppskrifter. Jeg fant en dobbelside i Det Nye om svarte bønner, eller "superbønnene" som de ble kalt, og en oppskrift på sjokoladesmoothie. Sjokoladesmoothie funker ikke helt for meg da, smaker bedre hvis jeg kaller det milkshake. Men hvertfall her er oppskriften med en liten vri.

Jeg prøvde to varianter; en med bakekakao og en med O'boy (med mindre sukker). Det smakte egentlig ikke så mye forskjell, den med O'boy var kanskje lettere og som dere ser på bildet, litt lysere. OBS!! Ser nå at jeg har glemt en frosset banan!! Hadde på følelsen at jeg hadde glemt noe, men ja det skal være med en frosset banan. Melken kan reguleres litt i forhold til hvor tykk man ønsker den. I tillegg kan det være noen synes det er litt vel mye smak på shaken, jeg blandet ut med en skvett vanlig skummet melk.Nå må jeg fortsette arbeidet, før jeg kanskje unner meg noen minutter med Making a Murderer. Det er liksom the shit på Netflix for tiden, og det er faktisk sykt spennende. Handler om en amerikansk mann som sitter i fengsel i 18 år for "a crime he didn't commit", lurer på hvor mange ganger jeg har hørt det nå haha. Spesielt interessant er det kanskje fordi jeg har rettslære som programfag og det handler mye om det samme. MEN ja politikk, vi snakkes! :)

Fylt pitabrød

 • 19.11.2015 kl. 18:49

 Hei! For litt siden spurte jeg dere om tips til en litt kul, men ikke for avansert, god kveldsmat som funker i hverdagen. Jeg fikk massse gode tips og ble veldig inspirert. Så da kom jeg opp med krabbepita. Det er kanskje litt ekstra luksus med krabbe da, er ikke så ofte man spiser det, men hvorfor ikke egentlig? Det er jo fantastisk godt, og sunt! Personlig er krabbe noe det beste jeg kan få servert fra havet. 


Det dere trenger til dette er:

♥ Et pitabrød, jeg bruker det glutenfrie fra Hatting, kjøper det på blant annet Rema 1000

♥ Et fylt krabbeskjell, kan kjøpes hos fiskehandleren eller butikker som Meny

♥ Et egg, hardkokt 

♥ En avokado, jeg tok ut innmaten i den ene halvdelen

Man kan jo selvfølgelig putte hva man vil inni et pitabrød, så dette er bare et forslag og en anbefaling! Forresten så brukte jeg også naturell mager kesam, sitron og pepper i tillegg. Et litt sunnere alternativ til majones. Og det ble nydelig!


Noen som ble fristet til å prøve? 

Matpakketips #4

 • 17.10.2015 kl. 15:47

Hei! I dag er det Crazy Days i byen, altså masse salg i butikkene, noe som vil si at byen er full av løpende, desperate mennesker på utkikk etter dyre klær med nedsatt pris. Jeg derimot har vært hjemme og spilt inn videoblogg til dere. Så hvis alt går som det skal, så kommer det en videoblogg i løpet av de neste dagene. Men det var egentlig ikke det jeg skulle snakke om nå. For her kommer et enkelt matpakketips til dere. Jeg tenkte det kunne være lurt å poste det i dag, så hvis noen blir inspirert til å lage en god skolemat på mandagen, så kan dere kjøpe inn ingrediensene i dag og lage den i morgen! Denne gangen er det kyllingsalat som står på menyen.
Det som er så fint med salat, er at man kan kutte opp alt man liker av grønnsaker, salatblader, frukt og eventuelt kjøtt hvis man ikke vil ha den vegetar, og blande det sammen til et kjempegodt måltid. I denne salaten har jeg 5 enkle, sunne og gode ingredienser:

♥ stekt kylling

♥ mango

♥ krispy salat

♥ avokado

♥ paprikaHva bruker dere å spise til lunsj på skolen?

sunn og enkel tuna sandwich

 • 14.08.2015 kl. 09:00

Hei folkens! Gjør dere klare for en herlig, frisk, sunn og god tuna sandwich alà matholck, på rekord-kort tid. Okei jeg vet ikke hvordan den står til i forhold til andre rekord-korte matretter, men det er hvertfall veldig enkelt, og den er seriøst verdt å prøve!
Det dere trenger er:

En halv boks (180g) tunfisk i vann, litt agurk, selleri og salatblader, 1 ss mager kesam, litt salt og pepper og en sitronskviis.


Hakk opp grønnsakene i småbiter og bland dem med tunfisken og kesam så det blir en klissete blanding. Deretter krydrer du med salt og pepper og gjør den frisk og syrlig med en liten dæsj sitronsaft.

Rist to brødskiver. Her vet jeg mange steker dem i panne, men jeg skjønner ikke helt greia med det. Med brødrister tar det to minutter og du slipper å måtte vaske en stekepanne etterpå. Så når de er klare, legger du alt oppå hverandre som en god gammeldags sandwich. ♥ Brød - salatblad - tunfiskblanding - brød ♥
Noen som tør å prøve?

Tips til mellommåltid

 • 28.05.2015 kl. 16:00

Hei! Nå tenkte jeg å komme med et lite mellommåltids-tips til dere! Jeg ble inspirert av en venninne for en stund siden, men har aldri kommet så langt å fått postet det. Det består av så enkelt som to ingredienser: mager kesam og sukkerfri saft i valgfri smak, jeg bruker fruktfest som dere ser.Ta kesam i en skål og hell oppi så mye saft som du selv ønsker, noen liker den sikkert sterkere enn andre, men vær litt varsom og smak deg til det.

Det blir på en måte din egen yoghurt med favorittsmaken. Også er det sunt da, kesam er jo både magert og gir en god metthetsfølelse. Så dette anbefaler jeg absolutt!

Det er kanskje ikke så praktisk å gå rundt med en hel boks kesam og en hel flaske saft rundt omkring, men lag deg en liten matboks med mixen og ta den med på skolen for eksempel. Eller ta med kesamen og en drikkeflaske med litt ublandet saft, (så kan du bruke det som blir igjen i drikkeflaska til vanlig saft hehe).

