hits

4 havregrter

  • 02.03.2016 kl. 14:42

I morrest mtte jeg ha leksjon i havregrtlaging for mamma, som hadde gtt tom for sine ste, sm havregrt-poser fra enten Mllerens eller Bjrn. Dere vet hvilke jeg prater om sant?...

Det er jo greit med slike poser osv, veldig enkelt og effektivt. Men jeg foretrekker likevel lage min egen grt fra bunnen av. S n tenkte jeg, med min mor i tankene, komme med fire alternativer til ulike havregrter. Jeg har ofte havregrt til frokost og da er jeg avhengig at det gr litt fort s jeg bruker mikroen, men det er sikkert mange som foretrekker koke den i en kjele. Det har ikke s mye si.

1. Den klassiske

Bland sammen 1 dl havregryn og ca 1,5 dl melk i en skl og sett i mikroen p varm temperatur // eller ha det i en kjele og kok p medium eller varm // eller bruk 1,5 dl kokende vann og rr inn i havregrynene. Nr grten har blitt tykk og ser ferdig ut, la den avkjle og pynt den med for eksempel banan og jordbr eller honning og ntter, og selvflgelig sukker og kanel. 

2. Den kalde eplegrten

Denne er en alltime-favourite som gjr havregrten ti ganger mer spennende. Jeg har lagt ut oppskrift p den tidligere, dere finner den HER

3. Skogsbrgrt

Den samme grunnblandingen som i 1, men rett fr den er ferdig kokt (ta den ut litt tidligere hvis du har den i mikroen) s heller du oppi en dose med valgfrie br, jeg bruker en skogsbrblanding man finner i frysedisken p butikken. S lar du den koke litt med brene s de smelter og grten fr en nydelig rosa/lilla farge. Ta gjerne over litt akasjehonning eller sukrin. 

4. Sjokoladegrt

Den samme grunnblandingen som i 1 og 3, med melk og havregryn. Nr den er varm, gjerne litt fr den er ferdig, s putter jeg en rute med mrk sjokolade og rrer den inn s den smelter i grten. Det gr ogs an bruke en ss med kakaopulver istede. Topp den med litt hakket sjokolade eller sukrin. 



Hva er deres favoritt? Tips blir gladlig tatt i mot ♥

9 Kommentarer

barry jamil

02.03.2016 kl. 15:23
Hei den nr 3 ser delicious ut :D den gang vi skal mtes vil gjerne ha det :) ha en fin kveld videre forsatt in love with your blogg baby :-*

:)

02.03.2016 kl. 15:26
Elsker havregrt! Jeg pleier lage vanlig havregrt og tilsette chiafr og most banan p slutten. Det smaker s godt:)

barry jamil

02.03.2016 kl. 15:42
Er s heldig ha deg som venn :)

hanne

02.03.2016 kl. 18:44
mm, havregrt er s sykt undervurdert! kjedelig som jeg er har jeg bare prvd nummer 1 toppet med banan. den siste med kakaopulver m jo bare prves ut<3

Synne H

02.03.2016 kl. 21:49
NAM! Jeg pleier lage havregrt med valntter, kanel, rosiner, melk, sukker, havregryn og banan :-)

02.03.2016 kl. 22:26
Takk for at du deler slike nyttige innlegg med oss!<3 Det setter i alle fall jeg sto pris p:)

Anna

03.03.2016 kl. 02:10
tler du vanlig havregryn? m du ikke kjpe glutenfri variant?:)

barry jamil

03.03.2016 kl. 13:42
Hei Caroline jeg er ferdig med den arbeidplassen p tunet s jeg chiller ofte hjemme med ufortryg penger s jeg ber deg blogge litt mye s f du masse fin kommentar fra meg MEDIATOR. Helt serist jeg digge deg mye elsker bloggen din du m ogs legge noen fint bilde av deg p facebook lenge siden jeg er ikk sett der men det gr bra det er samme Barry jamil som kommenter bloggen din ok girl hper vi ses i dag da you make my day every second love you :-*

ingvild

03.03.2016 kl. 16:45
Bruker du ikke glutenfri havregryn? Har selv cliaki, men man trenger kanskje ikke det :-) Flotte tips!

Skriv en ny kommentar

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 21 r og kommer fra Trondheim. P denne bloggen legger jeg ut om livet mitt som hndballspiller i Bysen Elite og student p BI. Legg meg gjerne til som venn og flg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller sprsml kontakt meg p matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Sk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no