hits

Veggietaco

  • 03.05.2018 kl. 14:30

Heisann! Det nærmer seg helg, noe som betyr taccco. Vi har alle våre varianter av den meksikanske retten, om det er kylling eller rødt kjøtt, lefse eller skjell, ananas eller habaneros. Jeg skal til Sanne på fredagen og njute den tradisjonelle norske versjonen. MEN jeg har tenkt å anbefale dere en variant med en liten vri. Nemlig uten kjøtt. Jeg synes helt ærlig det er like godt og det føles enda bedre for kroppen. Når jeg lager taco på egen hånd (en sjelden gang i skuddåret) for eksempel i hverdagen så velger jeg bønner, linser og kikerter istedenfor karbonadedeig 9/10 ganger. Anywayz HERE WE GO.

Altså den eneste forskjellen er vel strengt tatt at jeg bytter ut kjøttet med et annet alternativ. Jeg bruker som regel vanlige kidneybønner og linser eller kikerter. Tømmer ut vannet fra pakningene og legger bønner og linser på en stekepanne. Jeg bruker middels varme. Formålet er jo ikke å steke det, men bare å varme det og mikse det godt sammen med tacokrydderet. Jeg bruker vanlig tacokrydder og tilbereder videre på samme måte som jeg ville gjort med kjøtt.

Masse grønnsakskuttings. Jo mere jo bedre. Agurk, tomat, paprika, salat, mais, er vel det jeg bruker. Med ost, guacamole eller rømme og salsasaus. 

Jeg bruker lefsene fra BFree, disse er laget av quinoa og chia, men de har også en grønn pakke. Selges på de fleste matbutikker. Glutenfri og vegan.

Noen som kunne tenkt seg å prøve veggievarianten?

3 Kommentarer

emilie

03.05.2018 kl. 15:57
heihei! så fint at du spiser uten kjøtt <3 er selv vegetarianer på 2. året :) vil bare tipse om å vaske bønnene før du spiser dem, da de ligger i en lake som ikke er så bra for magen!

T

07.05.2018 kl. 18:14
Veggistaco eller pizza er også dødsgodt laget av moste bønner blandet med en halv boks hakkede tomater, røde linser og tacokrydder, sånn hvis du vil prøve andre varianter! Eller «veggi deig» fra kiwi, gode makronæringsstoffer

Sunniva

08.05.2018 kl. 16:59
Veldig godt å se at at du spiser kjøttfrie retter! Selv elsker jeg sortebønner med tacokrydder og hjemmelaget salsa er det aller beste!

Skriv en ny kommentar

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 20 år og kommer fra Trondheim. På denne bloggen legger jeg ut om livet mitt som rosablogger, profesjonell håndballspiller i byåsen elite og student på BI. Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller spørsmål kontakt meg på matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no