 Noen som har prøvd det før?

proteinrike vaffler

 • 19.03.2015 kl. 14:16

Hei! Akkurat nå sitter jeg på skolen og følger kjempe godt med, som dere sikkert skjønner. Neida jeg er ekspert på multitasking, så jeg får med meg alt. Uansett så tenkte jeg å vise dere en glutenfri, proteinrik vaffelmix jeg prøvde i går. Jeg har ikke sett den i butikken før, men kjøpte den på Coop på City Syd. Den er fra merket Easy Living, og jeg har prøvd flere produkter derfra som er kjempegode. Disse vafflene var heller intet unntak.

Det dere trenger er:


(På pakken står det Skyr Naturell, men jeg brukte Vanilje og det ble kjempegodt. Man kan også bruke vaniljekesam, eller creme fraiche)

 

For litt siden kjøpte jeg et sjokoladepålegg fra Cavalier, med Stevia som erstatning for sukker. Det var faktisk utrolig godt, og smakte som Nutella. Jeg kjøpte den på Life på City Syd.

 yummyy

Noen som ble fristet? Gi meg gjerne tips til andre produkter og oppskrifter jeg burde teste!

Jordbærpiken

 • 30.01.2015 kl. 14:00

Heejj bloggen ♥ Hadde kjøretime fra klokka åtte i morrest, så null skole på meg i dag. Fri på både onsdag og fredag denne uka, deet er ikke værst. Hadde gruet meg helt jævlig til den kjøretimen da. Skulle finne fram til 8 punkter på et kart over Trondheim, alt fra Jernbanestasjonen til Malvik skole og Jonsvatnet. Men til tross for min retningssans og manglende evne for orientering, gikk det veldig greit. (Tusen takk til min beste venn GPS).

Da jeg kom hjem var jeg så glad, så jeg bare måtte lage meg noe godt. Prøvde å finne på en sunn variant av jordbærmilkshake, noe som ble veldig vellykket. Jordbærmilkshake er faktisk så undervurdert. Alle tenker automatisk at sjokolade er så mye bedre, men serr dere må bare prøve denne. Jeg vet det finnes flere jordbærpiker der ute! Bare følg oppskriften under.

Hemmeligheten er en frossen banan. Kutt en banan i biter og legg på et fat i fryseren i noen timer eller over natten. Det gir tykkelsen som erstatter vanlig iskrem. Bland banan, jordbær, vaniljeyoghurt, melk og honning i en blender til den får en deilig konsistens. Jeg synes nesten jo tykkere, jo bedre. Det varierer dere selv med hvor mye melk dere velger å bruke. Jeg brukte litt akasjehonning som søtning. Prøv dere fram!

Skal ikke noe spesielt denne helga, annet enn å spille et par håndballkamper og litt sånt. Hvis dere har noen forslag eller ønsker til hva dere vil se og høre om på bloggen, så skader det ikke å legge igjen en kommentar ♥ God helg!

matpakketips #3

 • 23.01.2015 kl. 08:50

Hei, god morgen! Eller det kommer an på når dere leser det da. Jeg har langkjøring i dag, så det blir en rolig og hyggelig morgen for min del. Har laget meg en god frokost og skal se Suits nå tenkte jeg. Meen uansett når og hvor og hvem som leser, så tenkte jeg hvertfall å komme med et nytt matpakketips til dere! I dag er det omelettmuffins som står på menyen. Det lagde jeg for første gang på mandagen, og det ble en kjempesuksess! Har spist det hele uka haha. Så enkelt, så godt og i tillegg så sunt. Oppskriften kommer lengre ned.Slik gjør dere:

Start med å hakk det du vil ha av grønnsaker, og velg hovedingrediens (altså kjøtt, fisk, whatever you like) I disse brukte jeg røkt laks, og det ble kjempegodt. Jeg tipper skinke, kylling eller pølse også funker veldig fint. Av grønnsaker brukte jeg rå brokoli, rå gulrot og minitomater. Det var liksom det jeg fant i kjøleskapet. Fordel grønnsakene og kjøttet i store muffinsformer (slik som dere ser på det nederste bildet til venstre).

Ha fem egg i en bolle og bland med to spiseskjeer mager kesam, 1/2 ts bakepulver, litt salt og pepper (evt. annet krydder), litt vann hvis det trengs. Når eggblandinga er ferdig, heller du det over i muffinsformene, som allerede er fylt med alt det gode. (Slik som dere ser på nederste bildet til høyre). Strø litt ost over for å få dem ekstra gode :)

Stek muffinsene på 175 grader i ca 25 minutter.


Noen som har prøvd det?

Sukkerfri lørdagskveld

 • 18.01.2015 kl. 12:58

Hei god morgen! I går spilte jeg kamp for 3.div og vi vant 44-17 over Klæbu, wiihu that was fun. Da jeg kom hjem dro hele familyn på Meny og handlet masse god mat og slo av en prat med Martine som så fint jobber i ferskvaredisken. Så det ble sjømat i går kveld med kamskjell, hummer og krabbe, og nydelig biff i kveld. Etter middagen dro jeg og Johanna til Anna og loverboy og koste oss med masse godt. Vi bakte gulrotkake og lagde friskt fruktfat ♥

Forresten for de som lurte, The Imitation Game var sykt bra, anbefales!

Vi brukte forresten denne kakemixen ↓ og brukte oppskrifta til gulrotkake på pakken, i tillegg tilsatte vi litt sukkerfri sjokolade. Så lagde vi krem av philadelpiha, smør og sukrin melis oppå. Den ble faktisk veldig god!Hva har dere gjort i helga?

Sunne chocolate chip cookies

 • 17.01.2015 kl. 13:48

Hei! I dag er det lørdag og tid for kos, derfor skal jeg dele oppskriften min på sunne chocolate chip cookies som jeg prøvde ut denne uken. De ble sykt gode og saftige, og de er selvfølgelig uten både sukker og gluten! Det dere trenger ser dere på bildet under:

Visp sammen kesam, smør, sukrin og egg, og deretter tilsett resten. Rør til det blir en jevn røre, og legg 6-7 klatter på et bakebrett. Stek i ovnen på 175 grader i ca 12 minutter. Håper det smaker! ♥ Gi meg gjerne tilbakemelding!

