hits

Sunne, glutenfrie scones

Etter skolen i dag var jeg i bakehumr, s jeg bestemte meg for prve ut sunne scones. Jeg fulgte ingen spesiell oppskrift, s de gikk over all forventning haha. De ble faktisk utrolig gode!

200 g mel (Jeg brukte 100 g havremel, 70 g kokosmel og 30 g glutenfri lys melblanding), 1 ss bakepulver, 2 ts xanthangummi (hvis dere ikke har xanthangummi ville jeg prvd fiberhusk), 2 ss sukrin melis, 0,1 dl smeltet smr, 4 ss vanilje kesam, 0,5 dl melk, 50 g rosiner, 1 egg til pensling.

Bland sammen alt det trre i en bolle, og hell deretter oppi smr, melk og vaniljekesam. "Deigen" min ble ganske smuldrete i bollen, men nr jeg tok en klump og klemte den i hnden s ble den fast. Jeg prvde to forskjellige former, som dere ser p bildene, fordi jeg var redd de tykke bollene ikke skulle bli gjennomstekte, men det ble de. S formen dere nsker er hipp som happ. Jeg fikk 6 stk. Pisk sammen 1 egg og pensle over dem, fr dere setter dem i ovnen p 200 grader i 15-20 min.

Noen som vil prve?

11 kommentarer

Nam, det s kjempegodt ut!

ser godt ut <3

disse s jo nydelige ut!

Mmm :) Digger oppskriftene du legger ut!

Kan du bytte header snart? :) Til en vinter-ish. Pluss at det ligner ikke p deg p headeren, det bilde var ikke noe fint av vakre deg:)

nam! det virker som du er skikkelig flink p kjkkenet!

Jeg m desverre fortelle deg at ting ikke blirt regnet for vre glutenfritt hvis ikke det er 100% glutenfritt. Havremel inneholder gluten. Men de s kjempe gode ut!

Skriv en ny kommentar