hits

Glutenfri smuldrepai uten sukker

Mine sukkerfrie dager fortsetter, jeg har n gtt i vel en uke eller noe uten godteri haha, lever fortsatt. Jeg har gjort det klart for familien at det ikke er noe vits i prve friste meg med kaker eller candy. Derfor er mamma s grei tilpasser dessertene i huset til eldstedattras behov. Ikke nok med at jeg er problembarn fra fr av med cliakien, n skal jeg vre allergisk mot sukker ogs haha.

P sndag bakte mamma derfor glutenfri eple-smuldrepai uten tilsatt sukker, inspirert av Funkygine. Den ble deliiiich. 

Dette trenger dere til epleblandingen:

400 g epler (vi brukte mange mini-epler fra mimmi's epletre, men det er vel ca 3)

2 ss sukrin gold

1 ss potetmel

1 1/2 ts kanel

Dette trenger dere til smuldrepaien:

75 g smr

3 ss sukrin gold

2 dl havregryn

2 dl havremel 

en neve hakkede mandler + evt rosiner hvis nskelig

Dette gjr dere:

Fordel epleblandingen i en ildfast form og str deretter smuldredeigen over. Stek den p 200 grader (kan bli litt svidd p toppen, s evt skru ned varmen litt) i 40 minutter. 

Serveres med vaniljeis, eller for mitt vedkomne sukkerfri is eller vaniljekesam. NAM. Holder seg flere dager innpakket i plast i kjleskap, s er det bare varme litt i mikroen. 

6 kommentarer

bruker du vanlig havremel? blir du drlig av det? har cliaki selv s lurer, er s vanskelig f tak i glutenfritt havremel

sunniva: Jeg bruker vanlig havregryn og havremel. Det kan vre forskjellig fra person til person, men jeg reagerer i hvert fall ikke p det :)

Tusentakk for tipset! S kjempe godt ut.

Du er flink :) vi blogges ;)

Hres godt ut!! M testes :D Men et sprsml; Ser smret ligger p bordet og regner med det skal brukes i "deigen"?

Skriv en ny kommentar