Nå må jeg skynde meg, skal spille håndballkamp!! See you, ha en super dag! ♥

Sunne, glutenfrie scones

 • 26.11.2014 kl. 18:27

Etter skolen i dag var jeg i bakehumør, så jeg bestemte meg for å prøve ut sunne scones. Jeg fulgte ingen spesiell oppskrift, så de gikk over all forventning haha. De ble faktisk utrolig gode!

 

200 g mel (Jeg brukte 100 g havremel, 70 g kokosmel og 30 g glutenfri lys melblanding), 1 ss bakepulver, 2 ts xanthangummi (hvis dere ikke har xanthangummi ville jeg prøvd fiberhusk), 2 ss sukrin melis, 0,1 dl smeltet smør, 4 ss vanilje kesam, 0,5 dl melk, 50 g rosiner, 1 egg til pensling.

Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell deretter oppi smør, melk og vaniljekesam. "Deigen" min ble ganske smuldrete i bollen, men når jeg tok en klump og klemte den i hånden så ble den fast. Jeg prøvde to forskjellige former, som dere ser på bildene, fordi jeg var redd de tykke bollene ikke skulle bli gjennomstekte, men det ble de. Så formen dere ønsker er hipp som happ. Jeg fikk 6 stk. Pisk sammen 1 egg og pensle over dem, før dere setter dem i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

Noen som vil prøve?

glutenfrie tortillalefser

 • 08.11.2014 kl. 22:18

God kveld! Tidligere denne uken hadde vi en sunnere hverdagstaco til middag, og da er det jo naturlig å bruke grove lefser. Ettersom jeg har cøliaki og er opptatt av et sunt kosthold, er det et problem at jeg ikke har funnet grove tortillalefser i butikken. Jeg bruker noen lyse "wraps" fra Schär som kjøpes på de fleste matbutikker i glutenfri-avdelingen. Men nå var det på tide å ta tak i problemet på egen hånd, så jeg bestemte meg for å bake mine egne grove tortillalefser, uten gluten, egg og melk! Ideelt for allergikere. Jeg skal ikke si det var det enkleste jeg har bakt, men det var verdt det!

♥ Bland tørrgjæren med lunktent vann og olje. La det stå i romtemperatur i ca 20 minutter.

♥ Bland melet og xanthangummien i en stor bolle og lag et rom midten av melet, så du kan helle gjærblandingen oppi. (Tilsett eventuelt krydder, salt, pepper etc. hvis det er ønsket)

♥ Legg deigen på melet bakebord og kna den godt. Del deigen i 8-10 biter og trill dem til boller.

♥ Klipp ut et stykke bakepapir i sirkel i ca samme størrelse som du vil ha lefsene, gjerne litt større. Legg en bolle på melet bakebord, legg bakepapiret over bollen og skjevle, slik at deigen fester seg til bakepapiret (og ikke bordet!) Jeg trengte en del mel på bordet for at det ikke skulle sette seg fast. Kjevle dem ut så tynt du får til.

♥ Varm en teflonpanne på middels varme og legg tortillalefsen med bakepapiret ned på plata, som du ser på bildet under  ↓   Stek den i 2-3 minutter eller til du ser den gyllen under, før du snur den, river av bakepapiret og steker den andre siden i nye 2-3 minutter. Hvis det ikke løsner, må du snu den tilbake og steke den litt mer. Hvis bakepapiret blir brent eller ødelagt må du klippe en ny sirkel, min overlevde alle åtte lefsene.

♥ Nyt lefsene varme eller kalde med ditt favorittfyll. De var best samme dagen, og i motsetning til mange andre glutenfrie lefser jeg har prøvd, sprakk de faktisk ikke når jeg brettet dem til tacowraps. Håper dere liker dem!

Sjokosøndag

 • 26.10.2014 kl. 18:39

For en herlig søndag det har vært! De beste søndagene er de der jeg egentlig ikke har noen ting jeg må gjøre. Så etter en liten kjøretur i byen med pappa, kom jeg hjem til et hus fullt av rykende, ferske sjokolademuffinser. Ble ekstra glad da jeg i tilegg fant ut at klokka ikke var så mye som fire, men bare tre. Klokka skal jo stilles tilbake en time i dag, så plutselig ble dagen mye lengre. Som planlagt satte jeg og Pernille oss ned med en film, Non-Stop. Jeg synes den var dritbra, elsker sånne intense actionfilmer, der det alltid skjer noe.

Jeg lagde meg også litt sunn snacks til filmen. Peanut butter cup cookies, jeez det var godt. Smakte som klumpene i Peanut Butter Cup- Ben&Jerrys'en. Det var også veldig enkelt, tok typ fem min. Slik gjør dere:

♥ 90 g peanøtter

♥ 30 g havregryn

♥ 5 steinfrie dadler 

♥ 1 ss sukrin gold, eller annen søtning

♥ 10 g cocosa (sunnere alternativ til smør) eller vanlig smør

Bland alle ingrediensene utenom smør i en blender og miks til en smuldrete blanding. Ta blandingen i en bolle og bland inn det smelta smøret. Bruk hendene og form små klumper som dere klemmer litt flate. Viktig at de ikke blir for tynne for da blir det vanskelig å få dem av etterpå. Så smelter dere litt mørk, evt sukkerfri sjokolade og smører oppå kjeksene og setter dem deretter på et fat i fryseren i 20-30 min. Det kan være litt vanskelig å få dem av fatet etterpå, jeg brukte en skarp kakespade. Noen av dem ble delt i litt mindre biter, som dere ser på bildet over. Smaker akkurat like godt da!Ha en fin kveld! ♥

min favoritt: daddelshake

 • 24.10.2014 kl. 19:47

Hei! Da er det endelig helg igjen, og jeg tenkte å komme med et lite kosetips til dere. Min alltime favourite, hverdag som helg, er daddelshake ♥ ♥ ♥ Det er så enkelt og så godt! Den består av kun tre ingredienser; frosset banan, melk og ferske dadler. Skrell en banan, skjær den i skiver og legg det i fryseren. Jeg bruker alltid å ha litt frosset banan i fryseren, always be prepared. Jeg anbefaler å legge den i fryseren kvelden før dere skal lage shaken. Så putter du banan og melk (slik at det dekker bananene + litt mer) og blander sammen i en blender til det blir en milkshake-konsistens. Så tar du ut steinene i dadlene og tar dem oppi. Jeg bruker som regel 5-7 stk, litt forskjellig, dere må bare smake dere fram.

Jeg vet det høres litt sketchy ut med dadler. Jeg assosierer det med svisker osv, men seriøst dere må bare prøve denne! Det er ikke noen spesiell smak på dadlene når du blander det med andre ting, det gir bare en utrolig søt og god smak.

Jeg lagde det senest til frokost i morrest, naam god start på dagen!

Gi meg gjerne tilbakemelding ♥

hjemmelaget sorbet

 • 08.10.2014 kl. 13:20

Her om dagen lagde jeg og Katrine et sunt alternativ til dessert. Vi lagde hjemmelaget mango -og bringebær sorbet. Det var veldig enkelt og vi fulgte egentlig ingen spesiell oppskrift. Vi brukte to vaniljeskyr, en pakke frosset mango, en pakke frosset bringebær og honning som søtning. Jeg tipper at gresk yoghurt sikkert er bedre og kanskje med annen søtning, som natreen eller sukrin melis, og så anbefaler jeg en frosset banan i tillegg for perfekt konsistens. Det er som en vanlig smoothieoppskrift bare at man må lage den litt tykkere enn vanlig. Vår ble litt vel bløt så vi satte den i fryseren en stund.

Vi swirlet (haha morsomt ord som betyr å blande flere farger inn i hverandre) rosa og gul sammen, så de ble litt ekstra fine å se på.

↓↓ Learn how to swirle ↓↓


Noen som ble fristet? Gi gjerne tips til andre lignende oppskrifter!

matpakketips #2

 • 29.09.2014 kl. 19:30

Hei dere! Nå skal jeg straks på håndballtrening, men først tenkte jeg å vise dere skolematen min til i morgen. Når jeg spurte dere om forslag var det maange som ville ha matpakketips, så det skal dere selvfølgelig få! Jeg lagde nettopp ferdig morgendagens, som består av havrepannekaker med bær, ost og et eple som er så fint at det ser fake ut (det er ekte jeg lover). Jeg har jo allerede en havrepannekakeoppskrift, men denne gangen prøvde jeg en litt annen utgave. Dere ser oppskriften under.

Vanligvis har jeg brukt havregryn, men denne gangen malte jeg dem til mel, og det ble en mye finere røre. Itillegg tilsatte jeg litt sukrin melis, for å gjøre dem søtere, men det trengs selvfølgelig ikke. De ble kjempegode da!Ha en fin kveld!

Xanthan Gum

 • 16.09.2014 kl. 15:06

For litt siden fikk jeg en kokebok av mamma "Glutenfri Baking", som jeg var så excited over, helt til jeg fant ut alle oppskriftene inneholdt et eller annet jeg aldri hadde hørt om, nemlig denne xanthangummien. Jeg søkte litt rundt og fant ut at det tydeligvis er noe man tar i glutenfri bakst for at det skal oppføre seg mer som bakst med gluten. For det er sikkert flere enn meg som har erfart at glutenfri bakst ikke er så enkelt å jobbe med. Det blir enten for vått eller for tørt og smuldrer opp. Derfor ringte jeg til helsekoster i Trondheim og spurte om de hadde det, men de hadde ikke hørt om det engang. Så jeg endte opp med å bestille det over nett her, 139 kr.Jeg har nå prøvd tre oppskrifter fra den boka, med dette stoffet. Og alle tre forsøkene har blitt suksess. Det var to forskjellige typer muffins og minipizza. Dere husker kanskje at jeg lovet dere oppskriften på blåbærmuffinsene jeg lagde på bursdagen til Nora, vel her har dere den:

Bare så dere vet det så er ikke dette innlegget sponset på noen som helst måte, det er rett og slett bare en anbefaling til dere! Jeg får så mange mailer og kommentarer fra folk som nettopp har fått diagnosen cøliaki og som ikke aaner hva de skal gjøre. Til dere anbefaler jeg å kjøpe Xanthan Gum (hvis dere liker å bake da), og til alle andre anbefaler jeg også kokeboka. Den fås kjøpt hos bokhandlere.

Boka inneholder faktisk ikke bare oppskrifter, men masse nyttig informasjon om cøliaki og glutenfri mat. Lister over hvilke matvarer som inneholder gluten, og som ikke inneholder gluten, symptomer, diagnose og masse mer. Nyttige nettsider: www.utengluten.no, www.allergikost.no, www.kinsarvik.no, www.matshop.no

 

Håper det var til hjelp!

choco-peanut-banana-coffee-shake

 • 11.09.2014 kl. 08:00

Hei og velkommen til matholck's matkrok, i dag skal jeg dele med dere et fantastisk godt alternativ til sjokolademilkshake! Skulle hatt et eget matshow ass... Neida blir vel snart saksøkt fordi jeg har forgiftet en stakkars skjel med mine 'fantastiske' veier til en sunn livsstil. Håper ikke det da heh! Ja hvertfall da, så som sagt har jeg kommet fram til en overraskende god og sunn(ere) milkshake-variant. Den består av så enkelt som ♥ 1 frosset banan. Del opp i biter før du legger den i fryseren i et par timers tid ♥ 1 ss peanøttsmør ♥ 1-2 ss svart kaffe. Jeg liker kaffesmaken så jeg tar gjerne litt ekstra. Men husk!!! Bland ut kaffen med kokende vann, ikke ta ka kaffepulver rett oppi haha, gjett hvem som allerede har prøvd det :):):).... ♥ Og til slutt Styrk melk med kakao, proteinpulver med sjokoladesmak eller vanlig sjokoladepulver for dem som ikke har noen av delene. Jeg har ikke målt opp nøyaktig hvor mye sjokomelk jeg bruker, men bare prøv deg frem. Jeg liker den best når den er ganske tykk.

Den er supergod både som lørdagskos og som recovery etter trening.

