glutenfrie tortillalefser

  • 08.11.2014 kl. 22:18

God kveld! Tidligere denne uken hadde vi en sunnere hverdagstaco til middag, og da er det jo naturlig å bruke grove lefser. Ettersom jeg har cøliaki og er opptatt av et sunt kosthold, er det et problem at jeg ikke har funnet grove tortillalefser i butikken. Jeg bruker noen lyse "wraps" fra Schär som kjøpes på de fleste matbutikker i glutenfri-avdelingen. Men nå var det på tide å ta tak i problemet på egen hånd, så jeg bestemte meg for å bake mine egne grove tortillalefser, uten gluten, egg og melk! Ideelt for allergikere. Jeg skal ikke si det var det enkleste jeg har bakt, men det var verdt det!

♥ Bland tørrgjæren med lunktent vann og olje. La det stå i romtemperatur i ca 20 minutter.

♥ Bland melet og xanthangummien i en stor bolle og lag et rom midten av melet, så du kan helle gjærblandingen oppi. (Tilsett eventuelt krydder, salt, pepper etc. hvis det er ønsket)

♥ Legg deigen på melet bakebord og kna den godt. Del deigen i 8-10 biter og trill dem til boller.

♥ Klipp ut et stykke bakepapir i sirkel i ca samme størrelse som du vil ha lefsene, gjerne litt større. Legg en bolle på melet bakebord, legg bakepapiret over bollen og skjevle, slik at deigen fester seg til bakepapiret (og ikke bordet!) Jeg trengte en del mel på bordet for at det ikke skulle sette seg fast. Kjevle dem ut så tynt du får til.

♥ Varm en teflonpanne på middels varme og legg tortillalefsen med bakepapiret ned på plata, som du ser på bildet under  ↓   Stek den i 2-3 minutter eller til du ser den gyllen under, før du snur den, river av bakepapiret og steker den andre siden i nye 2-3 minutter. Hvis det ikke løsner, må du snu den tilbake og steke den litt mer. Hvis bakepapiret blir brent eller ødelagt må du klippe en ny sirkel, min overlevde alle åtte lefsene.

♥ Nyt lefsene varme eller kalde med ditt favorittfyll. De var best samme dagen, og i motsetning til mange andre glutenfrie lefser jeg har prøvd, sprakk de faktisk ikke når jeg brettet dem til tacowraps. Håper dere liker dem!

12 Kommentarer

svartbloggern

09.11.2014 kl. 16:49
Dem så goe ut. Ska prøve, blir litt oppblåst av gluten. Veit du om det går bra å lage sånne på primus?

Barry jamil

09.11.2014 kl. 19:45
Hvorfor er du så vanskelig å prate med. jeg trenger ditt number plzz.

10.11.2014 kl. 17:08
Kan du vær så snill lage ett innlegg om hvordan du trener?

Er sååå misunnelig på kroppen din!

ida

10.11.2014 kl. 17:16
ååå,de så gode ut:)

Maria

10.11.2014 kl. 17:32
Jeg liker å lese ukens/månedens spørsmål og generelt hverdagen din :)

Tonje

10.11.2014 kl. 19:03
Kan du läge et innlegg hvor du beskriver en trening du har? På 3t liksom :) f.eks hva du gjør når du trener styrke, hvor mange repetisjoner osv? :)

andrea

10.11.2014 kl. 20:33
er trofast leser, glemmer bare å kommentere sorryy!

11.11.2014 kl. 10:24
Tusen takk for slike oppskrifter! Tåler verken gluten eller melk, og har lett etter tortillalefser lenge. Dette var gull verdt!

Andrea

11.11.2014 kl. 14:01
Tusen takk for at du delte denne oppskriften! Elsker når du legger ut allergivennlige oppskrifter for oss med cøliaki, er ikke alltid like lett å finn sunne glutenfrie matvarer. Disse skal garantert prøves til tacofredag!

Natalie

11.11.2014 kl. 16:16
Hei! unnskyld for at jeg ikke kommenterte, jeg satt veldig pris på denne oppskriften. Gleder meg til å prøve ut denne til helga! Klem

11.11.2014 kl. 17:48
elsker når du legger ut oppskrifter og treningsinnlegg, de er utrolig motiverende og du er kjempeflink!

synne

13.11.2014 kl. 18:59
hvilket mel for cøliaki bruker du og hvor kjøper du det? :)

Skriv en ny kommentar

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 20 år og kommer fra Trondheim. På bloggen min legger jeg ut hverdagsinnlegg, antrekk, anbefalinger, videoblogger og alt annet jeg måtte finne på! Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller spørsmål kontakt meg på matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits