hits

Gluten- og sukkerfri banankake

Hei dere! N tenkte jeg komme med et innlegg til alle bakeglade bananelskende babes der ute! Nemlig oppskrift p en sunnere banankake. Det er en perfekt lsning p hvordan bruke de brune bananene som ligger p kjkkenbenken. Herlighet jeg har aldri skrevet et innlegg med s mange b'er fr.

Det er flere mter lage denne godsaken p, noen er sunnere enn andre, noen er stere enn andre, og her er det egentlig bare flge smakslkene og mageflelsen. Min variant ble en gluten- og sukkerfri banankake i brdform. Den er likevel st og smaker helt kake. Oppskrift under bildet. 

Jeg brukte en "sunnere kakemiks" fra Funksjonell Mat, som man finner i glutenfri-hylla p de fleste matbutikker tror jeg. Dermed fikk den den tradisjonelle kakesmaken. Det gr ogs an bruke annet mel, for eksempel havremel, eller kjre halvt om halvt med havremel og kakemiks. 

Jeg brukte ikke hele pakken, men ca 170 gram av den. I tillegg trenger du:

3 egg

2 eller 3 modne bananer (kommer an p hvor mye banansmak du nsker, jeg brukte 2)

litt vann eller melk

Hvis du bruker havremel eller annet mel istedenfor kakemiksen, kan det vre greit tilsette 2 ts bakepulver + stning. I tillegg kan du tilsette det du vil av tilbehr som ntter, trket frukt, sjokolade osv. Jeg lagde en plain kake uten noe i. 

Mos bananene med en gaffel. Tilsett det trre, eggene og resten av ingrediensene og bland sammen til en jevn rre. Hell rren i en brdform, eller annen form og stek p 175 grader i 30-40 minutter. 









Mmmmm NYT! ♥

5 kommentarer

Hola boss lady :D uten den blogg vet ikk hvordan jg skulle bli :) du er alle de best jg kjnner ;) belieber patience ;*

S nydelig og god den s ut! :)

Den s sykt god ut!

banankake er s godt!! Du burde prve blande inn litt kanel, mrk sjokolade og hakkede valntter. Det hver resultatet ganske mye :)

God morgen :)

Skriv en ny kommentar