Noen som ble fristet? Gi meg gjerne tilbakemelding!

fredagskveld på en søndag

 • 08.09.2014 kl. 17:42

Hei dere! I dag er det mandag og vi starter uka med blanke ark. Eller nei det er vel en stund siden skolestart nå, så skrivebøkene er nok allerede skravlet på. Uansett, denne helga var utrolig fin og jeg følte den varte en uuke. Sånn blir det når man har festligheter på fredagen, da blir liksom helga så lang. Dessuten hadde vi atter en fredagskveld i går, med pizza, godteri og film. Jeg, Katrine og Anna tilbrangte formiddagen på 3T før dro hjem til meg og bakte nydelig, glutenfri pizza og så The Other Woman.

mine bestiser

naam

Litt dårlig kvalitet på bildet kanskje? Det kan være det er et ord i oppskrifta dere ikke har hørt om før, 'Xanthangummi'. Det er noe man kan tilsette i glutenfri bakst for at den blir bedre å holde på med. Jeg kan egentlig forklare mer i et annet innlegg!

Ha en fin kveld, vi blogges!

sunn og god eplegrøt!

 • 04.09.2014 kl. 16:52

Hei! For en stund siden var jeg på matmarked i byen og jeg fikk selvfølgelig sneket med meg noen oppskrifter. Blant annet denne havregrøten som ikke trenger å kokes! Den skal altså spises kald, og den er såå god!

Det dere trenger er

♥ 6 dl store havregryn

♥ 4 dl eplejuice

♥ 2 dl gresk yoghurt

♥ 1 eple

♥ en neve nøtter (mandler, valnøtter)

Slik gjør dere

Bland havregryn og eplejuice i en bolle med lokk (eller plastfolie) og sett i kjøleskapet i en til to timers tid, til havregrynene har svellet og trukket inn i vesken. Rasp et eple og ha i bollen. Bland inn yoghurten. Dere kan bruke enten naturell yoghurt eller med vaniljesmak. Med vanilje blir den naturligvis søtere, noe jeg synes er ekstra godt. Hakk opp noen nøtter og dryss over rett før servering.Grøten er veldig mektig og oppvekkende, så den passer perfekt til skolemat eller frokost. (Jeg lagde den kvelden før og lot den stå i kjøleskapet over natten). Dette var skolematen min i dag:Noen som tør å prøve?

aprikos shake!

 • 29.08.2014 kl. 16:05

Når jeg kom hjem fra skolen i dag bestemte jeg meg for å lage en skikkelig god lunsj. Vi slutter jo halv tolv på fredager og det er så herlig. Da blir det på en måte helg allerede på torsdagen. Men hvertfall, god lunsj ble det! Jeg fant meg selv i det kreative hjørnet igjen og fant ut at jeg ville lage en sunnere milkshake-variant av tørket aprikos, melk og bananer. Var svært skeptisk i starten, men den ble faktisk utrolig god! Det ble akkurat nok til ét glass, men det var nok haha. I tillegg lagde jeg mine berømte havrepancakes med hvitost på nammis♥Noen som tør å prøve? Gi meg gjerne tilbakemelding og eventuelt tips til andre sunne varianter :)

sunne og gode flapjacks

 • 13.08.2014 kl. 19:02

Hei! I dag hadde jeg absolutt ingenting å gjøre så jeg bestemte meg for å utforske litt på kjøkkenet. Det resulterte i kjempe gode (og sunne!!) flapjacks. Det er müslibarer på en måte, tror jeg? Og de er selvfølgelig glutenfrie. Dere husker kanskje de barene med peanøttsmør som jeg brukte å lage? Disse var like gode, men helt uten peanøttsmør. Helt klart verdt å prøve!

Dere trenger:

♥ 50 g sukrin (eller annet søtningsmiddel)

♥ 3-4 ss honning

♥ 0,5 dl olje (jeg brukte olivenolje)

♥ 2 egg

♥ 210 g store glutenfrie havregryn

♥ 40 g tørkede tranebær

♥ 10 g solsikkekjerner

♥ 25 g kokosstrø

♥ 85 g tørkede aprikoser (grovhakkede)

♥ 50 g mørk sjokolade

♥ 1 ts kanel

♥ 1/4 ts kardemomme

 

Fremgangsmåte:

Varm opp sukring, honning og olje sakte, på lav varme i en kjele. Rør rundt til sukkeret har løst seg opp og du har en gjevn blanding. Bland resten av ingrediensene i en bolle og hell den varme blandingen oppi. Bland godt sammen. Hell deretter blandingen i en form (ca 25 x 18) eller ca halve delen av en langpanne. Bruk en skje og press røren ned slik at overflaten blir jevn. Stek på 150 grader i ca 30 min. Avkjøp flapjacksene i formen og skjær i biter når den er kaldSå ikke de bare fantastisk gode ut??

Noen som tør å prøve?

glutenfri grandiosa!

 • 09.05.2014 kl. 19:56

Jaa dere hørte rett! Haha sikkert ikke så veldig mange av dere som bryr seg, men noen av dere vet jeg gjør det. De har nemlig fått glutenfri grandiosa i vanlige matvarebutikker, jeg har sett det både på Kiwi og Rimi hittil. Ble helt utltragira da jeg så det, så gikk inn til innkjøp på tre pizzaer haha. Har ikke smakt den enda, men skal gjøre det i helga har jeg tenkt. Så glem alt det jeg sa i forrige innlegg om shape up og trening og blablabla nå er det pizza all day every day. Hehe neida xD Noen som har smakt den?

Og nå som vi først snakker om glutenfri mat så vil jeg anbefale dere en serie med økologiske kryddermikser fra Raske Retter. Har prøvd noen av dem og de er kjempegode, sånn seriøst. Du bare følger instruksene på baksiden, og blander kryddermiksen med de råvarene som trengs. Det går på et kvarter og er nydelig! Og de er selvølgelig glutenfrie.

healthy waffles

 • 26.02.2014 kl. 20:25

Hei! Jeg lovte dere at jeg skulle prøve ut et sunnere alternativ med vaffler, og deet har jeg gjort, selvfølgelig er de også glutenfrie. Jeg skulle egentlig være ultrakreativ og finne på en helt original oppskrift, men så søkte jeg litt her og der og ble inspirert av noen oppskrifter, spesielt fra denne bloggen. Uansett så bare skriver jeg opp akkurat det jeg hadde i vafflene mine, som ble skikkelig skikkelig gode faktisk! Smakte helt vanlige vaffler, og det er alt for lenge siden sist jeg spiste det, så det passet meg perfekt. Håper dere også liker dem! Dette er forresten til en person, så om dere er flere så ville jeg doblet eller tredoblet den.

