hits

OPPSKRIFT - SMASH KAKE

  • 16.11.2012 kl. 22:13

Da er det fredag og det er helt klart tid for bake, s derfor kommer n oppskriften til smashkaken jeg og Thea bakte for noen dager siden. Har ftt utrooolig mange sprsml om oppskriften SO HERE WE GO.

Kakebunn:

4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz-kjeks (saltkjeks)

Glasur (sjokoladekrem):

4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smr
200 g kokesjokolade

Fyll:

5 dl vaniljekrem
50 g Smash!

Pynt:

3 dl kremflte
50 g Smash!

Dette gjr du:

Pisk eggehvitene til de blir stive med en mix-master, tilsett sukker og pisk videre til det blir tykk marengs. Ta kjeksene i en pose (lurt ta dobbel pose, for det gr fort hull i den) og knus dem i bittesm biter. Hell kjekssmulene inn i marengsen og rr dem godt inn.

Ha bakepapir i bunnen av TO rundformer, viktig huske p at du m bruke to. Bare ta helt vanlige rundformer med ca 26 cm i diameter. Fordel blandingen du har laget, likt i begge formene. Stek kakebunnene midt i ovnen i ca 25 min p 175 grader. Nr du har tatt dem ut, m du vente til kakebunnene er helt avkjlt fr du tar dem ut av formene.

Nr det gjelder sjokoladekremen s ble vr helt delagt s vi brukte en vanlig sjokolade mousse (kjpes i en ferdig pose p butikken) og det tar bare noen minutter og smaker akkurat like godt. Men hvertfall, det dere m gjre for den orginale skjokoladekremen er: Smelt smr i en liten kjele. Hakk opp biter av sjokoladen og tilsett i smret, la den smelte p lav varme. S tar du kjelen av platen og tilsetter eggeplommene og sukkeret. Rr kraftig med stlvisp til du fr en jevn og klumpfri blanding. Avkjl s kremen og smr den over bunnene. Sett kakebunnene med sjokoladekremen p til avkjling i en times tid.

Legg den ene kakebunnen p et fat og fordel vaniljekremen utover, s strr du over grovt hakket smash. Ta den andre kakebunnen opp denne, pisk krem og smr det over. Pynt med hakket eller hele smash og server!

For dem som liker smash, kan denne kaken umulig sl feil, jeg eeelsker den! En liten ulempe er at den ikke er like god dagen etter, for da kan smash-bitene ha en tendens til bli myke. Oreokake er helt klart den beste kaken jeg vet om, men denne kommer rett etter p skalaen! Dere br helt klart prve den.



Og for The Glutenfree Chicas s kjper jeg disse saltkjeksene p Rema/Ica/Rimi egentlig hvilken som helst butikk, men ogs p helsekost blant annet! Smaker akkurat like godt som Ritz!

LYKKE TIL FOLKENS

12 Kommentarer

Linna Thorberg

16.11.2012 kl. 22:15
nam! :)

Line Hansen

16.11.2012 kl. 22:16
S veldig god ut hvertfall :-) M nesten prve den engang!

Ida Stenersen

16.11.2012 kl. 22:17
h, den s sykt god ut :D
, s godt ut! :D

Celine

16.11.2012 kl. 22:48
naaam!

Victoria

16.11.2012 kl. 22:50
Nam!! :)

Anne Sofie

16.11.2012 kl. 22:53
Nam ,det s godt ut! M prve denne oppskriften.

Anja Karoline

16.11.2012 kl. 23:44
naaam, den m jeg prve - s veldig god ut! :)

Eve

17.11.2012 kl. 00:21
aaah looks delicious! xo

JDBstar

17.11.2012 kl. 01:35
skal helt sikkert prves! :D

Ane Magnussen

18.11.2012 kl. 08:15
Nam nam nam!

Anniken <3

23.11.2012 kl. 18:09
den skal jeg lage kveld! :D tusen takk for oppskriften ;))

Skriv en ny kommentar

Mathilde Holck

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Mathilde Holck, er 21 r og kommer fra Trondheim. P denne bloggen legger jeg ut om livet mitt som hndballspiller i Bysen Elite og student p BI. Legg meg gjerne til som venn og flg bloggen videre! :-) For sponsing, samarbeid eller sprsml kontakt meg p matholck.blogg@gmail.com!

Bloggdesign

Sk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no