hits

glutenfrie tortillalefser

  • 08.11.2014 kl. 22:18

God kveld! Tidligere denne uken hadde vi en sunnere hverdagstaco til middag, og da er det jo naturlig bruke grove lefser. Ettersom jeg har cliaki og er opptatt av et sunt kosthold, er det et problem at jeg ikke har funnet grove tortillalefser i butikken. Jeg bruker noen lyse "wraps" fra Schr som kjpes p de fleste matbutikker i glutenfri-avdelingen. Men n var det p tide ta tak i problemet p egen hnd, s jeg bestemte meg for bake mine egne grove tortillalefser, uten gluten, egg og melk! Ideelt for allergikere. Jeg skal ikke si det var det enkleste jeg har bakt, men det var verdt det!

♥Bland trrgjren med lunktent vann og olje. La det st i romtemperatur i ca 20 minutter.

♥ Bland melet og xanthangummien i en stor bolle og lag et rom midten av melet, s du kan helle gjrblandingen oppi. (Tilsett eventuelt krydder, salt, pepper etc. hvis det er nsket)

♥ Legg deigen p melet bakebord og kna den godt. Del deigen i 8-10 biter og trill dem til boller.

♥ Klipp ut et stykke bakepapir i sirkel i ca samme strrelse som du vil ha lefsene, gjerne litt strre. Legg en bolle p melet bakebord, legg bakepapiret over bollen og skjevle, slik at deigen fester seg til bakepapiret (og ikke bordet!) Jeg trengte en del mel p bordet for at det ikke skulle sette seg fast. Kjevle dem ut s tynt du fr til.

♥ Varm en teflonpanne p middels varme og legg tortillalefsen med bakepapiret ned p plata, som du ser p bildet under ↓ Stek den i 2-3 minutter eller til du ser den gyllen under, fr du snur den, river av bakepapiret og steker den andre siden i nye 2-3 minutter. Hvis det ikke lsner, m du snu den tilbake og steke den litt mer. Hvis bakepapiret blir brent eller delagt m du klippe en ny sirkel, min overlevde alle tte lefsene.

♥ Nyt lefsene varme eller kalde med ditt favorittfyll. De var best samme dagen, og i motsetning til mange andre glutenfrie lefser jeg har prvd, sprakk de faktisk ikke nr jeg brettet dem til tacowraps. Hper dere liker dem!

12 Kommentarer

svartbloggern

09.11.2014 kl. 16:49
Dem s goe ut. Ska prve, blir litt oppblst av gluten. Veit du om det gr bra lage snne p primus?

Barry jamil

09.11.2014 kl. 19:45
Hvorfor er du s vanskelig prate med. jeg trenger ditt number plzz.

10.11.2014 kl. 17:08
Kan du vr s snill lage ett innlegg om hvordan du trener?

Er s misunnelig p kroppen din!

ida

10.11.2014 kl. 17:16
,de s gode ut:)

Maria

10.11.2014 kl. 17:32
Jeg liker lese ukens/mnedens sprsml og generelt hverdagen din :)

Tonje

10.11.2014 kl. 19:03
Kan du lge et innlegg hvor du beskriver en trening du har? P 3t liksom :) f.eks hva du gjr nr du trener styrke, hvor mange repetisjoner osv? :)

andrea

10.11.2014 kl. 20:33
er trofast leser, glemmer bare kommentere sorryy!

11.11.2014 kl. 10:24
Tusen takk for slike oppskrifter! Tler verken gluten eller melk, og har lett etter tortillalefser lenge. Dette var gull verdt!

Andrea

11.11.2014 kl. 14:01
Tusen takk for at du delte denne oppskriften! Elsker nr du legger ut allergivennlige oppskrifter for oss med cliaki, er ikke alltid like lett finn sunne glutenfrie matvarer. Disse skal garantert prves til tacofredag!

Natalie

11.11.2014 kl. 16:16
Hei! unnskyld for at jeg ikke kommenterte, jeg satt veldig pris p denne oppskriften. Gleder meg til prve ut denne til helga! Klem

11.11.2014 kl. 17:48
elsker nr du legger ut oppskrifter og treningsinnlegg, de er utrolig motiverende og du er kjempeflink!

synne

13.11.2014 kl. 18:59
hvilket mel for cliaki bruker du og hvor kjper du det? :)

Skriv en ny kommentar

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 21 r og kommer fra Trondheim. P denne bloggen legger jeg ut om livet mitt som hndballspiller i Bysen Elite og student p BI. Legg meg gjerne til som venn og flg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller sprsml kontakt meg p matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Sk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no