Det du trenger er:

5 ss glutenfri lys melblanding (her kan du bruke litt forskjellig, jeg har også prøvd med havremel og det smakte kjempegodt)

1 egg

1 dl kulturmelk

2 ss sukrin eller annet søtningsmiddel

1/2 ts fiberhusk

1/2 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

1 klype salt

Jeg tilsatte også en ts smeltet smør for smakens skyld, men dette er ikke nødvendig.

Fremgangsmåte:

Er ikke så veldig avansert fremgangsmåte, du bare blander alt sammen i en bolle til du får en fin vaffel-røre konsistens. Er den for tørr tilsetter du mer kulturmelk, er den for tynn tilsetter du mer mel. Sett på vaffeljernet og la det bli varmt før du heller i røra og venter på den nydelige frokosten, lunsjen eller kveldsmaten din ♥

Noen som vil prøve? Gjerne gi meg tilbakemelding!

sunne godsaker

 • 05.02.2014 kl. 18:57


Det du trenger er:

til kaken

 • 8 egg
 • Sukrin eller annet ønsket søtningsmiddel (Sukrin er søtningsmiddel uten kalorier, kjøpes på helsekost)
 • 120g lys glutenfri melblanding (Du kan bruke hvilket som helst mel egentlig; havremel, maisenna osv)
 • Ca 2 ss kakao
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker

 

til kremen

 • 200g philadelphia kremost naturell
 • 6 gelatinplater
 • Ønsket søtningsmiddel, så mye som du selv vil (Sukrin kan også brukes her, men jeg jukset litt og brukte vanlig melis for å få en bedre smak på kremen) 

Hvis du ikke har gelatinplater så tror jeg ikke det har så mye å si. Det eneste de gjør er å få kremen stiv så den ligger på plass, gjør ikke noe med smaken. Så neste gang jeg lager dette er det ikke sikkert jeg vil bruke gelatinplater.

Fremgangsmåte:

 

Stivpisk eggehvitene og tilsett søtningsmiddel. Bland plommene med bakepulver og vaniljesukker før du tilsetter hvittene, melet og kakaoen til plommene. Rør godt sammen til en jevn og fin blanding. Fordel blandingen på en stekeplate med bakepapir. Stek i 10-15 min på 200 grader.

Begynn med fyllet mens kaken er i ovnen. Hvis du bruker gelatinplater må du bløte opp og smelte dem etter anvisning på pakken (gjerne vannbad). Bland sammen kremosten og søtningsmiddelet med mikstmaster, til du får en søt, god og fyldig krem.

Når kaken er ferdig deler du den opp i biter så store som du vil ha dem, tar på fyll og legger på en bit over så den får sandwich-effekt. De skal deretter avkjøles i kjøleskapet i noen timers tid egentlig, for at fyllet og kaken skal sette seg sammen. Jeg satte de rett i fryseren og ventet en halvtimes tid så utålmodig som jeg er haha :) Sandwich-kakene kan enten spises etter de er litt avkjølt eller de kan fryses helt ned og bli sandwich-is, så er det bare å nyte kakene!


Dette trenger du:

 • 80 gram havregryn
 • ca 1 1/12 ss olje eller smeltet smør
 • 1-2 plater sukkerfri (cloetta) eller mørk sjokolade
 • 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
 • 1/3 ts bakepulver
 • 1/3 ts salt
 • 2 ss sukrin eller annet ønsket søtningsmiddel (kokossukker, stevia strø osv)
 • 1 eggehvite
 • 1-2 ss melk

Fremgangsmåte:

Bland sammen alt det tørre bortsett fra sjokoladen, tilsett deretter olje og egg. Start med en spiseskje melk og om den er for tørr tilsetter du mer. Dette er bare et grunnlag dere kan gå etter, jeg tok oppi litt mer av det meste for å få flere kjekser haha, og det er litt avhengig av smak og konsistens, hvor mye dere vil ha av hver ingrediens.

Når blandingen er godt blandet tilsetter du hakket sjokolade, og lager flate kjeks på et bakepapir. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, til de får litt farge i kantene. Avkjøl dem på rist når de er ferdigstekte. Jeg fikk rundt 12 cookies om jeg ikke husker helt feil

Noen som ble fristet og tør å prøve? :):) Begge ble kjeempegode og perfekt som sunnere alternativ til lørdagskos!

sunne frokostmuffins

 • 16.01.2014 kl. 21:58

Hei dere! I dag dro jeg til Thea og Martine etter skolen og vi bestemte oss for å lage muffins med en liten vri. Vi improviserte litt og lagde en sunn muffinstype, som faktisk var overraskende god. Det er som en energibar i muffinsform egentlig, masse proteiner og karbohydrater som er såå mettende. Vet hva jeg skal ha med til lunsj på skolen i morgen hvertfaaall. Jeg vet mange av dere kommer til å spørre om oppskrift så jeg legger den til med det samme. Og siden jeg er så glutenfri av meg så er oppskriften helt uten hvetemel. Jeg legger til både vanlig og glutenfri type jeg, så blir alle happy.

Det dere trenger er:

 • 125 g smør
 • 190 g hvetemel (vanlig glutenfri melmix)
 • 120 g havremel (havregryn for oss glutenfrie)
 • 2 ts bakepulver
 • 1 dl melk
 • 1 1/2 dl kefir (finner det der melka står, eventuelt kulturmelk)
 • 4 egg
 • 100 g kokesjokolade (vi brukte lys, men jo mørkere jo sunnere)
 • 1 eple
 • 2 bananer
 • litt nøtter hvis man har lyst
 • 1/2 ts salt

Smelt smøret og avkjøl det helt til det er kaldere enn kroppstemperatur.

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.

Visp sammen egg, smeltet smør, melk og kefir. Rør blandingen sammen med det tørre.

Skjær opp eplet, bananene, sjokoladen og nøtter i biter og bland det forsiktig sammen med resten.

Bruk vanlige muffinsformer og fyll dem ca 2/3 fulle. Sett muffinsene midt i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Blir ca 12 muffinser.

