OPPSKRIFT - SMASH KAKE

  • 16.11.2012 kl. 22:13

Da er det fredag og det er helt klart tid for å bake, så derfor kommer nå oppskriften til smashkaken jeg og Thea bakte for noen dager siden. Har fått utrooolig mange spørsmål om oppskriften SO HERE WE GO.

Kakebunn:

4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz-kjeks (saltkjeks)

Glasur (sjokoladekrem):

4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade

Fyll:

5 dl vaniljekrem
50 g Smash!

Pynt:

3 dl kremfløte
50 g Smash!

Dette gjør du:

Pisk eggehvitene til de blir stive med en mix-master, tilsett sukker og pisk videre til det blir tykk marengs. Ta kjeksene i en pose (lurt å ta dobbel pose, for det går fort hull i den) og knus dem i bittesmå biter. Hell kjekssmulene inn i marengsen og rør dem godt inn.

Ha bakepapir i bunnen av TO rundformer, viktig å huske på at du må bruke to. Bare ta helt vanlige rundformer med ca 26 cm i diameter. Fordel blandingen du har laget, likt i begge formene. Stek kakebunnene midt i ovnen i ca 25 min på 175 grader. Når du har tatt dem ut, må du vente til kakebunnene er helt avkjølt før du tar dem ut av formene.

Når det gjelder sjokoladekremen så ble vår helt ødelagt så vi brukte en vanlig sjokolade mousse (kjøpes i en ferdig pose på butikken) og det tar bare noen minutter og smaker akkurat like godt. Men hvertfall, det dere må gjøre for den orginale skjokoladekremen er: Smelt smør i en liten kjele. Hakk opp biter av sjokoladen og tilsett i smøret, la den smelte på lav varme. Så tar du kjelen av platen og tilsetter eggeplommene og sukkeret. Rør kraftig med stålvisp til du får en jevn og klumpfri blanding. Avkjøl så kremen og smør den over bunnene. Sett kakebunnene med sjokoladekremen på til avkjøling i en times tid.

Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel vaniljekremen utover, så strør du over grovt hakket smash. Ta den andre kakebunnen oppå denne, pisk krem og smør det over. Pynt med hakket eller hele smash og server!

For dem som liker smash, kan denne kaken umulig slå feil, jeg eeelsker den! En liten ulempe er at den ikke er like god dagen etter, for da kan smash-bitene ha en tendens til å bli myke. Oreokake er helt klart den beste kaken jeg vet om, men denne kommer rett etter på skalaen! Dere bør helt klart prøve den.



Og for The Glutenfree Chicas så kjøper jeg disse saltkjeksene på Rema/Ica/Rimi egentlig hvilken som helst butikk, men også på helsekost blant annet! Smaker akkurat like godt som Ritz!

LYKKE TIL FOLKENS

 

 

12 Kommentarer

Linnéa Thorberg

16.11.2012 kl. 22:15
å nam! :)

Line Hansen

16.11.2012 kl. 22:16
Så veldig god ut hvertfall :-) Må nesten prøve den engang!

Ida Stenersen

16.11.2012 kl. 22:17
Åh, den så sykt god ut :D
Åå, så godt ut! :D

Celine

16.11.2012 kl. 22:48
naaam!

Victoria

16.11.2012 kl. 22:50
Nam!! :)

Anne Sofie

16.11.2012 kl. 22:53
Nam ,det så godt ut! Må prøve denne oppskriften.

Anja Karoline

16.11.2012 kl. 23:44
naaam, den må jeg prøve - så veldig god ut! :)

Eve

17.11.2012 kl. 00:21
aaah looks delicious! xo

JDBstar

17.11.2012 kl. 01:35
skal helt sikkert prøves! :D

Ane Magnussen

18.11.2012 kl. 08:15
Nam nam nam!

Anniken <3

23.11.2012 kl. 18:09
den skal jeg lage kveld! :D tusen takk for oppskriften ;))

Skriv en ny kommentar

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 19 år og kommer fra Trondheim. På bloggen min legger jeg ut hverdagsinnlegg, antrekk, anbefalinger, videoblogger og alt annet jeg måtte finne på! Legg meg gjerne til som venn og følg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller spørsmål kontakt meg på matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits