hits

Enkle tips mot forkjølelse

  • 22.05.2016 kl. 16:50

Hold deg god og varm. Finn deg en serie på netflix, legg deg under dyna med en stor kopp med varm drikke og prøv å kos deg. Det kan være godt for kroppen å holde seg unna stress og anstrengelser, så ta det med ro og la bakteriene få vandre sakte men sikkert ut av kroppen.

Drikk mye vann, enten det er varmt eller kaldt og unngå å bli dehydrert.

Spis sunn mat. Fisk og grovbrød, grønnsaker, frukt og bær, proppfulle av atioksidanter, vitaminer og mineraler. Og uansett hvor vanskelig det måtte være, prøv å unngå godteri og søtsaker, det har en tendens til å bryte ned immunforsvaret.

Gå med en varm buff rundt halsen for å holde varmen og for ikke å bli truffet av uventede vindpust.

Ingefær te skal visstnok fungere som en kur mot forkjølelse. Ingefær er en gammel medisinplante som kan virke rensende for kroppen.

Få i deg nok med søvn. Legg deg til normal tid, trekk for gardinene slik at det blir helt mørkt i rommet og la kroppen få hvile så lenge den trenger.

Drikk appelsinjuice som en måte for å få i seg nok C-vitamin. Eller så kan du selvfølgelig ta C-vitamin tabletter eller lignende.Mimmi (mormor) sendte meg en melding her om dagen, om en kur mot sår hals som meg mååtte prøve. Hun sa den skulle være bedre enn all hostesaft til sammen. Det man trenger er en kopp med varmt vann, en skive sitron og en skje honning. Jeg hadde ikke sitron at the time så jeg prøvde med lime istede. Sitronen brukes vel mest fordi den er sur og på grunn av vitaminene, men limen har vel de fleste av fordelene den også. Jeg har ikke blitt frisk enda og kan ikke skryte på den dokumentert effekt, men det smaker slettes ikke verst. Så jeg kan vel anbefale å prøve det!

Har dere noen tips eller kjerringråd mot den forbannede forkjølelsen?

7 Kommentarer

EZ

22.05.2016 kl. 18:40
My favourite doctor is mistress DoNothing. It is when you do what you choose to do. I choose sleeping usually. And I love... Where is Barry, by the way? 🌷

Sofie

22.05.2016 kl. 18:44
Hvilket hotell lå dere på når dere var på landstreffet i stavanger?? vi er en jentegjeng fra trondheim som har tenkt å bestille nå snart og vi finner ikke noooooe ledig?? og hvordan gjorde dere det med fly? ble det dyrt?

Eline

22.05.2016 kl. 19:33
Man skal ikke drikke varm drikke når man har vondt i halsen! Det fortalte legen min meg forrige uke:) dette er fordi det øker slimutviklinhen i halsen, det gjelder også melk. Så kald drikke er det som gjelder!

Barry jamil

22.05.2016 kl. 20:39
Baby den er perfekt men du mangle bare en sterke menthol er menthe på fransk. God bedring min boss lady 😍😉

Elise

23.05.2016 kl. 07:13
Feel you..! 18.Mai meldte forkjølelsen og feberen sin ankomst etter russetid:))) Funker å slappe av, skaffe seg sykemelding(hehe) å kjøpe saltvannsspray, renser opp hele ansiktet innvendig

Emilie

23.05.2016 kl. 09:07
Hvis du enda har et par bita med ingefær i den teen der så hjelpe det på! Drikk det hver dag når æ e forkjøla å har ondt i halsen, litt sterk smak men det hjelpe skikkelig. Lurt å itillegg ta multivitamin om kostholdet e litt simpelt😊

Camilla Acklam

23.05.2016 kl. 14:29
Ingefær og chilli skal også være bra :)

Skriv en ny kommentar

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 20 år og kommer fra Trondheim. På denne bloggen legger jeg ut om livet mitt som rosablogger, profesjonell håndballspiller i byåsen elite og student på BI. Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller spørsmål kontakt meg på matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no