Vi fordoblet hele oppskriften og vi fikk litt over 30 muffinser hahah wiii nammenam.Noen som vil prøve eller har prøvd noe lignende? Legg gjerne igjen en oppskrift på noe godt dere syns jeg burde prøve ut :)

oppskrift: sunne boller

 • 27.11.2013 kl. 17:20

Hei! Da tenkte jeg å legge ut oppskriften på de sunne, eller mindre usunne bollene jeg og kat lagde for litt siden. Det som va litt morsomt med den var at de ble knøttsmå, men det var fordi vi heller ville ha mange små enn få store da. Ble ca 16 små boller. I tillegg lagde jo vi glutenfrie, er ikke så stor forskjell på det og vanlige.

Det dere trenger er:

 • 80 g Mandelmel (vi tok glutenfri fin kakemiks istede)
 • 4-5 ss Sukrin
 • en klype salt
 • toppet teskje bakepulver
 • 2-3 ss fiberhusk
 • 2 ss kardemomme, elvnt kanel (er også godt uten noe av det)
 • 1 egg
 • 3 ss mager kesam
 • litt smør

Nå er ikke jeg den fødte baker, så vi gjorde det ikke så avansert. Vi tok ikke helt nøyaktig av ingrediensene, improviserte litt. Så tok vi bare alt i en bolle og tilføyde litt mel etter behov for at deigen skulle bli fast og fin. Satte ovnen på rundt 200 grader, avhengig av størrelse, de sto i ovnen i ca 20 min, se til dem litt innimellom.

Haha når jeg ser på dem nå så synes jeg litt synd på oss, det ser jo ut som peppernøtter eller klinkekuler eller noe hahaha. Men de var sykt gode!! Spesielt med brunost eller hvitost :):):) Jeg mener det, de var kjempegode faktisk.

Noen som tør å prøve?

videoblogg: cøliaki del 2

 • 18.09.2013 kl. 21:26

Her er del 2 av spørsmålsrunden om cøliaki. Ble bare en 'reste'videoblogg på en måte, ettersom del 1 hadde blitt så lang så lagde jeg heller en liten video i tillegg. Håpe dere liker den og får svar på det dere lurte på!

Hva synes dereeee?

hjemmelagde muslibarer

 • 17.09.2013 kl. 17:55

Jeg fikk tips av ei venninne om en oppskrift på superenkle og ikke minst gode muslibarer som jeg tenkte å videreføre til dere! Jeg gidder ikke å sitte her å anbefale dere ting som jeg egentlig ikke liker, så jeg hadde ikke gitt dere oppskrifta her hvis jeg ikke virkelig synes de var gode, men det synes jeg virkelig. De er perfekte på skolen og etter trening foreksempel.

Det dere trenger er:

3 dl Frokostblanding/ Musli (Se på bildet til venstre nedenfor, det er en kjempegod glutenfri musliblanding)

3 ss sukrin/ en dæsj honning

1 egg

1 eggehvite

6 ss peanutsmør

30 g mørk sjokolade (Jeg bruker ca to rekker, 6 ruter)

Ha frokostblanding, peanutsmør og sukker i en bolle, tilsett egg og bare eggehviten fra det andre egget. Hakk opp sjokoladen og ha den sammen med resten av ingrediensene. Rør fort og godt. Lag så store barer som du selv ønsker. Jeg lager ca 6-7 muslibarer, synes det blir perfekt størrelse. Trykk dem godt sammen på en stekeplate og la dem stå midt i ovnen i 20-25 min på 160 grader.

Noen som har prøvd noe lignende?

svar på spørsmål om cøliaki

 • 05.09.2013 kl. 20:32

Da er endelig svarene på spørsmålsrunden heer, ble ganske mange spørsmål så jeg bestemte meg for å dele det i to. Del 2 er altså allerede spilt inn, så den kommer snart den også. Senest rett over helga pga Bergenturen i morgen. Unsett så håper jeg dere fikk svar på det dere lurte på og om spørsmålet ditt ikke var med, så ikke fortvil. Det kommer som sagt en del 2!!

Husk å trykke på tannhjulet til høyre for bedre kvalitet. ENJOOY♥

Hva synes dere?

mat by matholck

 • 24.04.2013 kl. 21:42

Hei fiine dere! Begynte litt senere på skolen i dag, så jeg tok meg tiden til å sminke meg og se to episoder SLK (for dere som skjønner). Skoledagen var egentlig ganske dritt helt til jeg fikk tilbake norsktentamen. Tør dere gjette hva jeg fikk?...... Jeg fikk 6! Tjoho jeg er superfornøyd med det hvertfall, kunne jo strengt tatt ikke blitt bedre. Så da ble dagen betydelig bedre!

Etter skolen slappet jeg av litt før Johanna kom for å pugge til sam.fag prøve. Åh jeg kjenner det begynner å bli litt for mye skole nå, gjør jo ikke annet enn å pugge hele tiden.. Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til sommerferien! Og det er jo faktisk ikke så alt for lenge til heller.

Etter skolen bestemte jeg meg for å eksperimentere litt på kjøkkenet. Jeg synes havrepannekaker er litt oppskrytt så jeg tenkte å prøve å lage en litt bedre versjon, men fortsatt sunne selvfølgelig. Så her er havrepancakes by matholck ♥

♥ ca 1/2 dl (50 g) fint havregryn (jeg brukte kanskje litt mer enn det)

♥ 2 egg

♥ 1 ss kesam og litt melk

♥ 1 ts bakepulver, litt kardemomme og litt kanel

Anbefaler dere å prøve pannekakene, de var dritgode! Ha en fin kveld videre ♥

sunn og god snacks

 • 13.02.2013 kl. 16:10

Hei dere!

Dere vet når man kommer hjem fra skolen og man bare mååå ha noe snacks, enten sjokolade, potetgull, kjekse eller hva som helst! Eller kanskje det er bare jeg som er sånn, haha. Jaja uansett, jeg har et supert tips til dere som er som meg når det gjelder dette. Stekte gulrøtter!

Jeg skjærer opp en gulrot i fire deler slik at de blir lange og tynne. Ta matolje i en panne og legg gulrøttene oppi. Ta på litt over middels varme, dette kontrollerer man egentlig helt selv, kommer ann på hvor stekt man vil ha dem. Jeg liker når de er veldig godt stekt. Ta på litt salt og pepper på dem mens de stekes. (De blir ekstra gode med litt ekstra salt og pepper.)

Det her er jo både sunt og godt, perfekt når man kommer hjem fra skolen og vil ha noe godt!

Noen som vil prøve det ut?

OPPSKRIFT - SMASH KAKE

 • 16.11.2012 kl. 22:13

Da er det fredag og det er helt klart tid for å bake, så derfor kommer nå oppskriften til smashkaken jeg og Thea bakte for noen dager siden. Har fått utrooolig mange spørsmål om oppskriften SO HERE WE GO.

Kakebunn:

4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz-kjeks (saltkjeks)

Glasur (sjokoladekrem):

4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade

Fyll:

5 dl vaniljekrem
50 g Smash!

Pynt:

3 dl kremfløte
50 g Smash!

Dette gjør du:

Pisk eggehvitene til de blir stive med en mix-master, tilsett sukker og pisk videre til det blir tykk marengs. Ta kjeksene i en pose (lurt å ta dobbel pose, for det går fort hull i den) og knus dem i bittesmå biter. Hell kjekssmulene inn i marengsen og rør dem godt inn.

Ha bakepapir i bunnen av TO rundformer, viktig å huske på at du må bruke to. Bare ta helt vanlige rundformer med ca 26 cm i diameter. Fordel blandingen du har laget, likt i begge formene. Stek kakebunnene midt i ovnen i ca 25 min på 175 grader. Når du har tatt dem ut, må du vente til kakebunnene er helt avkjølt før du tar dem ut av formene.

Når det gjelder sjokoladekremen så ble vår helt ødelagt så vi brukte en vanlig sjokolade mousse (kjøpes i en ferdig pose på butikken) og det tar bare noen minutter og smaker akkurat like godt. Men hvertfall, det dere må gjøre for den orginale skjokoladekremen er: Smelt smør i en liten kjele. Hakk opp biter av sjokoladen og tilsett i smøret, la den smelte på lav varme. Så tar du kjelen av platen og tilsetter eggeplommene og sukkeret. Rør kraftig med stålvisp til du får en jevn og klumpfri blanding. Avkjøl så kremen og smør den over bunnene. Sett kakebunnene med sjokoladekremen på til avkjøling i en times tid.

Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel vaniljekremen utover, så strør du over grovt hakket smash. Ta den andre kakebunnen oppå denne, pisk krem og smør det over. Pynt med hakket eller hele smash og server!

For dem som liker smash, kan denne kaken umulig slå feil, jeg eeelsker den! En liten ulempe er at den ikke er like god dagen etter, for da kan smash-bitene ha en tendens til å bli myke. Oreokake er helt klart den beste kaken jeg vet om, men denne kommer rett etter på skalaen! Dere bør helt klart prøve den.Og for The Glutenfree Chicas så kjøper jeg disse saltkjeksene på Rema/Ica/Rimi egentlig hvilken som helst butikk, men også på helsekost blant annet! Smaker akkurat like godt som Ritz!

LYKKE TIL FOLKENS

 

 

oreokake oppskrift

 • 05.05.2012 kl. 16:14

Dette er den oreokake-oppskriften jeg bruker og jeg elsker den. For dere som har glutenallergi så anbefaler jeg glutenfrie O's kjekser. De smaker like godt som oreo og ser prikk lik ut, fås kjøpt på noen matbutikker som Ica, Rema osv, men hvertfall på helsekost.

Du trenger:

 • 400g Philadelphia Naturell (2 pakker)
 • 200g melis
 • 100g smør
 • 3 pakker oreokjeks
 • 4 dl fløte (ca en og en halv)
 • sjokolade saus
 • 1 pakke sjokolademoussè

 

Du starter med å knuse to av pakkene med kjeks, til små biter. Bland med smeltet smør og trykk det ned i en kakering med bunn. Sett i kjøleskapet:


Mix sammen to pakker philadelphia kremost, 2 dl stivpisket fløte og 200 g melis med mixmaster. Bre det over kjeksebunnen og sett i kjøleskapet igjen:


Følg instruksene på baksiden av moussen og mix sammen:

Pisk 2 dl fløte og ta på toppen av kaka:


Topp kaka med resten av kjeksene (du kan ta kjeksene på toppen, men noen bruker å ta di inni kaka, kommer ann på hva dere vil) Uansett så bruker jeg å ta det oppå gjerne med sjokoladesaus.

Og sånn blir den seende ut:

Men som dere vet så bruker vi å bake oreokake i brødform, sånn at vi har en brødform hver liksom (og jeg sier vi fordi jeg alltid baker oreokake med venninnene). Da hadde det jo hvert enklest å halvere hele oppskriften, men vi kjører nesten hel oppskrift og stapper hele brødformen full av råvarer, naaaam. Vi kjører alltid sånn cirka liksom, kan jo ikke smake vondt uansett hvor mye krem eller kjeks. Heller for mye enn for lite!


Lykke til med bakingen!

chocolate chip cookies - oppskrift

 • 12.03.2012 kl. 00:02

noen lurte på om jeg kunne legge ut oppskriften til de kjeksene jeg bakte tidligere i uka, so here you gooo.

DERE TRENGER:

 • 400g mel (glutenfri lys melblanding)
 • 1 ts. salt
 • 2 ts. natron
 • 300g smør
 • 200g sukker
 • 230g brunt sukker
 • 2 egg
 • 200g mørk eller hvit opphakket sjokolade
 • 100-150g peanøtter
 • 2 ts. vanilje extract

 

Bland sammen sukker, brunt sukker, vanilje extract og rom tempererte egg (tilsett et om gangen og rør rundt i mens). Så tilsetter du mykt smør og rører sammen til det blir en fluffy blanding.

Så blander du mel og natron i en skål og blander med resten av røra. Når du ikke finner noen klumper i røra, hakker du opp sjokolade og peanøtter. Ikke for små biter, det er ekstra godt med store biter.

Siste du gjør er å blande sammen peanøttene og sjokoladen i røra. Bruk ca en spiseskje pr kjekse som du legger på et brett. Så setter du dem i ovnen på 160C i ca 12 min, så de blir myke i midten!De er såå nydelige, ikke gå glipp av dem!! Har du smakt det før?

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 20 år og kommer fra Trondheim. På denne bloggen legger jeg ut om livet mitt som rosablogger, profesjonell håndballspiller i byåsen elite og student på BI. Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller spørsmål kontakt meg på matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no